Ja hoor, Roemenië bewijst weer dat Oost-Europa niet thuishoort in de EU: ‘Corruptie tot 50.000 euro mag’

Roemeense politici hebben het niet zo op corruptiebestrijding. Nu wil de EU graag dat ze daar wel iets aan doen, en dus grijpen ze af en toe voor de vorm in. Wat de regering betreft komt daar vanaf nu helemaal een einde aan. 

Volgens de regering zitten er namelijk veel te veel mensen vast in gevangenissen. Die zouden “overbevolkt” zijn. Daarom willen ze ambtsmisdrijven waarbij de schade lager is dan omgerekend 50.000 euro maar niet meer bestraffen. Want ach, dat is maar wisselgeld. Toch? Natuurlijk moeten jij en ik daar een heel jaar voor werken (of langer), maar hé, Roemeense politici zijn het nu eenmaal gewend om als koningen te leven. Dus ja, dan is 50.000 euro niet zoveel.

Natuurlijk roepen Jean-Claude Juncker en zijn bedrijfspoedel Frans Timmermans dat het zo allemaal niet kan. Doe dit, laten ze weten, en ze zullen het “grondig onderzoeken.” En als ze écht boos worden kunnen ze bij de eerstvolgende beoordeling van het land — vorige week prees de Europese Commissie de corruptiestrijd bij de Roemeense rechterlijke macht nog, hilarisch genoeg — zomaar kritiek uiten.

Oh nee, dat is wel héél ferm inderdaad. Ik zie ze nu al beven van angst in Roemenië. Dit maakt echt enorme indruk.

Nou moet je er eens over nadenken wat het eigenlijk over de corruptie in een land zegt dat de regering overbevolking van gevangenissen wil bestrijden door corrupte ambtenaren (en politici) onbestraft te laten. Volgens de regering zal dat dus een gigantische impact hebben. Jaja, voor je het weet zijn er de helft minder gevangenen. Dat betekent dus dat het echt één corrupte bende is in Roemenië. En dat land is jaren geleden dus de EU ingeloodst door Juncker, Timmermans en hun even eurofiele voorgangers.

Bedankt he, dames en heren eurofielen. Echt heel goed gedaan. Roemenië is dus zo corrupt als de neten en we komen er naar alle waarschijnlijkheid nooit meer vanaf. En dat alles met dank aan deze figuren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ome Ga

  Teken gewoon die internationale anti EU petitie, aan Trump.
  Dat kan een vuist maken:

  http://act4justice.org/sign%20petition%20trump%20ends%20eu!/teken%20petitie%20trump%20beëindigd%20eu!.html

 2. Analist

  Het bedrag zal spoedig verhoogd worden als die criminelen de Noord-Europese landen hebben belazerd. Pikken wat je pikken kunt denken ze daar in het oude Oostblok.

 3. HW

  Blijkbaar weten de Roemenen meer dan wij.
  Corruptie tot Euro 50.000 is blijkbaar normaal.
  Hebben ze dat misschien geleerd bij het Europese parlement en het dagelijks bestuur van de EU.

  1. Analist

   Als ze onder die € 50.000,00 gaan zitten dan hebben ze miljoenen cellen extra nodig.

 4. Ni28

  Met corrupte landen wordt de EU sterker moesten de leiders van de EU gedacht hebben. En daar zitten wij met gebakken peren. En Roemenië is niet de enigste.
  Wij worden eerder corrupt dan dat zij het daar afleren.

  1. Analist

   Wacht maar tot hier de sharia geldt. Dan worden de handen eraf gehakt. Krijgen ze het nog druk mee.

   1. Analist

    Vraag mij nog wel even af waar ze met al die handen naartoe moeten. Wellicht heeft D66 er nog wat aan, daar houden ze immers wel van grijpgrage handjes.

    1. Analist

     Plaumen gaat er natuurlijk haar best voor doen om die zielige Roemeentjes, na het afhakken van de handen, een WIA-uitkering te geven.

 5. hans-e-pans

  Het net als “met dieven dieven vangen”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.