Nieuwe peiling: zegetocht PVV gaat door. Voorsprong van drie zetels op VVD!

Als het linkse mediakartel hoopte dat het de PVV zou ondermijnen door Geert Wilders systematisch aan te vallen heb ik slecht nieuws voor ze: die strategie gaat niet werken.

Het was een bewogen week in de politiek. Met name de PVV en Geert Wilders moesten het steeds weer ontgelden. Zo publiceerde de nieuwszender van de PvdA — ik heb het over RTL Nieuws — een belachelijk interview met Paul Wilders waar wij al verschillende keren over geschreven hebben.

Het moge duidelijk zijn wat het doel van dit soort publicaties is: de PVV ondermijnen en klein maken.

Helaas voor onze linkse vijanden van het mediakartel werkt die strategie averechts. Volgens de nieuwste peiling van TNS Nipo houdt de PVV haar voorsprong op de VVD namelijk vast:

In de nieuwste zetelpeiling blijft het speelveld ten opzichte van de vorige meting grotendeels intact. De PVV haalt 18,0% (omgerekend 28 zetels), de VVD volgt met 15,5% (omgerekend 25 zetels). Achter de PVV en VVD zien we (nog altijd) een grote groep van middelgrote partijen: D66 staat op 19 virtuele zetels, het CDA op 18 en GroenLinks op 16. Daarachter volgen de SP en PvdA (11) en 50 Plus (9).

De stand van zaken ziet er nu zo uit:

Zetelpeiling-20feb

Als we deze uitslag vergelijken met die van een week geleden zien we dat de PVV niet alleen “geen zetels verloren heeft,” maar er zelfs een zetel bij heeft gekregen:

Screen Shot 2017-02-21 at 08.16.47

Het meest hilarische hiervan is natuurlijk dat dit vrijwel zeker voor een groot deel op het conto komt van de media zelf. Iedere keer dat zij Wilders op oneerlijke wijze aanvallen stijgt zijn partij in de peilingen. Hoe heftiger de hetze, hoe sterker Wilders wordt. Ironisch, maar het meest vermakelijke hiervan is dat de media het niet eens door hebben. Zo ongelooflijk blind zijn ze. Ze zien niet wat iedere andere Nederlander wel door heeft: oneerlijke, geniepige aanvallen op de PVV maken die partij groter dan ooit. Hoe meer ze Wilders proberen te ondermijnen hoe sterker ze hem maken.

Daar komt bij dat de grote held van links, faalpoliticus Jesse Klaver, maar niet boven de 16 zetels kan uitstijgen. Dat is buitengewoon opvallend; als iemand ondertussen momentum zou moeten hebben op links is hij het. Daar zien we alleen niets van terug in de peilingen.

Jawel, dames en heren, het ziet er naar uit dat Nederland eindelijk een rechtse lente krijgt. Zelfs als de totale zetelverdeling momenteel niet klopt — en ik geloof dat de peilers zowel DENK als de nieuwe rechtse partijen onderschatten, dus dan heb ik het over VNL en Forum voor Democratie — is er wel degelijk sprake van een trend. En die is: links is onderling verdeeld en houdt elkaar klein. De centrumpartijen (zoals het CDA) stabiliseren, en rechts is op weg om de verkiezingen weer op grootse wijze te winnen.

Natuurlijk moet er daarvoor wel het één en ander gebeuren. Zo moet Rutte de strijd tegen Wilders verliezen waardoor hij op zoek kan gaan naar een nieuwe carriere en rechtse VVD’ers als Halbe Zijlstra het voor het zeggen krijgen. Daarnaast is het van het grootste belang dat zowel VNL van Jan Roos als Forum voor Democratie van Thierry Baudet Kamerzetels in handen krijgen zodat ze hun handen ineen kunnen slaan met de andere rechtse partijen en Nederland een schitterende, niet-politiekcorrecte toekomst in kunnen loodsen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Mr. Charles

  Was het maar waar….zucht…..zou het waar zijn of zijn wij droomdenkers? Ik snap die 19 zetels voor D66 niet. Hoe kan zo’n volstrekt waardeloze janksmoel Pechman op zo veel zetels komen? Welke Nederlanders stemmen op die opgeblazen kleurloze nitwit kikker?

  1. Peter Selie

   Welke Nederlanders stemmen überhaupt op de traditionele politiek correcte nazi Bilderberg neo-fascisten, omdat ze het Nederlandse volk zó véél te bieden hebben. De partij politiek wordt door de ogen van de meeste stemmers gezien als een soort van clubje, waar men graag bij wil horen. Vooral als men bedenkt dat er een financieel doceurtje in het vooruitzicht wordt gesteld, zoals de € 100,- van Rutte, € 500,- Pechtold en de 2 miljard die voor de zorg zou worden veilig gesteld. Enfin net zoals bij het TV-programma ‘Opgelicht’ worden de mensen heel erg snel beïnvloedt door pathologische narcisten, die hen volledig kaal plukken.

   1. Mr. Charles

    Hebt U nou ooit ook maar één minuut in die 1000 Euro van Rutte, of nu in die 500 Euro van Pechmannetje geloofd? Dit zijn toch echt volkomen “LOZE KRETEN” van amateur politici. Pechmannetje en de pathologische leugenaar Mark Rutte geloven in het clientèle so. ysteem, zoals in Suriname en in Amsterdam Zuid Oost: stem je op mij, dan krijg je een extra toelage. Daar gelooft toch geen weldenkend mens in? Bovendien is het erg anti-democratisch. Maar dat zijn Pechventje en Markleugenaar zowiezo.

 2. Gustaafff

  Deze zetelverdeling is buitengewoon voordelig voor de VVD. Zoals het opperhoofd van DDS begin dit jaar voorspelde: Wilders wordt de grootste, maar Rutte wordt premier. Je schuift wel een paar miljoen kiezers aan de kant, maar zo zit ons systeem nu eenmaal in elkaar. In 1982 liep het CDA vijf zetels achter op de PvdA, en toch leverde zij de premier.

  1. Gustaafff

   Vijf = drie.

 3. Ni28

  Van de enorme verschil tussen de PVV en VVD is nagenoeg niets over in de peilingen. Het bevestigd wel dat de gemiddelde burger die mond vol heeft ver voor de verkiezingen het laat afweten als puntje bij paaltje komt. Wilders brengt toch veel onrust mee wat lastig is en de leugens van Rutte daar valt aan te wennen. Niet dan?

 4. Alessandra Pechvolt

  Als men deze peiling vergelijkt met die, van dezelfde firma, van zowat anderhalve maand geleden, dan kan worden vastgesteld dat PVV niet enkel zeven zetels zou verloren hebben, maar dat bovendien het verschil met de VVD van tien tot amper drie zou geslonken zijn.

  Het spijt mij hoor, maar diegenen die dit beschouwen als een goed nieuwtje hebben oogkleppen op. Tevens mag en moet worden opgemerkt dat ook in december 2015 Geert Wilders door “de media” als de baarlijke duivel werd afgeschilderd. Kortom, deze afgang kan niet aan “de media” worden verweten. En wij, inclusief diegenen met oogkleppen op, weten overigens verdomd goed waaraan het dan wel zou liggen.

  Overigens gaat het niet om een “uitslag” maar louter om een opiniepeiling. Van een “uitslag” zijn alle gegevens gekend en te controleren, desnoods kan tot een hertelling worden overgegaan. De gegevens van een opiniepeiling daarentegen worden gefabriceerd in achterkamertjes. Niemand heeft er zicht op, uitgenomen persoon of de paar personen die de gegevens in handen hebben en manipuleren. En manipuleren is hier het juiste woord, want de percentages die worden vrijgegeven worden bekomen aan de hand van een normatiek enkel bekend aan die ene persoon, of die paar personen.

  En dat lijkt mij dan ook het enige goede nieuwtje te zijn, namelijk dat er niets, maar dan ook niets voorhanden is dat kan garanderen dat de opiniepeilingen een afspiegeling zouden zijn van de waarheid.

 5. Beukman

  Voor Rutte is het niet ongunstig dat de PVV hoger in de peilingen staat. Aldus zal de VVD als een stofzuiger overal vandaan kiezers aantrekken die hun eigen partijbelang opofferen voor hun wens om te voorkomen dat de PVV de verkiezingen wint.

  Maar mogelijk gaat nu iemand tegenwerpen dat deze peiling juist met dat doel is gemanipuleerd door het “mediakartel” (een woord dat sinds kort opduikt. en kan worden gezien als een nieuwe framing)?

  1. Mr. Charles

   Kunt U Uw Rood Fascistisch smoel niet eens op de U geëigende sites als Joop (VARA! toch?) laten zien? U begint hier nogal ergerniswekkend te worden.

   1. Beukman

    Misschien wil je me eens vertellen wat in mijn reactie jouw ergernis opwekt, @Charles. Wat willen we nog meer dan die ergernis productief gebruiken als een springplank naar een discussie?

 6. Mr. Charles

  Drie zetels voorsprong op de pathologische leugenaar Mark Rutte met zijn landverraderskliek moeten er minstens dertig worden!

  1. loritta

   Daar ben ik het wel mee eens!

 7. Wim

  Al deze peilingen vervallen bij de stem corruptie.

 8. J.C.

  Nou of schuddekopje, Halbe Zijlstra (VVD), nou zo’n “onbevlekte” politicus is, als zeer nadrukkelijke onderknuppel van Rutte II…………..

 9. Arvin

  Deze peiling is van voor het weekend. Sinds gisteren zien we bij Liss verkiezingsonderzoek de PVV hard dalen en Groen Links sterk stijgen. Dat zal dit weekend zeker bij de Hond te zien zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.