Helden! Leden Veluwse burgerwacht jagen met honden en helikopters op inbrekers

Geen categoriefeb 19 2017, 18:00
Van politiekcorrect links mag dit ongetwijfeld nooit en te nimmer, maar wat een geweldige actie van deze dappere mannen.
Inbrekers en ander crimineel gespuis doet er verstandig aan om het Veluwse dorp Kootwijkerbroek voortaan maar te mijden. De lokale burgerwacht is namelijk bijzonder goed uitgerust om criminelen in de boeien te slaan. Zo hebben ze onder meer honden tot hun beschikking en een helikopter. En ja, daar maken ze dankbaar gebruik van.
Het AD heeft vandaag een bijzonder interessant artikel gepubliceerd over deze helden. De krant legt uit:

De burgerwacht is professioneel uitgerust. Volgens een anonieme ingewijde staan er drie helikopters klaar die direct kunnen opstijgen zodra er een melding komt. Die zijn eigendom van bedrijven uit de omgeving. Tijdens acties dragen leden van de groep kogelvrije vesten, portofoons en zaklampen die ook te gebruiken zijn als slagwapen.

En ja, het werkt. Zo heeft Henk van de Kamp, eigenaar van G. van de Kamp Transport in Stroe, door de inzet van de burgerwacht geen enkele last meer van brandstofdieven. Hij legt uit:

"Twee Poolse dieven hebben twaalf keer brandstof van mijn vrachtwagens afgetapt. De laatste keer waren ze het haasje. De dieven waren nog niet op mijn terrein of ze hadden veertig man achter zich aan rennen. Toen we ze hadden gepakt, stonden ze te beven op hun benen. We hebben ze overgedragen aan de politie. Ik heb nooit meer last van ze gehad."

De dappere burgerwacht komt keihard in actie als duidelijk is dat er een inbraak (of iets dergelijks) gepleegd is. De leden van de 'knokploeg,' zoals ze natuurlijk weer op negatieve wijze genoemd worden door het AD, zetten meteen de achtervolging, overmeesteren de criminelen en houden ze vervolgens op de grond tot de politie erbij komt.
De burgerwacht komt meestal in actie nadat het een appje heeft gekregen van een bestolen burger. "Bij een melding staan binnen een paar minuten de eerste leden op je erf'', zegt een inwoner van Kootwijkerbroek. En ja, dat is bijzonder indrukwekkend. Zoals deze inwoner stelt doet de politie daar namelijk veel langer over, soms wel een half uur.
Natuurlijk is het dieptriest dat de politie Nederlanders niet meer kan beschermen, maar afijn, daar kun je je over beklagen maar je kunt er ook iets aan doen. De burgerwacht van Kootwijkerbroek bestaat duidelijk uit mannen van actie, en niet uit zeurpieten. Ze doen gewoon zelf wat de politie nalaat. En dat doen ze ook nog eens op indrukwekkende wijze.
Hilarisch genoeg sprak het AD natuurlijk ook met een socioloog die het allemaal niet vindt kunnen. Vasco Lub legt uit:

"De politie is er om zijn burgers te beschermen. Ze moet voorkomen dat burgers het heft in eigen handen nemen."

Ga jij even fietsen zeg! De reden dat de burgerwacht bestaat is dat de politie er niet toe in staat is om burgers te beschermen. Dit soort idiote wetenschappers vinden blijkbaar dat wij, burgers, ons dan maar braaf moeten laten bestelen, maar dat is natuurlijk volstrekt belachelijk. Als de overheid te kort schiet in één van zijn taken is het aan ons om dat gat op te vullen. Zelfverdediging is namelijk een natuurrecht. Dat kan zo'n politiekcorrecte, linkse 'socioloog' heel vervelend vinden, maar daar hebben wij -- normale mensen -- lak aan.
Natuurlijk is de grote vraag dan: werkt het. Ja, dat doet het. Een inwoner legt uit aan het AD:

"Criminelen geven natuurlijk ook aan elkaar door wat hier gebeurt. Ze weten dat ze zich hier beter niet meer kunnen vertonen."

En daar is alles wel mee gezegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten