Nieuwe peiling: zegetocht PVV gaat door. Voorsprong van drie zetels op VVD!

Nieuwe peiling: zegetocht PVV gaat door. Voorsprong van drie zetels op VVD!

Als het linkse mediakartel hoopte dat het de PVV zou ondermijnen door Geert Wilders systematisch aan te vallen heb ik slecht nieuws voor ze: die strategie gaat niet werken.

Het was een bewogen week in de politiek. Met name de PVV en Geert Wilders moesten het steeds weer ontgelden. Zo publiceerde de nieuwszender van de PvdA -- ik heb het over RTL Nieuws -- een belachelijk interview met Paul Wilders waar wij al verschillende keren over geschreven hebben.

Het moge duidelijk zijn wat het doel van dit soort publicaties is: de PVV ondermijnen en klein maken.

Helaas voor onze linkse vijanden van het mediakartel werkt die strategie averechts. Volgens de nieuwste peiling van TNS Nipo houdt de PVV haar voorsprong op de VVD namelijk vast:

In de nieuwste zetelpeiling blijft het speelveld ten opzichte van de vorige meting grotendeels intact. De PVV haalt 18,0% (omgerekend 28 zetels), de VVD volgt met 15,5% (omgerekend 25 zetels). Achter de PVV en VVD zien we (nog altijd) een grote groep van middelgrote partijen: D66 staat op 19 virtuele zetels, het CDA op 18 en GroenLinks op 16. Daarachter volgen de SP en PvdA (11) en 50 Plus (9).

De stand van zaken ziet er nu zo uit:

Zetelpeiling-20feb

Als we deze uitslag vergelijken met die van een week geleden zien we dat de PVV niet alleen "geen zetels verloren heeft," maar er zelfs een zetel bij heeft gekregen:

Screen Shot 2017-02-21 at 08.16.47

Het meest hilarische hiervan is natuurlijk dat dit vrijwel zeker voor een groot deel op het conto komt van de media zelf. Iedere keer dat zij Wilders op oneerlijke wijze aanvallen stijgt zijn partij in de peilingen. Hoe heftiger de hetze, hoe sterker Wilders wordt. Ironisch, maar het meest vermakelijke hiervan is dat de media het niet eens door hebben. Zo ongelooflijk blind zijn ze. Ze zien niet wat iedere andere Nederlander wel door heeft: oneerlijke, geniepige aanvallen op de PVV maken die partij groter dan ooit. Hoe meer ze Wilders proberen te ondermijnen hoe sterker ze hem maken.

Daar komt bij dat de grote held van links, faalpoliticus Jesse Klaver, maar niet boven de 16 zetels kan uitstijgen. Dat is buitengewoon opvallend; als iemand ondertussen momentum zou moeten hebben op links is hij het. Daar zien we alleen niets van terug in de peilingen.

Jawel, dames en heren, het ziet er naar uit dat Nederland eindelijk een rechtse lente krijgt. Zelfs als de totale zetelverdeling momenteel niet klopt -- en ik geloof dat de peilers zowel DENK als de nieuwe rechtse partijen onderschatten, dus dan heb ik het over VNL en Forum voor Democratie -- is er wel degelijk sprake van een trend. En die is: links is onderling verdeeld en houdt elkaar klein. De centrumpartijen (zoals het CDA) stabiliseren, en rechts is op weg om de verkiezingen weer op grootse wijze te winnen.

Natuurlijk moet er daarvoor wel het één en ander gebeuren. Zo moet Rutte de strijd tegen Wilders verliezen waardoor hij op zoek kan gaan naar een nieuwe carriere en rechtse VVD'ers als Halbe Zijlstra het voor het zeggen krijgen. Daarnaast is het van het grootste belang dat zowel VNL van Jan Roos als Forum voor Democratie van Thierry Baudet Kamerzetels in handen krijgen zodat ze hun handen ineen kunnen slaan met de andere rechtse partijen en Nederland een schitterende, niet-politiekcorrecte toekomst in kunnen loodsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer