Politiekcorrecte jongeren willen stem stelen van opa en oma zodat links de verkiezingen kan winnen

Ik geloof dat we hier een term voor hebben: het ronselen van stemmen. En dat is niet oké.

Feest jongens! Een stel politiekcorrecte D66-jongeren hebben een nieuw project bedacht om ervoor te zorgen dat de PVV de verkiezingen van 15 maart niet wint. Ze hebben een actie opgezet die “Mag ik je stem” heet (inclusief leuke website, zucht). Ze leggen zelf uit wat de bedoeling precies is:

Het is simpel. Je mag als kiezer altijd jouw stem door iemand anders laten uitbrengen, wanneer je een volmacht regelt of jouw oma vragen om te stemmen op wat jij belangrijk vindt. Wij dagen je uit om met je ouders of opa en oma in gesprek te gaan over hun stemkeuze en over die van jou. Weet jij hen te inspireren met jouw wensen voor jouw toekomst? Vraag hen dan om die stem voor jouw toekomst in te zetten en deze stem aan jou te geven. Dan kunnen we opeens drie keer zoveel invloed uitoefenen. Doe je mee?

Let wel, het is dus de bedoeling van initiatiefnemers Renske Priem en Jelle Drost dat jongeren hun grootouders gaan lopen manipuleren om hen een stemmachtiging te ontlokken. Vervolgens willen ze dat hun leeftijdsgenoten die stem gebruiken om de partij die zij steunen groter te maken: in plaats van één stem ontvangt zo’n partij dan drie stemmen.

Nou vraag je je natuurlijk af wat voor partijen Renske en Jelle dan precies in gedachten hebben. Hoewel ze net doen alsof ze dat niet uitmaakt (“Of ze GroenLinks of PVV stemmen; het is allemaal goed”), maar dat is — hoe kan het ook anders — regelrechte huichelarij. Kijk maar wat ze zélf schrijven over de reden dat ze dit project hebben opgezet:

De uitslag van Brexit en Trump bleek achteraf niet wat de jongere doelgroep wilde voor hun toekomst.Hoe kunnen we nou zorgen dat ons hier niet hetzelfde overkomt? Allereerst natuurlijk door te gaan stemmen. Maar wat nu als we met heel jong Nederland onze opa’s en oma’s vragen of we hun stem mogen hebben om een toekomst te creëren die wij belangrijk vinden?

Goh! Brexit, Trump… welke partijen waren daar ook alweer wél voor? Ah juist, de rechtse partijen: PVV, VNL en Forum voor Democratie! En welke zijn dat niet? Juist, alle linkse partijen, die zijn immers eurofiel en politiekcorrect tot op het bot.

Kortom, dit is de zoveelste actie van een stel mislukte D66’ers/GroenLinksers/PvdA’ers die van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten en dus met desperate plannen komen om Wilders (en Roos, en Baudet) kort voor de verkiezingen alsnog tegen te werken. Het is een links plan bedoeld om linkse partijen te helpen. Ondertussen verstoppen ze zich achter openmindedness en tolerantie. Want ja, dat doet links altijd. ‘Tolerantie’ is bij dit soort figuren geen principe, maar een middel — een wapen.

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Natuurlijk wel. Uit onderzoek blijkt immers dat jongeren de PVV juist massaal steunen.

Daar sta je dan als politiekcorrecte eurofiele D66-activist. Wat een afgang.

Oh, en tip voor grootouders wiens kleinkinderen naar hen toe komen met de vraag of zij “hun stem mogen hebben”: leg even uit wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde, hoe Nederland onderdrukt werd, hoe je vijf jaar lang geen enkele invloed kon uitoefenen op het landsbestuur, en hoe je daarom hebt geleerd om je eigen stemrecht bijzonder te waarderen. Vertel ze vervolgens dat het vanuit dit perspectief bekeken werkelijk een schandaal is dat hun bloedeigen kleinkinderen hen het stemrecht proberen te ontfutselen. Zij proberen jou te manipuleren? Prima, maar dan sla je gewoon keihard terug. Het liefst met foto’s en video’s van concentratiekampen erbij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. jennifer

  Het is heel erg gesteld in dit land als men dit toestaan gaat, wat is links toch slecht voor dit land dat ze van ellende naar zulke corrupte methoden grijpen moeten. Deze jongeren moeten zich de ogen uit de kop schamen dat ze zich hiervoor gebruiken laten, en dan nog denken dat ze er goed aan doen. Dacht dat de jeugd de toekomst had, nou die vergooien ze dan wel hiermee door deze methoden toe te passen, om te kotsen.

  1. van Urk

   Dat soort jeugd (studenten) vertrekken toch naar het buitenland en het zullen hun een zorg zijn dat wij door links verder in de problemen geraken.

  2. Thijs

   Calimero.

   1. Floris

    Trol.

 2. Wim

  Je zou dit best crimineel kunnen noemen.

 3. RS

  “ze “moeten in ieder geval een ID of paspoort, rijbewijs meenemen, als ze bij “volmacht “willen stemmen……..maar ja, daar valt ook mee te rotzooien.
  GVD.wat een ziek land is dit toch geworden……………

 4. leeuwvanvlaanderen

  Dit is democratie volgens DENK.
  In het moederland van DENK en soortgelijke landen heeft men het woord democratie vaak in de mond; maar wat verstaat men daar onder democratie?
  1. Een verkiezing is een wedstrijd wie de meeste stemmen geteld krijgt; hierbij is ALLES geoorloofd. (omkopen, klieëntisme, fraude op alle terreinen, aanslagen e.d.)
  2. The winner takes it all, rekening houden met de minderheid is niet aan de orde
  3. Omdat je gewonnen hebt denk je vooral aan: JEZELF (uiteraard jij bent tenslotte het stamhoofd, je familie, diegenen die je in het zadel geholpen hebben.
  4. Als er dan nog wat overblijft wordt dat onder de overige corrupte zakken verdeeld.

  Verderfelijke dat jongeren van zgn. respectabele partijen die kant uitwillen.
  Ik ben erg benieuwd naar de reacties van betrokken lijsttrekkers.

  1. HaZ

   De betrokken lijsttrekkers zullen zeggen…..”Dit is een democratisch land en wat zich afspeelt achter de voordeuren van de inwoners, zal ons een rotzorg zijn.”

 5. Adriaan

  Net deze mail naar ze gestuurd:

  Jonge dame en jonge man,
  Deze actie is zeer laakbaar en onethisch. Ik mag hopen dat de overheid
  jullie terecht wijst en dwingt te stoppen met deze schandalige actie.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/politiekcorrecte-jongeren-willen-stem-stelen-van-opa-en-oma-zodat-links-de-verkiezingen-kan-winnen/

  1. jennifer

   Adriaan naar wie heb je dit gestuurd??

   1. van Urk

    Jennifer@ Email:info@magikjestem.nl

    1. jennifer

     Oke wist ik niet anders had ik het niet gevraagd toch.

    2. Beukman

     @Urk
     Ik verheug me al op een bloemlezing van de reacties op magikjestem.nl!

  2. Beukman

   @Adriaan
   Vind je de mogelijkheid tot stemmen per volmacht principieel onethisch? Of vind je het alleen onethisch dat iemand reclame maakt voor deze mogelijkheid?
   De Kieswet geeft in ieder geval de mogelijkheid, zie
   https://www.parlement.com/id/vhnnmt7iawy0/stemmen_per_volmacht

   1. toetssteen

    Stemmen ronselen is strafbaar! En dat is wat deze jongelui van plan zijn!

    Voor een zieke pa of ma stemmen is wat anders dan deze strafbare praktijk.

   2. Adriaan

    @Beukman je begrijpt er helemaal niks van. Je houd je voor de domme of je bent dom. Als ik de stem van opa meeneem en opa is voor PVV, dan stem ik voor opa op VVD. En dat gaat namelijk gebeuren. Stemmen bij volmacht is niet onethisch, maar achterhaald met een verloederende bevolking. Er zijn geen normen en waarden meer.

 6. ikweetwatikwil

  Je moet wel erg in het nauw zitten wil je dit soort praktijken bedenken.
  Nu kun je zien, hoe die s’linkse partijen over ouderen denken. Kunnen zelf niet meer denken. Daar sturen we de kleinkinderen op af. Die hebben de wijsheid in pacht. Nu, aan het bekkie te zien van Renske , heb ik zo mijn twijfels.
  Kom op ouderen, uw stem is van u. U hebt alles al meegemaakt. Laat u niet overrompelen door kleinkinderen.
  Deze actie is een schofterige streek. Je zult de stem van je Grootouders maar misbruiken in de wetenschap dat ze dement zijn.

 7. Ni28

  Na nepnieuws krijgen wij ook nepverkiezingen als het aan D66 ligt.

 8. Gustaafff

  Schandalig. Ik hou niet van de PVV, maar zo doen we dat niet. Hetnis onacceptabel datdit gewoon wordt toegestaan. Overstelpen met mailtjes!

  1. Beukman

   @Gustaaf
   Kan iemand me even uitleggen wat er schandalig aan is? De mogelijkheid om per volmacht te stemmen bestaat uit een paar decennia, en aangezien volgens de wet een stemgerechtigde wordt gezien als handelsbekwaam, geldt voor iemand die een volmacht afgeeft dan ook dat het diens eigen verantwoordelijkheid is.

   Tegen dit frisse initiatief zijn komt op mij over als een onfris staaltje betutteling.

   1. Seneca

    @Beukman
    U heeft gelijk. Dit is toegestaan echter moreel is dit verwerpelijk. Ik rangschik dit onder het bezoeken van opa/oma na het ontvangen van de maandelijkse aow. Eveneens toegestaan echter zeer verwerpelijk.

 9. Mr. Charles

  Het initiatief voor deze onzinnige actie zal inderdaad wel bij D66 jongeren liggen. Als je vertrouwen hebt in een partijleider als Janksmoel Pechman, die niet terugdeinst zijn eigen kinderen te misbruiken in een politieke rechtszaak, dan ben je dus behoorlijk gestoord. Wat wil je….een politiek leider, Janksmoel Pechman dus, die Nederland al verkwanseld heeft aan het politbureau van de Brusselse dictatuur. Bij het Rood Fascisme zijn alle middelen geoorloofd om aan de macht te blijven, ook het stemmen ronselen van bejaarden. D66 is een van de smerigste partijen van Nederland geworden. D66 stelde al nooit iets voor, maar nu zijn ze gewoon smerig. Let op welke D66ers in de bestuurslaag zitten! Let op de benoeming van de opvolger van VdLaan in Amsterdam. Waarom roepen die twee D66 wethouderstrutten daar dat alle moslims van de wereld in Amsterdam welkom zijn? Juist ja! Let op de voordracht voor de opvolger van Vd Laan (die overigens helemaal niet zo geliefd was als nu wordt opgepept. Hij was in de eerste plaats een bekrompen PvdA’er).

  1. van Urk

   (s)linkse creativiteit. Tijd dat rechts net voor de verkiezingen zijn creativiteit in de ringen gooit om links compleet voor schut te gaan zetten.

 10. HaZ

  Dit is nu typisch zo’n aktie die door links opgezet is. Maar nu had het eens de PVV of FvD of VNL moeten zijn die dit had opgezet ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Koekkoek! Het kabinet was in spoedberaad bijeengekomen en had met een meerderheid van stemmen aangedrongen op, op zijn minst, een parlementaire enquete en aangiftes laten drukken via de landelijke dagbladen, zodat deze schande toch maar uitgewist diende te worden. Koppen in de kranten; “Schande en ga jullie schamen”. Vieze smerige spelletjes worden er op dit moment gespeeld en alleen maar omdat ene Geert Wilders met zijn PVV bovenaan staat in de peilingen. Kabinet, jullie rol is uitgespeeld, wen er maar vast aan !

 11. Beukman

  “Is er dan helemaal geen goed nieuws? Natuurlijk wel. Uit onderzoek blijkt immers dat jongeren de PVV juist massaal steunen.”

  Wat is het probleem dan helemaal? Niets staat een jonge aanhanger van de PVV in de weg om met z’n ouders of grootouders het gesprek aan te gaan, teneinde bij hen volmachten los te peuteren voor de PVV. Daar is niets D’66’s of “links” aan.

  1. Floris

   Linkse mensen zijn van oudsher veel activistischer dan rechtse, Beukman.

   1. Beukman

    @Floris
    Dat kan je de linkse jongeren moeilijk verwijten.

    1. Floris

     Het is gewoon de constatering van een feit en het verklaart mede waarom links sinds de jaren 70 zo dominant is geweest.

     De “lange mars door de instituties” was links activisme pur sang.

     De indoctrinatie via het onderwijs, de manipulaties door de MSM, voorgedrukte aangifteformulieren, allemaal links activisme.

     De samenleving is er nog steeds mee volzet.

     Het kankergezwel waar de generatie van 68 het westen mee heeft opgezadeld is nog lang niet weg.

     1. Beukman

      @Floris
      Ik ga daar niet op in want zwaar offtopic, maar ik zat toevallig net nog dit stuk uit die verderfelijke MSM te lezen. Het zal je vast wel boeien.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/12/wetenschap-herken-je-linkse-vooroordelen-6630967-a1545683

     2. Gustaafff

      “De indoctrinatie via het onderwijs”

      Welke indoctrinatie?

     3. Floris

      Het is juist wel on-topic, Beukman. Deze actie is zuiver activisme van 2 linkse jongeren, die het vreselijk zouden vinden als de PVV flink wint.

     4. Vabis

      Dit zal ik je dan eens uitleggen, wat denk je van dat als je kind thuis komt van de basisschool en je vertelt dat de juffrouw heeft gezegd dat Trump oorlog gaat veroorzaken, of Wilders alle moslims wil vermoorden etc…….

      Hoe wil jij dit noemen, geen indoctrinatie?

     5. Beukman

      Dan wordt het tijd, @Floris, dat al die luie rechtse jongeren ook eens de hand uit gaan steken en zich wat activistischer opstellen.

      Verder vind ik dat iedereen hier spoken ziet. De initiatiefneemster constateert dat er in een aantal gevallen (Trump, Brexit) een significante cesuur is tussen het stemgedrag van jonge en oude stemmers. Ze roept jongeren op om in gesprek te gaan met ouderen, en hen om volmachten te vragen.
      Niets mis mee, temeer daar al die luie rechtse jongeren (waarvan er volgens Michael een heleboel rondlopen) precies hetzelfde kunnen doen.

      Hierover gaan lopen piepen komt neer op een betutteling van volmachtgevers. Alsof dat een stelletje demente bejaarden zijn die willoos hun stem afgeven!

     6. Floris

      Tja Beukman, dat jij stront in je ogen hebt was mij al wat langer bekend. Wie maakt zich druk over de Brexit en Trump? Mensen zoals jij en Renske. Linksmensen dus. Het druipt ervan af maar jij ziet het weer eens niet.

     7. Beukman

      Je ontwijkt mijn antwoord weer eens, @Floris. Het gaat niet om Trump en de Brexit. Het gaat erom dat iemand oproept om in gesprek te gaan met mensen die niet van plan waren om te stemmen, en van hen volmachten los te peuteren. Dit is geheel binnen de ruimte die de Kieswet biedt.

      Jouw enige weerwoord is: “Ja maar linkse jongeren zijn veel activistischer dan rechtse.”
      So what? Dan moeten rechtse jongeren de handen ook maar laten wapperen. Volgens Michael lopen er een heleboel PVV-jongeren rond, of eigenlijk lopen ze niet rond, want ze moeten nodig een schop onder hun kont, zodat ook zij aan de slag kunnen met volmachten.

      En verder komt alle kritiek op dit stukkie op DDS op mij over als betutteling richting volmachtgever. Alsof dat allemaal randdebielen zijn die geen verantwoordelijkheid kunnen dragen voor hun eigen stembiljet.

     8. Floris

      @ Beukman: Als jij niet doorziet dat het hier om links activisme gaat zou ik mezelf eens laten testen op autisme als ik jou was.

      Verder heb ik er geen waardeoordeel over gegeven. Het zal best wel binnen de kieswet vallen. Ik maak me er ook niet druk over. Dat activisme hou je toch niet tegen en je hebt gelijk dat rechts hetzelfde zou kunnen doen. Maar dat zit nu eenmaal niet zo in de aard van het beestje.

     9. Floris

     10. Beukman

      Floris schrijft:
      “Als jij niet doorziet dat het hier om links activisme gaat zou ik mezelf eens laten testen op autisme als ik jou was.”

      Goed. Het zijn dus linkse jongeren die dit hebben bedacht, so what. En met “activistisch” bedoel je dat deze jongeren net iets meer voor hun politieke idealen doen dan op hun krent zitten en de Joop lezen. Geheel met je eens. Prima!

      Jammer dat je je onthoudt van een mening. Is dat omdat je geen mening hebt hierover, óf omdat je je mening liever voor je houdt waar deze erg afwijkt van de plaatselijke communis opinio?

      Oh, en dat filmpje, dat staat ook op die site hoor. Zo heel erg links is deze Renske trouwens niet. Ze rijdt goddomme auto, en ze werrukt nog ook!

     11. Floris

      Femke Halsema rijdt ook auto.

      Ik heb nog eens nagedacht over m’n mening. Stemmen ronselen is terecht verboden en dit is een verkapte poging om stemmen te ronselen. Dus ik moet het initiatief afkeuren. Ik ben het derhalve eens met de auteur en met GS.

     12. Beukman

      @Floris
      Goed dat je er nog even over hebt nagedacht.
      Er is een grijs gebied tussen ronselen en een volmacht vragen of geven. Voor een discussie hierover zie oa hier:

      http://nos.nl/artikel/622338-is-het-ronselen-of-een-volmacht.html

      Op de website van magikjestem staat onder meer dit:

      “• Ga in gesprek met je ouders/grootouders om elkaars meningen te horen en te delen
      • Vraag of je ouders/grootouders hun stem willen inzetten voor jouw toekomst of regel een volmacht indien dit nodig is ”

      Er is hier duidelijk geen sprake van ronselen, laat staan van het overtreden van de wet. Athans aannemende dat die ouders/grootouders mans genoeg zijn om zelf te bepalen waar hun stem naartoe gaat.

      De richtlijnen van magikjestem zijn helder en zorgvuldig. Wie ernaar handelt, draagt bij aan een nóg hogere opkomst. En dat is alleen maar goed voor de democratie.

     13. Floris

      Tja Beukman, ik zou me toch maar eens op autisme laten testen, als ik jou was.

      Jouw vermogen om door smoesjes en leugens heen te prikken is zwaar onderontwikkeld. Dat bleek al vele keren en vandaag bleek het weer.

      Deze twee linkserds weten ook wel dat ze het zo in moeten kleden dat het geen ronselen lijkt maar het komt er wel op neer. Misschien is het een goed idee om de rechter daar eens uitspraak over te laten doen.

      Hoewel…dat zijn zelf vaak ook linkse activisten.

     14. Beukman

      Make up your mind, @Floris. Ben ik nou een autist, een narcist, of gewoon dom?

   2. Floris

    Wordt het niet eens tijd dat jij onder die steen vandaan komt, Wattenstaafje?

     1. Kodi

      Bedenk dat deze linkse indoctrinatie op scholen met ons belastinggeld geschiedt!

     2. Floris

      Yep. Net als de NPO.

      Links is gewetenloos, speelt altijd vals en gaat als het moet zelfs over lijken.

 12. napels

  De ouderen weten ook wel wie hun al die ellende heeft gebracht,oja die twee miljard willen ze meer bezuinigen,dat horen we na 15 maart wel.

 13. Mars020

  Als opa en oma verstandig zijn, dan geven ze hun volmacht alleen aan jongeren, die op de PVV stemmen. Bij deze roep ik op om massaal op de PVV te stemmen om links de wind uit de zeilen te nemen.

 14. ikweetwatikwil

  De “rechtse” jongeren zullen hun handen op 15 Maart laten wapperen, in het stemhokje. Dat is pas zinvol. Daar hebben ze geen s’linkse activiteiten voor nodig. Die respecteren ook de vrije keuze van hun Grootouders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.