Jankende Sylvana Simons: 'Giel Beelen mag niet meer in anti-discriminatie campagne!'

Geen categorienov 01 2016, 13:00
De DENK-huilebalk die ook wel bekend staat als 'Sylvana Simons' vindt dat dj Giel Beelen niet meer mag meedoen met anti-discriminatie campagnes.
Toen Giel Beelen in navolging van Johan Derksen een grap maakte over Sylvana Simons vond heel weldenkend Nederland dat best vermakelijk. Iedereen weet namelijk dat Beelen absoluut geen racist is. Ongetwijfeld wilde hij alleen de mogelijkheid aangrijpen om de politieke correctheid aan te pakken en gewoon om grappig uit de hoek te komen. Of je zijn grap nou geslaagd vindt of niet, een geintje moet kunnen. Ja, óók het allemaal redelijk controversieel is.
Helaas vonden de professionele racismeroepers van DENK dat onacceptabel. Ze riepen zijn werkgever zelfs op hem te ontslaan. En dat alles vanwege een grap.
Beelen had die kritiek blijkbaar niet verwacht, wat de reden is dat hij toch maar snel zijn excuses aanbood. Niet snugger, natuurlijk. Toen de kritiek losbarstte had hij gewoon moeten zeggen dat niemand boven spot verheven is, ook Sylvana en haar bende jankerds niet. In plaats van zijn rug recht te houden ging Beelen door de knieën.
Zoals ik Beelen had kunnen vertellen had hij dat helemaal niet moeten doen. Met types als Sylvana is het namelijk nooit genoeg. Als je eenmaal 'de fout' ingaat -- in hun ogen dan -- moet je compleet en totaal vernietigd worden. Ze zullen niet rusten tot je hele carriere én imago kapot zijn.
Het ultieme bewijs? Op haar Facebookpagina steunt Sylvana Simons de actie van de fotograaf van een anti-discriminatie campagne. Beelen werkte, met Sylvana, mee aan die campagne, maar de fotograaf -- Krijn van Noordwijk -- vindt dat niet meer kunnen. Daarom wil hij Beelen letterlijk uit alle spotjes halen. Zijn hoofd moet vervangen worden met "een zwart vlak."
Sylvana is het daar helemaal mee eens:
https://www.facebook.com/sylvana.simons/posts/1419215988090400
Volgens de huilebalk Sylvana is het dus heel 'principieel' om iemand die een (foute) grap maakt a) de mond te snoeren en b) te boycotten. Wat nou vrijheid van meningsuiting? Hoepel op met je 'satire!' Iedereen eruit! De enigen die over mogen blijven zijn politiekcorrect linksvolk en professionele racismehuilers als de dames en heren van DENK. De rest van Nederland telt niet meer mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten