VNL straalt bij presentatie CPB: kampioen veiligheid, lastenverlaging, economische groei, én voor werkend Nederland!

VNL straalt bij presentatie CPB: kampioen veiligheid, lastenverlaging, economische groei, én voor werkend Nederland!

Dit is het effect van klassiekliberaal economisch beleid.

Zojuist presenteerde het Centraal Planbureau (CPB) de resultaten van de doorrekeningen van de verschillende partijprogramma's. Het resultaat spreekt boekdelen: van alle betrokken partijen (ze deden niet allemaal mee) is de nieuwe partij VNL echt dé kampioen van werkend Nederland, kampioen lastenverlagingen, kampioen economische groei én kampioen veiligheid.

Met andere woorden, VNL is niet eenmaal, niet tweemaal, niet driemaal, maar viermaal kampioen - en dat ook nog eens op de belangrijkste onderwerpen.

VNL is kampioen lastenverlichtingen voor gezinnen en doet datzelfde voor bedrijven. Dat is bijzonder belangrijk omdat je op die manier de economie een flinke boost geeft én ervoor zorgt dat mensen meer geld overhouden. Het effect van de maatregelen van VNL op de koopkracht van Nederlanders is dan ook navenant.

Het effect van de maatregelen van VNL op de koopkracht van Nederlanders is dan ook navenant. Let op: hoe verder van het centrum, hoe hoger de koopkrachtstijging. Kijk met name even naar het verschil tussen de VVD en VNL:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.52.47

Bij de structurele werkgelegenheid -- van na de kabinetsperiode -- is de VVD sterker dan VNL, maar het probleem is daar natuurlijk mee dat er helemaal geen reden is om aan te nemen dat het beleid wordt voortgezet. Dat kan dus heel anders uitpakken. Daar komt bij dat de VVD natuurlijk volstrekt onbetrouwbaar is. De nepliberalen zullen hun mooie plannen na verkiezingsdag meteen in de prullenbak gooien waardoor er niets van terechtkomt.

Vervolgens keek het CPB naar de uitgaven. En alweer blijkt VNL het fan-tas-tisch te doen. Let wel, bij uitgaven geldt: hoe meer een partij in het centrum van de cirkel zit hoe hoger de bezuinigingen. VNL is dus ongelooflijk goed bezig:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.47.34

En dan zijn we er nog niet:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.48.36

En dan zijn Defensie en Veiligheid er ook nog. En raad eens wie kampioen Veiligheid is? Jawel, alweer VNL. Met andere woorden: de klassiekliberalen bezuinigen op alle linkse hobby's maar investeren in zaken waar de overheid zich daadwerkelijk mee bezig moet houden:

Screen Shot 2017-02-16 at 12.49.02

Hier de wat mij betreft belangrijkste tabel:

Screen Shot 2017-02-16 at 13.04.58

Screen Shot 2017-02-16 at 13.02.12

Wat je daar ziet is dat VNL het meest positief is voor werkende Nederlanders. Daar staat namelijk 2,2. Bij de VVD is dat bijvoorbeeld maar 1,2, waarmee maar weer eens bevestigd is dat de VVD al lang niet meer de partij van, voor en door hardwerkende Nederlanders is.

Jan Roos, Joram van Klaveren en Louis Bontes kunnen dus tevreden zijn. VNL is kampioen lastenverlichtingen, kampioen veiligheid, kampioen economische groei, én kampioen voor werkend Nederland. DrieVierwerf hoera voor deze nieuwe partij!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties