Leefbaar Rotterdam bewijst: door onze harde aanpak komen er minder bijstandstrekkers dan in Amsterdam!

In Rotterdam stijgt het aantal mensen in de bijstand aanzienlijk minder snel dan in de andere grote steden, en dat komt niet doordat het daar op één of andere magische manier beter gaat met de economie.

Het blijft één van de meest mysterieuze rechten van het Nederlanderschap: het recht om de hele dag uit je neus te vreten en te teren op de centen van dat deel van ons land dat wél werkt. Jaja, er zullen ongetwijfeld mensen zijn met een legitieme reden om in die bijstand te blijven zitten, maar over één ding zullen we het allemaal eens zijn: het grootste deel van de bijstandsgerechtigden heeft gewoon geen zin om te werken.

De redenen daarvoor zijn divers. De voornaamste reden is en blijft dat het vaak gewoon niet loont om te gaan werken. Door ons totaal ontspoorde belastingstelsel houd je onder de streep vaak nauwelijks meer over dan wanneer je geen poot uitsteekt en elke maand gewoon die bijstand op je rekening laat storten: wat dat betreft is het best te begrijpen dat veel mensen het niet zien zitten om voor een paar honderd euro extra in de maand fulltime aan de bak te gaan.

Maar daar schieten we natuurlijk weinig mee op: het is een pervers systeem waar we zo snel mogelijk vanaf moeten, maar voordat daar vanuit bovenaf wat aan wordt gedaan, zullen gemeenten het moeten doen met hun eigen plannen. Wat dat betreft kun je als bijstandsmoeder beter niet meer in Rotterdam gaan wonen. Daar geldt onder leiding van Leefbaar Rotterdam al een hele tijd het beleid dat mensen in de bijstand met alle mogelijke middelen weer tot werken gedwongen worden. Weiger je echt om iets uit te voeren? Dan wordt je bijstand gewoon gekort. Lik op stuk dus, en het werkt nog ook!

De cijfers liegen er namelijk niet om: in Rotterdam nam het aantal mensen in de bijstand met 1.7% toe – nog steeds geen feiten om vrolijk van te worden, maar wel stukken beter dan in de andere grote steden. Daar nam diezelfde groep met maar liefst 8.6% toe, wat dus tig keer zo veel is. In Amsterdam, waar de woorden “zou u niet eens aan het werk gaan?” zo ongeveer scheldwoorden zijn, zou het volgens de nog te publiceren cijfers nog erger zijn. Het patroon hier lijkt me in ieder geval duidelijk!

Ook Maarten Struyvenberg, de man achter het bijstandsplan van Leefbaar Rotterdam, heeft wel een idee hoe het kan dat de andere grote steden het minder doen:

Interessant is te constateren dat alle steden een andere politieke kleur hebben. De PvdA in Den Haag, de SP in Amsterdam, D66 in Utrecht.

Au: die zit. Ik zeg dan ook: aanpakken die handel, en moge heel Nederland het Rotterdamse voorbeeld volgen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. DutchDropveter

  Jôh! Wan veel te sociaalbeleid krijg je veel te asociaalvolk.

 2. Lex

  In Amsterdam worden ook langdurige bijstandtrekkers verplicht om een tegenprestatie te leveren.

  Het ergste is dat dit meestal werk is wat regulieren banen behoren te zijn. Zo hebben we hier in Amsterdam een stichting die “De Regenboog” waar mensen huizen schilderen, en andere diverse projecten zwaar werk zonder enig perspectief op een baan.

  Reinste uitbuiting die mensen krijgen een dagvergoeding van €8,- ze moeten zelf naar de klussen toegaan veelal op de fiets geen lunch.

  Verder slijtage schoenen en kleding slijtage fiets en banden.

  Na het werk is de kantine al gesloten dus nog even een kop koffie nemen kan niet meer. Ook is er geen mogelijkheid om na een dag werken even lekker een douch te nemen.

  Veelal werken er ook zwervers ook die hebben vaak een verplichte dagbesteding. Juist voor deze mensen zouden ze wel wat meer kunnen doen.

  Kortom hier in Amsterdam heel veel stichtingen die meer aan hun zelf denken en aan de mensen die verplicht een dagbesteding hebben.

 3. Kodi

  China beschouwt Umvolkung Europa als grote bedreiging voor eigen economie

  China is gebaat bij grotere en welvarende autochtone Europese gezinnen, exact het tegenovergestelde van wat de linksgroene/liberale/progressieve elite met onder andere massa immigratie uit de islamitische wereld probeert te bereiken.

  Massa immigratie en islamisering grootse bedreigingen voor stabiele en welvarende toekomst Europa – Om sterke exportmarkt te behouden zou China kunnen gaan investeren in autochtone Europese gezinnen

  Het door de Europese Unie en zijn Westerse lidstaten gevoerde massa- of volksvervanging- immigratie beleid –door critici met een korte term ook wel Umvolkung genoemd- wordt in China als een kapitale blunder beschouwd die een grote bedreiging vormt voor de Chinese economie en welvaart. In Beijing beseft men namelijk dat Europa door het binnenhalen van miljoenen moslimmigranten dermate sterk zal verarmen, dat China hierdoor een van zijn grootse exportmarkten zal kwijtraken. China heeft er dan ook alle belang bij dat ‘populistisch’ genoemde partijen in Europa steeds sterker worden, en zou zelfs serieus kunnen overwegen om met financiële steun de autochtone Europeanen over te halen weer méér kinderen te krijgen – exact het omgekeerde van wat links/liberaal/progressief in ons werelddeel probeert te bewerkstelligen.

  De heersende elite in Brussel, Berlijn, Parijs, Rome en Den Haag voert al geruime tijd een cultuurmarxistisch beleid waarin het stichten van gezinnen, en dus krijgen van kinderen, door de autochtone Europeanen zwaar ontmoedigd wordt. Tegelijkertijd wordt de migrantencrisis aangegrepen om met behulp van tal van ‘hulp’organisaties en NGO’s, die feitelijk fungeren als legale mensensmokkelaars, enorme aantallen moslimmigranten op zee te ‘redden’ en naar Europa te halen, en zo de al veel eerder in gang gezette ‘vervangingsmigratie’, oftewel Umvolkung, in extreem hoog tempo aan onze samenleving op te leggen.

  Massa immigratie zal Europese economie doen instorten
  Naïeve progressieve academici, waar zowel linksgroene en liberale als sociaaldemocratische en christendemocratische partijen mee doortrokken zijn, lijken in weerwil van alle feiten te geloven dat al die miljoenen nieuwkomers zich probleemloos aanpassen aan onze maatschappij, en al op korte termijn productieve burgers worden. Dat het leeuwendeel van al die moslimmigranten amper is opgeleid, en zoals de ervaring leert niet in staat is of niet gemotiveerd is om iets te leren of te gaan werken, wordt steevast genegeerd.

  Weinigen realiseren zich dat Europa’s eigen-cultuurvernietigende beleid ook een grote bedreiging is voor de Chinese economie, welvaart en daarmee binnenlandse stabiliteit. China is bezig met het ontwikkelen van de nieuwe Zijdenroute, die het land via Kazachstan en Rusland met (Oost) Europa moet gaan verbinden, en die een deel van de groeiende export naar Europa moet gaan afhandelen. Maar als Europa straks dankzij de huidige massa immigratie geen sterke economie meer heeft, en honderden miljoenen consumenten fors verarmd zijn, heeft die honderden miljarden euro’s kostende nieuwe Zijdenroute geen zin meer.

  Mentaliteit ‘nieuwe Europeanen’ vernietigend voor productiviteit en welvaart
  Het is voor de Europese politiek inmiddels te politiek-incorrect om toe te geven, maar verreweg de meeste ‘nieuwe Europeanen’ die met name dankzij Merkel en de EU naar onze landen worden gehaald, hebben een mentaliteit die haaks staat op wat onze economie en samenleving nodig heeft om ook in de toekomst productief en welvarend te kunnen blijven. Velen blijken liever hun hele leven van de staat (uitkeringen, toeslagen) te blijven leven, en/of daarnaast op ‘minder legale’ manieren het nodige ‘bij te verdienen’. Bovendien blijken de weinigen die wel op normale wijze in hun eigen onderhoud willen voorzien, vrijwel uitsluitend geschikt voor de laagst betaalde banen.

  En als de door ‘onze’ leiders gewilde nieuwe bewoners van Europa vervolgens dan toch wat geld hebben om onze economie te ondersteunen, blijken ze dat vooral in eigen kring te houden en uit te geven. Deze sociaal-economische gewoonten die moslimmigranten met zich meenemen zijn een grote bedreiging voor het Chinese Zijdenroute project, en zelfs voor de Chinese economie in zijn totaal, omdat die voor een aanzienlijk deel drijft op de export naar Europa.

  China dreigt door Umvolkung EU grote klant kwijt te raken
  Als er niet snel een halt toe wordt geroepen, zal de huidige Umvolkung-immigratie de Europese sociale systemen overbelasten en doen instorten. Daarmee zal het gedaan zijn met onze koopkracht en Europa’s economische macht, en raakt China niet alleen een van zijn grootste klanten kwijt, maar komt ook nog eens het doel van Beijing om door middel van het aangaan van vreedzame economische samenwerking een multipolaire wereld te creëren, één die niet langer wordt gecontroleerd en bepaald door enkel de Verenigde Staten, in groot gevaar.

  De voorstellen van EC-president en globalist Jean-Claude Juncker –in Brussel samen met ‘onze’ eigen vicepresident Frans Timmermans een van de grootse voorstanders van Umvolkung en tegenstanders van het opkomende vrijheidspopulisme- om Europese bedrijven tegen buitenlandse overnames te beschermen, zijn vooral tegen China en Chinese ondernemingen gericht. Dat lijkt koren op de molen van de ‘populisten’, die immers uit zijn op het sluiten van de grenzen, al is dat voornamelijk gericht tegen de import en verspreiding van islam.

  Chinese investeringen in Europese samenleving?
  De oplossing voor dit dilemma –het stoppen van Umvolkung/islamisering van Europa, en tegelijkertijd het openhouden van de grenzen voor economische groei en samenwerking- kan wel eens gelegen zijn in het koppelen van economisch open grenzen aan Chinese investeringen in de autochtone Europese samenleving, die door haar eigen leiders juist stap voor stap steeds verder wordt uitgehold en uitgeknepen, waarmee het krijgen van kinderen financieel wordt ontmoedigd en zelfs onmogelijk wordt gemaakt.

  Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat China gaat investeren in onderwijs, scholen, opleidingen, de gezondheidszorg en mogelijk rechtstreeks in Europese gezinnen door bijvoorbeeld het promoten en subsidiëren van een ‘drie kinderen’ beleid. ‘Tenslotte weet China dat vervangende (autochtone Europese) geboorten betere consumenten voortbrengen dat vervangende migratie,’ schrijft Andrew Korybko voor Oriental Review. ‘Beijings Zijdenroute-strategie staat of valt met het behouden van het potentieel van de indrukwekkende consumentenmarkt in de EU.’ Omdat populisten eveneens tegen islamitische Umvolkung-migratie zijn, zou samenwerking tussen hen en China een win-win situatie voor beide partijen kunnen creëren.

  Cultuurmarxisten in Brussel en Berlijn bedreiging voor China
  In Oost Europa, met name in Hongarije, Polen en Tsjechië, is zowel de samenleving als de politiek in fel verzet gekomen tegen de door Brussel en Berlijn gewilde massa immigratie en islamisering. Mochten de EU en diens Westerse lidstaten –zoals Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland- hier desondanks toch onverkort aan vasthouden en daarmee de bom onder de stabiliteit en welvaart van hun eigen samenleving tot ontploffing brengen, dan zal het economische centrum zich definitief verplaatsen naar Oost Europa, waar de nieuwe Zijdenroute sowieso als eerste zal aankomen. West Europa zal dan zijn weggezonken naar Tweede- of zelfs Derde Wereldstatus.

  ‘Zolang China erin slaagt om de consumentenmarkt in de EU sterk te houden en zelfs te versterken, zal Beijing zich amper zorgen hoeven maken over zijn langetermijnstrategie voor West Eurazië. Maar als de culturele marxisten winnen, en hun vervangende migratie dit alles verpest, dan zal China zich geconfronteerd zien met een grote bedreiging voor zijn eigen plannen voor een leidinggevende rol in de wereld.’ (1)

  VS wil Europa via immigratie en islam uit te schakelen
  En daarmee hebben we ook meteen het antwoord waarom de VS er zo op gebrand is dat Europa miljoenen moslims binnenhaalt. Een geïslamiseerd, gedestabiliseerd en verarmd Europa zal én geen economische concurrent meer voor de Amerikanen zijn, én geen aantrekkelijke partner meer zijn voor China en Rusland om een nieuw, niet op militaire verovering gericht machtsblok te creëren, dat de islam definitief buiten de deur houdt en daarmee de welvaart voor al zijn onderdanen tot in lengte van generaties garandeert.

  De echte vijanden voor onze toekomst en die van onze (klein)kinderen zetelen daarom niet in Beijing en Moskou (integendeel), zoals de Europese elite ons wil doen laten geloven, maar in Brussel, Berlijn, Parijs, Rome (Vaticaan) en Washington.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.