Links slaat haar slag weer: PVV ook bij verkiezingsdebat in PVV-bolwerk Almere niet welkom

Hoofdstuk 371 uit het grote boek van de grote PVV-ontwijkers: Almere.

Almere: als Limburg niet zou bestaan, zou dat samen met Den Haag dé belangrijkste plek voor PVV’ers zijn. Er zijn immers weinig plekken waar de PVV zo’n sterke en trouwe aanhang heeft als in Almere. Sterker nog: met 8 zetels zijn ze de grootste partij in de gemeenteraad van die stad!

Ieder weldenkend mens zou dan ook verwachten dat je eigenlijk niet om deze partij heen kunt daar. Helaas blijkt men ook in Almere de landelijke trend te volgen als het om Wilders en zijn partij gaat: negeren, wegpesten en nog eens negeren. Nadat Wilders al zijn deelname aan meerdere debatten waarbij krankzinnige eisen gesteld werden moest afzeggen, gaat men bij het zogenaamde ‘woondebat’ nog een stapje verder. Op 1 maart mogen acht partijen aanschuiven bij dit debat, dat georganiseerd wordt door de Almeerse Woonbond, FNV Almere en Cliëntenberaad Almere: stuk voor stuk aardig linkse gezelschappen dus. Toch ligt het criterium voor een uitnodiging niet zozeer bij links of rechts: het lijkt erop dat zo ongeveer iedereen welkom is. Nou ja, behalve die ultra-fascistische PVV dan natuurlijk hè:

Inderdaad, zoals hierboven gezegd wordt een groot deel van het electoraat weer eens keihard bedonderd door hen geen podium te geven. Dit is natuurlijk een tactiek die al jarenlang wordt toegepast, en al die tijd enkel een averechts effect heeft. De PVV groeit al jaren als kool, en lijkt ondanks de krimp in de laatste peilingen toch op een mooi verkiezingsresultaat af te gaan. Natuurlijk denkt de gevestigde orde dat eventjes te kunnen dwarsbomen, en natuurlijk gaan ze daar uiteindelijk vooral zelf onder lijden. Kansloos.

Hoe dan ook valt dit simpelweg niet goed te praten, mede omdat het hier gaat om een debat waarin juist lokale problematiek – woningtekorten, huurprijzen en andere dingen die dichtbij de mensen staan – aan de orde komt. En laat dat nu juíst iets zijn waar de PVV sterk in is. Maar then again, daarom zijn ze ook juist niet uitgenodigd natuurlijk. Uiteindelijk zal het echter toch de Almeerse PVV’er zijn die het hardste lacht, wanneer men op 16 maart beseft hoe hard ze zichzelf in de vingers hebben gesneden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. van Urk

  Op Urk is iedereen welkom. Of het nou de heer Rutte is of de heer Wilders die beiden een bezoek brachten . Aanstaande zaterdag komt Thierry Baudet een bezoekje brengen aan ons mooie dorp en houdt s,avonds een verkiezingsbijeenkomst in Emmeloord. Geen linkse bolwerken op Urk die partijen of politici op een kinderachtige manier willen gaan tegenhouden.

  1. nederland

   Dit is de huidige bestuur van Urk, PVV zie ik niet?

   Burgemeester (lijst) Pieter van Maaren (CDA)

   Bestuur SGP, ChristenUnie, HVU

   Zetels: 17

   SGP: 3
   ChristenUnie: 4
   Hart voor Urk: 3
   CDA: 3
   Unie: 3
   Gemeentebelangen: 2

 2. swetsnek

  wat is dat dan guusje en beukie nog niet langs geweest zijn ze dood dat zou fijn zijn

  1. Beukman

   Fijn om te horen dat je me gemist hebt, @Swets.

 3. jennifer

  En weer laat links zien dat ze het met de verkiezingen verdienen dat ze total links gelaten worden en geen mens op ze nog gat stemmen. Wie het wel doen moeten straks niet gaan janken als de verkiezingsleugens van links weer ingeruild worden voor de pluch onder de kont, en ze geen boodschap meer hebben aan dat waar ze eigenlijk voor gekozen zijn.

 4. zomaar

  het zou de overige partijen sieren als zij hun kandidaten terug trokken , dit is geen goede reclame voor hun!! democratie .

  het uitsluiten van de PVV , om mee samen te werken bleek al van een laag democratisch gehalte , toch dit doet helemaal de deur dicht , en ik denk dat niemand met een realiteit besef nog ooit in deze democratie trapt die deze partijen zeggen te vertegenwoordigen .

 5. Ritter

  De anti-PVV hetze door de media en politiek zal alleen maar erger worden naarmate de verkiezingsdag nadert.

  1. Ria

   En met de dag smeriger.

 6. Ria

  Ze zijn dat graf van zichzelf zo diep aan het graven dat ze straks eerdaags in China uitkomen.

 7. Beukman

  Het is bekend dat de administratie bij de PVV een rommeltje is, en dat iedereen langs elkaar heen werkt.
  De PVV is gewoon uitgenodigd. Er is dus geen reden om slachtoffertje te spelen.

  https://www.woonbond.nl/agenda/verkiezingsdebat-wonen-almere

  “Voor het debat in de Almeerse stadhuis zijn de woordvoerders van de VVD, PvdA, D66, PVV, CDA, SP, GroenLinks en 50Plus in de Tweede Kamer uitgenodigd.”

  1. zomaar

   tja en dit was nog wel de tweede uitnodiging die ze verstuurde !.

   moet je kijken wat een rommeltje het bij de ……. is .

  2. peter33

   ”Het is bekend dat de administratie bij de PVV een rommeltje is, en dat iedereen langs elkaar heen werkt.”

   Beukman, geef eens een voorbeeld, of is dat te veel gevraagd.

   .

   1. Beukman

    @Peter
    Voorbeeld? Merkwaardige vraag. Het voorbeeld staat hierboven: Jansen briest dat de PVV niet is uitgenodigd. Als de administratie op orde was geweest, had ie geweten dat zijn partij wel degelijk werd uitgenodigd.
    Overigens laat ook het CDA verstek gegaan, ondanks de uitnodiging. Alleen briest het CDA niet.

    Waarom is die administratie dan zo’n puinhoop? Het probleem met de PVV is dat het geen team is. Er is geen overlegstructuur zoals in een normaal bedrijf of in een gezonde politieke partij. Geert deelt de lakens uit en controleert. Over zelfs de meest basale zaken licht hij zijn medewerkers niet in. Zo mochten zij uit de media vernemen dat Geert een nieuw partijprogramma had geschreven, dat op een A4-tje paste. Alleen Fleur en zijn spindoctor waren op de hoogte. Je zult begrijpen hoe zijn medewerkers zich hebben gevoeld. Het is hen overigens verboden om informeel met elkaar over de partij te praten.

    Begrijp me goed: Geert moet zelf maar weten hoe hij zijn partij leidt, maar er zitten een paar evidente nadelen aan vast. Een ander nadeel, samenhangend met het gebrek aan vertrouwen in zijn mensen, is dat de PVV vermoedelijk de partij is met de meeste lekken.

    Hoe ironisch! Er wordt rechtstreeks gelekt naar die vermaledijde MSM. Gelukkig wordt ons aldus een glimp gegund in wat zich afspeelt op de burelen van de PVV. Lering ende vermaak.

    1. toetssteen

     Grutjes een afdeling moet orders opvolgen. Fascisme nazisme. Ehm verder nog okido…

    2. J.C.

     @Beukman

     “Het probleem met de PVV is dat het geen team is. Er is geen overlegstructuur zoals in een normaal bedrijf of in een gezonde politieke partij. Geert deelt de lakens uit en controleert. Het is hen (de medewerkers) overigens verboden om informeel met elkaar over de partij te praten. De PVV is vermoedelijk de partij met de meeste lekken.”

     Je kunt dit wel beweren, maar niet hard maken. (Waarschijnlijk van horen zeggen, wellicht van betrokken mensen die om de een of andere reden ontevreden zijn, zoals die overal en in iedere organisatie voorkomen). Overigens, gelezen, dat de PVV op de integriteitsgraadmeter bijzonder goed gescoord heeft?

     1. Beukman

      @J.C.
      Het gaat niet om een paar ontevreden mensen, het gaat om een heleboel ontevreden mensen. Zij zijn door Geert monddood gemaakt. De enige manier tot communicatie met de buitenwereld die hen nog rest, is lekken naar de pers. Wat dan ook op grote schaal gebeurt.

      Enerzijds is deze situatie ontstaan door Geert tamelijk dictatoriale en compromisloze reactie, anderzijds door zijn begrijpelijke behoefte om “LPF-achtige toestanden” te voorkomen.
      Zijn medewerkers kunnen geen kant op, want voor een ex-werknemer van de PVV is het (betreurenswaardig) moeilijk om een andere baan te vinden.

      In een politieke partij is interne discussie een noodzaak, dat is als kunstmest, daar krijgt hij sterke wortels van. Bij de PVV is het zelfs verboden om informeel met elkaar over de partij te praten. Dat is echt geen gezonde situatie.
      De eerste die hierover uit de school klapte was Hero Brinkman. Sinds hem heeft Wilders de boel redelijk in het gareel weten te houden, maar de spanningen kroppen zich wel degelijk op.

      Als je hierover meer wil weten, zal je je toch echt moeten wenden tot die vreselijke MSM, want dat is de ontvangende kant van de lekken, niet een alt-right medium als DDS of zo. Uit de beste journalistieke produkten rijst steeds hetzelfde beeld op.
      De vermoedelijk best geïnformeerde journalist naar wie het meest wordt gelekt (en vergis je niet: als journalist krijg je niet zomaar de eer dat er naar je wordt gelekt; hiervoor is een bewezen integriteit, betrouwbaarheid en discretie voor nodig), is T.J Meeus. Hij schrijft regelmatig over het Haagse, en heeft een vaste rubriek op vrijdag.

      Zijn stukken over de PVV, met hierin ook citaten uit gelekte mails, en daar heb je dan je verzoek om mijn beweringen hard te maken) hebben hun neerslag gevonden in een hoofdstuk over de PVV in zijn voortreffelijke boek “Haagse invloeden”. Na lezing ben je aardig op de hoogte van Geerts werkwijze, van zijn onverkwikkelijke top-down werkwijze, en van de merkwaardige wijze waarop hij met zijn werknemers communiceert. Van harte aanbevolen.

 8. Raresnuit

  Zeg dan iets over de PvdA’er die vergeet PVV te noemen in zijn tweet. De link in de tweet wijst naar de woonbond en daar staat PVV gewoon bij.
  Ik steek een hoop op hier, maar dit artikel gaat over niks dus?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.