Britse conservatieve anti-EU held Daniel Hannan: "Ik wens Forum voor Democratie veel succes bij de verkiezingen!"

Geen categoriefeb 21 2017, 14:00
Het conservatieve Tory-lid van het Europees Parlement Daniel Hannan wenst Forum voor Democratie van Thierry Baudet opzichtig veel succes bij de verkiezingen van 15 maart.
Daniel Hannan is één van de bekendste eurokritische leden van het Europees Parlement. De man is echt een geweldenaar die in veel opzichten te vergelijken is met Nigel Farage van UKIP, hoewel hij wat meer klassiek-liberaal is. Hannan heeft een broertje dood aan de politieke correctheid en heeft niets met het megalomane Europese project waarvan hij terecht denkt dat het een faalproject is opgezet door op macht beluste individuen die de nationale soevereiniteit van lidstaten willen opheffen om hun eigen, persoonlijke invloed te vergroten.
Hier is een schitterende video waarin Hannan uitlegt wat we van het Brexit-referendum kunnen leren:
Deze man, die bekend is in het Verenigd Koninkrijk én in Amerika, spreekt nu publiekelijk zijn steun uit voor Forum voor Democratie, de nieuwe politieke partij (die het al goed doet in de peilingen!) van Thierry Baudet.
Hannan doet dat met een glasheldere tweet:
https://twitter.com/DanielJHannan/status/833675705137258497
Dit is echt een geweldig mooie steunbetuiging voor Forum voor Democratie -- zeker voor mensen die, zoals ik, de Britse eurosceptische beweging op de voet proberen te volgen. Hannan is een geweldige man en een fantastische politicus (het is dan ook geen sinecure dat hij als uitgesproken EU-criticus van de Tories steeds weer herkozen wordt in het Europees Parlement). Hij is eurosceptisch, maar tegelijkertijd een voorstander van échte vrijhandel (wat in het belang van iedereen is). Hij zit al sinds 1999 in het Europees Parlement, maar is democratisch tot op het bot en een groot voorstander van referenda zodat kiezers hun mening direct kunnen geven over de belangrijkste thema's. En in de aanloop naar het Brexit-referendum schreef hij een boek waarin hij Britse kiezers opriep om voor Brexit te stemmen: "Why Vote Leave."
In dat boek legt hij uit dat de EU eigenlijk al heeft afgedaan, dat het nutteloos is geworden door voortschrijdende technologische ontwikkelingen, dat het economisch steeds minder relevant wordt, en dat Brussel niet kan of wil hervormen. Met andere woorden: een boek dat geschreven had kunnen worden door Thierry Baudet zelf.
Dat deze man zijn steun nu publiekelijk uitspreek voor de club van Baudet is een teken dat die partij echt serieus wordt genomen, niet alleen in Nederland zelf maar ook al in het buitenland.
Een mooie coup dus voor Baudet! Dit zal zijn partij ongetwijfeld nóg meer momentum bezorgen (en ja, dat heeft Forum al getuige het hoge aantal bezoekers dat wij krijgen als we erover schrijven).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten