Nationalistisch Pegida wil de confrontatie aangaan met extreemlinkse 'antifascistische' demonstranten

Geen categoriefeb 05 2017, 15:00
Kan het afgelopen zijn met die flauwekul? In Nederland heeft iedereen het recht om te demonstreren, maar niet om bewust chaos en mogelijk zelfs geweld te veroorzaken.
De nationalistische organisatie Pegida heeft laten weten dat het niet van plan is om zich te houden aan de afspraken met de gemeente Utrecht. De groep zou namelijk twee uur lang demonstreren op het Moreelsepark. Dat is prima. Daar is toestemming voor gegeven. Maar de leider van de groep zegt op Twitter dat ze willen optrekken naar het Janskerkhof waar op dat moment een tegendemonstratie plaatsvindt van extreemlinkse raddraaiers die zich, ironisch genoeg, "antifascisten" noemen.
De linkse activisten van Nederland Bekent Kleur vinden het net als Pegida vervelend dat ze beperkt worden, maar geven aan zich wél aan de afspraken te houden. Pegida heeft er blijkbaar juist lak aan.
En dat is bijzonder problematisch. Als de nationalisten doen wat ze nu zeggen sturen ze namelijk aan op een confrontatie met de zogenaamde "antifascisten." Dat is problematisch omdat die linkse mafketels nou bepaald niet bekendstaan om hun geweldloosheid. Het is dus zeer wel mogelijk dat de demonstraties uit de hand lopen en uitdraaien op geweld.
Dat is sowieso al problematisch, maar het wordt nog problematischer als je bedenkt dat de linkse media Pegida vervolgens gelijk zullen stellen aan alle rechtse media (lees: nieuwe websites) en hun imago daardoor ook zullen besmeuren. Dat is volstrekt onacceptabel.
De politie mag vandaag wat mij betreft dan ook hard optreden. Pegida heeft toestemming om op het Moreelsepark te demonstreren pal naast het Centraal Station. Als ze die plek willen verlaten moet de politie gewoon in actie komen. Dit is Nederland, niet Amerika, waar het blijkbaar volstrekt normaal gevonden wordt dat demonstranten andersdenkenden uitlokken en zelfs vol op de bek slaan zoals we deze week nog zagen bij de universiteit van Californië.
UPDATE:
De voorzitter van Pegida, Edwin Wagensveld, is opgepakt. Hij stond namelijk op een plek waar hij niet mócht staan. Met andere woorden, de politie zit er bovenop en zorgt ervoor dat elke nationalist (en elke 'antifascist') die te ver gaat meteen van de straat geplukt wordt. Heel goed!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten