GEWELD BREEKT UIT IN PARIJS: veel buurten zijn niet toegankelijk voor de politie, vijf voorsteden staan in brand

Geen categoriefeb 16 2017, 9:00
De politie van Parijs is ten einde raad. De stad staat namelijk letterlijk in de fik nadat kansenparels op grote schaal begonnen te rellen in de noordelijke voorsteden van de Franse hoofdstad.
Vijf grote gebieden zijn opeens veranderd in no go-gebieden. De afgelopen vijf nachten hebben gemaskerde mannen daar de boel namelijk op stelten gezet. Nu is de angst groot dat het geweld zich ook over de rest van de stad en zelfs over de rest van het land kan verspreiden omdat kansenparels geruchten van zogenaamd 'politiegeweld' aangrijpen om zich weer eens vreselijk te misdragen. Lokale burgers wordt verteld om binnen te blijven terwijl zwaarbewapende agenten op straat met de rellers vechten. In de tussentijd hebben de rellende kansenparels al voor miljoenen euro's aan schade veroorzaakt.
https://twitter.com/patcondell/status/831404089737113604
De rellende kansenparels vallen de agenten van dienst stelselmatig aan met molotov cocktails en de zware metalen ballen die gebruikt worden in het populaire Franse spel Petanque. Nadat de rellers verschillende auto's en zelfs een rolstoel in de fik staken was de politie gedwongen om echt kogels af te vuren, dit alles in een poging om de doorgedraaide menigte in bedwang te krijgen. Een verslaggever van het Franse BMTV werd zelfs gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit kwam, hoe kan het ook anders, door het geweld van de agressieve cultuurverrijkers die Parijs nu helemaal proberen te slopen.
De buurten Aulnay-Sous-Bois, Aulnay, Argenteuil, Bobigny en Tremblay-en-France worden nu allemaal kort en klein geslagen door de kleine importfascisten. Dit is hun reactie op geruchten over 'politiegeweld.' Het 'slachtoffer' van de politieactie heeft zijn landgenoten opgeroepen om kalm te blijven, maar daar hebben de rellers lak aan. Wat hen betreft is dit namelijk het ideale excuus om weer eens helemaal los te gaan het land dat hen met open armen ontving tot aan de grond toe af te branden.
Yves Lefebvre is het hoofd van de politievakbond. Hij heeft het geweld natuurlijk veroordeeld, maar daar trekken de rellers zich niets van aan. "Het is een grof schandaal dat ze een rolstoel in de fik hebben gezet," zegt Lefebvre. "Dit moet stoppen."
Leuk geprobeerd, maar de knettergekke kansenparels gaan gewoon door. Zij hebben namelijk besloten dat dit de ideale gelegenheid was om Parijs af te branden, en dus gaan ze stug door. Volgens experts scanderen ze daarbij "Allahu Akhbar, Allahu Akhbar," wat maar weer eens onderstreept dat het om radicale kansenparels gaat die Frankrijk in een islamitisch kalifaat willen veranderen. Of mogen we dat niet opschrijven omdat dit 'racistisch' (hoewel natuurlijk waar) is?
Front National-leidster Marine Le Pen tweette een video waarin je zit hoe de kansenparels een auto in de fik zetten en vervolgens "Allahu Akhbar" roepen -- niet één keer, maar drie keer.
Op de video zie je hoe automobilisten hun buurten -- die veranderd zijn in de hel op aarde -- proberen te ontvluchten. Ondertussen roept de rellende massa "Allahu Akhbar." De video werd opgenomen in Bobigny, één van de wijken waar de rellers de boel helemaal aan het kapotmaken zijn.
In een artikel op haar website Marine2017 legt Le Pen uit:

"In het aangezicht van deze schande, dat een schandaal is voor Frankrijk en vreselijk voor de getroffen buurtbewoners, hult de overheid zich in stilzwijgen waarmee maar weer eens bevestigd wordt dat het zowel laf als incompetent is."

Ze gaat verder:

"De noodtoestand is nog altijd van kracht in ons land. Maar welk nut dient die noodtoestand als de overheid zijn macht niet gebruikt om de orde te handhaven en de autoriteit van de staat af te dwingen? Veiligheid is niet een privilege, maar een fundamenteel recht dat hersteld moet worden voor alle Fransen. In deze context benadruk ik mijn steun daarom voor de politie die geconfronteerd worden met extreem geweld terwijl de overheid zich er niet druk om kan maken."

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Misschien wel. Deze rellen zorgen er namelijk voor dat Franse kiezers actie eisen. De enige politica (of politicus) die daartoe bereid is is, hoe kan het ook anders, Le Pen. Ironisch genoeg zorgen de rellende kansenparels er dan ook voor dat de kans op een presidentschap van de leidster van het Front National groter is dan ooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten