Artikel 1 liegt erop los: "Onze kandidatenlijst vertegenwoordigt de diversiteit van Nederland!"

Geen categoriefeb 16 2017, 14:00
Je grootst mogelijke onzin. Artikel 1 vertegenwoordigt misschien "de diversiteit" van ons land in de dromen van Sylvana Simons, maar dat is het dan wel.
Oh kijk eens even jongens! De professionele racismeroepers en beroepsslachtoffers van Artikel 1 hebben een nieuw talking point bedacht om hun onzinnige partij aan de man te brengen!

Nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse politiek presenteerde een partij een kandidatenlijst die de diversiteit van ons land zo goed vertegenwoordigt: vrouw, man, christen, moslim, jood, atheïst, zwart, wit, jong, oud en alle letters van de LHBT+.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch leuk, maar dan gaan we even naar de cijfers kijken. En wat blijkt? De kandidatenlijst van Artikel 1 geeft helemaal geen representatief beeld van de Nederlandse samenleving. Lees maar mee:

Zo zijn de eerste 3 namen op de lijst vrouw. Na lijsttrekker Sylvana Simons volgen op nummer 2 Fatima Faïd (momenteel nog gemeenteraadslid namens de Haagse Stadspartij) en Brigitte Sins (beleidsmaker en adviseur voor verschillende Ministeries op het gebied van ontwikkelingssamenwerking).

Meer dan de helft van de kandidaten op de lijst is vrouw, bijna de helft van de 20 kandidaten identificeert zich als LHBT+...

Twaalf van de 20 kandidaten hebben culturele en/of etnische roots in landen verspreid over 5 continenten.

Als we naar de Nederlandse samenleving zien we dat er net iets meer vrouwen dan mannen zijn. Dat verschil is echter niet eens bijna zo groot als bij Artikel 1. En er is al helemaal geen goede 'diversiteitsreden' om de top 3 alleen maar met vrouwen te bevolken.
Vervolgens kijken we naar de LHBT+: de helft van de kandidaten identificeert zich als één van die seksualiteiten. Maar wat blijkt? Datzelfde geldt slechts voor 5% tot 10% van de Nederlandse bevolking. Als het Artikel 1 erom gaat om een goed beeld van de samenleving te geven had dat dus ook moeten gelden voor de kandidaten op diens kieslijst. In plaats daarvan heb je het over de helft. Dat is niet eens bijna representatief.
Tenslotte kijken we naar het aandeel van allochtonen in de Nederlandse samenleving. Wat blijkt? Hier zijn de officiële cijfers uit 2016. Het resultaat: er waren toen 2 096 592 niet-Westerse allochtonen en 1 655 699 Westerse allochtonen in ons land. Dat is een totaal van 3 752 291 allochtonen. De totale bevolking was op dat moment 16 979 120. Dat is 22 procent. Op de lijst van Artikel 1 vormen zij 60 procent van de kandidaten. Dat is dus drie keer zoveel als eigenlijk gemoeten had als je een representatief beeld van de Nederlandse samenleving wilde schetsen.
Natuurlijk is het prima dat je bewust inzet op meer vrouwen, homo's, biseksuelen, lesbiennes, allochtonen, ouderen, jongeren, enzovoort. Maar doe dan vooral niet alsof je daarmee "de diversiteit van ons land zo goed vertegenwoordigt." Dat doe je namelijk niet. Je legt de nadruk op 'minderheden', niet op het in elkaar zetten van een representatief beeld van de samenleving. Sylvana en haar politiekcorrecte vrienden kunnen roepen wat ze willen, maar ze vormen niet eens bijna een representatief beeld van onze maatschappij. Ze zijn er een karikatuur van.
En raad eens wie daar het slachtoffer van is? Juist: de blanke heteroseksuele man (en vrouw). Juist die wordt nu ineens als minderheid behandeld, terwijl autochtone heteroseksuele mannen en vrouwen juist in de meerderheid zijn.
Blijkbaar mogen autochtone heteroseksuele mensen wél gediscrimineerd worden in de ogen van Artikel 1.
Gelijkheid voor iedereen? Niet bij Artikel 1.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten