Ja hoor, Roemenië bewijst weer dat Oost-Europa niet thuishoort in de EU: 'Corruptie tot 50.000 euro mag'

Geen categoriefeb 01 2017, 17:00
Roemeense politici hebben het niet zo op corruptiebestrijding. Nu wil de EU graag dat ze daar wel iets aan doen, en dus grijpen ze af en toe voor de vorm in. Wat de regering betreft komt daar vanaf nu helemaal een einde aan.
Volgens de regering zitten er namelijk veel te veel mensen vast in gevangenissen. Die zouden "overbevolkt" zijn. Daarom willen ze ambtsmisdrijven waarbij de schade lager is dan omgerekend 50.000 euro maar niet meer bestraffen. Want ach, dat is maar wisselgeld. Toch? Natuurlijk moeten jij en ik daar een heel jaar voor werken (of langer), maar hé, Roemeense politici zijn het nu eenmaal gewend om als koningen te leven. Dus ja, dan is 50.000 euro niet zoveel.
Natuurlijk roepen Jean-Claude Juncker en zijn bedrijfspoedel Frans Timmermans dat het zo allemaal niet kan. Doe dit, laten ze weten, en ze zullen het "grondig onderzoeken." En als ze écht boos worden kunnen ze bij de eerstvolgende beoordeling van het land -- vorige week prees de Europese Commissie de corruptiestrijd bij de Roemeense rechterlijke macht nog, hilarisch genoeg -- zomaar kritiek uiten.
Oh nee, dat is wel héél ferm inderdaad. Ik zie ze nu al beven van angst in Roemenië. Dit maakt echt enorme indruk.
Nou moet je er eens over nadenken wat het eigenlijk over de corruptie in een land zegt dat de regering overbevolking van gevangenissen wil bestrijden door corrupte ambtenaren (en politici) onbestraft te laten. Volgens de regering zal dat dus een gigantische impact hebben. Jaja, voor je het weet zijn er de helft minder gevangenen. Dat betekent dus dat het echt één corrupte bende is in Roemenië. En dat land is jaren geleden dus de EU ingeloodst door Juncker, Timmermans en hun even eurofiele voorgangers.
Bedankt he, dames en heren eurofielen. Echt heel goed gedaan. Roemenië is dus zo corrupt als de neten en we komen er naar alle waarschijnlijkheid nooit meer vanaf. En dat alles met dank aan deze figuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten