Wilders: “Kunnen we dit precies andersom doen? Miljarden naar ouderenzorg in plaats van naar gelukszoekers?”

Geert Wilders maakt in één tweet maar weer eens duidelijk waarom de PVV bovenaan staat in de peilingen.

Geert Wilders heeft op Twitter weer eens kort en bondig aangetoond waarom zijn partij bovenaan staat in de meest recente peilingen van de grote peilingbureaus. En ja, dat doet hij in minder dan 144 karakters — zoveel woorden zijn er immers niet voor nodig om de idioterie van het politieke establishment aan de kaak te stellen:

Dezelfde vraag wordt ongetwijfeld gesteld door miljoenen Nederlandse kiezers die vol verbazing kijken naar het opengrenzenbeleid van het nachtmerriekabinet Rutte II, dat ons miljarden euro’s per jaar kost, terwijl onze eigen ouders en grootouders verkommeren in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Nepasielzoekers die alleen maar naar Nederland komen omdat ze hier gratis geld kunnen ophalen krijgen het ene dure cadeau naar het andere. En onze ouderen? Die zitten tegenwoordig zo erg in het verdomhoekje dat ze maar drie keer per dag naar het toilet mogen en daardoor met enige regelmaat in hun broek poepen of plassen.

Want ja, probeer het maar eens acht uur of zelfs veertien uur (van ’s avonds tot ’s morgens) in te houden. Dat is al moeilijk voor een gewone, gezonde volwassene, maar het is bijkans onmogelijk voor een 80-plusser die serieuze gezondheidsproblemen heeft en al jaren niet meer voor zichzelf kan zorgen.

Wij, de Nederlandse kiezers, zien dat en kunnen niet anders dan concluderen dat onze eigen ouders en grootouders in de steek worden gelaten door het kabinet en dat het partijkartel de voorkeur geeft aan het verwennen van important-kansenparels die onze manier van leven, onze geschiedenis en onze normen en waarden verafschuwen.

Geen wonder dat de PVV het zo goed blijft doen in de peilingen. En ja, Wilders zet dat prima en effectief uiteen op Twitter. Rutte en Asscher kunnen die tweet in hun zak steken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Wim

  Wat mij opvalt zijn de goede punten van Wilders. Geen Eurotje hier of daar ,maar de punten waar de mensen zich echt zorgen over maken en die de PVV echt wil aanpakken.

  1. DutchDropveter

   Afgelopen zondag was het weer Lubach geblazen maar ik begin wel een beetje kotsmisselijk te worden van Arjan. Het is nu wel een keer genoeg geweest met je #hoedan. Natuurlijk hebben andere partijen een zeer mooi verkiezings-droom-lekker-verder programma wat natuurlijk super veel tijd kost en vol lozeoplossingen staat welke wanneer ze gekozen zijn toch nooit zullen waar maken.

   De PVV gaat pas kijken hoe ze het gaan aanpakken als er een coalitie gevormd moet worden wat de PVV dus in een klap de meest efficiënte partij maakt en daarmee alle kaarten op laat om de coalitie partners op andere vlakken ruimte te geven, maar dat word natuurlijk nooit vermeld op de NPO – RTL.

   Als links een ‘groepje’ wil vormen word de VVD ook buiten de deur gehouden en zal deze wel moeten samen werken met de PVV (of ze zitten nog liever in de oppositie iets wat ik betwijfel)

   Het grootste gevaar voor rechts is een fusie van groenlinks en pvda al denk ik dat er dan heel wat groenlinksstemmertjes weg huppelen in een flowepower jurk.

   1. Gustaafff

    “De PVV gaat pas kijken hoe ze het gaan aanpakken als er een coalitie gevormd moet worden wat de PVV dus in een klap de meest efficiënte partij maakt en daarmee alle kaarten op laat om de coalitie partners op andere vlakken ruimte te geven,”

    Welke coalitiepartner acht je bereid om een koranverbod in te stellen en moskeeën te sluiten? De PVV wil geen nadere toelichting geven.

    1. zomaar

     @Gus welk bezwaar zie jij , en vele anderen in het sluiten van moskeeën waar radicale preken gehouden worden ?.

     en tja al moet je dan meer dan driekwart van deze moskeeën sluiten wat is daar mis mee ?, de moslim hier heeft gelijk als wij een vrije keus !, om zijn geloof gematigd te volgen .

     welk bezwaar zie jij , dat conform onze samenleving (zie werk, sociale omgang met anderen ) de kleding van de moslims aangepast dient te worden .

     als kant tekening vermeld ik hierbij ,( dat ik hier ook mee bedoel dat ook opzichtelijke tattoo of ringen in het gelaat de kans op werk vinden verkleinen , en ieder die hier voor kiest , geen aanspraak maken kan op bijstand ), het is van de zotte dat dit soort figuren op ons sociale stelsel mogen leunen .

     1. Gustaafff

      Zomaar, iedereen ziet bezwaren, op de islamfoben en de PVV-achterban na. Voor de tweeduizendste keer: de PVV kán de koran niet verbieden. Niet als zij coalitie gaan. Het is naïef te denken dat het wel kan.

      Dus, #hoedan?

    2. Vabis

     De trol Gustaafff tracht weer van het onderwerp af te wijken, het gaat er hier over of wij de miljarden belastinggeld gaan spenderen aan dat zogenaamde gevluchte veelal islamitische ongedierte of dat wij dit geld gaan besteden aan onze bejaarden die hun gehele leven hebben gewerkt en premies hebben afgedragen, geef hier nu eens antwoord op trol wat je mening hierin is!

     1. Gustaafff

      Even naar beneden scrollen. Je zet jezelf voor gek.

     2. Vabis

      Maak je daar een keuze of de miljarden naar parasieten moeten gaan of naar onze ouderen? Ik dacht het niet trol.

     3. Gustaafff

      Wilders suggereert dat ouderen worden achtergesteld.

      “Ik ben het niet met Wilders eens.”

      Wat is daar niet duidelijk aan, mijnheer de tokkie?

     4. Vabis

      We kunnen dus constateren dat jij die miljarden liever ziet gaan richting het parasiterende ongedierte uit de islamitische zandbakken die ons werelddeel aan het bezetten zijn, mooi het is genoteerd waar jouw voorkeur ligt, landverrader.

     5. Gustaafff

      Blijkbaar heb je de resterende tekst niet gelezen. De groeten, @tokkie.

     6. jennifer

      Och guus de dag zal komen dat ze, ze zelf uit ellende heel snel op de brandstapel gooien als ze er achter komen eindelijk wat voor een haat boek het is en wat het hun als mens in het leven gebracht heeft. Alleen maar haat naar anderen toe en zichzelf voor de hele wereld ongeliefd en belachelijk hebben gemaakt. Kan nog een tijd duren maar geloof maar ook Attaturk had zelf al gezegd dat de islam een verrot kadaver is en het boek op de brandstapel hoort. Hoe gelijk had deze wijze Turk hier toch in.

 2. loes530

  welke punten be doelje wim waar de mensen zorg om maak

  1. Wim

   Nou b.v. dat mensen steeds langer moeten wachten op een sociale woning want de woningmarkt houd de grote instroom niet bij. Die dikwijls ook nog voorrang krijgen..
   Dat mensen die in de armoede zitten in Nederland b.v. na ontslag en jaren werken vaak tweedehands medicijn krijgen of helemaal niet meer omdat ze dit kunnen betalen. Dat dan de instromers het beste krijgen en gratis.

   Zomaar twee klein voorbeelden

   1. Wim

    Nog één vergeten.

    http://nos.nl/artikel/2071763-ontslaggolf-in-ouderenzorg-gaat-nog-wel-even-door.html

    Dat is best droevig nu je weet dat de PVDA en VVD met banenplannen komen met de verkiezingen in zicht. Eerst tienduizenden er uit trappen over de rug van de ouderen en dan deze eigenlijk valse en gemene belofte.
    Maar het kan zijn Loes dat dit niet jou zorg is.

 3. Gustaafff

  Ik ben het niet met Wilders eens. De zorg wordt veelal intern afgebroken. Hoe kan het dat het in het ene verpleeghuis wel goed gaat en in het andere niet? Het antwoord is simpel. In bepaalde verpleeghuizen (niet alle, laat dat duidelijk zijn) werken verpleegkundigen niet efficiënt of willen hun handen niet uit de mouwen steken. Ik heb mensen gezien die niet geholpen werden, omdat het personeel liever koffie ging drinken.

  Het moet van twee kanten komen. Verder is er bepaald geen luxe voor vluchtelingen. Het is goed dat mijn gemeente een aantal vluchtelingen helpt, anders stonden die nu op straat.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   Het. Zijn. Geen. Vluchtelingen! Het. Zijn. Gelukszoekers!!!
   Daar hoeft dus geen cent naar toe, anders dan de grenzen dicht en de aanwezige gelukszoekers terug bonjouren naar hun eigen land, goedschiks dan wel kwaadschiks!

  2. DutchDropveter

   Gast jij wil maar al te graag je mening aan een ander opleggen daarmee kunnen we voor 99% vast stellen dat je ene linkse vogel bent.

   Geloof is geen recht, geloof is een mening en daar heb je wel recht op! en zo moet de wet ook aangepast worden alle “geloof-meningen” over een kam. opgelost geen gezeur geen gediscrimineerd.

   Mensen die hier op tegen zijn hebben ook niks met vrede 80% van de oorlog komt voort uit religie.

   1. Gustaafff

    Welkom in de wondere wereld van de geloofs-onderdrukkers. Niet alleen links vind uw ultrarechtse mening achterlijk, ook elk mens met een beetje gezond verstand.

    1. Wim

     In de koran staat niet één enkel vers, waarin tot liefde tegenover de naaste wordt aangemoedigd als diegenen geen aanhanger van de islam is. Maar er zijn 493 passages die of geweld ondersteunen of van de haat van Allah tegen ongelovigen, alle niet-moslims, berichten. De koran is een boek, waarin het er hoofdzakelijk om gaat hoe de moslims moeten denken en handelen als ze met diegenen omgaan die niet tot de islam behoren. Dat betekent: ze of te doden of ze te dwingen als tweederangs burgers te leven en belastingen (Jizya) te betalen.

     Meer dan de helft van de inhoud van de teksten in de koran verachten respectievelijk hitsen op tegen niet-moslims. Dat maakt van de islam een religie van de haat en het geweld, waarvoor in de loop der geschiedenis talloze bewijzen bestaan.

     Mensen die de islam bekritiseren, worden “islamofoben”, “racisten” of “rechts-extremisten” genoemd. Een fobie is een ongerechtvaardigde angst voor iets.

     De islam bekritiseren is echter geen fobie, maar eerder een zeer gerechtvaardigde handeling wanneer men zich de inhoud van het hierboven genoemde geschrift voor de geest haalt, net zoals de op dit moment in islamitische landen en in de westerse wereld plaatsvindende gebeurtenissen.

     De islam is niet gewoon een religie, maar hij is ook een totalitaire, theologische en politieke ideologie, volgens welke zich alles moet onderwerpen aan de koran en de sharia.

     Hij weigert vrouwen principiële mensenrechten zoals godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting en gelijke rechten.

    2. Peter Holland

     Gustaafff, DutchDropveter heeft natuurlijk voor 100% gelijk. Geloof is niets anders en niets meer dan een mening. Daar heeft iedereen recht op. En dat past ook geheel binnen de VVMU. De wet op geloofsvrijheid kan daarmee geheel geschrapt worden.

     1. Beukman

      @Peter
      Geloof is per definitie geen mening. Anders had geloven wel “een mening hebben” geheten.

      Overigens worden meningen over de islam zoals op DDS geventileerd, wel eens geuit met een hartstocht alsof het een geloof betreft.

     2. Gustaafff

      In dat geval, @Peter Holland, geven jullie beiden dus definitief groen licht voor de verspreiding van de islam. Algemeen wordt de islam als een geloof aangenomen (en snel veranderen gaat dat niet), dus, in het kader van VVMU, is de koran niet meer te verbieden.

     3. Gustaafff

      Dat klopt, @Beukman, maar het mening-argument is werkelijk een unicum op het forum van DDS. Meestal is het een “verwerpelijke ideologie, te vergelijken met het Nationaal-Socialisme”. Zolang men aan dat ideologie-argument blijft plakken, kom je er niet tussen.

     4. Beukman

      “dus, in het kader van VVMU, is de koran niet meer te verbieden.”

      Scherp, Gustaaf. 🙂

     5. Beukman

      Gustaaf schrijft:
      “Dat klopt, @Beukman, maar het mening-argument is werkelijk een unicum op het forum van DDS.”

      Ook ik was met stomheid geslagen toen ik dit las.
      Omgekeerd moet ik bekennen dat ik vind dat de mening dat de islam een fascistische ideologie is, vaak wordt beleden als ware het een geloof.

     6. Gustaafff

      Ja, het geloof van het nationalisme.

     7. jennifer

      Guustaaf is de ezel voor de kar van beuk weer n het spelen hier.

     8. Peter Holland

      Een buitengewoon sukkelige constatering van Gustaaff (en bijval van Beulkman), zelfs voor iemand met zijn beperkte verstandelijke vermogens.

      Als geloof niets meer dan een mening is -en dat is het objectief gezien- en uitsluitend onder de VVMU zou vallen, zijn de juridische gronden aanwezig om een haatdragende mening juist eerder aan te pakken. De vrijheid van godsdienst kan reden zijn om haatteksten niet aan te pakken, om te gedogen, om een bijzondere plaats en positie toe te kennen, om te protegeren en privilegieren. Zoals nu met de islam gebeurt.

      Zou de islam uitsluitend onder de vrijheid van meningsuiting vallen, dan is iedere haatzaaiende tekst al voldoende om de hele koran te verbieden. Immers, alleen een gematigde uitspraak als ‘minder, minder, minder’, zorgt al voor een veroordeling.

     9. Gustaafff

      In Noord-Korea kunnen jullie boeken verbieden, niet hier. De groeten.

     10. Peter Holland

      Gustaafff is uitgepraat en heeft geen argumenten meer om zijn domme mening verder te onderbouwen, zoveel is wel duidelijk. Vandaar dat hij met een machteloos ‘Noord-Korea’ op de proppen komt.

      Kortom, zijn aanvankelijke triomf slaat om in een deceptie, zoals hij inherent doch ruiterlijk toegeeft.

     11. Vabis

      De SGP trol Gustaafff geheten is als de dood dat relioten hun privileges gaan verliezen als er gaat worden getornd aan de vrijheid van godsdienst, daar offert die malloot graag een heel werelddeel aan op om de islam te plezieren….

     12. Beukman

      Peter Holland beweert:
      “Als geloof niets meer dan een mening is -en dat is het objectief gezien”

      Nee, dat is het objectief gezien niet. Een geloof heeft een culturele context, wordt diep van binnen ervaren, en bevat een essentiële mystieke component. Een geloof is doorgaans gevat in een heilige tekst of teksten, en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een geloof raakte doorgaans ook aan het collectieve onderbewustzijn.

      Een mening heeft een sterke cognitieve associatie, en is persoonlijk.

      Het is echt onzin om te denken dat geloof een soort mening is. Maar ik vrees dat dit moeilijk te begrijpen valt voor iemand die denigrerend doet over andermans denkraam.

     13. Gustaafff

      De islam is een godsdienst en er is vrijheid van godsdienst. Zo staan de zaken en dat gaat zelfs onder een regering-Wilders niet veranderen, @Peter Hollander. Momenteel begrijpen weinig mensen dat een koranverbod niet haalbaar is.

     14. Peter Holland

      Beukman beweert: “Een geloof heeft een culturele context, wordt diep van binnen ervaren, en bevat een essentiële mystieke component. Een geloof is doorgaans gevat in een heilige tekst of teksten, en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een geloof raakte doorgaans ook aan het collectieve onderbewustzijn.”

      De zaken die hij opnoemt zijn veelal ook van toepassing op ideologieen (Marx en communisme, de ‘heilige’ Kim Young-un, etc.), op stromingen en bewegingen, zelfs op atheisme (een levensbeschouwing of filosofische stroming die het bestaan en het kunnen bestaan van goden ontkent). Allemaal een culturele context en vaak zo diep van binnen ervaren dat ze fanatieker zijn dan de ergste christelijke bekeerlingen.

      Natuurlijk is geloof niets anders dan een mening. Of denkt Beukman soms dat het bestaan van god in de ‘heilige’ boeken bewezen wordt. Dat miljoenen mensen in achterlijke onzin geloven, legitimeert het nog niet tot een bewezen feit.

     15. Beukman

      @Peter
      Dus jij vindt nog steeds dat bijv. het communisme “een mening” is, die ook nog eens in hetzelfde rijtje thuis hoort als pak hem beet christendom en islam?
      Sorry, maar dan zijn we uitgeluld.

      Overigens ben ik zelf een ongelovige hond. Maar de arrogantie van bepaalde lieden die van zichzelf denken dat ze zo rationeel in het leven staan omdat ze niet geloven in de inhoud van heilige boeken, vind ik vaak nog stuitender dan die van de eerste de beste Jehovah’s Getuige, die aan mijn deur de Waarheid komt verkondigen.

     16. Peter Holland

      Beukman, je moet beter lezen. Ik zeg niet dat communisme een mening is, maar juist alle trekken vertoonde van een religie. Met bijbehorend fanatisme en heiligverklaring (Lenin), persoonlijke opoffering (miljoenen gesneuvelden). De bijbel was Das Kapital, de voorganger Marx en de verspreiding moest mondiaal plaatsvinden, analoog aan de islam. Ook de culturele context was aanwezig evenals de mystieke component (het heilige geloof in de eindoverwinning op het kapitalisme). Het communisme had ook een eigen morele codex, een system of morality.

      Het communisme vertoonde kortom. alle kenmerken van een religie. En veel religies vertonen andersom alle kenmerken van een ideologie. En uiteindelijk en per definitie zijn het dus niet meer dan meningen.

     17. Beukman

      @Peter
      Je brengt me in verwarring. Je schrijft dat geloof niets meer is dan een mening. Vervolgens wijs je op de sterke overeenkomst tussen geloof en ideologieën. Maar een ideologie is volgens jou dan weer géén mening?
      Hoe dan ook, ik erken dat er nog van alles zit tussen een mening en een geloof. Zo heeft het geloof dat Wilders ons land gaat redden ook een religieuze component, die ons ver heenvoert van het verstand.

      Het geloof in Wilders, in het communisme en weet ik wat nog meer is echter niet te vergelijken met het geloof in een god. Voor een belangrijk deel komt dit omdat een geloof meestal honderden, zoniet duizenden jaren oud is en een totaal andere oorsprong heeft dan de een of andere theorie van de een of andere man.

     18. Peter Holland

      Het spijt me Beukman, maar nu ga je toch echt de mist in. Je zegt: “Het geloof in Wilders, in het communisme en weet ik wat nog meer is echter niet te vergelijken met het geloof in een god. Voor een belangrijk deel komt dit omdat een geloof meestal honderden, zoniet duizenden jaren oud is en een totaal andere oorsprong heeft dan de een of andere theorie van de een of andere man.”

      Volgens mij zijn toch echt alle godsdiensten gebaseerd op de ‘theorie van de een of andere man’. Juist DAT is het kenmerk van de grote religies. De ‘theorie’ van Jezus, van Boeddha, van Mohammed zijn in hun oorsprong en ontwikkeling (niet qua inhoud) te vergelijken met bijvoorbeeld een Marx en een Lenin.

      Een man krijgt visioenen, influisteringen of dromen over de wijze waarop mensen hun leven zouden moeten inrichten. Dat levert volgelingen en discipelen op die de teksten vastleggen in een ‘heilig’ boek dat in de loop der eeuwen onaantastbaar (en onveranderbaar en rigide) wordt en voor miljoenen/jarden ‘gelovigen’ zorgt.

      En daarmee zijn we tot de kern gekomen: oorspronkelijk was het de mening en/of theorie van 1 man. Niets meer, niets minder. Of de inhoud van de boodschap goed of slecht is, doet hier even niet ter zake. Het gaat niet om een waardeoordeel.

     19. Beukman

      @Peter
      Sterk antwoord. Afgezien dan van het feit dat je niet ingaat op mijn vraag waarom volgens jou een religie wél gelijkstaat aan een mening en een ideologie niet.
      Interessant dat je het jodendom weglaat uit je rijtje. Ook gebaseerd op de ideeën van één man? Beslist niet. Jezus bouwde daar weer op voort, en Mohammed deels ook al. Terwijl het Oude Testament/Tenach weer zijn wortels vindt in nog oudere, pantheïstische religies. De god van het OT is een samensmelting van een aantal veel oudere goden.

      Ik vind dat toch iets anders dan bijvoorbeeld het moderne communisme, amper 200 jaar oud. In oorsprong is deze leer gespeend van mystiek. Niet alleen qua oorsprong en ontwikkeling maar ook qua inhoud zijn er meer dan graduele verschillen. Daarnaast moet je niet de rol van een religie als drager van cultuur en moraal uitvlakken.

      Dit heeft één voordeel: Wilders zal nooit de bedenker van een geloof worden, ondanks dat hij vele kritiekloze aanbidders heeft.

     20. Peter Holland

      Beukman, om op je laatste alinea in te gaan: ik denk niet dat ook maar een van de ‘volgelingen’ van Wilders hem aanbidt of de intentie daartoe heeft. Ook lijkt het me geenszins Wilders plan om een nieuwe religie/geloof van de grond te tillen.

      Laten we reeel blijven. Wilders heeft een populistische politiek gevestigd die zeer wel aanslaat in alle lagen van de bevolking van Nederland, en waar jij faliekant tegen bent. Je goed recht.
      Je begrijpt zelf ook dat dit niet uit de lucht komt vallen. Integendeel, Wilders speelt al 11 jaar dezelfde muziek en melodie, die nochtans zo’n 25% van de Nederlandse bevolking nog steeds niet verveelt.

      Zou dat wellicht kunnen komen doordat de gevestigde politiek corrupt en frauduleus handelt t.o.v. zijn bevolking en kiezers? De afbraak van ons land stimuleert, Brussel en open grenzen een geweldig idee vindt? Nog steeds de al 70 jaar bestaande woningnood niet heeft opgelost, maar toch immigranten -die ook gehuisvest moeten worden- ongehinderd binnen laat stromen? Die bezuinigingen doorvoert in sectoren waar eigenlijk juist extra geld naar toe moet? Die ons leger en onze veiligheid te grabbel gooit? Die een wezensvreemde en cultuurvijandige ideologie omarmt?

