Links slaat haar slag weer: PVV ook bij verkiezingsdebat in PVV-bolwerk Almere niet welkom

Geen categoriefeb 23 2017, 19:30
Hoofdstuk 371 uit het grote boek van de grote PVV-ontwijkers: Almere.
Almere: als Limburg niet zou bestaan, zou dat samen met Den Haag dé belangrijkste plek voor PVV'ers zijn. Er zijn immers weinig plekken waar de PVV zo'n sterke en trouwe aanhang heeft als in Almere. Sterker nog: met 8 zetels zijn ze de grootste partij in de gemeenteraad van die stad!
Ieder weldenkend mens zou dan ook verwachten dat je eigenlijk niet om deze partij heen kunt daar. Helaas blijkt men ook in Almere de landelijke trend te volgen als het om Wilders en zijn partij gaat: negeren, wegpesten en nog eens negeren. Nadat Wilders al zijn deelname aan meerdere debatten waarbij krankzinnige eisen gesteld werden moest afzeggen, gaat men bij het zogenaamde 'woondebat' nog een stapje verder. Op 1 maart mogen acht partijen aanschuiven bij dit debat, dat georganiseerd wordt door de Almeerse Woonbond, FNV Almere en Cliëntenberaad Almere: stuk voor stuk aardig linkse gezelschappen dus. Toch ligt het criterium voor een uitnodiging niet zozeer bij links of rechts: het lijkt erop dat zo ongeveer iedereen welkom is. Nou ja, behalve die ultra-fascistische PVV dan natuurlijk hè:
https://twitter.com/eerlijkzeggen/status/834744616146595840
Inderdaad, zoals hierboven gezegd wordt een groot deel van het electoraat weer eens keihard bedonderd door hen geen podium te geven. Dit is natuurlijk een tactiek die al jarenlang wordt toegepast, en al die tijd enkel een averechts effect heeft. De PVV groeit al jaren als kool, en lijkt ondanks de krimp in de laatste peilingen toch op een mooi verkiezingsresultaat af te gaan. Natuurlijk denkt de gevestigde orde dat eventjes te kunnen dwarsbomen, en natuurlijk gaan ze daar uiteindelijk vooral zelf onder lijden. Kansloos.
Hoe dan ook valt dit simpelweg niet goed te praten, mede omdat het hier gaat om een debat waarin juist lokale problematiek - woningtekorten, huurprijzen en andere dingen die dichtbij de mensen staan - aan de orde komt. En laat dat nu juíst iets zijn waar de PVV sterk in is. Maar then again, daarom zijn ze ook juist niet uitgenodigd natuurlijk. Uiteindelijk zal het echter toch de Almeerse PVV'er zijn die het hardste lacht, wanneer men op 16 maart beseft hoe hard ze zichzelf in de vingers hebben gesneden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten