Hoera voor Zwarte Piet! PVV komt met ‘Zwarte Piet Wet’ om Piet voor eens en altijd te beschermen

Martin Bosma van de PVV maakt zich hard voor het behoud van Zwarte Piet in zijn traditionele vorm.

Het is zo ver! De Tweede Kamer debatteert vandaag over een wetsvoorstel van de PVV dat tot doel heeft om Zwarte Piet voor eens en altijd wettelijk te beschermen. PVV-ideoloog Martin Bosma vindt namelijk — wat natuurlijk ook zo is — dat “er al jaren een oorlog tegen Zwarte Piet aan de gang is.” Hij en zijn partijleider Geert Wilders hebben daar onderhand genoeg van en hebben daarom besloten om in actie te komen.

Het wetsvoorstel eist dat gemeenten alleen mee mogen werken aan Sinterklaasintochten en -vieringen als Piet Zwart is. Regenboogpieten, Roetpieten en al die andere neppieten die niets minder zijn dan een verkrachting van de Nederlandse cultuur zijn niet welkom. De “vernietiging van de kindervriend” door politiekcorrect gepeupelte moet stoppen, aldus de PVV. Bosma:

Zwarte Piet behoort tot de tradities van Nederland waar we trots op moeten zijn. Het is totale onzin Zwarte Piet te verbinden aan racisme of slavernij.”

Natuurlijk is de kans dat het wetsvoorstel geaccepteerd wordt niet-bestaand. Zoals altijd met de lafaards van de VVD willen ze het debat hierover namelijk niet echt aangaan. De nepliberalen geloven dat dit een debat is voor de samenleving, niet voor de politiek. Nou kun je zeker stellen dat Zwarte Piet niet wettelijk beschermd moet worden (als zijnde de enige optie), maar de VVD durft het niet eens publiekelijk op te nemen voor de kindervriend. De PVV heeft in ieder geval het lef om stelling te nemen en Zwarte Piet ten koste van alles te verdedigen. Nederlanders hebben daar grote behoefte aan.

Ook de politiekcorrecte PvdA vindt officieel dat het niet aan de wetgever is om te bepalen hoe Zwarte Piet eruitziet. Dat klinkt leuk, maar feitelijk is de PvdA natuurlijk een anti-Piet partij. Het zijn immers bij uitstek PvdA’ers die te pas en te onpas roepen dat Piet racistisch is en dat hij vervangen moet worden door de afzichtelijke Roetveegpiet en de knettergekke Regenboogpiet. Dan kunnen de socialisten wel heel vrolijk roepen dat ‘dit niet aan politici is,’ maar uit hun daden blijkt duidelijk dat ze wel degelijk vinden dat politici zich ermee moeten bemoeien, maar dan niet om Zwarte Piet te behouden maar om hem af te schaffen.

In een fantastisch interview met het Algemeen Dagblad gaat Bosma op heerlijke wijze los op dit soort politiekcorrecte hypocrieten:

“Een kleine groep zogenaamde anti-racisten voert een campagne om onze cultuur onderuit te halen, te vernachelen. Dat gaat soms over lullige dingen als negerzoenen, het kruis op de mijter van Sinterklaas, kerststollen die plots feeststollen heten, kinderen die op scholen halal moeten eten. Wij Nederlanders moeten onze cultuur aanpassen, terwijl dat omgekeerd niet zo geldt voor gebruiken van groepen die hier naartoe zijn gekomen.”

En:

“Nee, want die hele campagne rond Zwarte Piet is gebaseerd op leugens. Bijvoorbeeld dat Zwarte Piet iets te maken heeft met racisme. Vormen van een figuur als Zwarte Piet bestaan door heel Europa en daarbuiten: overal vind je feesten die refereren aan mannen die cadeautjes weggeven. Er zit helemaal geen racisme achter.”

Vervolgens beweerden de linkse journalisten van het AD (trots lid van het mediakartel) dat “de afkeer van Zwarte Piet breed leeft” in de samenleving. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Zwarte Piet wordt op handen gedragen door de gemiddelde Nederlander. Er zijn een paar zotten met te veel vrije tijd om handen die deze schitterende traditie continu bekritiseren, maar zij vormen een marginale minderheid. Het enige wat je over ze kunt zeggen is dat ze meer kabaal maken dan hun aantallen rechtvaardigen.

Bosma maakte dat duidelijk in het gesprek met het AD en veegde meteen even de vloer aan met opperracismeroeper Sylvana Simons van Artikel 1:

“Nou, ik betwijfel of dat zo is. Als mevrouw Simons, aanjager van deze campagne, vijfhonderd handtekeningen moet ophalen, lukt haar dat niet. Mijn partij is de grootste onder Antillianen en de tweede onder Surinamers. De mensen die zij dus menen te moeten beschermen, zijn helemaal niet tegen Zwarte Piet.”

Zo is het maar net! Politiekcorrect links kan die in zijn zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. zomaar

  belangrijk !!, toch niet nu !, vindt ik persoonlijk dit is weer een van de naar voren gebrachte onderwerpen van Bosma , die effe nergens opslaat vlak voor de verkiezing .

  dit geeft de linkse media , weer een stok om mee te slaan !, en heeft geen waarde voor de peiling of zetel aantal.

  hier haal je geen extra stemmen mee binnen , stemmen die gezien de peilingen de PVV nu hard nodig heeft !.

  afin ik kan het verkeerd zien , wat ik hoop.

  1. zomaar

   het blijkt namelijk gezien de wisseling in de peilingen dat de Nederlander niet zo aan zijn cultuur of traditie gebonden zit .

   zelfs niet aan zijn identiteit , en dus RAS !!!.

   alles hebben zij over om de anderen te behagen , zelfs hun vrouw en kinders !.

  2. werkloze generaal

   Wat is dit een intens domme – nee ezelsdomme bijdrage. Woorden schieten tekort om aan te geven hoe erg dom deze posting van je is. Dom – dommer – domst is op jou van toepassing , echt superdom om zo je mening te geven.

   Want Bosma zorgt ervoor dat vlak voor de verkiezingen de afkeergevoelens voor de sukkeltjes Rutte Asscher en co. weer goed opgerakeld wordt. Een meesterzet.

   38 – 40 zetels 15 maart !!!!!!!

   1. zomaar

    En dat hoop ik met jou mee ,toch iets beter lezen?

 2. Ni28

  De tegenstanders zullen dit hilarisch vinden, het parlement vergooit zijn tijd voor Zwarte Piet. En toch doet Bosma niets anders dan de Nederlandse cultuur beschermen terwijl de linkse rakkers eigen cultuur verloochenen en ondergeschikt willen maken aan vreemde niet verenigbare culturen van elders. Ik denk dat de linkse rakkers in de verkeerde land wonen.

 3. Sam C

  Goede actie van Martin Bosma en PVV. Zal mij benieuwen wat de uitkomst hier van zal zijn. De Linkse Elite zullen hierin mee moeten gaan anders staan ze niet achter hun eigen standpunten en willen ze dus daadwerkelijk de Nederlandse cultuur te grabbel gooien.

 4. ikweetwatikwil

  Lijkt mij een goede actie . Zeker nu. Geen valse beloften. Nu actie. Dan zijn we van het gezeur in December af. Geen pesterijen meer in de tijd wat voor Nederlanders een leuke tijd zou moeten zijn. Zwarte Piet handhaven. Heeft niets met slavernij te maken. Maar mijn vermoeden is, dat de rest van de kamer allerlei smoezen gaan bedenken. Wat ze ook zullen doen met hun beloften na de verkiezingen.

  1. jennifer

   Ja zeker nu er een beslissing over nemen, voordat het gezeik weer begint hierover.NU kan de regering laten zien of ze achter de Nederlandse cultuur staan of dat ze de geimporteerde malloten hun zin geven om een Nederlandse cultuur kapot te maken met hun gejammer.

   1. Pieterz

    Denk je nou echt dat dit voorstel door de Kamer komt? Ze worden belachelijk gemaakt. En volkomen terecht natuurlijk.

    1. Wim

     Nee natuurlijk niet, die kamer maakt zich belachelijk en met resultaat dat de ante zwarte Pieten steeds gewelddadiger gaan worden. Dat is belachelijk.
     Maar ik ben met je eens dat het vele nieuws over de plase@ks van die overige jarige pedofiele oma veel belangrijker is.

   2. HaZ

    Het zal wel weer zo’n halfbakken polderoplossing worden; Vooral iedereen tevreden stellen en houden. Kortom geen oplossing die in een wet kan worden verankerd, zodat de tegenstanders in november er weer lustig op los kunnen demonstreren en anti-racisteren. Nederland in optima forma.

 5. ikweetwatikwil

  Zomaar. Alles hebben ze over om anderen te behagen , zelfs vrouw en kinderen.

  Laten we ook de mannen niet vergeten . De plaats van de Blanke man wordt straks ingenomen door de Zwarte man die hier met bosjes rondlopen. Vermengen, dat is de opdracht van Brussel.

 6. Pieterz

  Wat een onzin. De PVV was toch zo tegen overheidsbemoeienis?

  1. Wim

   Ja dat klopt maar de zetten waren al gezet in de politiek.

   http://denhaagfm.nl/2016/10/04/nationaal-zwarte-pieten-overleg-in-den-haag/

   1. Pieterz

    En onder het mom van “zij begonnen” zet de PVV nu eigen principes overboord?

    1. Wim

     Lijkt me logisch ,als het eenmaal in politiek ziet moet je er mee doorgaan. Mede als je ziet dat die zelfde politiek onze cultuur verkwanseld.

 7. Humbert Humbert

  Wellicht ook een goed idee om de blankheid van Sinterklaas in de wet vast te leggen.

 8. Wim

  Goed voorstel van de PVV anders krijgen we over een paar jaar weer de discriminatie gekte dat een donkere nooit geen zwarte piet kan spelen.

  1. zomaar

   het voorstel is wel goed , daar niet van toch de tijd hiervoor nu niet echt geschikt vindt ik , de media zal dit uitmelken , in negatieve zin .

   1. Wim

    Ja maar dat gaat met ieder voorstel van de PVV.

 9. Ritter

  Het punt is dat veel mainstream media ook de kant kiezen van de anti-Zwarte Piet activisten.

  Daardoor krijgen deze anti-Zwarte Piet activisten een zeer groot platvorm terwijl het in essentie een kleine groep activisten is. Maar ze hebben dus de steun van veel media.

  Zoals b.v RTL die Zwarte Piet officieel in de ban heeft gedaan.

 10. zomaar

  tja en dit was te verwachten !.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27633110/__Piet-wet_PVV_haalt_het_niet__.html

  weer hilariteit alom , bij het linkse front .

  afin de oplettende burger kan hieruit concluderen , dat oude partijen niets op of over hebben voor onze tradities of cultuur .

  immers wij den Hollander bestaat niet !, hij/zij heeft geen identiteit en vormt hierdoor geen ras !.

  dus cultuur of tradities kunnen wij niet bezitten , volgende alom oude partijen .

  1. Wim

   Ja waarom bemoeit de politiek zich dan zo met die andere gelovige sprookjes boeken de zelfs op de tafel liggen in de Tweede kamer.

   1. zomaar

    als jij het weet lees ik het graag van je , ik kan er geen zinnig antwoord op geven .

    hooguit dit !.

    “immers wij den Hollander bestaat niet !, hij/zij heeft geen identiteit en vormt hierdoor geen ras !.
    dus cultuur of tradities kunnen wij niet bezitten”.

    woorden die uitgesproken zijn door Maxima !, en deze maken duidelijk als wij niet bestaan , wij dus ook geen tradities of cultuur kunnen hebben , zelfs dat wij een ras zouden zijn zoals volgens de gerechtelijke uitspraak , zaak Wilders de Marokkanen wel vormen , deze hebben een identiteit volgens de uitspraak.

 11. RS

  Goed dat Bosma er NU over begint. Zijn wij er tegen Sinterklaastijd gelukkig vanaf. Zwarte Piet moet blijven. Punt uit ! Als de wet er dan maar door is,want om van bepaalde zaken een wet te maken, kan hier nog wel eens lang gaan duren ………..

 12. HaZ

  En onze Denkpiet doet het op zijn manier, met een heus Sintgedicht……
  https://www.powned.tv/artikel/denk-preekt-sintgedicht-tegen-zwarte-piet

  1. zomaar

   jij moet toch wel een gloeiende hekel hebben , aan ons .

   door min of meer bejubelen dat een van onze tradities van tafel geveegd zijn , door internationale socialistische democraten .

   en dat is er nog maar een , de kerstboom , paashaas ect,ect gaan volgen !.

   immers je hebt kleine mensjes , dikke mensen , die allemaal hun claim gaan leggen op een verbod .

   1. jennifer

    Humpelepump die zich hier als Humbert Humbert uitgeeft,is import een Nederlander zou zo niet reageren.dat merk je met alle reacties van die gast hier. Weer zo n pa……van de zandbak.

  1. jennifer

   Dan dient de tweede kamer zich er ook helemaal niet meer mee te bemoeien .Hoeft ascher niet meer zulke domme uitspraken te doen van de meerderheid die voor zwarte piet is en het behoud van de cultuur dient rekening te houden met de minderheid die hier tegen is. Mocht hij wel een uitspraak doen in het voordeel van de minderheid dient men hem en ook andere kamerleden die import alleen dienen op hun nummer gezet te worden.

 13. zomaar

  alle tradities , en al onze culturele eigenschappen gaan er aan , als het aan de politieke partijen ligt !, uiteindelijk aan onze samenleving !, die via hun stem te geven aan dit soort hannesen !, hen de gelegenheid geven onze tradities en culturele eigenschappen te verruilen voor de islamitische .

  Suikerfeest word niet aan getornd, slachtfeest een feest waar het bloedvergieten mee gevierd wordt , ook hier wordt niet aan getornd , de Ramadan ook hier moeten wij begrip voor opbrengen niet eten of drinken/roken in het bijzijn van een islamitische kwibus , uit respect voor hun geloof en traditie .

  afin dit zijn de laatste woorden die ik vuil maak hierover !, de burger bekijkt het maar hoe diep hij door het stof wil voor de islam en de linkse fascisten.

  1. Nederland-op1

   Vergeet niet dat achterlijke geblèr vanuit de minaretten, oproep tot gebed wordt steeds vaker toegestaan omdat dat nu eenmaal bij hun geloof hoort. INTEGREREN MOETEN ZE TOCH?

   1. Nederland-op1

    Als ik de radio te hard zet dan staat er zo een agent voor de deur om te vragen of het wat zachter kan, de buurt heeft er last van. Maar het nadoen van een schaap dat aan zijn staart getrokken wordt moet maar geaccepteerd worden. O, o, wat zijn de linksen toch tolerant. Walgelijk!

    1. zomaar

     ooit heeft de partij voor de dieren , het Hallal slachten willen verbieden , toch volgens de oude partijen kon nog mocht dit niet verboden worden.

     het behoorde immers tot een geloof en cultuur !, om dieren minstens 10 min in doodsangsten leeg te laten bloeden .

     heir alleen al kan men een conclusie trekken .

 14. Woutel

  Logisch dat deze idiote wet het niet gehaald heeft. Weer een streepje op de turflijst ‘gebrek aan resultaat’ van de PVV: http://www.duimspijker.com/opinie/wat-heeft-de-pvv-in-elf-jaar-bereikt/

 15. Lex

  Martin Bosma heeft gewoon groot gelijk eerst de ons sinterklaas kinderfeest en dan moet sinterklaas ook maar opgeheven worden omdat een steeds groter wordende groep met islamieten alle christelijke katholieke feesten zoals kerstmis “de kerstman” verafschuwen?

  En let maar op als de PVV niet gaat regeren zal tijdens het volgend kabinet het aantal islamieten in rap tempo door blijven groeien.

  Net zo lang dat zij in de meerderheid zijn “Dag nederland”

  Dus wees wijs stem op Geert Wilders.

  Ik en steeds meer en meer nederlanders kijken uit naar kabinet Wilders1

 16. NederNederlander

  Ons guske@ is opgestaan onder een andere naam Pieterz @ valt niet op hahahahaha erg dit!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.