Aanslagpleger Quebec, Alexandre Bissonnette, is een extreemrechtse haatzaaier die moslims haat

Het heeft even geduurd, maar er is dan eindelijk het één en ander bekend over de man achter de aanslag op een islamitisch gebedshuis in Quebec, Canada. Zijn naam is Alexandre Bissonnette. De tweede verdachte die werd aangehouden, met een Marokkaans paspoort, is onschuldig en had er helemaal niets mee te maken.

Volgens de nieuwste informatie is Bissonnette een echt extreemrechtse haatzaaier. Deze volslagen gek heeft tijdens zijn verhoor duidelijk gemaakt een enorme haat te voelen voor moslims. Dat is waarom hij zijn aanslag pleegde. De Breivik-imitator wilde een bloedbad aanrichten onder onschuldige moslims… en dat is hem helaas nog gelukt ook.

Buurtgenoten van meneer de slachter zeggen dat hij zijn terreurdaad bijzonder goed heeft voorbereid. Zo betrok hij in juli vorig jaar een appartement naast de moskee.

Kortom, als het klopt dat deze volidioot ‘Allahu akhbar’ riep voor hij zijn aanslag pleegde dan bedoelde hij dat ongetwijfeld sarcastisch. Het was een laatste pesterij voor hij de arme, onschuldige moslims in de moskee, die rustig aan het bidden waren en helemaal niemand kwaad deden, op vreselijke wijze vermoordde.

Bissonnette blijkt een aanhanger te zijn van Donald Trump en een groot fan te zijn van Marine Le Pen, twee populistische politici die zich tegen massa-immigratie verzetten. Dat wordt door de linkse media natuurlijk heel blij opgeschreven, maar het is knettergek om Le Pen en Trump de schuld van de aanslag te geven. Deze mensen hebben nooit opgeroepen tot geweld en veroordelen het zelfs stelselmatig. Hun probleem met de radicale islam is niet dat ‘de verkeerde mensen gedood worden’ door moslimextremisten, maar dat er mensen vermoord worden. Punt. Zowel de Francaise als de Amerikaan verzetten zich dus tegen elke vorm van geweld.

Net doen alsof dat niet zo is is volslagen gestoord en zelfs levensgevaarlijk. Voor je het weet komt er straks een Volkert van der Graaf die het recht in eigen hand neemt en deze democratische politici om zeep helpt. Dat moet ten koste van alles voorkomen worden.

Terug naar Bissonnette. Dit walgelijke creatuur heeft opzettelijk zes biddende moslims vermoord en acht anderen verwond. Dit was geen ‘impulsieve daad.’ Hij had de aanslag goed voorbereid. Het is duidelijk dat hij zélf een aanhanger is van radicale, hatelijke, fascistische ideologie: misschien het neo-nazisme.

Het is vreselijk zonde dat Canada de doodstraf heeft afgeschaft. Als er iemand voor die straf in aanmerking komt is deze psychopaat het namelijk. Er waren vaders met hun jonge zonen in de moskee. Die mensen hebben helemaal niemand iets misdaan. Bissonnette is dus niet anders dan een ISIS-terrorist; hij is geworden wie en wat hij zegt te haten.

Gezien de omstandigheden is het beste waar we op kunnen hopen dat deze randdebiel voor de rest van zijn leven in de gevangenis verdwijnt. Laten we hopen dat dit inderdaad zijn lot is. Deze figuur mag namelijk nooit meer een bedreiging vormen voor anderen. Weg met deze hufter én met alle gekke nazi’s die zijn denkbeelden delen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. unitokkie

  Ik heb t idee dat Denk opgelucht adem haalt met deze aanslag. Ze wisten niet hoe snel ze een videootje in elkaar moesten flansen en slachtofferig te roeptoeteren. Wees wijs 15 maart

 2. klaasdevries

  Zouden we hier niet eerder te maken hebben met “een verwarde man”?

  1. jennifer

   Dat zou best kunnen, dit zeggen ze ook steeds als weer eens n moslim mensen heeft vermoord dan zijn ze ook ineens verward. PFFF Ik haat moslims ook, maar om mijn handen vuil te maken aan die parasieten nee dat niet, dat laat ik aan die verwarde maar over dan.

 3. Mar

  Dat nieuws was maandag al te lezen.

  1. Michael van der Galien

   Dank je Mar. Heb je verder ook nog iets interessants te melden waarmee je iets toevoegt, of troll je liever?

   Groet,

   1. Mar

    Ik durf niet meer.

 4. Gustaafff

  Verschrikkelijk. Deze man moet keihard worden aangepakt! Dit is een levensgevaarlijke moordzuchtige man.

  1. nietzonderverzet

   Reageren op Gustaafff is als trekken aan een dood paard…..

   1. Gustaafff

    Kan ik daaruit concluderen dat je het geweld vergoelijkt?

  2. jennifer

   Net zo moordzuchtig als de islam en moslims te werk gaan dan toch.

   1. Gustaafff

    Uiteraard.

 5. H.Vaes

  Hij die opzettelijk en met voorbedachte rade een ander van het leven berooft zou zonder pardon na het geleverde bewijs…..executeert dienen te worden.

 6. Ruud562

  Gelukkig heeft hij zijn misdaad niet in Nederland gedaan want nu weten we in ieder geval zeker dat hij tot aan zijn dood vast zal zitten. Of zouden ze daar ook D66-rechters hebben?

 7. Ome Ga

  Best wel erg dat deze totale zieke moordenaar, gezonde terughoudendheid voor Islam(isten) kan relativeren voor velen.

  Maar flinke reserve dan wel kritiek hiertegen, met ev. weerstand en voorkóming van de net zo zieke mindset bij vele haatbaarden blijft noodzakelijk. Ook na dit vreselijke gebeuren!

 8. tq1991

  Zo zie je maar weer eens dat niet elke terrorist een moslim is, zoals wat hier vaker word beweerd door de reaguurders.

  1. jennifer

   Nou ja das er dan eentje, laten we het maar niet hebben over die miljoenen moslims die dit we zijn dan.

  2. Gustaafff

   Vergeet ook Tristan van der V., Cars T. en Volckert van de G. niet. Geen islam.

   1. meanstreak2099

    dat doen we niet maar het lijkt dat deze man niet geestelijk gestoord is als de namen die je noemt gustaaf,
    wat niet wegneemt dat deze man nooit meer van zijn vrijheid mag genieten

 9. Ome Ga

  Nee ‘niet eentje’; we kunnen, tegenover duizenden verkrachtingsbrandstichthaatdiefgordelbomoslims zeker wel drie of vier niet-moslims noemen:
  “Vergeet ook Tristan van der V., Cars T. en Volckert van de G., umz, gustaff – met alle landverradersnicks – niet. Geen islam.”

  1. Gustaafff

   @ome ga, ik ben geen landverrader (gaan we weer moddergooien?) en de enige nick die ik heb, is deze. Door de gehele geschiedenis van deze wereld hebben massaslachters en terroristen bestaan. In het huidige tijdperk zijn er dictators en terroristen (waarvan er veel hun moorden proberen religieus te rechtvaardigen).

   Waar het een kwalijke zaak wordt, is als terroristen binnen de kortste keren weer alle luxe tot hun beschikking hebben. Breivik heeft een grote cel, Volckert van de G. een uitkering. Hopelijk blijft deze man wèl levenslang in een donker hol.

 10. Ome Ga

  oja, tq enz… of zo te lezen is hij toch een moslim? In elk geval een landverrader, et vele simon nicks! Fout dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.