Nieuwe partij GeenPeil flest de boel met nieuwe “StemWijzer” die je altijd op GeenPeil wil laten stemmen

De echte StemWijzer wordt pas morgen gelanceerd, maar GeenPeil heeft alvast een nep-StemWijzer online gezet. Eentje waarbij alle wegen leiden naar de roze partij van Bart Nijman en Jan Dijkgraaf.

Alhoewel ze nog in geen enkele peiling een zetel hebben gehaald, weet de politieke partij GeenPeil maar niet van opgeven. Onder leiding van voormalig HP De Tijd-hoofdredacteur Jan Dijkgraaf blijft de partij proberen een voet tussen de deur te krijgen in deze verkiezingscampagne. De partij heeft daarom ook een nieuw initiatief ontwikkeld: de StemWijzer.co. Niet te verwarren met de officiële StemWijzer die vanaf morgen te vinden zal zijn op StemWijzer.nl.

Qua layout en inhoud is de site bijna uniek aan die van de echte stemwijzer, en ook de logo’s van ProDemos en EenVandaag zijn klakkeloos gekopieerd. Zelfs de twintig stellingen die de makers van de GeenPeil-stemwijzer je laten doorlopen lijken legitiem te zijn. “De teelt en verkoop van wiet moet legaal worden,” aldus één stelling waarop men “Eens”, “Oneens” of “Geen van beiden” kan antwoorden. “De AOW-leeftijd moet weer 65 jaar worden,” is een andere. Al met al is de GeenPeil-stemwijzer nauwelijks van het origineel te onderscheiden.

Aan het einde van de rit beoordeelt de website echter niet welke partij het beste bij je stellingname past, maar geeft het weer dat je mening “100%” overeenkomt met die van GeenPeil. Op de tweede plek komt altijd de SGP, en de ChristenUnie maakt de top 3 compleet. Volgens de uitslag moet iedereen hierom GeenPeil stemmen:

“GeenPeil gaat stemmen wat de leden willen. GeenPeil gaat Kamervragen stellen om de macht tegen het licht te houden. GeenPeil gaat de democratie terug naar de burger brengen.

GeenPeil wil meer democratie. Directe democratie. Vernieuwde democratie. We hebben genoeg van het vastgelopen bestuur. Van partijbelangen, fractiediscipline en baantjesmolens.”

Bij GeenPeil hebben ze ook nog steeds een hekel aan VNL van Jan Roos, zo blijkt, want in het schermpje “Kies de partijen die u mee wilt nemen in het resultaat” kan je allerlei politieke partijen aanvinken, maar het vakje bij VNL is geblokkeerd waardoor je die partij als enige niet digitaal kan aanvinken.

VNL kan niet worden meegenomen in de faux StemWijzer van GeenPeil.
VNL kan niet worden meegenomen in de faux StemWijzer van GeenPeil.

De fittie met “VerradersNederland”, zoals GeenStijl-dochter GeenPeil de partij van Joram van Klaveren, Louis Bontes en Jan Roos noemt, is dus nog altijd niet voorbij.

Wat vindt u ervan? Is dit een leuke verkiezingsstunt of is dit je reinste misleiding? Als je het mij vraagt, schieten de heren van GeenPeil hiermee éígenlijk wel een beetje door..

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Analist

  GeenPeil heeft zich vanaf het begin geframed als een onbetrouwbare en achterbakse partij door onder valse voorwendsels geld binnen te halen.

 2. davedave

  En niet te vergeten naar doen naar de vrijwilligers.

 3. davedave

  Ik zie een reactie van mij niet?

  1. davedave

   Waarom?

   1. toetssteen

    @Dave
    Gebeurt mij ook. Knippen en plakken, maar ook dat vergeet ik bij regelmaat en dan zit ik weer in de grrrr, modus.

 4. toetssteen

  Ik lees de programma’s en lees via de alternatieve pers. De burger ontwaakt. De burger die door de socialistische partijen zijn weggeschoven omdat ze meenden een nieuwe doelgroep te kunnen benutten. Vandaar DENK en het overweldigende succes van de PvdA. Kuch.

 5. davedave

  Je kan de jongetjes en meisjes bij geenstijlpeil niet serieus nemen of vertrouwen. Geld stelen, reacties veranderen en verwijderen, geheime afspraken met journalisten, roos een mes in de rug, zeggen dat geenstijl en geenpeil niet hetzelfde zijn terwijl dat is aan de propaganda te zien duidelijk wel zo is, geen antwoord geven op normale vragen en ik kan nog wel even doorgaan.
  Stem geengeenstijlpeil, maar wel een anderepartij.

  1. Analist

   Stem je geen peil, dan stem je op een vieze dweil!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.