      Als alle politieke partijen dit afbraakbeleid ondersteunen, dan is het niet vreemd dat het deel van de bevolking dat zijn verstand gebruikt en realistisch is, kiest voor de enige partij die dit beleid afwijst en een eigen koers vaart?

    3. Beukman

     @Peter
     Waarom populisten in Europa en de VS in opkomst zijn? Aan een verklaring waag ik me niet. Ik denk ook dat er meerdere verklaringen te geven zijn. In veel verklaringen zoekt men naar een samenhang met de opbloei van het nationalisme. Hier in Europa hangt deze opbloei uiteraard samen met de geleidelijke eenwording van Europa sinds de oorlog, die Europeanen hun gevoel van nationale identiteit doet verliezen, en uiteraard met de instroom van moslims.

     Nietzsche heeft een paar eyeopeners verschaft op deze materie, en hierop voortbouwend Menno ter Braak, in zijn pamflet “Het nationaal-socialisme als rancuneleer”. Maar uiteraard kunnen we ook niet goed begrijpen wat er aan het gebeuren is zonder ons te verdiepen in het naderende failliet van het kapitalisme, en de ineenstorting van het kapitalistische systeem.

     Die nationalistische tegenbeweging lijkt mij trouwens iets onvermijdelijks, maar ik ben somber gestemd over de toekomst. Uiteindelijk leidt nationalisme tot oorlog.

     Overigens vind ik dat de meeste nationalisten, inclusief de Wildersstemmers, ongelijk hebben, en niet verder kijken dan hun neus lang is.
     Er is ongetwijfeld van alles mis in ons land, maar het is wel al meer dan 70 jaar vrede. Vrede is echter zo vanzelfsprekend geworden, dat men zich niet meer lijkt te kunnen voorstellen dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Zeventig jaar vrede, hallo! Niet niks! Vrede is voor velen geworden wat water is voor een vis.

     Wilders ten slotte stelt mogelijk hier en daar een juiste diagnose, al zet hij zwaar aan. Zijn “oplossingen” werken echter averechts. Wilders is een splijtzwam. Zoals de meeste populisten is hij een handelaar in angst.

  3. jennifer

   Da s jammer dat ze niet op straat staan nu blijven ze geld kosten.

  4. jennifer

   Guus een vraag: Ben jij het überhaupt wel een keer eens met wilders??Dar zie ik nooit iets van op deze site.

 4. loes530

  Gustaafff dat korenverbod heb die in getrokken

  1. Beukman

   @Loes
   Geert spreekt met een gespleten tong. Het staat nog steeds in zijn verkiezingsprogramma. Evenals het sluiten van alle moskeeën en islamitische scholen.

   https://www.pvv.nl/visie.html

   Geert stelt zulke irreële eisen, dat hij zichzelf onmogelijk maakt als serieuze onderhandelingspartner.
   De PVV-stemmer is het grootste slachtoffer. Die wordt in het pak genaaid waar hij bijstaat.

   1. zomaar

    dan deze pas @beuk .

    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27655970/__Alle_partijen_laten_begroting_verslechteren__.html

    met de voornemens van deze zwalk partijen , “immers iedere vier jaar ,of nieuwe verkiezing “, komen zij met andere ideeën hoe het moet!!.

    weten wij zeker dat als zij gezamenlijk een regering gaan vormen zij gelijk gaan bezuinigen , en hun voor genomen beloftes aan de kant schuiven , wat zij na elke verkiezing gedaan hebben .

   2. zomaar

    @beuk , en wat is daar mis mee ?, wij kennen hier openbare scholen , die vrij zijn van elke godsdienst.

    prefect passend voor anders gelovigen , effe even iets anders !,”naast ons wonen al jaren chinezen , een gezin met drie kinderen die gewoon hier een naar school gegaan zijn , prefect Nederlands spreken , en toch door op elke zaterdag een Chinese school bezocht te hebben , niet vreemd zijn van hun cultuur .

    zo kan het ook , ook voor de moslims , aanpassen !, en in de vrije tijd je culturele achtergrond bij schaven .

    moskeeën sluiten waar radicaal gepredikt word , moet ook geen probleem zijn , even als de klederdracht waarmee de moslim hier laat merken dat zij een aparte groep zijn en vormen, en hierdoor blijven leunen op ons sociaal vangnet .

    dit past niet binnen onze samenleving .

  2. Mars020

   @Loes530, welk korenverbod?, mogen wij nu ook geen korenvelden meer hebben?.

 5. Anna

  Alle partijen behalve de PVV zijn voor permanente immigratie voor moslimmannen uit Afrika en Midden-Oosten. Deze sterke mannen en hele familie hoeven hun oorspronkelijke landen of regio`s niet op e bouwen of te ontwikkelen. Als ze in Europa kunnen werken kunnen ze dat ook in eigen landen? Midden-Oosten en Afrika zullen zonder handen, kennis en kunde nog verder de afgrond in zakken. Europa verder naar de vernietiging. Bedankt politici.

  1. jennifer

   Ze teren al zowat 60 jaar op centen van andere, ook onze belasting centen en wat is er aan verbetering daar gebeurt niets, stoppen dit allemaal en stuur er inplaats van geld artsen heen die die gasten daar verplicht gaan steriliseren en castereren, want anders is er in 2020 al een explosie aan overschot van parasieten daar die dan zeker richting Europa de rest nog eens komen halen. Ze kunnen nog altijd geen handen uit de mouwen steken alleen handje ophouden, maar kinderen maken met de bosjes waar ze niet eens voor zorgen kunnen dat weer wel, en maar zielig filmpjes op TV zetten wat ze toch een honger hebben. Das dan pech hebben toch ze hadden niet eens geboren mogen worden, dan hadden ze ook geen honger gehad dat vind ik er inmiddels van.

 6. HaZ

  Las net dat er in Marokko ong. 1,1 miljoen (!) werklozen zijn, die dus verstoken zijn van enige vorm van inkomen en “still counting”. Die gaan allemaal op zoek naar een gegarandeerd inkomen, dus via Cueta maar de hekken over en richting Noord-Europa.
  Vluchtelingen? Tuuuuuurlijk.

 7. Wim

  Sarcastischer kan het bijna niet: terwijl de linkse Zweedse regering de Amerikaanse Donald Trump boos om uitleg vroeg over zijn ‘kijk eens wat er in Zweden gebeurt’ opmerking, braken in de beruchte Stockholmse migrantenvoorstad Rinkeby massale rellen uit toen honderden moslimjongeren auto’s in brand staken en de politie met stenen bekogelden. Volgens het persbureau AP rekruteert een aan Al-Qaeda verbonden groep moslims in de hoofdstad om in de toekomst oorlog te gaan voeren tegen de Zweedse overheid.

  Heel politiek links Zweden en Nederland deden alsof het geen idee had waar Trump naar verwees, namelijk naar de almaar verder uit de hand lopende geweld- en misdaadexplosie die het directe gevolg is van het binnenlaten van grote aantallen migranten uit het Midden Oosten en Noord Afrika. Zowel de Dagbladet als de Expressen berichtten vervolgens over het uitbreken van gewelddadige rellen in de migrantenvoorstad Rinkeby.

  In juni 2010 was Rinkeby al het toneel van wijd verspreide rellen en een aanval op het lokale politiebureau. In 2016 werd een journalistenteam van het bekende Amerikaanse ’60 minutes’ in de wijk aangevallen. NRK journalist Anders Magnus werd er in het voorjaar met stenen bekogeld. De voornamelijk Somalische wijk, waar de politie niet zonder versterkingen durft in te gaan, verdiende er de bijnaam ‘Klein Mogadishu’ mee.

  1. Wim

   Bron Xander en DWN

   1. Wim

    Freelance fotograaf Janne Akesson vertelde dat de politie in Rinkeby, die uit andere voorsteden versterkingen moest laten aanrukken, met stenen werd bekogeld, en de agenten waarschuwingsschoten losten. Veel jongeren hadden volgens hem petten en capuchons op, die in ons eigen land zo kenmerkend zijn voor met name de Marokkaanse jeugd. ‘Het was erg chaotisch. Ik heb al veel gezien in Rinkeby, waar auto’s voortdurend in brand worden gestoken. Helaas ging dit nog veel verder.’

    Volgens journalisten waren de aanvallen van de jongeren duidelijk gepland en gecoördineerd. Tenminste één agent raakte gewond. Hulpdiensten zoals in ambulances werden -net als in Nederland steeds vaker gebeurt- door de relschoppers de weg verspert. Desondanks verrichte de politie geen arrestaties.

    ‘Wanneer huilt links om deze ‘arme migranten’?’

    Om met een variant van de conclusie op Zero Hedge te eindigen: ‘Wanneer zien we de tranen van Alexander Pechtold, Jesse Klaver en Lodewijk Asscher over deze arme immigranten in ‘klein Mogadishu’? En hoe lang duurt het voordat de NOS, het NRC en NU.nl de schuld van deze rellen aan Trump geven?

