Ongelooflijk! Linkse nepjournalist Eva Jinek laat zich helemaal gaan, gaat los op Jan Roos bij Pauw & Jinek

Ongelooflijk! Linkse nepjournalist Eva Jinek laat zich helemaal gaan, gaat los op Jan Roos bij Pauw & Jinek

Eva Jinek is een nepjournalist. Haar enige missie is om rechtse politici te ondermijnen en kapot te maken. En dat doet ze van ons belastinggeld.

VNL-lijsttrekker Jan Roos zat gisteren aan tafel bij Pauw & Jinek en deed het weer bijzonder goed. Natuurlijk werd hij op elk punt tegengewerkt door zijn tafelgenoten én door de linkse presentatoren van de NPO, maar daar liet hij zich niet door afleiden. Als politiek leider van VoorNederland had hij een duidelijk rechts verhaal te vertellen en hij liet zich door niemand de mond snoeren. Daardoor werd Eva Jinek weliswaar met de minuut bozer, maar dat maakte Roos helemaal niets uit.

Toen hem gevraagd werd wie "leiderschap toonde" en "wie deugde" was Roos heel duidelijk: over het algemeen is er een grote leiderschapscrisis in de Nederlandse politiek. Vervolgens noemde hij het befaamde inlegvelletje en de houding van Mark Rutte met betrekking tot de uitslag van het referendum. Natuurlijk wilden de linkse fopjournalisten vervolgens een andere naam van hem hebben, maar die gaf hij terecht niet. Hij gaat niet een leider van een andere partij met complimenten overladen; dat moeten ze zelf maar doen.

Vervolgens werd er gesproken over immigratie. Alweer haalde Roos hard uit naar de linkse partijen en dan met name naar D66, wiens lijsttrekker bij hem aan tafel zet. "Zij zeggen 'kom maar binnen met je knecht'," maar daar doet VNL niet aan mee. "Wij willen een Australisch immigratiebeleid," legde Roos uit, wat erop gebaseerd is dat alleen kansrijke immigranten welkom zijn. Natuurlijk herhaalde Pechtold maar weer eens dat hij inderdaad voor opengrenzen is. 1-0 voor Roos.

Daarna werd er gesproken over het politiekcorrecte verhaal van de linkse partijen, zoals D66. Roos pakte Pechtold aan door te zeggen "zo, dat was dan even de zendtijd voor politiekcorrecte partijen." En wat gebeurde er? Eva Jinek, de vrouw die Pechtold had laten uitspraken, viel hem opeens woedend in de rede. "Waarom zegt u dat!?" Waar haalde hij het lef vandaan om D66 politiekcorrect te noemen? Wat een schande! Roos sloeg meteen van zich af: "U kunt me wel boos aankijken," antwoordde de lijsttrekker, maar daar was hij niet van onder de indruk.

Ook sprak Roos over de open brief die hij schreef aan de PVV-kiezer (die brief schreef hij voor De Dagelijkse Standaard). Daarin gaf hij aan dat hij, net als de gemiddelde PVV-kiezer, boos is. Pauw vroeg zich af waarom toch. Hij, Pauw, verdient jaarlijks bakken met geld. Wat hem betreft is er dus geen wolkje aan de hemel. "Door de realiteit onder ogen te zien, daar word je boos van. En als je dan kijkt naar de politiek die er niets aan doet" en je meteen wegzet "als xenofoob of racist" word je nog bozer, aldus Roos. Hilarisch genoeg vond Jeroen Pauw dat natuurlijk heel erg en zette hij Roos vervolgens weg als een vuile hypocriet door beelden te gebruiken uit de tijd toen Roos nog als shockjock-journalist werkte voor PowNed en GeenStijl.

Roos: "Dit is nou de derde keer dat een NPO-programma dit filmpje gebruikt." Oeps. Boem. Dat hakte erin. Vervolgens werd Jinek woest. "Maar u noemde zich journalist!" Roos sloeg van zich af. Hij noemde zich helemaal niet journalist, hij was bezig met satire en humor. Daarna vertelde hij Jinek dat journalisten "objectief moeten zijn," wat hij haar "ook aanraadde." Dat was het moment waarop Jinek woedend werd.

"Pretendeer ik objectief te zijn?" zei Jinek boos. Roos vocht gewoon terug: "U neemt mij de maat." En dus moet je daar maar mee dealen. Mevrouw Jinek kon dat natuurlijk niet accepteren en werd met de minuut bozer, maar daar was Roos niet van onder de indruk. En terecht.

Het was een wanstaltige aanval van de journalisten die samen met Pechtold Roos aanvielen. Ze bewezen voor de zoveelste keer dat de NPO onderdeel is van het mediakartel dat als enige doel heeft om het partijkartel in het zadel te houden. Geen wonder dat Geert Wilders zich niet bij dat soort programma's vertoont.

Maakte Roos dan helemaal geen fouten? Jawel. Hij had moeten toegeven dat zijn item over Rutte onsmaakvol en gewoon onacceptabel was en dat hij zoiets nooit nogmaals zou doen. Het liefdesleven van een politicus moet je met rust laten, daar heeft niemand iets mee te maken (zoals Pechtold voor de verandering eens terecht zei). Roos had de schade op dat punt kunnen beperken door zich er gewoon van te distantiëren. "Dat hadden we niet moeten doen. We vonden dat grappig toen, maar dat was eigenlijk beneden alle peil. Daar heb je helemaal gelijk in." En dan overgaan op een ander onderwerp, klaar. Dat Roos dat niet deed valt hem wel degelijk aan te rekenen. En nee, dat is geen dom scenario: Nederlandse kiezers zijn vergevingsgezind, maar dan moet je wél door het stof gaan, zeker als je -- zoals Roos toen -- gewoon echt fout zat.

Ook toen ze het over import-Polen hadden liet Jinek weer eens zien dat ze een bevooroordeelde nepjournalist pur sang is. Roos bekritiseerde Pechtold -- "maar die Polen blijven toch komen?" -- waarna Jinek letterlijk met haar ogen rolde. Zoiets is totaal onacceptabel. Het is het wangedrag van een extreemlinkse activist die zich niet kan inhouden.

Op dat moment had Roos gewoon moeten opstaan en moeten uitleggen dat hij graag een debat wilde voeren met Pechtold, maar dat hij niet van plan was om een debat te voeren met een quasi-journalistieke propagandist.

Ik heb echt zelden zoiets gezien. Het was een totale wanprestatie van een NPO-poppetje. Dan kan ze na de uitzending wel hypocriet lachend met Roos op de foto gaan, maar daar trapt helemaal niemand in. Wat een ongelooflijke nepjournalist en wat een bizarre huichelaar. Met haar totaal misplaatste arrogantie.

Ik was van plan om een deel van de uitzending te downloaden en hier op de site te zetten, een korte clip, maar de aanvallen van Jinek op Roos gingen maar door en door. Je moet echt de hele uitzending terugkijken om te zien wat er gebeurde en hoe Jinek zich misdroeg. Wat is het een grof schandaal dat wij productieve Nederlanders moeten meebetalen aan haar loon.

Saneer de NPO, vandaag nog!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties