Daar gaan we weer: ‘Donald Trump wil dat Hillary alsnog president wordt’, zegt ‘goede vriend’

Vriend en vijand lijken nog steeds niet helemaal te hebben geaccepteerd dat Donald Trump nu toch écht de machtigste persoon op aarde is.

Hij is vandaag alweer twee weken president, maar dat wil niet zeggen dat de kansloze protesten en aanverwante anti-Trump-hype al voorbij is. Sterker nog, het lijkt alleen maar toe te nemen met een zogenaamde ‘onthulling’ van een goede vriend van Trump. Deze ‘vriend’ is niemand anders dan Howard Stern, een andere mediamagnaat die zichzelf de ‘King of all media’ noemt. Wat een uiterst bescheiden man moet dat toch zijn! Maar goed, bescheiden is Trump zelf natuurlijk ook allesbehalve. Soort zoekt soort, zullen we maar zeggen.

Maar om terug te komen op wat deze Howard Stern dan allemaal wel niet beweert over Trump: hij zou eigenlijk helemaal geen president hebben willen worden. Sterker nog, voordat hij zijn kandidatuur bekendmaakte vertelde hij altijd op Hillary Clinton te zullen stemmen. Niet dat dat echt een enorme verrassing is: Trump is zijn hele leven een democraat geweest, en zijn recente verandering richting meer republikeinse ideeën – wat natuurlijk altijd toe te juichen valt – is wel wat vreemd ja. Desalniettemin zou die kandidatuur nooit echt serieus zijn geweest. Natuurlijk, er zijn genoeg mensen – waaronder ikzelf – die een tijdje dachten dat het allemaal één grote grap, gewoon om te kijken hoe ver Trump zou kunnen komen. Het zou hem echter niet zozeer om een grap zijn gegaan, maar om keiharde dollars: Trump zou met zijn kandidaatstelling een betere deal hebben willen krijgen bij televisieketen NBC voor zijn programma ‘The Apprentice’.

Het wordt echter nog gekker: niet alleen zou the Donald stiekem nog de hele verkiezing hebben gehoopt dat Hillary zou winnen, maar dat hoopt hij nog steeds. ‘Dat is de reden dat hij die verkiezingsfraude zoveel laat onderzoeken’, aldus Stern. Hij ‘hoopt’ dat daaruit zal blijken dat Hillary eigenlijk gewonnen heeft, zodat hij het stokje alsnog kan overgeven aan de vrouw die hij eerst in de gevangenis wilde gooien. Lekker logisch natuurlijk.

Maar zonder gekheid: wat hier allemaal beweerd wordt is uiteindelijk je reinste flauwekul. Ik kan me heel goed voorstellen dat Trump in het begin zijn eigen kandidatuur ook met een korreltje zout nam, maar dat zal al snel zijn veranderd. Dit is volgens Stern een man die geliefd wil zijn bij de Amerikanen – wel zo handig als je tv-programma’s maakt – en dat bereik je natuurlijk nooit met de manier waarop hij zich in de race heeft gemengd. Het is één ding om je als verzoenende peace-and-love-kandidaat neer te zetten, en iets heel anders om zoveel mogelijk mensen tegen je op te hitsen. Want ja, vind van hem wat je wilt, maar hij maakt natuurlijk geen vrienden met de manier waarop hij zich uit over alles en iedereen, of hij daar nou gelijk mee heeft of niet.

Het geld, de reden dat hij dit alles gedaan zou hebben, laat echter ook wel zien dat een presidentskandidatuur geen slimme zet was. Hoewel een ‘iets betere deal met NBC’ natuurlijk wel wat zou hebben opgeleverd, is het niets vergeleken met het geld dat hij heeft moeten uitgeven aan zijn campagne. Vergeet immers niet dat hij die campagne vrijwel geheel zelf heeft gefinancieerd, tot op het punt dat men zich begon af te vragen of hij niet al zo ongeveer failliet was. Dus nee, voor het geld hoefde hij dit zeker niet te doen.

Blijft natuurlijk wel het punt dat duidelijk is dat Trump – net als iedereen – zijn overwinning absoluut niet voorzien had. Zijn overwinningsspeech was overduidelijk niet voorbereid en maakte duidelijk dat zelfs hij dit totaal niet had zien aankomen, maar dat hij er wel heel gelukkig mee was.

Toch heeft Stern wel één goed punt: deze jaren gaan desastreus worden voor Trump gezondheid. Hij is iemand die graag geliefd is bij de massa’s, en dat is hij op dit moment natuurlijk allesbehalve. Het is dan maar ook zeer de vraag of hij het zal weten uit te zingen tot het einde van zijn termijn. En hoewel dat zeker waar is – met zijn extreme opvattingen is het best mogelijk dat zelfs de republikeinse senaat hem ooit zal proberen af te zetten – is het nou niet bepaald vriendelijk om zoiets over een zogenaamd ‘life-long friend’ te zeggen. Maar ja, van je vrienden moet je het maar hebben, zullen we zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Sam C

  Zegt een vriend…… Wat een nonsens.

 2. Wim

  Het blijkt volgens een goede vriend dat Rutte het ook niet wou worden en ook niet nu wil worden ,daarom heeft hij veel leugens verteld en nu ook veel onzin en is met stenen gaan gooien, maar niets helpt. Maar hij komt er niet vanaf en wordt op de troon gehouden door idioten in de kamer.
  Dit is geen nepnieuws.

 3. Vabis

  Wat een bullshit artikel.

  1. Wim

   Telegraaf.

  1. Kodi

   Politieke correctheid is een nare aandoening.

 4. Gustaafff

  “Het is dan maar ook zeer de vraag of hij het zal weten uit te zingen tot het einde van zijn termijn. En hoewel dat zeker waar is – met zijn extreme opvattingen is het best mogelijk dat zelfs de republikeinse senaat hem ooit zal proberen af te zetten…”

  Als deze man van de hak op de tak blijft springen;
  – Hij slijmt bij Poetin, maar toch beschuldigt zijn eigen ambassadeur Poetin van agressie.
  – Hij jankt Obama over een resolutie die de bouw van nederzettingen veroordeelt, kijkt Poetin er niet op aan en in het Witte Huis maant hij Israël om de nederzettingen te stoppen.
  – Hij dreigt Mexico met een halfslachtig militair avontuur, terwijl hij het over America First had.
  – Hij zegt vierkant achter de NAVO te staan, terwijl hij eerder zei het een verouderd instituut te vinden.
  – Als we dachten dat de greencard-kwestie een onhandig foutje was, hebben we het mis, want er moest een rechter aan te pas komen om dit te schrappen.
  – Hij maakt ruzie met iedereen.

  Tja, dan zijn de Republikeinen het gauw zat.

  1. Wim

   Het is duidelijk dat nep nieuws jou sloopt. Maar ja jou heel leven is denk ik toch wel nep. Althans het is nooit bewezen maar aangenomen. Dat noemen ze geloven.

   1. Gustaafff

    Kijk eens verder dan Xnieuws en ongure Duitse media, Wim.

    1. Wim

     Nou die medio is niet onguur het is de DWN.Jij bent is de war met Joop.nl.
     Kom op Guus niet zo prikkelbaar ,wat maakt het allemaal uit voor jou, je kunt zo met een kleine actie het paradijs in waar je veel oude vrienden en familie weer kan ontmoeten. Ik wist het wel als ik zo zeker was van de zaak als jij.

     1. Gustaafff

      @wim, neem me niet kwalijk dat ik uithaalde; excuus. Je slaat de spijker op z’n kop.

  2. jennifer

   Denk niet dat het merendeel van de Amerikanen de oorlogszuchtige clinton willen hebben in het witte huis. Ze zou dezelfde ellende voortzetten als wat Obama gepresteerd heeft. De wereld kan blij zijn dat zij van het toneel verdwenen is.

 5. Seneca

  met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig…

 6. Wim

  Ungarn und Russland vertiefen Energie-Zusammenarbeit

  Veröffentlicht: 02.02.17 23:08 Uhr

  Russland und Ungarn intensivieren die Zusammenarbeit im Energie-Bereich. Die EU riskiert eine neue Front, wenn sie den Ungarn in die Parade fährt.

 7. Ritter

  Vanaf al de voorverkiezingen hebben de media geprobeerd Trump te ondermijnen. Dat dat gaat gewoon door.

  Vooral roddel en karakter aanvallen krijgt Trump, zijn familie en adviseurs over hen heen.

  De media behoren daarom ook tot “de oppositie” tegen Trump en en veel journalisten gedragen zich dan ook als (verkapte) anti-Trump activisten.

  1. Kodi

   Het is al eerder gezegd: De voor werkelijk onafhankelijke journalistiek onontbeerlijke scheiding tussen opinie en berichtgeving is diep weggezonken in het moeras van het politiek correcte moraal claimen.

 8. EllyD19

  Zou Trump dit tegen Stern gezegd hebben ?
  Of ook weer nepnieuws.

 9. hans-e-pans

  Mocht deze persoon echt een van zijn goede vrienden zijn dan zal de vriendschap niet lang meer duren denk ik.

 10. George Knight

  Oud nieuws. Er was midden 2016 eerder het nieuws dat Trump voor 150 miljoen USD uit de race zou stappen. Opgehoest door sponsoren. Maar Trump weet zijn prijs. Als president kan hij meer cashen. Dus Trump bleef in de race. Het is een grote grap. Politiek als spel.

  Duurt het vier jaar? Dat is lastig te zeggen. Dat ligt aan de brokken die de oranje Mozart maakt. Met Iran bijvoorbeeld. Dus de VS in oorlogen stort. Of in de midterm elections als de Republikeinen verliezen. Dan komt een impeachment dichterbij. Maar of het daar van komt is nu niet te voorspellen. Onmogelijk is het niet. En Trump zal het best vinden waarschijnlijk. Als hij er financieel maar goed uitkomt.

  Daarom schurkt Trump nu al dichter tegen het establishment van Wall Street aan dan Obama ooit deed, en Hillary Clinton ook in gedachten had. Wat is de les van Trump? dat is niet zo moeilijk te zeggen. Het grote geld moet weg uit de politiek zodat de burgers het weer voor het zeggen hebben. Want dat is het nadeel van populisten, ze zeggen namens het volk te spreken, maar behartigen hun eigenbelang. Daarin zijn ze exact identiek aan de oude politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.