VNL straalt bij presentatie CPB: kampioen veiligheid, lastenverlaging, economische groei, én voor werkend Nederland!

Dit is het effect van klassiekliberaal economisch beleid.

Zojuist presenteerde het Centraal Planbureau (CPB) de resultaten van de doorrekeningen van de verschillende partijprogramma’s. Het resultaat spreekt boekdelen: van alle betrokken partijen (ze deden niet allemaal mee) is de nieuwe partij VNL echt dé kampioen van werkend Nederland, kampioen lastenverlagingen, kampioen economische groei én kampioen veiligheid.

Met andere woorden, VNL is niet eenmaal, niet tweemaal, niet driemaal, maar viermaal kampioen – en dat ook nog eens op de belangrijkste onderwerpen.

VNL is kampioen lastenverlichtingen voor gezinnen en doet datzelfde voor bedrijven. Dat is bijzonder belangrijk omdat je op die manier de economie een flinke boost geeft én ervoor zorgt dat mensen meer geld overhouden. Het effect van de maatregelen van VNL op de koopkracht van Nederlanders is dan ook navenant.

Het effect van de maatregelen van VNL op de koopkracht van Nederlanders is dan ook navenant. Let op: hoe verder van het centrum, hoe hoger de koopkrachtstijging. Kijk met name even naar het verschil tussen de VVD en VNL:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.52.47

Bij de structurele werkgelegenheid — van na de kabinetsperiode — is de VVD sterker dan VNL, maar het probleem is daar natuurlijk mee dat er helemaal geen reden is om aan te nemen dat het beleid wordt voortgezet. Dat kan dus heel anders uitpakken. Daar komt bij dat de VVD  natuurlijk volstrekt onbetrouwbaar is. De nepliberalen zullen hun mooie plannen na verkiezingsdag meteen in de prullenbak gooien waardoor er niets van terechtkomt.

Vervolgens keek het CPB naar de uitgaven. En alweer blijkt VNL het fan-tas-tisch te doen. Let wel, bij uitgaven geldt: hoe meer een partij in het centrum van de cirkel zit hoe hoger de bezuinigingen. VNL is dus ongelooflijk goed bezig:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.47.34

En dan zijn we er nog niet:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.48.36

 

En dan zijn Defensie en Veiligheid er ook nog. En raad eens wie kampioen Veiligheid is? Jawel, alweer VNL. Met andere woorden: de klassiekliberalen bezuinigen op alle linkse hobby’s maar investeren in zaken waar de overheid zich daadwerkelijk mee bezig moet houden:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.49.02

Hier de wat mij betreft belangrijkste tabel:

Screen Shot 2017-02-16 at 13.04.58

Screen Shot 2017-02-16 at 13.02.12

Wat je daar ziet is dat VNL het meest positief is voor werkende Nederlanders. Daar staat namelijk 2,2. Bij de VVD is dat bijvoorbeeld maar 1,2, waarmee maar weer eens bevestigd is dat de VVD al lang niet meer de partij van, voor en door hardwerkende Nederlanders is.

Jan Roos, Joram van Klaveren en Louis Bontes kunnen dus tevreden zijn. VNL is kampioen lastenverlichtingen, kampioen veiligheid, kampioen economische groei, én kampioen voor werkend Nederland. DrieVierwerf hoera voor deze nieuwe partij!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

  1. van Urk

    Partijen als de PVV en 50+ hebben hun standpunten niet doorberekend wat niet zo slim is. Andere partijen zullen deze partijen gewoonlijk weer verwijten dat hun plannen op een luchtballon gebaseerd zijn.

  2. Wim

    Ach het volk doet mijn denken aan een arm gezinnetje met 500 miljard schuld en tienduizenden niet werkende ingestroomde met een huisbaas de EU die nooit verzadigd is een verlanglijstje mogen maken met Sinterklaas, En na Sinterklaas horen dat deze hun vergeten is. Daarna één groot tranendal dat die Sinterklaas zo gemeen is geweest. Maar toch geloven ze er weer in de volgende keer. Ja eigenlijk wordt men nooit volwassen.

  3. Renep17

    De PVV doet het via een A4 en heeft geen vooringenomen instituut als het CPB voor nodig om het door te rekenen. Al is het alleen maar om niet mee te doen aan dat gedwingelandij om je programma door te laten rekenen. Wat je hiervan ook vindt+ de PVV gaat lekker tegen de keer in en laat zich niet door de media en de schijterige politiek de wet voorschrijven dat ze ´verplicht´ met dat traditionele verkiezingscircus mee moeten doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.