Nederland luilekkerland: aantal mensen in bijstand neemt razendsnel toe door bankzittende asielzoekers

Terwijl bejaarde Nederlanders in hun broek moeten poepen omdat ze maar drie keer per dag naar de WC mogen door bezuinigingen in de zorg krijgen asielzoekers massaal gratis en voor niets een bijstandsuitkering van het kabinet.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS):

Eind december kregen 467.000 personen een bijstandsuitkering. Dat waren er 18.000 meer dan een jaar eerder. Per saldo is alleen het aantal bijstandsontvangers met een niet-westerse achtergrond toegenomen. Bij mensen met een Nederlandse of westerse achtergrond was juist sprake van een daling.

En nu komt het: vanaf 2009 — slechts een jaar voordat Rutte premier werd — laat het aantal mensen in de bijstand een stijging zien. Sinds hij premier werd is het dus alleen maar erger geworden. En dit terwijl de VVD zogenaamd ‘de banenpartij’ bij uitstek is.

De feiten weerspreken dat. De VVD is een partij van, voor en door bijstandstrekkers; mensen die de hele dag op de bank zitten en niet eens meer actief op zoek zijn naar werk.

Natuurlijk zal het niemand verbazen dat veel van die professionele bankzitters ‘asielzoekers’ zijn (of eigenlijk: buitenlandse avonturiers die begrijpen dat ze in Nederland bakken met geld kunnen krijgen van het kabinet Rutte II). Als we geen last hadden van massa-immigratie van kansarme nepasielzoekers zou het aantal bijstandstrekkers juist zijn afgenomen; gewone Nederlanders willen namelijk maar wat graag aan de slag.

Maar ja, Rutte vindt dat natuurlijk niet interessant. Net als zijn coalitiepartners van de PvdA wil hij Nederland namelijk maar wat graag afschaffen en ons mooie landje veranderen in een multiculturele nachtmerrie waarin kansarme en aartsluie nepasielzoekers gratis en voor niets zwaar gesubsidieerd worden. Daarom haalt hij massaal dit soort types binnen, die vervolgens mooi een huis krijgen (waar een Nederlander vijf jaar op moet wachten, maar who cares?) én maandelijks gratis geld van Vadertje Staat.

Als dit niet genoeg reden is voor oud-VVD-kiezers om op 15 maart over te stappen naar een andere partij — zoals VNL, Forum voor Democratie of zelfs de PVV — weet ik het ook niet meer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ome Ga

  Zojuist op topic “Gestoorde Poldermoslims”:
  deze FEITEN sinds 2014 dus flink bijstellen sinds oprutte!

  Ome Ga 2 uur ago Beantwoorden
  @Joost: “Tja moslims maken maar 5% van de gehele bevolking uit zeg ik dan altijd maar dus wat maakt het uit. 5% vs 95% wat willen ze hier nou maken dan?”

  Nee moslims maken bijna 70% uit in NL.

  In de bijstand, uit Somalie, grafiek uit 2014.
  En Syrische muzelmannen 63%.
  De rest van de moslims doen het iets beter, vooral uit Turkenland.

  Nederlanders zo’n 3%, en Polen zijn helemaal dik verliezers: 2% maar in de bijstand! Veel te harde (uitz. alle illegale daarbij opgeteld!) werkers.
  Echt overdreeeevuh.
  Maar Polski zijn dan weer winnaars in drinken; de cijfers van ongelukken met vracht- of personenauto’s heb ik niet. Maar w.s. zijn zij daarin echt uitschieters, Guiness Book, met creatief links rijden, zwabberen over de Hollandse wegen, van Hoogvliet (goeiekoop 1/2 liter bier) naar Hoogvliet.
  Maar ze DOEN tenminste wat.

  Dit was wel wat racistisch: want harde cijfers. Bovendien landen genoemd,
  dat is dus echt helemaal fout. Sorry: my name is Corrie.

