Nederlandse moslims rouwen om dood terroristische Al Qaida-sjeik: “Moge Allah hem accepteren als martelaar”

Radicale Nederlandse moslims laten van zich horen op Facebook: een radicale terroristenleider wordt betiteld als een “martelaar” die “de hoogste rang van het paradijs” verdient. 

Vorige week werd bekend dat de islamitische terrorist Omar Abdel-Rahman, beter bekend als de ‘blinde sjeik’, in zijn Amerikaanse cel is overleden aan de gevolgen van diabetes. Hij zat een levenslange gevangenisstraf uit wegens het voorbereiden van de aanslagen op het World Trade Center in 1993 – een aanslag waar veel minder mensen bij omkwamen dan bij de aanslagen op 11 september 2001, maar wel een belangrijke (ideologische) voorloper van die aanslagen was. De fatwa van de Blinde Sjeik vormde de sharia-rechtvaardiging voor de 9/11-aanslagen.

Bovendien was de blinde sjeik een mentor van Osama bin-Laden. Ook nu nog wordt hij door Al Qaida gezien als een belangrijke ideologische leider. Maar het meest schokkende is dat ook hier in Nederland mensen zijn die de terroristische haatsjeik als een groot voorbeeld zien. Op de Nederlandstalige islamitische Facebookpagina Ahlus-Sunnah Publicaties wordt er gerouwd om de dood van de sjeik:

haatsjeik1
Screenshot Facebook

Er zijn dus Nederlandse moslims die deze walgelijke man een goede plek in het paradijs wensen:

Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

Het is schokkend genoeg dat dit soort denkbeelden bestaan onder Nederlandse moslims – deze man is echt een regelrechte terrorist, maar deze mensen vereren hem als een held. Nog schokkender: ze vinden het kennelijk volkomen normaal om zoiets te plaatsen. Dit soort mensen zouden goed onder de loep moeten worden genomen door de veiligheidsdiensten. Het gevaar van terroristische denkbeelden onder Nederlandse burgers mag niet worden onderschat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. DutchDropveter

  En wanneer gaat de NOS of RTL hier over berichten? juist niet komt ff niet zo goed uit he je weet zelf he geen Wilders in de kaart spelen #kukidentlach

  1. Mickeyhil

   We wisten al dat er Nederlandse islam idioten zijn die dit verheerlijken, maar beseffen mensen nou niet dat juist Wilders dit soort radicalen wezens aan het kweken is?
   Ik denk dat het niet belangrijk genoeg is, want om Wilders tegen te houden is dit juist goed om te berichten.

   1. jennifer

    Natuurlijk om Wilders tegen te houden doen we het op die manier zoals de import het van plan is toch, laat je eens nakijken met je politiek correct gezwets. Na al die jaren is wel duidelijk wat ze van plan zijn, Wilders hoeft niets te kweken want ze zijn namelijk al zo, en dit komt door die moordende ideologie die ze aanhangen daar kan Wilders iets aan doen.

    1. jennifer

     Wilders iets moet Wilders niets zijn.

     1. Mickeyhil

      Misschien zijn sommige kiezers gewoon niet meer te redden, Zet de tijd is terug en speel het in slowmotion opnieuw af, misschien snap je het dan.
      40 tot 20 jaar geleden speelde dit alleen buiten Europa, op de spelen van München na.
      En kijk dan niet alleen naar Nederland, maar naar de wereld.
      Kijk vooral naar de voedingsbodem, en kom er niet mee aan dat ik het goedkeur, gewoon opsluiten die gasten die al beinvloed zijn door figuren als Le pen, Wilders enz, maar er voor zorgen dat er niet voor 1 opgepakte , uitgereisde radicaal, 5 nieuwe geronseld worden, en dat gaat alleen maar meer worden as we zo door gaan in Europa.

   2. toetssteen

    Mickey
    Ow dus op de knietjes, kop op het hakblok, kinderen inleveren; meisjes voor de matras, jongens voor de sultan….
    Ik dacht het niet wappo!

   3. swetsnek

    Jij tikt niet lekker flikker op naar de zandbak en ga daar de boel opblazen gek dat je er bent

 2. HaZ

  een “martelaar” die “de hoogste rang van het paradijs” verdient……
  Wat moeten we ons daar bij voorstellen? Krijgt hij dan geen 72 maagden, maar 144 of zoiets? Of mag hij hiermee Allah himself vervangen, vertegenwoordigen? De man is blind en zal zeker weer kunnen zien in die hoogste rang? Het enige wat ik hem toewens is dat hij al zijn slachtoffers tegen komt daarboven en dat ………..!

 3. jennifer

  Het volgende bericht aan al die gehersenspoelde moordende ideoloog aanhangers, voor mij mogen hij rotte in de hel waar hij thuishoort. En voor al die aanhangers van deze terrorist hoop dat jullie ook allemaal in de hel wegrotten mogen, jullie verdienen niet beter.

 4. Ni28

  Nederlandse moslims zijn dus geen andere soort moslims. Wat is de reactie van DENK? Moeten wij het ook accepteren?

  1. jennifer

   Die gaan net zo hard mee in dit als die aanhangers van die terrorist, of dacht je dat denk een haar beter is?

  2. TheGrimReaper

   @Ni28:

   “Nederlandse moslims zijn dus geen andere soort moslims. Wat is de reactie van DENK? Moeten wij het ook accepteren?”

   NEE!! En om het op deze DENKwijze te zeggen: TRAP ER NIET IN!!

   TGR

 5. TheGrimReaper

  Allen,

  ALWEER 1 ding bevestigd gekregen:

  Een RADICALE moslim wil ALLE HOOFDEN van ongelovigen afhakken.
  Een GEMATIGDE moslim zal aan de RADICALE moslim vragen om de hoofden af te hakken.
  IK vertrouw er GEEN EEN!! Als puntje bij paaltje komt, zijn ze ALLEMAAL HETZELFDE!!

  TGR

  1. jennifer

   Helemaal waar wat je zegt ze zijn niet te vertrouwen.Allemaal niet als het erop aankomt, kijk maar naar de burgemeester van Rotterdam, als het er op aan komt van het zelfde niveau.

   1. Gustaafff

    Helemaal gelijk, @jennifer. We stonden ook te lachen om de martelpraktijken in Gitmo en te juichen om de Irakinvasie. We zijn allemaal beesten.

    1. Adriaan

     @Gustaafff, wil je alsjeblieft niet generaliseren. “We”. Jij voelt je misschien aangesproken, maar wil je mij er buiten laten.

     1. jennifer

      Niet op reageren Adriaan die rommel wat hij hier neerzet heeft niets met dit thema te doen en dat doet hij altijd vergelijkingen aanhalen de kant nog wal treffen.

     2. Gustaafff

      @Adriaan, dit is exact de spiegel: we kunnen niet generaliseren en alle moslims aanspreken op het gedrag van een club gekken en meelopers.

 6. Nasrani

  Prima toch? Ik gun ook alle nederlandse moslims per direct een hoge plaats hun paradijs. Maar dan wel per direct en zonder niet of anders gelovigen mee te nemen.

 7. Gustaafff

  Die lui hebben in wezen geen flauw idee wat Al-Qaida is. Je kunt het ze ook niet kwalijk nemen. Ze hebben zich niet goed ingelezen.

  1. Ni28

   Achter de domme massa aanlopen is teken van ook domheid. Dat is ook het gevaar, de schreeuwende massa zonder hersens, die maakt hun allemaal gelijk en even gevaarlijk. Gevaarlijkste mensen zijn de domme mensen.

   1. Gustaafff

    Volledig mee eens, @Ni28.

  2. toetssteen

   Jaja, daar zullen de nabestaanden van de Twintowers/Londen/Madrid/ Mumbay hééél veel begrip voor hebben.
   Guust ga noar huus.

 8. Sniper666

  Fijn dat-ie dood is, dat er nog velen van deze ratten mogen volgen en vlug een beetje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.