    1. HaZ

     Ja, wat wil je ook als je als overheid 90 % kansenparels in een en dezelfde wijk plaatst. Die zieltjes liggen de halve dag met hun reet omhoog naar het oosten.
     Mogen ze dan alsjeblieft naast het bidden, ook brand stichten, vernielingen aanrichten, stenen gooien naar hulpverleners en meer van dat soort islamitisch tijdverdrijf. Ik zie geen verschil met die gasten in Parijs….

    2. jennifer

     Overal waar dat moslim ongedierte zich genesteld heeft is het stennis met die ratten. Ze moesten ze allemaal afknallen daar zodat de eigen bevolking tenminste weer in hun eigen land kunnen leven zoals ze normaal zonder die parasieten gedaan hebben. Stuur ze maar naar Merkel in Duitsland, het zijn ook haar gasten allemaal. WIR SCAFFEN DAS zei die dictator toch, ondertussen gaat het eigen volk gebukt onder de smerige plannen van haar.

     1. Beukman

      @Jennifer
      Jij wil moslim laten uitroeien, begrijp ik het goed? Wie moet dat gaan doen, het leger?

     2. zomaar

      hebben geen kogels !!, lopen pief paf poef te doen , met een rode roos in de loop .

      modern hé . als je zo een leger hebt !, maar waar heb je dan in godsnaam voor ?, een soort Melkert baantje, den ik.

 8. jennifer

  Op dit punt ben ik het helemaal met hem eens. Er dient geen cent naar gelukszoekers te gaan een schop onder de reet richting zandbak waar ze vanaf gekomen dient het te zijn en niet anders. Ik heb liever dat die parasieten creperen als dat Rutte weer aan de macht komt en zijn eigen oudjes in dit land laat creperen.

 9. Ni28

  Daarom past het plan van Wilders ook op een A4-tje. Wat je bespaart aan bodemloze putten steek je in voor eigen burgers. Met al die miljarden hoef je niet zo veel te rekenen.

 10. Ni28

  Gustaaf wordt grof. Zou hij toch de oude Simon zijn, de tactiek is hetzelfde. Zielige trol!

 11. van Urk

  Even een opmerking met de reactie van de heer DutchDropveter over het feit dat hij beweert dat 80% van oorlogen voortkomt uit geloof. Is dat werkelijk zo? Volgens cijfers is het maar gemiddeld 7%. 93% komt juist voort door niet-religieuze oorlogen. Van de 1723 beschreven oorlogen in de “Encyclopedia of wars” waren er maar 123 religieus geinspireerd. Dat komt er op neer dat bijna alle oorlogen niet-religieuze en naturalistische motieven hadden. De doden, die bij religieuze conflicten gevallen zijn, vallen bijna in het niet vergeleken bij de doden die gevallen zijn in regimes welke niets met het idee van een God te maken wilden hebben ( denk maar aan Stalin, Mao of Adolf Hitler). Natuurlijk valt niet te ontkennen dat er oorlogen zijn die voortkwamen uit religie maar het is simpelweg een fabel dat religie een primaire oorzaak is van geweld en oorlog is. De gedachte dat het wel zo is heeft te maken dat er gewezen wordt naar terroristische aanslagen om het argument kracht bij te zetten. Dit zou hetzelfde zijn als men beweerde dat honkbal liefhebbers een gevaar voor de samenleving zijn omdat er wel eens een moord is gepleegd met een honkbalknuppel. In de eerste 88 jaar van de twintigste eeuw alleen al zijn bijna 170 miljoen mannen, vrouwen en kinderen doodgeschoten, geslagen, gemarteld, neergestoken, verbrandt, verhongerd, bevroren, geplet, doodgewerkt, verdronken, opgehangen enz. op ontelbare manieren die regeringen gebruikten om ongewapende hulpeloze burgers en buitenlanders te doden. Het aantal doden loopt op tot 360 miljoen. Het is alsof de mens geruineerd is door een moderne zwarte dood. Jezus geeft ons een duidelijk antwoord wat de echte oorzaak is van geweld: “Want van binnenuit, uit het hart van de mensen, komen voort kwade overwegingen, alle overspel, ontucht, moord, diefstal, hebzucht, bedrog, losbandigheid, kwaadaardigheid, afgunst, lastering, hoogmoed, dwaasheid; Al deze slechte dingen komen van binnenuit en verontreinigen de mens “. (Marcus 7:21-23) Ook Jacobus was het met deze woorden van christus eens: “U maakt ruzie en voert strijdt, maar U krijgt het niet, omdat U niet bidt”. Uiteindelijk laten de bewijzen zien dat de Atheisten, die deze argumenten gebruiken, absoluut ongelijk hebben over de oorlogen, welke zij minachtend in de schoenen van religie en geloof schuiven. Zonde is de oorzaak Nr.1 van oorlog en geweld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.