 2. jennifer

  Niet iedere Nederlander kan je zo benoemen. Ken wel wat 50+ mensen die na de verkorte WW die er gekomen is in het land, tot de bijstand bedelstaf veroordeeld zijn, er alles aan doen om werk te krijgen, maar te oud zijn ze hebben ze niet meer nodig. En hoeveel zijn er niet die ziek geworden zijn waar men ook niets aan kan doen, maar door al die veranderingen ook in een diep gat zijn gevallen. Ze zouden zich wat meer moeite moeten doen bij het CBS om eens te kijken en te gaan sorteren welke mensen wel en welke mensen niet correct een bijstandsuitkering krijgen. Dan kan men pas spreken ober een correct beeld maar niet zo maar met cijfertjes smijten, terwijl ze heel goed weten dat de meeste import zowiezo zonder problemen geld krijgen van de bijstand. Voor een Nederlander gaat hier meestal een procedure aan vooraf en dan wordt pas beslist, maar dit geld niet voor de import die krijgen alles in de kont geschoven zonder vragen en problemen in dit land. Voor hun wordt het gelijk geregeld zonder wachttijd, war een Nederlandse burger wel last van heeft dan.

 3. Pieterz

  Niet zo gek aangezien asielzoekers niet zomaar mogen werken in Nederland en wanneer zij dat wel mogen mag dit slechts een beperkt aantal weken per jaar. De regelgeving houdt ze dus in de bijstand.

  1. Kodi

   Hier gaat het niet om asieleisers, maar om lieden met een verblijfsvergunning die hier al tig jaren wonen. Zelfs na drie generaties blijken die Islam immigranten gewoon totaal niet inpasbaar op ons level playing field. Ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug. Ik zeg: “Weg ermee!”

 4. nietzonderverzet

  Niet te vlug oordelen, geachte mede reageerders.
  Deze mensen hebben een hele reis achter de rug hoor!
  Ze hebben soms wel duizenden mijlen gereisd, sommigen zelfs per vliegtuig.
  Gun die mensen even een jaartje of wat om bij te komen…..

 5. Ni28

  Na alle politiek correcte campagne praat die je nu hoort kom je achter dat alleen een sterke draai naar rechts het land kan redden.

 6. Adriaan

  Oude foto van jezelf Michael of had je je haar geverfd? 🙂

 7. Lex

  Die gasten zijn enkel alleen hiervoor naar nederland gekomen “Nederland het paradijs”

  “Nederland lui zoet lekkersland” Deze mensen krijgen een begeleider die alles voor hen regelt. Tot gemeubileerde woningen aan toe.

  Op een van de NPO zenders zag ik dat mensen zo in konden trekken grote nieuwe TV computer alles stond er.

  Gek hé dat nederlanders hier zo woest om kunnen worden.

  Deze mensen zijn hier zogenaamd te tijdelijk te gast. Wel vreemd dat deze gasten nooit meer weg gaan en tot hun dood onderhouden moeten worden met ons belastinggeld.

  Kortom die gasten daar helpen dat is uiteindelijk veel goedkoper dan ze hier naar toe te laten komen. Goede opvang kampen met zeecontainer woningen bijvoorbeeld. Politie ziekenhuis en een gevangenis.

  Dit kost ons klauwen met geld.

 8. poldi

  Plagiaat
  ———

  Goh en dat vindt de politiek vreemd? Vergeet niet dat deze mensen uit een cultuur komen dat volkomen anders is dan de onze. Dat zij ontdekken dat Nederland een soft land is, waar de straffen laag en de uitkeringen voor hun begrippen hoog zijn, of nog erger..zij zijn het niet gewend gratis geld te ontvangen. De bestuurders zien alles nog door een roze bril en verdiepen zich niet in hun culturen. Dat de vluchtelingen met een verblijfsvergunning werk weigeren, is een typisch Hollandse act. “waarom moeten wij werken als wij toch een deel moeten afstaan aan het COÄ? ”

  Dit wordt hun door de vele vrijwilligers aan hun verstand gebracht.

  Het COA is geldverslindend, en heel soft. Ik hoor van gevallen zoals: COA had vele kleine huisjes bij het AZC gebouwd, kosten rond de € 300.000,00 met het oog op meer vluchtelingen. Die kwamen niet, de huisjes staan leeg. Op mijn vraag waarom die huisjes niet aan jongeren en daklozen verhuurd konden worden, kreeg ik een antwoord : Nee, zij worden weer afgebroken, want het is van het COA. Kosten € 250.000,00

  Ik weet het zeker, alle vluchtelingen ten spijt, het is voor COA en diverse NGO’s booming business!

  1. Kodi

   Zoiets noemen we dus gewoon asielmaffia. En hun winsten; Onze cumulerende maatschappelijke meerkosten. Ik zeg: “Weg ermee!”

 9. nienke

  Daarom zijn ze ook naar Nederland gekomen, het walhalla van Europa.
  Werken? laat die hufters van Nederlanders maar voor ons werken, volgens Pechtold een aanwinst voor onze maatschappij.
  Nog maar duizenden van dit gajes binnen halen die kunnen genieten van onze sociale pot.
  En de oudjes? die kunnen wel 2 dagen met een luier en 1 keer in de week onder de douche, daar is helaas geen geld voor.

  1. J.C.

   @nienke

   “En de oudjes? die kunnen wel 2 dagen met een luier en 1 keer in de week onder de douche, daar is helaas geen geld voor”.

   Of in ieder geval als het half kan, langer doorwerken. Ook zij, die op hun 15e begonnen zijn en al 50 jaar gewerkt hebben.

   Maar ja, zoals als die onbeschofte Stientje van Veldhoven van D66 het in het vrouwendebat zei: die arme vluchtelingen, die voor hun leven moesten vrezen en op de vlucht zijn………..en Alexander Pechtold van D66 wil een Nederland, waarin “iedereen” gelukkig kan worden……………(maar hij bedoelt dan waarschijnlijk ook werkelijk iedereen: de gelukkige oudere, die na 50 jaar werken, desnoods met luier, langer mag doorwerken en de arme op de vlucht geslagen asielzoeker, die discriminatoir niet mag werken. Einde sarcasme modus).

 10. J.C.

  Dit zijn heel opmerkelijk geen onderwerpen bij de verkiezingsdebatten van RTL en de NPO en ook niet bij de praatprogramma’s RTL late night, DWDD, Pauw en Jinek, Lagerhuis, Binnenhof, enz.

  Maar het RTL verkiezingsdebat in de Rode Hoed was toch een succes, toch, ondanks de luchtige en vluchtige onderwerpjes.

 11. Ome Ga

  Ik ben soms kwaad. En dat mag, moet.
  ‘Heilige toorn’, zeiden we vroeger: want dat is Bijbels en Jezus en Paulus lieten zich daain ook flink kennen.

  http://joostniem*ller.nl

 12. Peter Selie

  20. Hoeveel kost een asielzoeker eigenlijk?

  In algemene zin is die vraag heel moeilijk te beantwoorden, schreef nrc.next 15 oktober 2015. Voor verschillende categorieën asielzoekers (jong, oud, korte of lange asielprocedure) worden verschillende kosten gemaakt. Toch deden we een poging. We kwamen uit op maximaal 44.000 euro per asielzoeker (een minderjarige die een vergunning krijgt en naar het voortgezet onderwijs gaat.) Een meerderjarige die een vergunning krijgt zonder in beroep te gaan, kost ongeveer 28.000 euro.
  Het gaat om kosten voor juridische bijstand, voor opvang, onderwijs en gezondheidszorg tijdens de asielprocedeure. Zorgverzekeraar Menzis, die de afhandeling van de ziektekosten van alle asielzoekers regelt, schatte die zorgkosten eind vorig jaar grofweg op 120 miljoen euro voor 2015; bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.
  Minister Dijsselbloem (PvdA, Financiën) zei in oktober 2015 dat het kabinet ongeveer 1 miljard euro kwijt is aan opvang en huisvesting van asielzoekers in 2015.

 13. Peter Selie

  Cijfers: een asielzoeker, wat kost dat nou?

  geenmensillegaaljaja.jpg”Kwanta kosta, die qatkauwer daaro?”, vroegen Arendo Joustra en René van Rijckevorsel van Elsevier aan een nieuwe stagiaire terwijl zij vanuit hun Elsevier-toren naar een Sloterdijkse verstekeling wezen. Die wist het niet, dus hebben ze Carla Joosten maar op jacht gestuurd (achter gratis registratie-wall). Antwoord: minstens 26.509 euro per jaar, per asielzoeker. De grootste kostenposten bestaan uit huisvesting (€7.040), levensonderhoud (€4.040) en begeleiding (€4.040) en de opvallend hoge kosten voor gezondheidszorg (€6.160) per hoofd, per jaar. Asielzoekers hebben geen eigen risico of bijdrage, alles wordt vergoed door het Centraal Orgaan voor opvang Asielzoekers, COA. Kosten die zich niet in dit onderzoek mee lieten nemen zijn bijvoorbeeld “kosten die politie en Koninklijke Marechaussee maken ten behoeve van asielzoekers” (bijvoorbeeld deze) en de schoolkosten van minderjarigen. De subsidies die jaarlijks toegekend worden aan tolken, vertalers en instanties die helpen bij asielaanvraag, terugkeer en herintegratie in het land van herkomst bedraagt €17,5 miljoen. Even voor de context, een nieuwe webredacteur bij Elsevier verdient in lijn met schaal 1 van de CAO publiekstijdschriften bruto €1884,09 per maand. Een asielzoeker kost €2209 per maand. Sollicitaties voor die laatste post kun je inleveren bij PvdA/D66/GroenLinks, Amnesty of de asieljuristen, die zorgen dat-ie bij de mensenhandelaren in Afrika en Arabië terecht komt

 14. DennisEijs

  Ja het was juist de bedoeling dat ze aan de slag gingen, belasting betalen, zodat ik thuis kan blijven omdat er niet genoeg werk meer zou zijn en ik al een aardig tijdje gediend had. Mot ik straks aan de bak om die figuren te onderhouden, ja zeg. Leuk dat je in een gespreid bedje komt, maar maak het ook eens op, en niet alleen ons geld.
  Koos Werkeloos. 😉

 15. SonoftheVikings

  Het is nog veel erger dan dit. Volgens CBS zijn er ruim 220000 asielaanvraanvragen afgewezen tussen 2008-2014. Hiervan zouden er aantoonbaar 60000 zijn vertrokken(gedwongen of vrijwillig). Maar aangezien men de vrijwillig vertrokken mensen niet traceert en alleen de gedwongen vertrekken ziet kun je je afvragen of die vrijwillig vertrekkenden ook daadwerkelijk Nederland uit zijn. Mijn punt is dus dat we sinds 2008 er ruim 200000 illegalen bij hebben als we 2015 en 2016 meerekenen. Weer een stad aan illegalen erbij die voor extra criminaliteit zorgen of zorgen voor oneerlijke arbeidsmarkt door in keukens te werken of bij tuinders in het Westland of andere louche ondernemers faciliteren die zich niet aan de wet houden. Dit blijft maar doorgaan. Als we dit beleid voortzetten dan hebben we in 2050 bijna 1 miljoen illegalen in dit land. Waarschijnlijk zijn het er veel meer want de cijfers tot 2008 worden niet gegeven door CBS.

  Kortom een ramp voor ons land dat wordt verzwegen door de Media en Politiek. We zien ook geen uitzettingen bijvoorbeeld op televisie. Als je dan geen maximum wil stellen aan het aantal zogenaamde vluchtelingen(omdat je als beste jongetje van de klas maar wil blijven voldoen aan het vluchtelingen verdrag) maar meer op de afschrikking en ontmoediging gokt als politiek, waarom zie ik dan geen live beelden van uitgeprocedeerden in het nieuws? Dat schrikt namelijk af. Maar ja dat is natuurlijk weer niet politiek correct.

  1. corfo

   SonoftheVikings.
   Deze z.g. “asielzoekers” hebben in hun eigen land nog nóóit één klap uitgevoerd en dan probeert het linkse gepeupel ons wijs te maken dat ze naar Europa komen om te WERKEN !!!! Werken? das voor de Europeanen, die moeten zich veelal een slag in de rondte werken, mede om het “asielzoekers-circus” in stand te houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.