Huichelende D66-senator organiseert Limburgs avondje, maar raslimburger Wilders was niet welkom

Het had een ‘typisch Limburgs avondje’ moet worden, maar de bekendste Limburger van Nederlander mocht daar natuurlijk geen deel van uitmaken.

Voor wie een heerlijk avondje met allerlei Limburgse tintjes wilde, was eind januari aan het juiste adres in bij een presentatie van D66-senator Petra Stienen in… de Amsterdamse Stadsschouwburg. Want natuurlijk: we kunnen wel een avond over die provincie houden, maar dat betekent nog niet dat we het onze bezoekers ook aan gaan doen naar die aflegen plek te moeten komen! Dat zou ook financieel een enorme strop geworden zijn, aangezien mevrouw de senator dan na aftrek van haar reiskosten bijna niets meer over zou houden van de 7500 euro – nota bene betaald door de provincie Limburg zelf – die ze kreeg voor de presentatie van haar boek aldaar.

Maar dat terzijde. Stienens heeft als afgezante van D66 natuurlijk zeeën van tijd over, dus besloot ze een boek te schrijven over haar jeugd, iets waar Nederland natuurlijk al eeuwen naar uitkijkt. Omdat die jonge jaren toevallig in Limburg plaatsvonden besloot ze het zo in de markt te zetten dat het een nostalgisch, typisch beeld van die regio zou moeten scheppen. Dat vond de provincie kennelijk zo leuk dat zij het mocht presenteren op de Limburgavond ‘Het Geluk/Gelijk van Limburg’, voor de eerdergenoemde symbolische vergoeding uiteraard.

Het gaat hier echter wel om een politica, dus moest er ook wat politieke inhoud zijn. Daarom werden er politici van vele andere partijen uitgenodigd om eens na te denken over de vraag: wat kan de rest van Nederland nog leren van Limburg? Dat zal ongetwijfeld heel veel zijn geweest, maar als je aan de combinatie ‘Limburg’ en ‘politiek’ denkt dan is er natuurlijk één partij die meteen teboven schiet: de PVV van raslimburger Geert Wilders, die opgroeide in het Noord-Limburgse Venlo en daar nog steeds veel steun geniet. Welke partij kent Limburg nou eigenlijk beter dan de PVV, kun je bijna zeggen?

Je zou dan ook logischerwijs verwachten dat die partij prominent vertegenwoordigd was op zo’n avond, maar dan ken je de manier van doen van D66’ers nog niet. Niet alleen was Geert Wilders zelf niet uitgenodigd, nee, geen enkele PVV’er had een uitnodiging ontvangen om erbij te zijn! En dat terwijl vrijwel elke andere partij wél aanwezig was. Toeval? Natuurlijk niet: dit was weer eens een gerichte aanval op de partij waarvan iedereen weet dat ze het goed gaan doen op 15 maart en die daarom maar overal en bij alles geïsoleerd wordt van de rest van politiek Den Haag. De senator zelf deed echter alsof haar neus bloedde en had enkel te zeggen: “Bij een eventuele volgende editie zijn ze welkom hoor!”

Werd de partij dan totaal genegeerd op de bewuste avond in januari? Nee, dat natuurlijk niet: de partijen die wél van de partij mochten zijn kregen alle gelegenheid om de PVV op elk detail de grond in te boren, zonder dat er iemand aanwezig was om een weerwoord te kunnen bieden. Maarja, zoals GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf geheel geheel terecht opmerkte hierover: “Zo rolt D66”!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. jennifer

  De Limburgers weten wel beter en weten ook dat D66 in diverse gemeente zowiezo dat D66 een lachertje is voor de Limburgers. De Limburgers zeggen, als die allemaal van het zelfde niveau als Pech knol zijn nou dan Dank je wel geen interesse.D66 is een Eurofiele partij, absoluut niet populair onder de Limburgers, en die niets heeft met eigen burgers, en ook niet voor de belangen van de burgers opkomt maar alleen in eigen belang handelt. Dit is Algemeen bekent onder de Limburgers en die zijn echt niet gek.

 2. zomaar

  ruim twee weken terug op een bijeenkomst geweest van de PVV , hier in het provinciehuis.

  wat je toen te horen kreeg , hoe voornemens en voorstellen ingediend door de PVV (en nee geen achterlijke voorstellen !) , genegeerd of verworpen zijn en worden door de rest (partijen !), let wel ! , dit gaat over miljoenen euro’s die door deze oude partijen weg gemieterd worden aan nonsens)), verworpen worden enkel en alleen omdat deze vanuit de PVV afkomstig zijn (waren) .

  is dit hemel tergend , en zeker door dat het volk deze oude politiek blijft steunen , gezien de peilingen !.

  1. jennifer

   Een voorbeeld kan ik je al zeggen, het gebouw bij het outletcenter wat een groot speelparadijs had moeten zijn, hier zijn miljoenen Euros weg gesmeten mede door dat mens van D66 wat zich daar in Amsterdam een goed voetje probeert te halen. Alle linkse partijen in Limburg hebben er schuld aan dat dit geld zo snel verdwenen was in het niets.

   1. zomaar

    de beste reclame is , dondert dit op facebook , enz.

    zodat iedere gebruiker van dit soort media , hier inzagen in heeft hoe provinciale bestuurders , (de elite ) met de centen van de burger omspringen , ja van die burger die verstoken blijft van hulp .

 3. Wim

  Er was toch wel een bierkelder te vinden in Amsterdam . Als je oude tijden laat herleven moet je het ook goed doen.

 4. HdK

  MINIDEMOCRATEN HOUDEN MET 50.000 SUBSIDIE SELEKTIEF FEESTJE. Iedereen werd uitgenodigd op dit provincie feestje behalve de PVV die op gedane uitlatingen dus niet kon reageren.
  Dit laat maar weer eens zien hoe klein en democratisch D’66 is.

 5. Anna

  De hoge moraal van D66.
  Waarom subsidie voor D66 propaganda voor zelfverrijkende Petra Stienen? Deze avond met subsidie en 7500 euro in de zak van D66 zelfverrijker Petra Stienen werd gebruikt om Wilders/PVV te demoniseren. Het is puur misbruik van gemeenschapsgeld.

  1. jennifer

   Dat is het ook en dat zullen ze weten ook, dacht je dat de Limburgers daar geen rekening mee gaan houden als ze gaan stemmen zeker wel. Ze zijn nog niet vergeten de corruptie wat Van Rey in Roermond uitvoerde natuurlijk VVD en zo zijn er nog meer gasten van linkse partijen, waarvan de burgers wel weten hoeveel stront ze aan hun knikker hebben inmiddels, en met dit feestje betaald door de belastingbetaler kan D66 ook aansluiten in die rij.

 6. Anna

  Had iemand anders verwacht van moreel hoogstaande D66? Met hun grote huizen met omheining en beveiliging, groot salaris en als het even kan auto met chauffeur. Een partij die zgn. opkomt voor allochtoon/islam/moskee maar ze niet in hun partij en in hun buurt wil tenzij het een vrouwtje is dat Pechtold nogal bevalt. Echte huichelaars. Profiteren van subsidie. Ons belastinggeld.

 7. Anna

  Had iemand anders verwacht van D66? Ze hebben alleen maar Wilders bashen. Kunnen ze niet ondervraagd worden over hun nietszeggende stokpaardje: ” onderwijs”.Wat heeft D66 nou eigenlijk al gedaan voor onderwijs dan roeptoeteren. Niks!

 8. Laaghlandt

  Hahaha!! Raslimburger! Deze halve indo?! Ras-Limburger? Echte Raslimburgers hebben geen vreemde wortels!

  1. jennifer

   Ze is ook geen raslimburger, de mensen weten dit wel, bang als ze was dat ze hiermee belachelijk gemaakt zou worden, is ze met haar feestje uitgeweken naar Amsterdam.

 9. Floris

  Petra Stienen?

  Is dat niet dat achterlijke wijf die dacht dat de arabische lente een doorslaand succes zou worden?

  Die halve zachte die destijds niet van de staatsTV was weg te slaan als zg midden-oosten deskundige?

  Whoehahaha.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.