Open brief van Jan Roos aan PVV-stemmers: “U bent uitgelachen, voor gek gezet, door het slijk gehaald”

Beste PVV-stemmer,

U bent uitgelachen, voor gek gezet, door het slijk gehaald. Niet alleen door onze media, maar ook door andere partijen in de Kamer. U zou racist zijn, in ieder geval een hekel hebben aan buitenlanders. Boos en blank wordt u verweten, alsof u geen reden heeft om boos te zijn en zich moet schamen voor uw witte huidskleur.

Ik begrijp u wel. Ik ben namelijk ook boos. Boos dat ons land zo te grabbel is gegooid. Boos omdat de multiculturele samenleving een ramp is geworden. Boos omdat wij onze cultuur moeten weggummen voor nieuwkomers die voor hun cultuur juist alle ruimte krijgen. Boos omdat ons door de elite wordt verteld dat de islam de religie van de vrede is, terwijl iedereen weet dat het een gevaar is voor onze Westerse waarden. Boos dat we ons scheel betalen aan belastingen en dat geld wordt uitgegeven aan de EU en ontwikkelingshulp, terwijl zorginstellingen voor ouderen worden gesloten en defensie is wegbezuinigd.

Ik deel die woede, maar ik deel niet de oplossingen van de PVV. Omdat die oplossingen niets van de problemen oplossen, omdat ze gewoonweg niet kunnen. VoorNederland (VNL) heeft een programma met plannen die allemaal uitvoerbaar zijn. En wij hebben het wél laten doorberekenen door het CPB. Het is financieel dus ook mogelijk. Wij delen uw zorgen, maar wij komen met echte oplossingen in plaats van alleen maar roepen wat er niet deugt.

VoorNederland staat voor de Nederlandse identiteit, voor lagere belastingen, minder immigratie, meer veiligheid en minder EU. Wij staan voor u, de hardwerkende Nederlander. Stem op ons en wij gaan hard aan het werk voor u.

Jan Roos,
Lijstrekker VoorNederland


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. TheGrimReaper

  *in verwarring*

  ….nu slaat bij mij dus de twijfel toe:
  Ik twijfel NIET aan Geert Wilders (hij heeft ongetwijfeld de beste bedoelingen), maar Jan Roos zegt daadwerkelijk oplossingen te hebben.
  En nu??

  1. Ria

   Dat zeggen ze allemaal.

  2. jennifer

   Nou op deze manier reclame maken voor zijn eigen partij om kiezers van de PVV af te snoepen getuigd ook niet van een oprecht iemand dan toch. Het lijkt meer op de streken wat links toepast, maar dan n verfijnde aard. Kom op zeg, waarom zouden zijn punten wel uitvoerbaar zijn en die van Wilders niet, ze zijn zowat het zelfde. Op deze manier verwarring te zaaien zal VNL ook niet hepen.

   1. DutchDropveter

    Ben ook al jaren een PVV stemmer maar dit gaat Jan niet veranderen met +- 10 zeteltjes maximaal (mocht hij er wat van de PVV af snoepen)

    Daarnaast de PVV heeft in het begin altijd de oplossingen aangedragen in hun verkiezingsprogramma maar sinds ze onder de grotere partijen horen worden deze programma’s compleet de grond in geboord door politiek correct Nederland.

    Jan zou er goed aan doen niet zo wijsneuzerig te doen en gewoon een exact kopietje van het verkiezingsprogramma van de PVV in te leveren ipv te gaan rekenen wat werkelijk nergens op slaat.

    Er zullen handen in een geslagen moeten worden bij het vormen van een kabinet dan is voor veel partijen 99% van die hele agenda overboord dus wat heeft het voor een zin? Dan heeft in mijn ogen de PVV nog het duidelijkste programma.

    En hoe we dat gaan doen in de PVV? Nou dat blijkt uit het samengesteld kabinet. Tevens laat het zelfs meer ruimte over voor een kabinet (al zal de MSM dat nooit begrijpen die zullen elke reden aangrijpen om de PVV te bombarderen).

    Nog een kleine tip voor Jan; stop te kijken naar PVV stemmers maar pak ze weg bij de VVD! om vervolgens na 15 maart samen met oa de PVV een kabinet te vormen. Dat is de enige manier om VNL in het kabinet te krijgen.

    Of jan moet zijn wijze les van de pvda over genomen hebben door GroenLinks te bashen (partijverbinding!)

 2. Ria

  Leuk geprobeerd Roos, maar ik stem al PVV vanaf het eerste uur en ik blijf trouw aan de PVV. Maar desalniettemin wens ik je veel succes !

  1. Kodi

   Ik gun Jan Roos’ VNL gerust zetels. Zeg maar extra power op het realisme. Maar mijn stem gaat naar de PVV.

  2. J.C.

   @Ria

   100% idem dito.

 3. HaZ

  Ik heb een ander voorstel aan Jan Roos; Sluit je aan bij de PVV en beding gezamenlijk die oplossingen die jij voorstaat, onder het motto: “Niet geschoten is altijd mis”.

 4. loes530

  zo is het ria ik blijf ook gewoon pvv stemmen

 5. ikweetwatikwil

  Ohh, gaan we het zo spelen Jan Roos. Ik verwachte al zoiets. Het kon niet uitblijven. Achterbaks. Ik stem PVV.

 6. O.P.

  Nee Jan…
  Jij bent goed… Maar ga maar bij een andere Partij zieltjes winnen.
  Voor mij is de PVV het beste wat Nederland kan overkomen.

  Jan… Succes..!!

  1. jennifer

   Niet alleen marokkanen toch van al die import rotzooi minder toch.

 7. Duckday

  Het bericht laat toch weer zijn wat voor mentaliteit jullie hebben Zulke partijen laten zien dat ze onder de nom bezig zijn zich zelf op een voetstuk te plaatsen Men is niet voor het land of bewoners bezig maar enkel eigen belang Ook door Hr Wilders weg te zetten hij komt wel degelijk met voorstellen en oplossingen alleen de elite voelt macht verlies Kijk maar wat de media doet angst aanjagen voor de PVV en hun vriendjes op een voetstuk plaatsen Geef U eens aan Wat heeft de EU en euro ons nu voor voordeel welvaart gebracht voor de NORMALE man vrouw in NL Zou weergeven sluit U aan bij die partijen die op komen voor dit land en bewoners

 8. Sarah

  Beste Jan Roos,

  Ik had je best hoog zitten en gunde je alle succes met VNL, maar kennelijk ben je bang dat jullie op 15 maart geen, of maar 1 zetel zullen halen, en probeer je nu -in een soort van doodsnood- kiezers bij de PVV weg te halen.

  Wat een enorm zwaktebod, ga je schamen man. Dat doet Baudet met FvD toch stukken beter. Die trekt zijn eigen plan en bedelt niet om PVVstemmen. En als je zo nodig een brief wil schrijven, doe dat dan aan VVD stemmers. Daar valt wellicht nog wat voor jullie te halen.

  En de PVV heeft wel oplossingen en iedere PVV stemmer weet ook dat niet alle oplossingen haalbaar zijn, maar dat zijn die van VNL ook niet, want dan moeten ze toch minstens 18 zetels halen en dat gaat niet gebeuren.

  En die doorrekening van jullie plannen door het CBS snijdt ook al geen hout. Dat weet jij ook, maar de reaguurders misschien niet, dus hier een stuk van Ewald Engelen: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/15/cpb-rekent-de-politiek-door-trap-er-niet-in-6713016-a1546179 “CPB rekent de politiek door: trap er niet in”

  Enfin, met deze strategisch erg domme actie ben je mijn sympathie kwijt.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Sara.

 9. Ni28

  Rechts gaat afbrokkelen in drie stukken of stukjes. En dan krijgen wij een herhaling van de vorige vier jaren. Met de opperleugenaars aan de top. Daarna krijgen wij de plannen uit Brussel en daarna zullen wij spijt krijgen van de verprutste verkiezingen.

 10. Gustaafff

  Ik denk niet dat je hier veel liberalen zult aantreffen, @Jan.

  1. jennifer

   Behalve jou dan toch Guustaaf zoals de wind waait je je jasje toch.

   1. Gustaafff

    Nee, ik ben geen liberaal. Dit discussie-forum is echter gevuld met PVV-stemmers en als je je daartegen (de PVV) verzet, zoals Janneman in deze brief, ben je de sigaar.

    Waarschijnlijk gaan de klassiek-liberalen stemmen wegpikken bij de VVD.

    1. jennifer

     Waarom de sigaar omdat ze het spelletje van jan gelijk afwijzen. Verstandige mensen die PVV ers dan toch, dat ze hier niet intrappen.

 11. Floris

  Jan Roos schreef: “Ik deel die woede, maar ik deel niet de oplossingen van de PVV. Omdat die oplossingen niets van de problemen oplossen, omdat ze gewoonweg niet kunnen.”
  ——————————————————-
  Sommige “oplossingen” van VNL kunnen ook niet, tenzij je uit de EU gaat. Dat is iedere keer weer het struikelblok.

  In feite is de immigratie-paragraaf van VNL een afgezwakte versie van die van de PVV.

  Wat de PVV betreft: een koranverbod is nergens voor nodig. laat de mensen maar lezen wat voor vuiligheid er in dat boek staat.

 12. toetssteen

  Zeg maar daaag Roos, vergeet u de deur niet open te doen bij vertrek? Geeft zo’n rommel als u het niet doet.

 13. Gustaafff

  Jan Roos benadrukt hier nog eens het onderscheid tussen de rechtse partijen VNL en PVV. Beide partijen worden vaak over één kam geschoren, als zijnde anti-elite-partijen. Er wordt hier zelfs geregeld een fusie gesuggereerd. Het klassiek-liberalisme is echter fundamenteel anders dan het nationalisme/socialisme van de PVV.

  1. Nico

   Inderdaad. VNL stemde ook vóór de wietwet. PVV schaarde zich aan de kant van de anti-liberale verbieders.

   1. Beukman

    @Nico
    PVV heeft tegen gestemd? Dat stelt me teleur, zelfs van de PVV.

 14. leidenhaag

  Jammer Jan,
  Strategisch is PVV de beste keuze, naast dat ze uit de EU willen en islam van mij een rottrap mag krijgen. Het gaat verdomme alleen maar over die barbarij op TV, en mn stad loopt er vol mee. Minder hoor ik je niet over.
  Ik vind je minstens even irritant als Wilders, zoals vorige week zondag. ( (“mevrouw”) Wilders heeft wel een goed excuus, hij heeft een ijzeren overtuiging want ik zou na 14 jaar publiekelijk gebasht worden mijn biezen pakken.

  De actie met dat kapmes ( knuppelvormig voorwerp my foot) vind ik dan wel weer klasse. Janken dat ze deden achteraf, Zowel Joop als de naffers.

 15. Anna Dondersteen

  Sorry Jan , men zegt maar wat men wil, maakt geen fluit uit, mijn stem gaat naar de PVV , de enige die al 12 jaren zijn hals uitsteekt , zou je sieren , net zoals Thiery Baudet zei bij Harrie Mens, overweegt om met de PVV te regeren , niet slecht, met de Heer Hiddema daarbij , hoop zo. !!

 16. Beukman

  Dat steeds herhalen van een zinsdeel “Boos omdat….. , boos omdat…..) begint wat sleets te raken. Kuzu doet het, Klaver doet het, Asscher doet, en nu dus ook Roos. De grote inspirator van dit krachtige retorische middel is overigens Obama.

  Verder vind ik Roos in sommige opzichten bepaald verfrissend vergeleken met degene waarvan hij kiezers probeert weg te lokken: hij is gewoon rechts, terwijl Wilders rechts autoritair nationalisme met socialisme mengt tot een giftige cocktail, hij heeft flair, en hij is welbespraakt, een hele verademing vergeleken met Geerts eendimensionale oneliners.

  Roos blijft een tietenknijper, maar iets maakt hij hier toch wel goed.
  Verder toch de waarschuwing: trap er niet in.

 17. Mickeyhil

  @Jan Roos
  Ik ben het helemaal niet met je eens met je programma, maar vind wel dat je fatsoenlijker bent.
  20% van de Nderlanders verpruts zijn stem aan een ontuitvoerbaar programma, maar zijn te …. om dat in te zien, als ze op jouw zouden stemmen is er nog een beetje kans dat je iets van je plannen als wisselgeld kan gebruiken voor een coalitie, nu worden de “witte boze” nog bozer omdat ze denken genegeerd te worden, maar de werkelijkheid is dat de hun zo ideale premier Wilders zichzelf bewust buiten spel zet, om daarna zichzelf in een slachtoffer rol te zetten.
  Maar wie doet er niet mee aan debatten?
  Wie noemt alle media vijanden, en gaat nooit in op wederhoor?
  Zijn waarheid is de enige echte waarheid en iedereen die anders denkt is vijand, en met zo’n instelling is regeren alleen mogelijk met 76 zetels, en dan nog hebben we het nog niet eens over de 1e kamer die nodig is om iets te veranderen, dus slaap maar lekker verder, de anti PVVers vinden het prachtig, want met 20 % van de Nederlanders vormt de PVV geen gevaar.

  1. Sarah

   @Mickeyhil
   Allereerst weet elke partij al welk standpunt als ‘wisselgeld’ wordt gebruikt bij een eventueel te vormen coalitie.
   Ten tweede: u kunt niet met droge ogen beweren dat in de afgelopen 11 jaar de media Wilders/dePVV gunstig gezind was. Integendeel, Wilders werd en wordt net zo behandeld als Fortuyn. Dat was en is zeker het geval bij de NPO en nu ook RTL4 want die zijn de laatste jaren ook zo policor als de pest.
   Neemt niet weg dat ik soms ook met kromme tenen heb gezeten en als hij een en ander iets anders had geformuleerd hij veel meer zetels zou hebben gehad.
   Ten derde: u beweert dat Wilders niet aan debatten mee doet. Dat is niet waar. Wilders doet niet aan het Premierdebat van RTL mee omdat RTL zich niet aan de van tevoren gemaakte afspraak heeft gehouden van een debat met de 4 fractieleiders van partijen die het hoogst in de peilingen staan. Om dezelfde reden heeft ook Rutte dat debat afgezegd.
   Zondag j.l. heeft Wilders het Carré-debat afgezegd nadat RTLnieuws een interview met de broer van Wilders op hun side hadden gezet. Dat was idd een lage streek van RTL want die broer zeikt al jaren over Wilders en altijd tegen verkiezingstijd. Dat wist RTL heus wel. Bovendien is het riooljournalistiek om net voor de verkiezingen met zo’n interview van een kwaadsprekend familielid te komen, van welke politicus dan ook. Dat doe je alleen maar als je die politicus wil beschadigen. Derhalve geef ik hem groot gelijk dat hij heeft afgezegd.
   Hij heeft RTL niet nodig. Zij hem wel want veel meer kijkers én geld als Wilders wel mee had gedaan.
   ER komen nu nog twee belangrijke debatten waaraan hij wel mee doet. Eén bij EenVandaag tegen Rutte en één bij de NOS tegen Asscher.

   Tot slot: de PVV kan wel samenwerken, dat hebben Rutte en Verhagen regelmatig gezegd tijdens Rutte 1. Toen was de PVV slechts een gedoogpartij. Dat hij Rutte 1 heeft laten klappen was zijn schuld niet. Het CDA kwam met voor de PVV onmogelijke bezuinigingen. Dat kon hij niet verkopen aan zijn achterban. Dat was al bekend maar de toenmalige Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) heeft dat onlangs in een interview nog gezegd.

   1. Mickeyhil

    Zonder compromissen geen regering, en de PVV zal altijd te veel compromissen moeten maken om met een fatsoenlijke partij er regeren, dus regeren ze bewust niet.
    Het is geen publiek geheim dat BNN/VARA links is KRO/NCRV christelijk en AVRO/TROS midden-rechts is rechts daarvan zit POW en WNL iedere bevolkingsgroep wordt vertegenwoordigd in een plubkiek bestel, dan moet je ar lid worden.
    RTL is commercieel, kritisch en is gewoon neutraal SBS in principe ook, maar omdat het inhoudsloos is populair bij PVV’ers en niet omdat het inhoudsloos is maar omdat er geen kritiek is, en dat laatste daar houden PVV’ers niet van, want zij denken patent te hebben op de waarheid.

 18. Nico2000nl

  Nah Roos… Grote bek, maar die plannen van je zijn nu ook niet om over naar huis te schrijven en iedereen kan simpelweg de gewenste uitslag bestellen bij het CPB… Behoorlijk achterbaks om op deze manier kiezers te zoeken onder PVV aanhang. Lijkt erop dat je geen haar beter bent dan Rutte, aSScher, Pechtold en Klaver… Karakterwijs Uiterst Teleurstellend…

 19. Vabis

  ‘Agent bij dienst beveiliging lekte naar Marokkaans-Nederlandse criminelen’

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/21/cruciaal-lek-bij-dienst-beveiliging-6861407-a1547110

 20. nick

  Shame on You Jan Roos!!
  Hoezo kan jij dit stukje verraderlijke tekst hier op persoonlijke titel plaatsen. Bah!

  Bewijst eens te meer dat VNL een verradersclubje is. Zelfs nu proberen ze met oneigelijke manieren stemmen van de PVV te stelen. Ook Jan Roos doet mee met het verraad.

  Ik gun ze niet eens 1 zetel. Jan Roos in het parlement is een aanfluiting, hij is een koekebakker, een karikatuur!

  Waarom sluit je je aan bij een dood paard, een dood paard kan geen kar trekken Roos! Als je echt serieus was geweest met je politieke ambities en zg oplossingen had je je aan moeten sluiten bij Thiery Baudet en Hiddema!
  Sukkel met je Donald Duck muts.!

 21. Bes Tolen

  De positie van de PVV in eigen land wordt sterk bepaald door de infame ondemocratische houding van de oude politieke partijen en organisaties van allerlei soort en individuen, die dagelijks de PVV partij, haar vertegenwoordigers en openlijke dan wel als zodanig verdachte PVV-stemmers bedreigen. Zowel fysieke als maatschappelijke (waaronder rechtens) bedreiging.
  Overigens is er de laatste tijd voor het gehele volk uitbreiding van bedreigingen bij gekomen. Door verplaatsen van werkzaamheden van bedrijven naar Amsterdam en andere maatregelen met expliciete nieuwe banen voor mensen van vreemde afkomst. De VNG heeft ook haar adviezen kenbaar gemaakt twee weken geleden. Rechtstreeks huizen en banen voor net binnen gekomen asielzoekers. De gevolgen zijn verlies van banen, vooral in de regio, voor Nederlanders en geen huizen in de drukste gebieden van het land voor Nederlanders. Naar mijn idee is het de weg naar genocide. Die verachtelijke misdadige politiek moet stoppen.
  Duidelijk is dat de PVV moet doorgaan. Haar mogelijkheden worden onrechtmatig beperkt. Er lopen in dit land heel wat mensen rond die dat heel terecht vinden. De voortdurende politieke intimidatie werkt zulks in de hand. Zo is de toestand wel hier. Hoe treurig.
  We weten dat het in de westerse wereld tegenwoordig politiek misdadig toe gaat en mogen hopen dat het niet nog erger wordt. In Nederland kunnen de komende verkiezingen bij duidelijke winst voor de PVV meer ruimte scheppen voor alle PVV getrouwen. Een stem voor de PVV is een stem voor de weg naar eigen vrijheid. De onderdrukking moet gestopt worden.

 22. PimF

  Zo beste jan, ik stel voor dat je eens een poosje gaat vissen in de vijver van de vvd en de zwevende kiezer voor wie Greet net een stapje te ver is, samen kunnen jullie dan het speelveld op rechts verruimen, lijkt mij beter dan elkaar het leven zuur te maken.

 23. H.Vaes

  Goed geprobeerd Jan….
  Kom maar met je oplossingen….laat maar eens horen hoe jij Nederland wil verlossen van de islamitische immigratie en Marokkaans tuig dat de straten onveilig maakt…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.