Jongeren kiezen massaal voor de PVV: “Ik ben dat gezeik over discriminatie zat!”

@geertwilderspvv/twitter
Foto: @geertwilderspvv/twitter Geert Wilders kan veilig over straat. Aldus het kabinet. Aldus de advocate van de vermeende politiemol Faris Kattat. Slaap rustig verder.

Maar liefst 21 procent van de jongeren is van plan om bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op de PVV te stemmen. Daarmee is Wilders’ partij veruit de grootste van het land onder die bevolkingsgroep. De PVV wordt op ruime afstand gevolgd door het volstrekt irrelevante GroenLinks met een magere 7 procent. En de media ons maar vertellen dat Jesse Klaver zoveel appeal voor jongeren heeft.

Dat zijn indrukwekkende cijfers, maar het wordt nog mooier voor Wilders als je alleen maar kijkt naar jongeren die zéker weten dat ze gaan stemmen. Als daar naar gekeken wordt is het aandeel van de PVV namelijk maar liefst 33 procent.  Dat zijn ongelooflijke cijfers, zeker in deze tijd waarin letterlijk tientallen partijen naar de gunst van de kiezer dingen.

Deze populariteit van de PVV onder jongeren werd eerder bekend. Wij schreven er  dan ook al een artikel over. Net zoals elk ander rationeel mensen vonden we dit bepaald niet verbazingwekkend.

Natuurlijk denken onze vrienden (nou ja, vijanden eigenlijk) van het mediakartel daar heel anders over. Jongeren zouden zich toch juist aangesproken moeten voelen door Jesse Klaver, de nieuwe held van links? Wat willen ze nou met die boze, xenofobe, racistische, fascistische en nazistische (ik noem ze allemaal maar even voor de volledigheid) Wilders?

Daarom heeft een ‘journalist’ van RTL Nieuws de stoute schoenen aangetrokken en is hij naar een school gegaan om te ontdekken wat deze jongeren moveert. En wat blijkt? Het zijn rationeel denkende mensen die begrijpen dat Nederland geteisterd wordt door buitengewoon serieuze problemen die nu eindelijk eens verholpen moeten worden. Daarnaast ergeren ze zich groen en geel aan het politiekcorrecte gedram van de linkse boven-ons-gestelden:

“Omdat ik het wel een beetje zat ben in dit land met dat gezeik over discriminatie etc. Het wordt tijd voor tegengas,” zegt er één. Een andere jongere voegt daar aan toe: “Ik wil misschien een statement maken. Zoals het nu gaat, gaat het niet. Eerlijk gezegd blijf ik diep in mijn hart een VVD’er.” Dat laatste voegt deze jongere er natuurlijk snel even aan toe om aan te geven dat hij/zij wel degelijk GoedVolk is, maar het punt is natuurlijk wel degelijk dat deze jongere waarschijnlijk gewoon op de door links gehate PVV gaat stemmen.

Dat zijn natuurlijk uitspraken die linkse journalisten helemaal niet willen horen. Daarom zijn ze snel op zoek gegaan naar ‘experts’ die ons maar wat graag willen uitleggen dat jongeren gewoon doodsbang zijn. Ze zijn nog zo jong, ze geloven in monsters in het donker! Hier is expert Peter Kanne van onderzoeksbureau I&O Research:

“Ze zijn angstiger geworden over gebeurtenissen in de wereld en voor oorlogen die uit kunnen breken. Ook zijn ze meer dan oudere kiezers bezig met immigratie.”

Nou zou een normaal mens natuurlijk stellen dat ze zich zorgen maken over dat soort zaken, maar ja, dat is voor links natuurlijk een minder prettige framing. ‘Angstig’ is veel sterker. Het geeft lezers de impressie dat ze niet meer rationeel nadenken en dat hun mening er dus eigenlijk niet toe doet. We moeten gewoon geduld met ze hebben en flink vaak kopjes thee met ze drinken. Dan komt het heus ‘goed.’

Voor de goede orde benadrukt RTL dat zelf nog maar eens:

Een derde van alle Nederlanders is bang voor oorlog in ons land, ten op zichte van 48 procent van de jongeren.

Bang, angst, het zijn vergelijkbare woorden die alleen gebruikt worden om iemand weg te zetten als irrationeel. Dat is dan natuurlijk ook de bedoeling. PVV-kiezers zijn immers niet rationeel. Dat weet iedere goede linkse journalist. Toch?

Ik word er onderhand een beetje moe van dat mensen die terecht kritisch zijn over immigratie, integratie en terrorisme steevast worden weggezet als een stel emotionele lafbekken. Dit zijn gewoon heel serieuze problemen waar Nederland al decennia last van heeft. En ze nemen niet af, maar juist toe. Je daar zorgen over maken is geen teken van “angst” of, beter gezegd, “irrationaliteit,” maar juist bewijs dat je in staat bent om rationeel na te denken en problemen te analyseren.

Links kan het één en ander leren van deze ‘bange’ jongeren. Anders dan de leden van het mediakartel hebben zij de moed namelijk wél om problemen onder ogen te komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Jongeren zitten niet te wachten op nog meer oude politiek en zeker niet als dat van zo’n slapjanus als Jesse Klaver komt. Jongeren voelen heel goed aan dat hij juist degene is die bang is en het dun in zijn broek doet als hij daadwerkelijk problemen zou moet aanpakken. Niet vluchten maar vechten is hun credo.

 2.   

  I&O Research
  Een fors percentage van de hoogopgeleide ­jongeren – 32 procent – geeft de democratie een acht of hoger, terwijl 39 procent van de laagopgeleide ­jongeren de democratie juist een vijf of lager geeft (zie kader). Daarmee wordt een groeiende kloof tussen hoog- en laagopgeleide jongeren zichtbaar, die op allerlei terreinen doorwerkt. Bijvoorbeeld in de opvatting over het accepteren van de mening van anderen.

  Van de 72 havo- en vwo-leerlingen zeiden er drie op de PVV te willen stemmen: ruim 4 procent. Van de 25 mavoleerlingen waren dat er negen, dat wil zeggen 27 procent. Nog een verschil per opleidingsniveau: in de havo- en vwo-klas vond meer dan de helft dat kiezers moeten worden getoetst op hun kennis van democratie en samenleving voor ze mogen stemmen (respectievelijk 54 procent en 61 procent), in de mavo-klas vond maar 28 procent dat een goed idee.

  En ook M v/d pikt uit een onderzoek de lekkere kluiven voor zijn PVV reaguurders

  1.   

   Laag opgeleide jongeren doorzien de democratie dus beter dan hoogopgeleide jongeren die identificeren zich instinctief met het establishment in de hoop daar, net als het huidige establishment, beter van te worden. Ze steken het liefst hun kop in het zand en vergeten dat andere tijden in aantocht zijn, behoorlijk naïef dus.

   1.   

    Analist: Goed geanalyseerd in 5 regeltjes.

  2.   

   Hoger opgeleiden worden vaker volgepompt met politiek correcte ideeën en komen vaker uit families met meer geld. Nogal wiedes dat je nooit last hebt van islamisten als je altijd in je eigen reservaat zit. Daarnaast, het is zo not-done in ‘dergelijke kringen’ om op de PVV te stemmen dat mensen die toch sympathie voor de partij sociaal onder druk worden gezet, met uitsluiting worden bedreigd of doodgezwegen. (Over terrorisme gesproken!) Je krijgt hierdoor het scheve beeld dat hoogopgeleiden een rad voor ogen wordt gedraaid waardoor ze de realiteit niet zien, of dat ze onder druk worden gezet om een eenzijdige ‘waarheid’ te accepteren ondanks toegang tot meer middelen. En dat de groep lager opgeleide mensen de realisten zijn, de mensen die zonder veel omhaal kritiek uitten, op hun manier. Ik ben er daarom wel van overtuigd dat groepen mensen steeds meer tegen over elkaar komen te staan, maar niet overtuigd dat de PVV hierbij gebaat is.

 3.   

  Iedereen met gezond verstand weet het allang; de integratie is mislukt.

  Zelfs (linkse) leraren kunnen niet meer om deze conclusie heen.

  Meerderheid Amsterdamse docenten: integratie is mislukt
  http://www.parool.nl/amsterdam/meerderheid-amsterdamse-docenten-integratie-is-mislukt~a4456367/

 4.   

  Ik ben hier niet verrast over mijn dochter mag de eerste keer gaan stemmen en heel veel klasgenoten van haar stemmen ook op de PVV en durven er ook eker voor uit te komen, ze zitten allemaal op HBO en weten het zeker, dat ze voor de toekomst niet onder de islam gebukt willen gaan als vrouw.

  1.   

   Verbaast mij niks met zo’n kordate en recht door zee moeder.

  2.   

   Zo zo heb drie kinderen (HBO en hoger)en ze stemmen VVD en D66.
   Ze hebben jaren SP gestemd en nog nooit PVV.
   Tja, ze worden ouder en invloed pa is niet meer groot en dat is maar goed ook.
   Zou lijken op die relie idioten :)

   1.   

    Sterkte ermee Sarko, kinderen zetten zich nog wel eens af tegen hun ouders, maar later komt het allemaal wel weer goed.

   2.   

    Hoe oud zijn ze inmiddels dan wel niet, je mag maar eens in de vier jaar gaan stemmen,het zullen dan geen kinderen meer zijn en jou misschien wel helemaal niet zeggen waar ze echt op gaan stemmen.

   3.   

    Het zo gewoon verboden moeten zijn bij het strafrecht dat jij kinderen op de wereld hebt gezet, nou, ja je ex dan die heeft a lang geleden haar conclusie getrokken en zich mijlen ver van jouw achterlijke, crypto communistische geloofsovertuiging gedistantieerd d.m.v. een vechtscheiding Whahahahahahahaha.

 5.   

  Normaal zou je zeggen, dat wijsheid met de jaren komt, maar deze jongeren zijn hun tijd ver vooruit.

 6.   

  Valse verkiezingsbeloftes vallen goed bij de jeugd.

  1.   

   Het gros gaat niet stemmen, dat wordt er niet bij verteld.

   1.   

    De PVV heeft immers ook geen ledenbestand of kindercréche.

    1.   

     hahaha voor jou zijn er wel tabletten zo groot als beschuiten malloot

   2.   

    Daar kon jij je dit keer nog wel eens goed in vergissen wat je daar zegt.

  2.   

   Valse beloftes zoals die van Trump? Je schrikt zeker van het naleven van zijn beloftes. Hier zijn wij dat niet gewend.

   1.   

    Trump kan met decreten regeren en maakt een hoop mensen boos. Bovendien maakt hij achterlijke fouten – zoals mensen met een verblijfsvergunning niet meer binnenlaten.

    Onze premier heeft geen executive orders.

    1.   

     De enige die hij boos maakt zijn de linkse betweters dan toch. Dat die nu ineens iemand voor zich hebben die doet wat hij beloofd heeft, past niet bij de linkse meute, die beloven en na de winst draaien ze 180graden om toch altijd. Het zal wel een schok zijn voor de linkse.

     1.   

      “De enige die hij boos maakt zijn de linkse betweters dan toch.”

      Ttump is een losgeslagen projectiel; hij betichtte de CIA van Nazi-praktijken, ligt inde clinche met z’n eigen partij, enzovoort. De man zoekt gewoon met iedereen ruzie.

  3.   

   Helemaal niet vals, ik heb mijn dochter altijd gewaarschuwd wat voor invloed de islam afdwingt bij anders gelovigen. Tevens heb ik gezegd kom er nooit mee naar huis hier met zoiets, mocht je niet willen geloven waar toe die gasten in staat zijn bij vrouwen en er toch mee aanpappen hoop ik dat hij je binnen 2weken n blauw oog heeft geslagen zodat je gelijk genezen bent wat voor soort volk het is. Tot nu toe kan ik opgelucht ademen ze zegt zelf dat ze met dat soort volk niets te doen wil hebben.Gelukkig

  4.   

   ja bij de ouderen ook merk ik

 7.   

  Gelukkig is de jeugd bang voor reële gevaar en weigert op te stappen op de losgeslagen doordenderende linkse trein.

  1.   

   Wetende dat het gros van de jongeren niet gaat stemmen en 75 procent van de kiezer geen PVV gaat stemmen, wat wil die Geert dan toch :) :).
   Geert zelf zag het al aankomen, de partij krijgt nooit een meerderheid laat staan regeringsdeelname.
   Zie interview NPO

   1.   

    Grootste partij worden is een grote mentale overwinning en zal de gemiddelde PVV-er pro-actiever maken. De PVV-geest krijgen ze niet meer in de fles. Na de overwinning gaat het “feestje” pas echt beginnen. Maak je borst maar nat Sarko.

 8.   

  De westerse wereld wordt door de grote leugens, vaak godsdienstige geaard en daarmee ook politiek, beheerst en die worden niet blootgelegd. De tijd om daar wat aan te doen, lijkt definitief voorbij. We zijn heel ver af van een betrouwbare wereld. We moeten nu leven in een benauwde wereld. Dat is de wereld waardoor de grote georganiseerde rovers hun gang kunnen gaan. Zij zijn ook de grote oorlogshitsers. Het gaat er om die van hun macht te ontdoen. Dat zal niet lukken want daarvoor zijn onwetendheid en taboes te groot.
  De regering Rutte geeft dit alles voor de volle honderd procent steun. De politiek is ziek van waanideeën.
  Dat een erg groot deel van de jeugd dat niet door heeft, komt door massieve indoctrinatie (in vrijwel elk collectief verband) en daarbij nog korte levenservaring. Het zal m.i. toch tot gevolg hebben dat de heersende politieke waan volop wordt gesteund. Dat de PVV veel stemmen van de jeugd krijgt, zou mij daarom verrassen.
  Ik sluit niet uit, dat het optreden van Trump mensen van gedachten doet veranderen. Dat zal juist de PVV goed doen. Wilders heeft het eigenlijk ook zelf wel verdiend. Maar het moet allemaal nog blijken. Al helemaal van die jeugd.

 9.   

  ik ben ook moe van discriminatie enz enz ik ben ook van buitenlandse afkomst en was in verleden en soms nu nog steeds gediscrimineerd maar daar moet je boven op kunnen staan en je hersenen gebruiken om aan te tonen dat je een goede persoon bent een een goede buitenlander als je dat niet kunt dan ben je altijd zielig pitje

  ik moet niets hebben van extreem links of rechts dat druist tegen mijn principe helaas denk ik ook dat ik op PVV ga stemmen als protest stem
  en van Jesse Klaver moet absolute niets hebben die heeft nog moedermelk om zijn oren totaal geen levens ervaring nada,noppers,njente,zip zerro

  1.   

   Gelijk heb je.

 10.   

  Het cynische is dat de meeste oudjes wel denken “het zal mijn tijd wel duren”.
  Jonkies begrijpen dat het in hun tijd fout gaat.
  Ik heb mijn zoon netjes opgevoed en alles over de bloeddorstige islam uitgelegd.
  Lees de geschiedenisboekjes (niet die van de NL geschiedenisles) er maar op na.
  Hij stemt dus PVV.

 11.   

  Jongeren kiezen massaal voor de PVV. Dat is de redding van Nederland. Het is anders afgelopen .PVV betekent einde islam in Nederland. 15 maart PVV

 12.   

  Zo jong ben ik ook niet, maar voor Mij is het tussen de Partij voor de Dieren of de PVV. De rest horen überhaupt niet te bestaan.

 13.   

  Aha, dat zijn “Politiekcorrecte jongeren” die de stem stelen van opa en oma zodat Wilders de verkiezingen kan winnen. lol.

 14.   

  Ligt het aan mij of zijn de artikelen hier behoorlijk pro-Wilders?
  Is eens wat anders dan de meeste linkse kranten maar een beetje nuance zou op zijn plaats zijn.
  Vindt het behoorlijk grappig aan het worden.

  1.   

   @Harry
   DDS lijkt zich de laatste maanden te ontwikkelen tot de Breitbart van Geert. Het is ooit begonnen als rechts-conservatieve blog. Ja, het is best grappig hoe dingen gaan.

   1.   

    Eigenlijk is Wilders knettergek en verkeert hij in een psychose – aldus DDS.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/geertje-wilders-is-knettergek-en-slaat-helemaal-door/

    1.   

     “Conclusie: Geertje Wilders slaat he-le-maal door. Hij was al knettergek, maar nu is hij simpelweg psychotisch. Wat je ook van andere partijleiders mag denken, de meesten van hen (de radicaal-linkse partijen uitgezonderd) zijn niet helemaal gestoord. Geert wel. Heel erg zelfs.”

     Van grappig naar hilarisch.
     Hoe kun je zulke pro-Wilders artikelen schrijven over iemand die “knettergek” “psychotisch” en “gestoord” is?
     Laat staan dat je er op gaat stemmen?
     LOL.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!