Nepbaan schandaal Fillon zet deur wagenwijd open voor presidentschap Marine Le Pen

Het establishment maakt zich grote zorgen in Frankrijk nu er een enorme controverse is losgebarsten over Francois Fillon, de man die tot een paar dagen geleden de favoriet was voor het presidentschap. Hierdoor wordt de deur wagenwijd opengezet voor Marine Le Pen. Laat de populistische revolutie beginnen in Europa!

De officiële presidentskandidaat van de Franse Republikeinen, Francois Fillon, zit diep in de problemen. De reden? Het is bekend geworden dat hij een nepbaan gecreëerd had voor zijn vrouw waardoor ze zonder iets te doen snel en gemakkelijk 800.000 euro mee naar huis nam. Dat bedrag werd, hoe kan het ook anders, natuurlijk betaald door de belastingbetaler.

Dat is natuurlijk al schokkend genoeg, maar wat dit verhaal nog opmerkelijker maakt is dat Fillons vrouw, Penelope, veroordeeld wordt door zichzelf. In een interview uit 2007 zegt ze namelijk hardop dat ze nooit de assistent geweest is van haar man, terwijl ze daar wel voor betaald werd. Dat interview werd enkele dagen geleden breed uitgemeten op de Franse televisie. De bom barstte daardoor compleet.

Waar Fillon eerst nog gezien werd als dé favoriet in de Franse presidentsverkiezingen die over 2,5 maand zal plaatsvinden zijn z’n cijfers nu helemaal in elkaar gestort. Sterker nog, als de eerste ronde nu was zou hij de eerste officiële afvaller zijn, waardoor het een race wordt tussen de Socialistische presidentskandidaat Benoit Hamon, de onafhankelijke (van En Marche!) kandidaat Emmanuel Macron en, hoe kan het ook anders, Marine Le Pen, de leidster van het Front National.

Hoewel buitenlandse media denken dat met name Macron kan profiteren van de teloorgang van Fillons campagne staat Le Pen er zo ontzettend goed voor dat ze maar een paar procent nodig heeft van de Republikeinen om definitief door te stomen naar de nummer één positie en die positie vervolgens om te zetten in een klinkende overwinning.

Gisteravond heeft Fillon gereageerd op de beschuldigingen. Daarbij gaf hij toe dat zijn handelswijze “nu niet meer” normaal zou worden gevonden. Daarentegen stelt hij dat hij eigenlijk niets verkeerd heeft gedaan. Leuk, maar de kans dat de Franse kiezer daarin meegaat lijkt bijzonder klein.

Met andere woorden, het lijkt erop dat de eurosceptische en immigatiehavik Marine Le Pen binnenkort weleens officieel verklaard kon worden tot dé grote favoriet om Francois Hollande op te volgen als president van Frankrijk. Dat zal het establishment ongetwijfeld een hartverzakking bezorgen, maar voor de internationale eurosceptische beweging is dat natuurlijk bijzonder goed nieuws. Le Pen wil immers dat Frankrijk uit de EU stapt.

De eurofiele elite kan zich dus opmaken voor een bijzonder (voor hen) schokkend jaar. Geert Wilders ligt op koers om de verkiezingen in Nederland te winnen, eurosceptici als VNL en Forum voor Democratie komen vrijwel zeker in de Tweede Kamer, Italië koerst aan op een exit uit de euro, en nu lijkt het erop dat Frankrijk binnenkort ook nog eens geregeerd kan worden door een eurosceptische dame. Hold on to your hats ladies and gentleman, it’s going to be a bumpy ride!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Wim

  In het gevang met die vent.

 2. Mr. Charles

  Niet te vroeg juichen! We weten niet wat anti-democraten als Juncker-Timmerfrans en Verhofstadt nog voor geheime coupplannen hebben, maar de seinen hebben nog nooit zo gunstig gestaan om de EU te laten ontploffen. En alle Europese bevolkingen lijken, in tegenstelling tot hun huidige leiders, de parolen begrepen te hebben. Trump heeft inderdaad het startschot gegeven, en niet uit een klappertjespistool.

  1. jennifer

   Werd ook eens tijd dat de mensen nu de ogen open gaan.

   1. Beukman

    @Jennifer
    Het zijn altijd de ogen van de anderen die open moeten.

 3. jennifer

  Eindelijk wordt nu de corruptie van al die onschendbare elite aan het licht gebracht, hoop dat er nog meer duidelijk gaat worden wie er allemaal corrupt zijn als de pest in de politiek.

 4. Ome Ga

  Klopt mr Charles, Trump laat overal met grof geschut en zeer effectief weten ‘that there’s a new sheriff in town’.
  Hij trekt razendsnel zijn gun, werkelijk een Buffalo Bill.
  En racistische fascist nazi is hij; daar kan ik ook wel inkomen.
  Dat kleine Germaantje had zijn blitzkrieg vanuit Duitsland, nou Donalds blitzkriegs zijn ook niet mis!

