Fleur Agema: overlast door ‘verwarde mensen’ explodeert! De reden: het onzalige Kunduzakkoord van lachebek Rutte

In 2016 vonden er maar liefst 75.000 incidenten plaats waarbij “verwarde mensen” voor ernstige overlast zorgden. Hoe dat komt? Door de maatregelen uit het Kunduzakkoord en het feit dat het nachtmerriekabinet Rutte II die desastreuze maatregelen vervolgens in stand hield.

De nummer twee op de kieslijst van de PVV, Fleur Agema, haalt vandaag op Twitter keihard uit naar het asociale beleid van de ‘Kunduzcoalitie’ uit 2012 en van het nachtmerriekabinet Rutte II. Dat beleid heeft er namelijk voor gezorgd dat het aantal “incidenten” veroorzaakt door “verwarde” mensen in een paar jaar tijd maar liefst verdubbeld is.

In 2016 kreeg de politie maar liefst 75.000 meldingen binnen van overlast veroorzaakt door “verwarde mensen.” In verreweg de meeste gevallen gaat het dan om hoogbejaarden of om mensen met psychische problemen. Dat aantal, 75.000, is 14 procent meer dan in 2015. Dat is schokkend, maar als we een beetje verder teruggaan in de tijd worden de cijfers nog veel zorgwekkender: het is namelijk een verdubbeling ten opzichte van 2011.

Politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg legt uit:

“Er zijn meer meldingen van ernstige zaken, waarbij wapens betrokken zijn of mensen die bijvoorbeeld dreigen hun woning te laten ontploffen.”

Onno Hoes, de voorzitter van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag, zegt dat de incidenten variëren van “een oudere vrouw die haar medicijnen is vergeten in te nemen en naakt met de rollator langs de snelweg loopt” tot “iemand die depressief is of een psychose heeft en met een mes zwaait in een supermarkt.” Je moet er natuurlijk niet aan denken dat zoiets iemand overkomt die jij kent — al helemaal niet je hoogbejaarde ouder of grootouder.

Zoals Agema terecht stelt in haar tweet is dit geheel en al te wijten aan het asociale wanbeleid van minister Schippers, de VVD, de partijen die deel uitmaakten van het zogenaamde Kunduzakkoord (of het “Lenteakkoord”) en de PvdA, dat er immers niets aan gedaan heeft toen zij aan de macht kwam. Dat Kunduzakkoord waar Agema aan refereert werd in 2012 gesloten. Dat was kort na de val van het kabinet Rutte I. Deel daarvan was dat het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg teruggebracht werd van 30.000 naar 20.000. Het doel was om ervoor te zorgen dat mensen “zo lang mogelijk thuis blijven wonen.”

De gevolgen daarvan zijn nu al zichtbaar. Er gebeuren allerlei dingen op straat die normaal in een verzorgingstehuis (of iets dergelijks) gebeurden. Daardoor gaan die mensen — vaak ouderen, maar soms ook jongeren — nu publiekelijk af. En dat allemaal dankzij het wanbeleid van de boven-ons-gestelden; oftewel, van het partijkartel.

Het is een grof schandaal. Zeker omdat er ondertussen wél miljarden euro’s worden overgemaakt aan Griekenland en aan nepasielzoekers die onze manier van leven verafschuwen maar wel graag wat gratis geld willen cashen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. J.C.

  Ik kan hier kort herhalen wat ik vanmorgen onder het artikel over BUma (CDA) in een commentaar op DDS schreef:

  Voor de verwarde twitteraar Hersenschudder: er is een verschil tussen een regeerakkoord en een gedoogakkoord. En waarom denkt u dat de PVV niet verder kon met de Catshuisbesprekingen in 2012? Juist omdat ze juist niet akkoord gingen met de dingen, die u zo leuk opsomt in uw tweet, kortom u praat poep……(zal u wel vaker horen). Voor de opgesomde oorzaken van de chaos in de zorg in uw tweet moet u de Kunduzakkoordondertekenaars (VVD, CDA, D66, GL en CU) aanwijzen, maar dat zal te pijnlijk zijn voor u.

 2. Ria

  En dat zal binnen afzienbare tijd gaan verdrievoudigen, gezien het aantal gelukszoekers dat maar binnen blijft stromen.
  Het is algemeen bekent dat velen daarvan e.o.a. psychische stoornis hebben waarvan o.a. Schizofrenie en PTSS. Dat zijn ziekten die niet te onderschatten zijn, die veel goede en gerichte zorg vragen, omdat m.n. de zware gevallen tikkende tijdbommen zijn. Tristan v.d.Vlis is daar een goed voorbeeld van.

 3. ikweetwatikwil

  SP is voor goede zorg, maar haalt ze wel met bosjes naar binnen. Alleen PVV is daar eerlijk in . Meer geld voor onze zorg en niet méér patiënten binnen halen. Dan wordt onze zorg onbetaalbaar. Een bejaardentehuis moet een “feest”huis worden. En die moeten terug. Er zijn bejaarden die zo’n tehuis gezellig vinden. Het is niet leuk om in je uppie achter te blijven. Er hoeven dan geen “ik zie het niet meer zitten” pillen uitgedeeld worden. Is jammer voor D66. Maar zo is het wel. Verzorgingstehuizen moeten meer handen aan het bed, maar wel verzorgers/ters die weten waar ze mee bezig zijn.

 4. jennifer

  Nog ff geduld Fleur, omdat je gewoon gelijk hebt hierin, en al jaren in de kamer met alles waar je voor vecht geen gehoor kreeg door de kamer omdat het van de PVV komt. Mijn stem gaat naar de PVV dat is een ding wat zeker is.

 5. Mr. Charles

  Jaren geleden heb ik via “gemist” eens een interview gezien tussen de VARA!gluiperd Pauw en Fleur Agema. Ik kende haar niet, maar had stijgende bewondering voor haar wijze van reageren op de agitprop vragen van Pauw. Die vrouw kwam werkelijk als winnaar uit de poging van Pauw haar en haar partij naar beneden te halen. Lees ik een half jaar later tot mijn stomme verbazing dat Pauw van een of andere tv jury de prijs krijgt voor het beste interview van 201. Gluipkop Pauw! Die prijs had natuurlijk naar Fleur Agema moeten gaan. Maarja, in het mediakartel is de wereld dus doorgedraaid.

 6. Ni28

  Veel verwarde mensen? Wat wilt je ook met zo verwarde regering? En wat scharen wij onder verward, misschien ook mensen die het niet eens zijn met het beleid. Die maatregelen om het huishoudboekje succesvol te maken hebben de burger de das om gedaan. Oud worden is een straf geworden. Daar tegenover staat dat je eerder een spuitje kunt krijgen. Nu weet ik nog steeds niet of daar de eigen risico voor geldt.

 7. Pedrito

  Onze roverhoofdman Pinokkio Rutte lacht dit feit liegend en bedriegend weg. Kijk op dit liberale beroepsliegbeest na 15 maart as. nog zo lekker kan lachen ? Op die datum gaan we met de plucheverslaafde elite afrekenen met het rode potlood. Kijk niet raar op als die datum de geschiedenis in gaat als de POTLOODREVOLUTIE !

  1. Ria

   Het worden dit jaar in ieder geval verkiezingen die de geschiedenis in zullen gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.