Leidinggevende verpleeghuis: ‘Ik zou mijn eigen moeder hier nog niet onderbrengen’

Oh, maar andere mensen moeten dat wél doen? Schandelijk.

Oude mensen moeten in Nederland steeds vaker weggrotten. Met name verpleeghuizen van de grote zorgorganisatie Careyn zijn ongelooflijk slecht:

In alle 29 verpleeghuizen van de grote zorgorganisatie Careyn is de zorg zó slecht, dat de inspectie haar nu dwingt om verbeteringen door te voeren. Tegenover het AD erkent een vooraanstaande leidinggevende dat Careyn de bodem heeft bereikt. ,,Ik zou mijn eigen moeder hier nog niet onderbrengen.”

Gisteren publiceerde de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) een nieuwe zwarte lijst van verpleeghuizen uit. Van de elf zorginstellingen die daar de afgelopen zomer nog opstonden zijn er nu nog vijf over: Careyn, Humanitas, Laurens, Beweging 3.0 en Warande. Daarnaast staan er drie nieuwe instellingen op: Cato uit Den Haag, Care Residence Zonnestraal uit Hilversum en Avondrust in Veenendaal. Deze instellingen zijn veel kleiner, maar dat maakt het natuurlijk niet minder erg dat de zorg daar zo verschrikkelijk slecht is.

Careyn maakt zo’n puinhoop van de verzorging van oude burgers dat alle 29 verpleeghuizen van deze zorginstelling in Utrecht, Zuid-Holland en Brabant onder curatele gesteld zijn.  Let wel, dan moet er heel wat gebeuren. De zorg in verpleeg- en verzorgingstehuizen is over het algemeen namelijk bepaald niet om over op te scheppen.

Een leidinggevende van de zorginstelling sprak met het Algemeen Dagblad. Hij geeft toe dat de kwaliteit van de zorg in Careyn-huizen bijzonder slecht is. Dat komt grotendeels doordat het personeel gewoon niet kundig is:

“De meeste medewerkers hebben niveau 2. Als je dat een niveau hoger tilt,  kunnen ze de bewoners misschien wel wassen, de tanden poetsen of op de wc zetten, maar kunnen zij de onrust wegnemen van bewoners? Zien zij wanneer een bewoner uitgedroogd is? Of het verschil tussen een hyper en een hypo?”

Daar voegt hij aan toe:

“Het is een klerezooi. Je ziet wasmanden staan met vuile was, de afdelingen ruiken naar pis.”

De zorg is zo slecht dat hij niet eens zou overwegen om zijn eigen moeder naar het verpleeghuis te sturen waarvoor hij verantwoordelijk is:

“Op dit moment zou ik mijn moeder niet onderbrengen in één van onze huizen. Volstrekt niet. De menselijke maat is verdwenen.”

Dan moet je je dus echt kapotschamen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Ni28

    Bij Careyn hebben zij het boodschap van de regering goed opgepikt. Wij moeten af van de ouderen. Duur, overbodig en vooral teveel. De vraag naar een spuitje moet stijgen. Medewerking wordt verleend maar het gaat wel af van de eigen risico.

  2. Anna

    Bij regering PvdA/VVD waren onze oudjes de pineut. Er moeten miljarden naar “kennis”, asiel en economische migrant. Wij moeten sociaal en financieel voor de hele wereld zorgen. In VS heeft Obama de muur hoger en langer laten bouwen. Trump laat geen moslim en Mexicaan meer binnen. EU laat iedereen mee genieten van onze verzorgingsstaat behalve onze ouderen. Die krijgen een spuitje of pil aangeboden. Mogen ze zelf doen natuurlijk. Niemand wil verantwoordelijk zijn.

  3. Sniper666

    Weg met al die nuttloze oudjes. Het geld moet naar de Grieken en “nieuwe EU inwoners met migranten achtergrond”. Bekt prima toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.