Artikel 1 liegt erop los: “Onze kandidatenlijst vertegenwoordigt de diversiteit van Nederland!”

Je grootst mogelijke onzin. Artikel 1 vertegenwoordigt misschien “de diversiteit” van ons land in de dromen van Sylvana Simons, maar dat is het dan wel.

Oh kijk eens even jongens! De professionele racismeroepers en beroepsslachtoffers van Artikel 1 hebben een nieuw talking point bedacht om hun onzinnige partij aan de man te brengen!

Nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse politiek presenteerde een partij een kandidatenlijst die de diversiteit van ons land zo goed vertegenwoordigt: vrouw, man, christen, moslim, jood, atheïst, zwart, wit, jong, oud en alle letters van de LHBT+.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch leuk, maar dan gaan we even naar de cijfers kijken. En wat blijkt? De kandidatenlijst van Artikel 1 geeft helemaal geen representatief beeld van de Nederlandse samenleving. Lees maar mee:

Zo zijn de eerste 3 namen op de lijst vrouw. Na lijsttrekker Sylvana Simons volgen op nummer 2 Fatima Faïd (momenteel nog gemeenteraadslid namens de Haagse Stadspartij) en Brigitte Sins (beleidsmaker en adviseur voor verschillende Ministeries op het gebied van ontwikkelingssamenwerking).

Meer dan de helft van de kandidaten op de lijst is vrouw, bijna de helft van de 20 kandidaten identificeert zich als LHBT+

Twaalf van de 20 kandidaten hebben culturele en/of etnische roots in landen verspreid over 5 continenten.

Als we naar de Nederlandse samenleving zien we dat er net iets meer vrouwen dan mannen zijn. Dat verschil is echter niet eens bijna zo groot als bij Artikel 1. En er is al helemaal geen goede ‘diversiteitsreden’ om de top 3 alleen maar met vrouwen te bevolken.

Vervolgens kijken we naar de LHBT+: de helft van de kandidaten identificeert zich als één van die seksualiteiten. Maar wat blijkt? Datzelfde geldt slechts voor 5% tot 10% van de Nederlandse bevolking. Als het Artikel 1 erom gaat om een goed beeld van de samenleving te geven had dat dus ook moeten gelden voor de kandidaten op diens kieslijst. In plaats daarvan heb je het over de helft. Dat is niet eens bijna representatief.

Tenslotte kijken we naar het aandeel van allochtonen in de Nederlandse samenleving. Wat blijkt? Hier zijn de officiële cijfers uit 2016. Het resultaat: er waren toen 2 096 592 niet-Westerse allochtonen en 1 655 699 Westerse allochtonen in ons land. Dat is een totaal van 3 752 291 allochtonen. De totale bevolking was op dat moment 16 979 120. Dat is 22 procent. Op de lijst van Artikel 1 vormen zij 60 procent van de kandidaten. Dat is dus drie keer zoveel als eigenlijk gemoeten had als je een representatief beeld van de Nederlandse samenleving wilde schetsen.

Natuurlijk is het prima dat je bewust inzet op meer vrouwen, homo’s, biseksuelen, lesbiennes, allochtonen, ouderen, jongeren, enzovoort. Maar doe dan vooral niet alsof je daarmee “de diversiteit van ons land zo goed vertegenwoordigt.” Dat doe je namelijk niet. Je legt de nadruk op ‘minderheden’, niet op het in elkaar zetten van een representatief beeld van de samenleving. Sylvana en haar politiekcorrecte vrienden kunnen roepen wat ze willen, maar ze vormen niet eens bijna een representatief beeld van onze maatschappij. Ze zijn er een karikatuur van.

En raad eens wie daar het slachtoffer van is? Juist: de blanke heteroseksuele man (en vrouw). Juist die wordt nu ineens als minderheid behandeld, terwijl autochtone heteroseksuele mannen en vrouwen juist in de meerderheid zijn.

Blijkbaar mogen autochtone heteroseksuele mensen wél gediscrimineerd worden in de ogen van Artikel 1.

Gelijkheid voor iedereen? Niet bij Artikel 1.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. HaZ

  Ik ga hier geen link plaatsen naar het inmiddels uitgebrachte programma van SS, maar
  dat zou niet misstaan als Oudejaarsconference van Youp….

 2. jennifer

  Figuren die over de rug van een vermoorde politicus bakzeil willen halen zijn het afval van de Nederlandse samenleving en horen niet in Nederland thuis, dus Simons kan beter vertrekken naar haar bananen boom.

 3. unitokkie

  hebben ze de middelbare school wel afgemaakt? Kan mn lachen niet inhouden…eerlijk gezegd. Heel slecht dit

 4. Mr. Charles

  Zwijg deze getinte drel toch gewoon dood. Iedere letter aan deze hysterica besteed, is weggegooid.

 5. Pieterz

  Ze liegt helemaal niet. Nederland is een divers land en dat zie je terug op de kandidatenlijst van Artikel1. Misschien niet precies qua percentages, maar dat wordt ook nergens beweerd.

  1. Mr. Charles

   Als je van je gezond niet afweet, omdat je een geestelijke beperking hebt zoals de getinte Surinaamse pleeborstel, kun je inderdaad ook niet liegen. Haar beschermheer Mark Rutte is een pathologische leugenaar, maar nog wel enige intelligentie op VHMO niveau. Zelfs dat heeft de lellebel niet.

   1. Pieterz

    Zij is niet Surinaams maar Nederlands. Leer je geschiedenis.

    1. jennifer

     Leer jij je geschiedenis dan maar eens ze is geboren en getogen in Suriname en geemigreerd met haar ouders naar Nederland.

     1. Pieterz

      Maar geboren in het Koninkrijk der Nederlanden, dus de Nederlandse nationaliteit. De Surinaamse nationaliteit heeft ze nooit gehad.

     2. HaZ

      Heb die discussie ook al eens gehad met m2013, die ook vol hield dat Paramaribo niet in Suriname ligt.

     3. Pieterz

      En u blijft volhouden dat Suriname nooit bij Nederland hoor?

     4. Pieterz

      hoorde

     5. NederNederlander

      jennifer@
      Het lijkt er op dat Pieterz @ onze nieuwe guske@ is hahahahaha toch wel erg he

    2. jennifer

     Zelden zo n dom gezwets gehoord ze is en blijft een Surinamer die naar Nederland gekomen is dus niets Nederland maar een verkregen gratis Nederlands paspoort niet meer en minder. Ze is niet eens in Nederland geboren dus leer jij je geschiedenis eerst maar eens. Maar ben niet verwonderd over je antwoord hier zo gaat dat met alle import, op school niets geleerd maar hoe kan het ook met beperking in de hersens bij zoveel generaties inteelt.

     1. Pieterz

      Ga je nou eens verdiepen in feiten voor je hier je mening neerzet. Je maakt jezelf echt enorm belachelijk. Dat Sylvana sinds haar geboorte de Nederlandse nationaliteit heeft is een feit. Vorige week zat ze bij DWDD. Toen legde ze het nog eens uit voor mensen zoals jij die de Nederlandse geschiedenis niet kennen.

     2. jennifer

      Schijnbaar zit simons dan op het zelfde niveau als jij want ze is niet in staat iets met waarheid uit te leggen, ik ken mijn geschiedenis heel goed, geloof het maar. Ze is geen geboren Nederlander en zal dit ook nooit zijn.

     3. Pieterz

      Welke nationaliteit heeft iemand die op bijvoorbeeld Curacao geboren is volgens u?

     4. Floris

      Zucht, daar hebben we er weer een. Pieterz. Die z staat zeker voor zeurpiet?

     5. jennifer

      Pietrez iemand die op Curacao geboren is, heeft niet bij de geboorte de Nederlandse nationaliteit maar kan deze wel verkrijgen bij aanvraag op de antillen. Dit heet de Rijkswet op het Nederlandschap. Alleen als de ouders geboren Nederlandse zijn dan heeft iemand die op Curacao geboren wordt automatisch de Nederlandse nationaliteit.

     6. van Urk

      Jennifer@ Logisch ook dat je via de ouders je nationaliteit aan wordt beoordeeld. Want er zijn geen verslagen bekend dat er bij de oude Friezen en Bataven ook zwarte mensen rondliepen en waarvan de huidige Nederlandse zwarte mensen hier genetisch van af stammen. Een paspoort is maar een papiertje dat alleen bepaalt in welk land je bedje staat. Ook al zou ik als blanke over een Surinaamse paspoort beschikken dan nog ben ik geen echte Surinamer van vlees en bloed.

     7. jennifer

      Ik kan er niets aan veranderen pieterz maar zo staat het ook op internet dus, en dit zelfde geld voor mensen uit Suriname,die moeten ook het Nederlandschap aanvragen, net zoals andere import die het Nederlandschap hebben willen,en simons is nog niet eens op Nederlandse bodem geboren maar hier naar toe geemigreerd met haar ouders.

  2. buitenbeentje

   Die redenatie volgend: Als er dus van elk “soort” eentje op de lijst staat vertegenwoordigt een partij de diversiteit van Nederland.

   Nou, daar is Artikel 1 verre van uniek in.

 6. Ni28

  Je krijgt steeds meer ongeletterde mensen in het parlement, artikel 1, Groen Links, wie nog meer? Hoe minder opleiding hoe meer decibels zij produceren.

 7. Hans van R.

  Ho ho mevrouwtje Sylvana van kleur. Vergeten wij de mensen met knettergekke fetisj’ niet een beetje?

 8. ikweetwatikwil

  Ze is een Surinaamse met de Nederlandse nationaliteit. Jammer, want ze heeft een hekel aan Nederlanders. Verder heeft ze te maken met een groot minderwaardigheid complex. Wat natuurlijk voor haar streven niet bevorderlijk is . Dan is mislukking gegarandeerd.

  1. van Urk

   ikweetwatikwil@ Ach er zullen in de toekomst door het linkse volk nog genoeg Nederlandse cadeautjes weggeven worden aan Nederland-haters.

 9. ml2mst

  Wat een huichelaar, met haar “LHBT+”, terwijl ze pist op het graf van een van de meest geliefde homo’s van Nederland (Pim Fortuyn zaliger). Walgelijk!

  1. jennifer

   Daarom alleen al wat ze daar over gezegd heeft, maakt haar tot een figuur dat niets in de politiek te zoeken heeft. Dat ze het lef heeft gehad over een politicus zo te praten die voor Nederland meer betekent heeft als wat zij ooit zal beteken voor het rattenhol waar in ze thuis hoort. Dit misselijkmakend exemplaar mag nooit in de tweede kamer omen, dat is een ramp voor het land

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.