  Er zal heel veel gebeuren de komende dagen, weken… in 2017. Onder andere:

  Pizzagate – Breeknieuws! Gelekt door een FBI insider. Er worden namen genoemd!
  Dit is alléén nog maar het begin van weer een andere vies moeras dat Donald Trump wil droogleggen! “Fully one third of our Government is a Pedoring!”

  https://youtu.be/KAyYbDi5pZU

  Dit gore stankmoeras van pedofilie en kinderhandel en -offers (moorden! ook om hun bloed!) martelen, beschadigen en verkrachten gaat allemaal (voor zo ver mogelijk) in de openbaarheid komen. Al ruim 70 personen – w.o. bijna 40, ev. bekende, politici – worden w.s. eindelijk gearresteerd volgende week (Trump is behoorlijk op de hoogte!), inclusief verlies van macht, invloed en geld (hopenlijk geruïneerd dus) en ik hoop als eerste Hillary en Podesta, en Epstein, Weiner e.a. omdat zo machtig, en machtig fout. Dat zal de linkse NWO arrogantie leren! Hillary probeerde trouwens een paar dagen geleden alvast te ontsnappen naar Bahrein, die geen uitleverplicht heeft aan de USA, maar werd door de nieuwe Trump regering tegengehouden op het Internationaal vliegveld Washington!

  Ga ook naar deze site. Moet lezen! Er gebeurt heel wat in 2017. Strijd tussen licht en complete, stikdonkere en sataanse duisternis:

  http://victuruslibertas.com/2017/02/fbi-insider-exclusive-california-pizzagate-pedo-rings-under-investigation-hollywoodnapa-valley-and-more/

  “Q Can you provide some more initials of politicians being investigated?
  A Sure BF, MB, TK, DF, JM, LG There are also journalists, pundits, money men, lobbyists.Many are being tracked down and are about to be exposed, arrested, drained. Some may off themselves when they realize they risk prison, ruination, loss of power, etc.”

  en:

  “…A It’s covered up. Law Enforcement takes their orders from the DC power brokers. AG’s, police chiefs, etc are ordered to cover up the Pedophile rings and their players.Law Makers are allowed to be Law Breakers, because they create the law and rule over those that enforce the law. We believe that the NOBODY is above the law.”

  Nou de Demonen666 rechters in NL nog aangepakt. Door een sterke man.
  Helaas is Wilders (wel eerlijk maar) niet machtig, sterk en slim genoeg denk ik.

  1. DidiA

   “Helaas is Wilders (wel eerlijk maar) niet machtig, sterk en slim genoeg denk ik.”
   Gelukkig staat hij er niet alleen voor.

 5. Jan

  Leuk verhaaltje om de anti-immigratie stemmer moet in te spreken. LePen is echter volstrekt kansloos in de 2e ronde tegen Macron:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_French_presidential_election,_2017#Macron.E2.80.93Le_Pen

  Die peiling zit al een jaar muurvast op 65% tegen 35% voor Macron. Vorig jaar ook al gezien in de verkiezingen dat het FN weliswaar vaak de eerste ronde wint, maar dan in de tweede kansloos is.

  Dat zou in Nederland natuurlijk niet anders zijn als wij hetzelfde stelsel hadden. Wilders zou in een tweede ronde zelfs tegen Jesse Klaver volstrekt kansloos zijn.

  1. jennifer

   Jij gelooft je brengende reclame hier zelf nog denk ik, hoe kan iemand verliezen tegen een partij die nog altijd bloed aan de handen heeft kleven van 15 jaar geleden. Dacht je dat de burgers dit niet weten en gek zijn soms, dan kan die brulaap klaver zoveel roepen als hij wil. Die smet blijft kleven aan die partij.

   1. Jan

    60% van de Nederlanders moet niets van Wilders hebben, daarom zou hij in een 1 tegen 1 van vrijwel elke andere kandidaat verliezen.

    1. nogmaals

     Zelden zo’n domme verhaal als dat van Jan gezien.

 6. nienke

  Heel erg dom Jan.

  Hoe weet je dat 60% van de Nederlanders geen Wilders wil?
  Iemand die op de PVV. gaat stemmen durft het niet eens aan anderen te vertellen omdat ze onmiddellijk uitgemaakt worden voor alles wat lelijk is.
  Dus men kijkt wel uit.
  Ik durf het open en bloot aan al mijn vrienden te vertellen en er zijn zeker een paar onder hen die het niet met me eens zijn maar ieder z’n meug, we leven toch in een (DEMOCRATISCH) land, althans leefden.
  Iedereen mag een poster van z’n partij op de ruit plakken, plak je een poster van Wilders op je ruit heb je alle kans dat je stenen door je ruit krijgt
  LANG LEVE DE DEMOCRATIE!!!!

 7. Alessandra Pechvolt

  Om het te herhalen, niet “Mosselen!” roepen vooraleer die aan wal zijn. Nauwelijks anderhalf jaar geleden werden in Frankrijk regionale verkiezingen gehouden. Het FN haalde het toen wel overal met vlag en wimpel, maar kon nergens 50 % halen, zodat in alle regio’s een tweede ronde nodig was. En in tweede ronde koekten alle anderen (communisten+socialisten+politiek-correct rechts) samen, met als gevolg dat het FN nergens een regeringsmeerderheid kon behalen. Nergens! (ja, inderdaad, identiek dezelfde tactiek als vandaag door de Volkskrant vooropgezet.
  Kortom, beweren dat Marine Le Pen maar enkele procentjes meer zou moeten halen is de zaak onverantwoord optimistsch voorstellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.