Schandalig! Bewoners verpleeghuis mogen maximaal 3 keer per dag naar de wc

Dit is een mensonterende manier om met ouderen om te gaan.

Verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis is flink onder vuur komen te liggen. RTV Rijnmond heeft namelijk een document ingezien waaruit blijkt dat bewoners maximaal drie keer per dag naar het toilet mogen. Als ze toch vaker moeten wordt daar bijzonder moeilijk over gedaan.

Zelfs de precieze tijden waarop de specifieke bewoner naar de wc mag staan aangegeven: elf uur in de ochtend, twee uur in de middag, en zes uur in de avond. Bezoekers van het verpleeghuis bevestigen dat er “lange wachttijden zijn” voor bewoners die naar het toilet willen.

Bestuurder Harry Luik van Careyn — de zorginstellen wiens verpleeghuizen met stip de slechtste van Nederland zijn — spint het vervolgens mooi:

“Mensen die dementerend zijn, zijn vaak rusteloos en willen soms wel 36 keer naar de wc. Wat wij dan vaak doen, is dat wij hen helpen in hun behoefte om zo normaal mogelijk naar het toilet te kunnen. Als het even kan faciliteren we het wc-bezoek uiteraard.”

Leuk geprobeerd, maar daar trapt natuurlijk niemand in. Dit gaat niet over dementerende ouderen, dit gaat over een dictatorial, afschuwelijk, asociaal beleid waardoor mensen gedwongen worden om hun plas en poep urenlang in te houden… of het anders in hun broek te doen. Dat is wat de oma van Samantha van Rookhuizen deed toen ze vijf jaar geleden in Grootenhoek woonde:

“Ik ging naar de medewerkers en vroeg om hulp. Zij zeiden: ‘We zijn nu aan het pauzeren’. Mijn oma moest dus wachten tot zij hun kopje koffie op hadden!”

Dat vond oma geen goed idee:

“Ze plaste in haar broek, zó boos was ze. ‘Nu hebben jullie nog meer werk aan mij’, zei ze erbij.”

Nou moet je je voorstellen dat je er een lang leven op hebt zitten. Je hebt altijd voor jezelf én voor je gezin gezorgt. Kinderen opgevoed, het prima gedaan op je werk, altijd alles geregeld. Dan, aan het einde van je leven word je ineens in een verpleeghuis gezet waar je maximaal drie keer per dag naar de wc mag…

Het is werkelijk mensonterend.

Dit is dus waarom mijn vrouw en ik met elkaar hebben afgesproken dat als onze ouders niet langer voor zichzelf kunnen zorgen, wij ze in huis nemen. Ik werk in mijn thuiskantoor, dus ik kan de zorg voor bejaarde ouders die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen er best bijnemen. En als dat op een gegeven moment niet meer te doen is — of als ik weg moet — dan huren we wel iemand in. Maar ik zal je vertellen dat geen van mijn ouders ooit in een verpleeghuis terecht komt. Dit doe je je hond nog niet aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Gustaafff

  Uiteraard, maar daar hoef te regering zich niet druk om te maken. Nee, de zelfmoordpil voltooid leven ligt immers al klaar!

 2. zomaar

  “Maar ik zal je vertellen dat geen van mijn ouders ooit in een verpleeghuis terecht komt.”.

  nobel Michael, gelukkig ben jij (jullie) daarvoor in staat , toch tegenwoordig (pak weg 30 jaar lang al) , zijn de jongeren door gebrek aan sociale huurwoningen verplicht om een huis te kopen, en groten deels dus beiden (een gedeeltelijk) moeten blijven werken .

  de socialisten in alle partijen , die het nu opnemen voor de buitenlanders , zorgde toen dat de sociale huursector karig bleef , waardoor de banken megawinsten konden maken , met het verstrekken van hypotheken dus ondanks dat de socialist van nu zegt tegen het kapitaal te zijn , hebben zij zich ingespannen om het kapitaal te verrijken , waren er immers meer sociale huurwoningen er geweest , waren er minder huizen verkocht geworden , banken enz minder kapitaal aanwinst , en was ons gemeenschapsgeld goed besteed !.

  zodat de jongeren van nu , in het verzorging gat konden springen die de socialisten gecreëerd hebben .

  hier nog een voorbeeld wat de socialist uit gevreten heeft , (met namen het kabinet Kok 1995) .

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26935043/__Het_regent_klachten_over_AOW__.html

  de oudjes zijn geserveerd !!, het rest nog euthanasie na een leven van werken , tevens haalt de socialist iedereen binnen die levenslang een uitkering krijgt !.

  dan te denken dat er al 500 duizend werkeloze langs de lijn staan .

  1. Norman Corinth

   ——————————————————-
   de oudjes zijn geserveerd !!, het rest nog euthanasie na een leven van werken , tevens haalt de socialist iedereen binnen die levenslang een uitkering krijgt !.
   ——————————————————

   Dit proza verdient het om aan de vergetelheid te worden ontrukt.

   1. zomaar

    jan lul , maak jij nooit een type fout ?, af geserveerd

   2. Sniper666

    @ N.C.

    Man ga bij de taalpolitie werken en slinger al die allochtonen op de bon die na 30 jaar hier nog geen behoorlijke zin Nederlands kunnen praten.

 3. Wim

  Beleid van jaren Rutte en PVDA die iedere dag met zijn kop in reclamespot verschijnt om zijn leugens te kunnen spuien. De vraag is ,wie betaalt die spots.? Met name bij RTL. Of krijg hij ze gratis.?

 4. Wim

  Dit is dus waarom mijn vrouw en ik met elkaar hebben afgesproken dat als onze ouders niet langer voor zichzelf kunnen zorgen, wij ze in huis nemen…..

  Dat is mooi maar niet iedereen is daarvoor in staat ,je huis moet er alzo voor geschikt zijn. Met name met dementerend mensen is de zorg vaak onmogelijk. Vergeet ook niet dat mensen tot 67jaar en drie maanden moeten werken.

 5. Ni28

  Marktwerking in de zorg zou de zorg goedkoper, efficiënter en beter maken. Verpleeghuizen zijn daar een goed voorbeeld van. Als de kers op de taart wordt straks alle medewerking gegeven voor als je om een spuitje vraagt. Graag zelfs want goedkoper, efficiënter en beter voor iedereen. Waar ga je heen, Nederland?

 6. Sniper666

  Dat gezeik van die ouderen.. Gewoon een strippenkaart voor de WC. Wie meer moet dan 3 X / dag moet bijlappen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.