Zo, die zit: haatbaard Amaouch niet welkom bij fundamentalistische As Soennah moskee

Geen categorienov 01 2016, 14:00
Haatimam El Alami Amaouch is niet alleen niet langer welkom in België, maar ook niet in zijn oude Nederlandse moskee, de As Soennah moskee in Den Haag.
Hoewel die moskee fundamentalistisch tot op het bot is, is het bestuur tegenwoordig wat voorzichtiger. Zo kreeg een andere haatbaard, prediker Fawaz Jneid, in 2014 al te horen dat hij niet welkom was. Nu heeft de moskee hetzelfde gezegd tegen El Alami Amaouch.
Amaouch werd eerder België uitgegooid. Waarschijnlijk bevindt hij zich nu in Nederland -- in Veenendaal, om precies te zijn. Daar heeft hij blijkbaar familie zitten.
De afgelopen jaren woonde Amaouch, die getrouwd is met een Nederlandse en via haar Nederlands staatsburger is, in Verviers, een stadje in België waar er bijzonder veel radicale moslims wonen. Hij speelde een bijzonder grote rol in extremistische kringen in die plaats. Zo wordt hij er onder meer van verdacht dat hij tenminste drie jonge moslims overtuigde om naar Syrië af te reizen.
Daarnaast kwam zijn bloedeigen zoon eerder dit jaar in het nieuws omdat hij een video had gemaakt waarin hij moslims opriep om christenen te vermoorden.
Niet zo gek dus dat België graag van hem afwilde en dat zelfs As Soennah niet met hem in verband gebracht wil worden. Het bestuur van die moskee begrijpt ook dat ze er sowieso al slecht opstaan, maar dat hij hun imago nog meer schade zal toebrengen. Of, beter gezegd: dat zijn terugkomst het nog duidelijker zal maken voor de gemiddelde Nederlander dat de As Soennah-moskee een verzamelplaats van, voor en door radicale moslims is. Laten we eerlijk zijn, het zegt al genoeg over die moskee dat Amaouch daar in het verleden wél actief was.
De grote vraag is natuurlijk: hoe kan het toch dat deze man zich nog steeds Nederlands staatsburger mag noemen? Dit soort fanatiekelingen moeten dat recht verliezen: pak hem zijn paspoort af en zorg ervoor dat hij terug moet naar het land waar hij geboren werd. Er is geen enkele reden om de Nederlandse samenleving met hem op te zadelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten