Het partijkartel in actie: PvdA valt Klaver aan, meldt er niet bij dat ze een lijstverbinding hebben met GroenLinks

Het partijkartel in actie: PvdA valt Klaver aan, meldt er niet bij dat ze een lijstverbinding hebben met GroenLinks

De PvdA probeert kiezers er maar weer eens van te overtuigen dat de PvdA en GroenLinks echt héél andere partijen zijn. Helaas wordt die leugen ontmaskerd door hun relatie met die partij; de twee hebben namelijk een lijstverbinding.

Oh, oh, oh, wat hebben ze tegenwoordig toch een hekel aan GroenLinks-leider Jesse Klaver bij de PvdA. Jawel, de salonsocialisten zetten echt hard de aanval in op de nieuwe messias van links:

Regeringspartij PvdA - in hoge nood door structureel tegenvallende scores in de peilingen - doorbreekt ruw de met de mond beleden eenheid op links en gaat nu frontaal in de aanval. Partijleider Asscher noemt het verkiezingsprogramma van GroenLinks 'niet sociaal', PvdA-minister Dijsselbloem van Financiën spreekt van 'ontwrichtende plannen'.

Zo zei Asscher onder meer het volgende over het idee van de "spitsheffing" van GroenLinks, inderdaad een onzalig plan, maar ongetwijfeld ook een idee waar de PvdA meteen haar steun voor zal uitspreken als er, moge God het verhoeden, een links kabinet komt:

"Wij willen als PvdA dat gewone mensen naar hun werk kunnen. Maar dat kan met de plannen van GroenLinks niet meer. De gewone man gaat er in de maand te veel op achteruit. Dat is niet sociaal."

Oh nee, wat is dan wel sociaal, meneer de vice-premier? De plannen van de PvdA om de belastingen te verhogen voor mensen die keihard werken en iets van hun leven willen maken? Of voor bedrijven die miljoenen mensen in dienst hebben en daardoor de ruggengraat van de economie zijn? Is dat de PvdA-versie van "sociaal" zijn? Of vindt Asscher het juist sociaal om miljarden per jaar uit te geven aan nepasielzoekers terwijl onze eigen ouderen verpieteren in verpleeghuizen?

Ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem -- dat is de man die ervoor verantwoordelijk is dat de Nederlandse belastingbetaler miljarden euro's heeft overgemaakt aan het falende Griekenland -- doet een duit in het zakje:

"Dat GroenLinks zwaar inzet op milieubeleid is geen verrassing (...) Maar als Jesse Klaver pleit voor verandering, dan blijkt hij ontwrichting te bedoelen."

Nou is Klaver inderdaad een extreemlinkse (en domme) activist die de Nederlandse economie totaal zal vernietigen als hij aan de macht komt, maar dat geldt niet minder voor de PvdA. Er is immers een reden dat GroenLinks en de PvdA een lijstverbinding met elkaar hebben.

Wat? Ja, dat lees je goed: de PvdA en de GroenLinks -- de partijen die elkaar nu zogenaamd bestrijden -- zijn een lijstverbinding met elkaar aangegaan:

Dit is niet een kwestie van verschillende ideologieën of zelfs maar van significante meningsverschillen, maar van de poppetjes. De PvdA valt Klaver nu aan omdat de PvdA de grootste op links wil worden. Zoals De Telegraaf eerder al berichtte gaat het Asscher er alleen maar om "om de jonge groene leider beentje te lichten." Niet omdat de PvdA niet heel snel zaken wil doen met GroenLinks als het daar de kans voor krijgt, maar omdat de PvdA graag de grootste op links wil blijven waardoor het uitzicht houdt op a) het premierschap en b) belangrijke ministersposten.

Het gaat er dus om dat de PvdA de mooie baantjes wil opeisen. Niet om de wanstaltige ideeën van GroenLinks.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties