Henk Krol dementeert live op tv: verwart AOW met WAO en zet zichzelf grandioos voor schut

Kan 50Plus Henk Krol niet vervangen met iemand die daadwerkelijk weet waar hij het over heeft? Deze man zet de hele partij voor gek en zal ervoor zorgen dat 50Plus uiteindelijk maar een paar zetels overhoudt. 

En ja, dat is bijzonder triest voor oudere kiezers die de partij in principe steunen en het gevoel hebben dat het partijkartel hen in de steek laat. Deze mensen ervaren dagelijks de negatieve effecten van het asociale beleid van het kabinet. Ze mogen in sommige verpleeghuizen maar drie keer per dag naar het toilet, er is niemand om voor ze te zorgen, en een praatje maken met een verzorgster in het bejaardentehuis is er al heel lang niet meer bij.

Helaas worden deze mensen op geen enkele manier dan ook op competente wijze vertegenwoordigd door Henk Krol. De man is namelijk volstrekt niet capabel. Zie hoe hij gisteren blunderde bij Pauw & Jinek:

Bij Pauw & Jinek kreeg Krol de kans de eerdere verwarring weg te nemen. In plaats daarvan draaide de 50Plus-voorman zich verder in de problemen door de AOW (Algemene Ouderdomswet) te verwarren met de WAO (Wet op de Arbeidsongeschiktheid).

Die “verwarring” ontstond doordat hij weliswaar “beloofde” dat hij de AOW-leeftijd zou verlagen naar 65, maar dat hij er niet bij uitlegde dat hij de 12 miljard die dat project kost wil weghalen bij hardwerkende Nederlanders. Met andere woorden: de huidige generatie werkenden wordt opgeofferd om Krols achterban te subsidiëren.

Maar goed, dat wisten we vorige week al. Wat Krol gisteravond deed is zo mogelijk nog opmerkelijker: de man verwarde de AOW continu met de WAO en gaf daardoor aan dat hij werkelijk geen idee heeft waar hij het over had.

En dat is niet alles. Krol weigerde namelijk verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen falen van vorige week. In plaats daarvan gaf hij het wetenschappelijk bureau van zijn partij de schuld van de chaos. Maar wacht eens even: de persberichten die media kregen over 50Plus’ plannen voor de AOW waren afkomstig van de partij zelf, niet van haar wetenschappelijk bureau. Dit betekent dus dat het wel degelijk aan Krol zélf lag.

Het is duidelijk: Henk Krol is volstrekt niet geschikt voor de politiek. Deze man dient zijn functie onmiddellijk neer te leggen — of in ieder geval aan te kondigen dat hij dat zal doen na de verkiezingen zodat 50Plus dan een nieuwe leider krijgt; iemand met verstand van zaken. Doet hij dat niet dan stort Krol niet alleen zijn eigen partij in het verderf maar weten we nu ook al zeker dat al die mensen die op 50Plus gaan stemmen uiteindelijk teleurgesteld zullen worden omdat deze mafklapper niets voor elkaar krijgt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DutchDropveter

  Door Henk te bekritiseren lopen deze stemmers over naar de VVD… willen we dat?

  1. jennifer

   Zal wel de bedoeling hiervan zijn toch.

 2. ikweetwatikwil

  Ook hier, vergissen is menselijk. Maar ik vind een ouderen partij even als een dieren partij helemaal niet nodig. Wat mij betreft krijgen ze geen enkele stem.

 3. Gustaafff

  Henk Krol, bij uitstek een sjoemelaar en sjacheraar, haalt de AOW en de WAO door elkaar.

  Ik ben het roerend eens met Michael. Tijd om de man per direct met een AOW-tje het bos in te sturen. Hij stort zijn partij in het ongeluk.

  1. Anna

   Gustaaff. Allemaal voor een vergissinkje? Mijn hemel wat een zielige vertoning. Partijen laten alle belangrijke kwesties onder de mat. Bij woord immigratie,asielzoekende jonge moslimmannen en levenslange bijstand,onveiligheid , immigratie en asielkosten, islam en gevolgen voor de toekomst plassen ze heel hun broek nat. Als Buma een kleinigheidje benoemt komt valse Pechtold met “hij suggereert dat moslims ondergeschikt zijn aan christenen.”. Klaver ” CDA veroorzaakt tweedeling”. Het enige wat deze laffe heren doen is uit angst meteen debat doodgooien. Wat een minkukels.

   1. Gustaafff

    @anna, het is niet één vergissing, maar een aantal blunders die Handige Henkie maakte. Sterker nog: het lijkt wel of onze oude sjoemelaar het spoor compleet bijster is. Daar hebben moslims helemaal niets mee te maken.

 4. corfo

  Henk Krol is géén politicus, daar ben ik nu wel van overtuigd. De brave man bazelt een beetje om zich heen, knikt en schudt z’n hoofd op verkeerde momenten, is verbaal zéér zwak en toont absoluut géén ballen !! Van dit soort “politici” is Den Haag reeds vergeven dus op Krol zitten we niet te wachten

 5. Ni28

  “Henk Krol dementeert live op tv” is helaas een goede omschrijving die vele nog virtuele zetels gaat kosten. Maar nu hem vervangen kost nog meer. Jammer voor de oudjes die verder op niemand kunnen rekenen. In ieder geval na 15 maart.

 6. Lieftinck

  Dankzij zijn hoge aaibaarheidsfactor zal deze krabbelaar nog wel wat zetels in de wacht slepen.

 7. Anna

  Vergissen is menselijk! Als daar de verkiezingen over zouden gaan ziet het er slecht uit voor Nederland. De Inhoud is nog steeds niet aan de orde gekomen. We wachten op debat Wilders-Rutte. De rest is bijzaak.

 8. HaZ

  Wel jammer voor Henkie, want dit kost hem stemmen. Stemmen op 50+ die wel broodnodig zijn voor een eventuele coalitie, want tot nu toe de partij die PVV niet heeft afgewezen. En hup, die oudjes zwenken weer naar hun PvdA. Uiteindelijk zijn de ouderen hiervan de dupe, want stemmen op de PvdA, is hetzelfde als trekken aan een dood paard.

 9. Ni28

  De laatste optredens van Krol zijn het beste bewijs voor dat de pensioenleeftijd naar beneden moet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.