BREKEND: Nóg twee beveiligers van Geert Wilders op non-actief gezet om ernstige verdenkingen

De blamage rondom de Dienst Bewaken en Beveiligen is nog lang niet over.

Just in: nadat eerder deze week al bekend werd dat DBB-agent Faris K. mogelijk grote gevaren heeft opgeleverd voor de beveiliging van Geert Wilders door het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan de Marokkaanse maffia, breidt het zich vrijdag nog verder uit. Vandaag werd bekend dat twee andere beveiligers van de dienst – Anouar el M. en zijn broer Omar – al in 2015 de laan uit werden gestuurd wegens corruptie.

https://twitter.com/telegraaf/status/835107128675282944

Wacht even: maar liefst drie mensen uit het beveiligingsteam van Wilders waren dus eigenlijk niet te vertrouwen? Ik begin me eerlijk gezegd steeds meer af te vragen hoe het kan dat de PVV-voorman nog steeds in zulke goede gezondheid rondloopt, en mij bespeurt ook het gevoel dat, als dit nu niet was uitgekomen, dat niet meer lang zou duren. Bovendien: was het wel helemaal de slimste keuze van de dienst om zoveel – naar nu dus blijkt foute – Marokkanen, waarover Wilders toch niet bepaald vaak positief is, in te zetten om zijn leven te beschermen?

Nou, we weten nu dus van niet. Wat ik me hier als laatste afvraag is echter: zouden we al helemaal doorhebben hoe groot dit hele gedoe écht is? Ik ben bang van niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. zomaar

  tja en allemaal oer-Hollandse namen !, dat dan weer wel.

  1. zomaar

   ik noem het (een Nederlands gezegde ), “de kat op het spek binden”.

   en dit zal niet zonder reden gebeurd zijn !, links “de linkse sociaal democraten”, zoals zij zichzelf noemen deinzen nergens voor terug , hun democratie moet immers zeggevieren.

   dus dan de persoonsbeveiliging maar half , voor de buitenwacht lijkt het toch optimaal .

   was er iets met Wilders gebeurd , konden de linkse sociaal democraten hun handen weer in onschuld en onwetendheid wassen .

   Stef. Blok (hoe komt die man aan al die wijsheid ?, “hij heeft huurders van sociale huurwoningen”, ook al genaaid !), en Rutte (de paljas en leugenaar ) , hebben gisteren nog verklaart dat Wilders gerust , “zich binnen een menigte” , kon begeven .

   ach gut o gut beiden zijn van de VVD , had ik effe niet aan gedacht .

 2. unitokkie

  zeer zeer ernstig..Geen enkele hoge functie meer voor moslims. Nooit meer.

 3. J.C.

  Waar heeft Rutte II de stellige bewering, dat de heer Wilders gewoon veilig op straat campagne kan voeren op gebaseerd? En nou niet komen met “er heeft ons geen andere informatie bereikt dan dat het veilig is”, want die mededeling doet ons nog te pijnlijk denken aan de onverkwikkelijke gang van zaken rondom de gruwelijke moordpartij van de heer Pim Fortuijn.

  Zouden er inmiddels door Rutte II maatregelen genomen zijn, die moeten voorkomen dat de 3 verdachten in deze heimelijk kunnen vluchten?

  1. zomaar

   vier oer-Hollandse jongens , hebben connecties met oer-Hollandse bendes , worden zij vast gehouden en ondervraagt met welke bendes zij connecties hebben of hadden? .

   tuurlijk niet er zou zomaar meer boven water komen , en de linkse politiek beschadigen , vlak voor de verkiezing !.

   efin ook al maakt ook dat geen donder hier uit, de massa blijft stemmen op oplichters ,en leugenaars ! , de massa gelooft (of is afhankelijk van) deze sprookjes vertellers .

   die na ruim 4 decennia, voor elke verkiezing laten horen dat zij nooit een koers hebben kunnen bepalen , waar zij heen willen , en dus maar wat rond zwalken van verkiezing naar verkiezing .

 4. Viertel

  Minister Stef Blok zit er nog maar een paar weken. Die kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de aanstelling van die 2 Marokkanen die in 2015 zijn geschorst. En dat geldt ook zijn voorganger.

  Nee, verantwoordelijk voor het personeelsbeleid is de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Dat is de secretariaat-generaal. Zijn naam: Siebe Riedstra. Politieke ligging: PvdA (wie had anders verwacht).

  1. DutchDropveter

   de persoon in kwestie niet nee, maar de politieke gedoog steun van het kabinet waardoor dit soort dingen gebeuren wel. Maar dan zal wel veel te objectief zijn volgens Mark, ik hoor hem al zeggen ‘wij doen uiterst ons best om iedereen veilig over straat te laten gaan wij doen uiterst dit uiterst dat’ maar Mark vind je het zelf ook niet een opstapeling van een berg bullshit waar ze in Groningen jaloers zouden zijn?

   1. Viertel

    Nogmaals, het zijn niet de ministers die hier achter zitten. Het zijn de topambtenaren bij de ministeries. Deze lieden, meestal PvdA- en D66ers, zijn als de dood dat Wilders in de regering komt. En zullen er alles aan doen om dat te voorkomen. Daarom dat die SG van V&J geregeld heeft dat er Marokkanen in de beveiliging van Wilders zitten. 2 broers liepen in 2015 tegen de lamp. Geen nood, gewoon 2 andere broers van Marokkaanse afkomst erin. En dan wachten op het juiste moment (zie moord op Russische ambassadeur in Turkije door zijn ‘beveiliger’). Het doel heiligt de middelen, desnoods via moord.

    1. DutchDropveter

     Tuurlijk snap ik dat en dan is het aan de minister om dat allemaal te controleren en in goede banen te leiden en hij faalt. Gevolg;

     Hij moet opstappen dan wel die taak laten varen; verder word er een onafhankelijk onderzoek door een andere partij gedaan (mijn part helpt Duitsland mee) naar rotte appels die in deze functie tak actief zijn.

     Zo zou het moeten gaan maar zo gaat het nooit!

     En ja je hebt gelijk er zijn echt een hoop mensen (voornamelijk ambtenaren en blinde kippen) die als de dood zijn hun baan ter verliezen omdat deze eigenlijk helemaal niet hoeft te bestaan.

  2. zomaar

   ik ben van mening , dat iedere plaatsvervanger op dit soort posten “niet indirect verantwoordelijk is “, toch wel verantwoordelijk gehouden moet worden !.

   al zit hij er een dag!!, anders kan je voor mindergeld mijn opa of oma daar wel neer zetten .

   dit pleit ervoor hoe smerig de partijen zijn ,onacceptabele lieden op posten zetten , en hiervoor geen verantwoording laten nemen .

   simpel gezegd , wel beuren niet leveren .

 5. DutchDropveter

  en Stef Blok vind dat Wilders gewoon verder kan gaan met campagne voeren wat een farce dit! Elke gek heeft nu vrij spel maar dat snappen ze in den haagistan totaal niet

  Hoelang moeten we dit soort schijn beleid nog accepteren, welke middelen heeft het volk nou op tegen dit zooitje in opstand te komen? Door onze democratische vrienden zie ik zeer weinig wegen om het tuig uit den haag een spreekwoordelijk mes op de keel te kunnen zetten. En let wel op daar wordt het debat al afgebroken en dus niet Wilders die door toedoen niet naar een debat gaat omdat RTL een vies spel heeft gespeeld.

  En de media en de politiek rolde nog lang en gelukkig rond… wat een grap!

 6. Ria

  Ik had toch ook wel een persconferentie van Rutte verwacht, want dit kun je als PM. niet zomaar naast je neerleggen, die snapt toch ook wel dat de burgers op de hoogte gebracht willen worden ? Want zoals Wilders al in die video sprak, het gaat niet alleen maar om zijn veiligheid maar ook die van alle mensen er omheen tijdens de campagne voering, politiemensen, PVV-ers, vrijwilligers, en ander volk wat daar op af komt en omheen staat, in Spijkenisse hadden zomaar meerdere slachtoffers kunnen vallen als ze daar toegeslagen hadden. En onze Premier zwijgt vooralsnog in alle talen.

  1. DutchDropveter

   “want dit kun je als PM. niet zomaar naast je neerleggen”
   Dan kan jij Kukidenkt Unilever Mark nog niet 😉

   Zijn woorden; Ik heb gesproken met [belangrijk poppetje x] en die zegt [abc] dus daar schaar ik mij achter. Iemand nog vragen? [Kukident smile]

 7. jennifer

  Een ding is een feit hadden we geen import in dit land hadden we die problemen niet gehad. Nu is het zo dat die import nog posten mogen hebben wat de veiligheid van het land in gevaar brengt. Dan is er maar een oplossing voor dit probleem op te lossen mogelijk, dat alleen mensen met alleen een Nederlands paspoort en geen twee paspoorten posten mogen hebben die het land tenminste niet in gevaar brengen en ook niet de politici ervan. Dit zou ook binnen de tweede en eerste kamer een eis moeten worden in dit land. Koning Willem Alexander is ook geen koning van Argentini, men kan geen twee heren dienen vind ik.

 8. Ome Ga

  “There shall no evil befall thee, neither shall any plague come nigh thy dwelling. For he shall give his angels charge over thee, to keep thee in all thy ways.” ‭‭Psalms‬ ‭91:10-11‬ ‭KJV‬‬

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.