Red Bull heeft zin in het nieuwe Formule 1 seizoen: "Met Max en Ricciardo hebben wij het beste duo!"

Geen categoriefeb 20 2017, 14:00
Wordt 2017 hét seizoen van Red Bull Racing? Als het aan teambaas Christian Horner ligt zal dat zeker zo zijn. De coureurs van het team, Max Verstappen en Daniel Ricciardo, zijn er in ieder geval klaar voor.
"De dynamiek tussen die twee is geweldig, ze zullen elkaar enorm pushen," aldus Horner over het veelgeprezen duo dat het Formule 1-circus vorig jaar op zijn kop zette door geweldige resultaten af te leveren waaronder een paar overwinningen en een flink aantal geweldig mooie podiumplaatsen.
Natuurlijk hebben we gezien bij Mercedes dat een harde onderlinge strijd tussen teamgenoten voor problemen kan zorgen (Lewis Hamilton en Nico Rosberg reden elkaar in 2016 geregeld letterlijk van de baan), maar daar is Horner niet bang voor. Zo'n strijd, zegt hij, "is voor het team alleen maar goed."
Ondertussen is Red Bull klaar voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar gaven experts al aan dat ze ervan uit gingen dat de Oostenrijkse renstal dit jaar mogelijk het gat met Mercedes zou kunnen dichten. Horner heeft er ook alle vertrouwen in, maar houdt natuurlijk wel een slag om de arm: je weet immers nooit hoe andere teams zich ontwikkeld hebben.
"Een nieuwe auto en nieuwe reglementen, het wordt dus een spannende periode tot aan de eerste race in Melbourne. "Hebben we niets gemist in het ontwerp? Zijn we snel genoeg? Mercedes is het te kloppen team. Zij waren de afgelopen drie jaar wereldkampioen en hebben de lat hoog gelegd. Wij willen Mercedes uitdagen."
Vervolgens legt hij uit dat hij zijn vertrouwen niet alleen baseert op de geweldige nieuwe bolides van de ploeg, maar eerst en vooral op het talent van de ongenaakbare Max Verstappen en zijn buitengewoon getalenteerde teamgenoot Daniel Ricciardo, uit Australië:

"We hebben het beste duo van alle teams, twee echte racers die als geen ander de kunst van het inhalen verstaan. De ontwikkeling van Max is mooi om te zien. Hij groeit in ervaring en vertrouwen en is nog altijd maar negentien jaar."

Al aan het einde van het seizoen van 2016 werd Max door experts getipt als een mogelijke favoriet voor de wereldtitel dit jaar. Ook hijzelf loopt over van het vertrouwen. Zo liet op 2 januari van dit jaar weten dat hij van plan is om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap. En dat terwijl hij nog maar 19 jaar oud is!
Laten we hopen dat Max en Red Bull hun ambities dit jaar inderdaad kunnen verwezenlijken. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. 2017 wordt vrijwel zeker een schitterend jaar voor Nederlandse Formule 1-fans!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten