“Rutte heeft lak aan Nederlanders”: Nederlanders blijven steeds langer arm

Dit is het logische gevolg van wat ze in Amerika crony capitalism noemen: een coalitie tussen het grootkapitaal en de politiek waardoor de kleine man vooral zo klein mogelijk gehouden wordt terwijl de regering wel kan opscheppen dat de economie “groeit.”

Als VVD’ers en PvdA’ers roepen dat de economie groeit (!) en dat dit geweldig nieuws is moet je altijd in gedachten houden dat die algemene cijfers lang niet altijd het hele verhaal vertellen. Zo ook nu. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt bijvoorbeeld dat hele massa’s Nederlanders totaal niet profiteren van de zogenaamde economische groei. Zij blijven namelijk arm:

Nederland als geheel mag dan langzaam uit de economische crisis raken, veel gezinnen zitten nog in zwaar weer. Liefst 221.000 huishoudens leefden in 2015 in langdurige armoede.

“Langdurige armoede” wordt gedefinieerd als vier jaar of langer. Wat het inkomen betreft geldt 1030 euro als de grens voor alleenstaanden en 1930 euro voor een gezin bestaande uit twee ouders en twee kinderen. Iedereen die minder geld te besteden heeft dan dat leeft in armoede. Wellicht dat dit een decennium geleden ondenkbaar was (het komt immers neer op meer dan 2200 gulden voor alleenstaanden), maar helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren razendsnel gestegen (bedankt inflatie én de euro!). Daardoor koop je tegenwoordig bijzonder weinig met dit soort bedragen.

Bovenstaande is al bijzonder zorgwekkend, maar er is nog veel meer slecht nieuws op komst. Zo is het percentage Nederlanders dat in chronische armoede leeft tussen 2014 en 2015 met maar liefst 10 procent toegenomen. In 2015 moesten 626.000 gezinnen rond proberen te komen van een te laag inkomen. Met andere woorden, die mensen konden eigenlijk dus helemaal niet voor zichzelf zorgen.

Juist voor deze mensen is het buitengewoon zuur dat Rutte en zijn VVD de laatste tijd roepen dat het ge-wel-dig gaat met de economie en dat alles echt in de lift zit. Nou Mark, dat valt nogal mee — of tegen, eigenlijk — als je een gewone Nederlander bent. Ja, Rutte en zijn vrienden van de multinationals hebben het prima naar hun zin, maar juist gezinnen met lage inkomens hebben het moeilijker dan ooit.

Hoe dit komt? Heel simpel: Ruttes economische politiek is desastreus voor de gewone man en vrouw. Zijn partij heeft een verbond gesloten met multinationals — met het grote bedrijfsleven. Zij krijgen elke keer ‘hulp’ van de staat — op wat voor manier dan ook — maar er is geen sprake van een vrije markt en gelijke mogelijkheden voor iedereen. Dat willen die multinationals immers helemaal niet. Zij willen een concurrentiepositie bemachtigen en gebruiken hun geld vervolgens om politieke steun te kopen door middel van lobbyisten. Vervolgens krijgen zij weer wetten en andere beleidsmaatregelen die ze willen, waardoor hun positie nog beter wordt. Daarna geven ze met name de VVD wéér meer steun, en zo gaat het verder en verder tot de gewone Nederlander geen uitzicht meer heeft op een mooie toekomst.

En dat is nog niet eens alles. Rutte laat de arme Nederlander namelijk weliswaar in de kou staan, maar geeft ondertussen wel bakken met geld aan nepasielzoekers en onverantwoordelijke Europese landen. Denk maar aan Griekenland. Zoals PVV-leider Geert Wilders terecht stelt op Twitter heeft Rutte gewoon “lak aan Nederlanders.” En dat zie je terug in dit soort armoedecijfers.

Als we hier verandering in willen brengen zit er maar één ding op: Rutte moet op 15 maart de verkiezingen verliezen en opgevolgd worden door iemand die de belangen van het Nederlandse volk wél verdedigt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. HaZ

  Leuke contradictie ook…eerst het hoofd van Rutte met “Hoe liberaal bent u?” en daaronder de tekst “Rutte heeft lak aan Nederlanders”: Nederlanders blijven steeds langer arm”.

  1. Anna

   HaZ. Rutte, heeft inderdaad volkomen “lak” aan het Nederlandse volk. Hij heeft geen eigen mening. VVD is samen met EU-elite voor gootkapitaal en EEN-GROOT-EUROPA. Dat binnenkort EU belastingen zal gaan innen en minstens nog 60 miljoen niet westerse jonge moslimmannen zal binnenhalen. Volgens hen vanwege de vergrijzing. Lieten samen met PvdA midden en laagbetaalden werkloos worden en de minstverdienenden en veel middeninkomens in nog meer armoede achter. Mark is heel goed evenals Pechtold in W/PVV en kiezers slecht wegzetten zoals bij Jinek. Das makkelijk hoeven ze niet over de realiteit te spreken.

  2. jennifer

   Wel kloppend.

  3. jennifer

   Denk het wel ze slapen en dromen nog steeds, nu gaan ze pech knol geloven die het bedrag gehalveerd heeft. Ben bang dat Nederlanders voor de waarheid blind en doof blijven en we straks weer opgescheept zitten met een links kabinet, wat ons Nederlanders nog meer in de afgrond gaat werken. Rutte voert precies dat uit wat de EU Merkel en Soros hem opgedragen hebben. Maak de eigen Europese bevolking kapot, zodat de import wat hun met voor bedachte rade geimporteerd hebben hier een nieuw Europa gaat opzetten.

 2. Anna

  Mark Rutte beloofde 2 miljard voor ouderen zorg. Let wel BELOOFDE”.
  Bij Jinek eerst met een volle tafel Wilders eerst flink slecht wegzetten. Hij sprak niet meer met Wilders en al vanaf 2014. Hij had Pechtold gebeld want dat wat Wilders had gedaan was toch wel “totaal smakeloos”. Dat een vice premier Asscher,Bussemaker, Klaver en Pechtold toch echt tussen AFA, Palestijnse vlaggen en Hamas kopstuk liepen geen woord. Dat uitgerekend vunzige Pechtold Wilders en kiezers jarenlang voor racist, nazi, Hitler en de Tweede Wereldoorlog nodig had om Wilders te demoniseren geen woord. Ach, dat vindt de Nederlandse min- president geweldig goed. Maar, Jinek pakte hem flink aan over de armoede en afgebroken zorg en zijn BELOFTE van 2 miljard. Rutte probeerde van alles om haar niet aan het woord te krijgen om geen antwoorden te hoeven geven. Waterval Rutte moest toch buigen. Als Jinek nou ook nog wat minder haar linkse haat tegen Trump en en Wilders laat rusten, haar emotie onder de knie krijgt en de middenmoot eigen maakt. Dan kunnen anderen nog wat van haar leren.

 3. van Urk

  Al voor dat Rutte aan de macht kwam wist “iedereen” toch dat de VVD voor de bobo,s altijd opkwam voor de multinationals? Of is het volk soms in slaap gevallen tijdens de verkiezingen en waren ze maar gefocust op die 1000 euro?

  1. zomaar

   ach jantje ,worst (SP) , heeft voor de verkiezingen ooit eens beloofd dat alle uitkeringstrekkers er 10% op vooruit zou gaan , en ja dat hielp ook !.

   na de verkiezing had de SP ruim 10 zetels meer , en de uitkeringstrekker werd extra gepakt , de SP deed niet mee aan de formatie , werd gepasseerd door de PvdA (W.Bos) met zijn generale pardon .

   dus weer zien wij hoe goed gelovig de Nederlander is .

 4. HW

  Rutte is de premier van Nederland, maar hij is niet de premier van de Nederlanders.
  Hij heeft met zijn VVD/PvdA kabinet de begroting weer op orde gebracht. Ze hebben niet bezuinigd, maar omgebogen. Kern van dit verhaal is, dat ze de Nederlandse bevolking hebben leeggezogen met belastingverhogingen en welke groep werd er als eerste beter van “de ambtenaren”. Zij graaiden voor het verdelen al als eerste uit een zogenaamd overschot, terwijl daar bezuinigd had moeten worden.
  Het gaat in Nederland al precies zo als destijds bij de banken, wie aan de knoppen draait, zorgt eerst voor zichzelf.
  En dan durft deze premier over fatsoen te praten.

  Hij liegt en bedriegt en zou eigenlijk “Pineukio” moeten heten, want hij liegt en bedriegt de bevolking. Met deze naam doet deze premier zijn houding alle eer aan.
  De politiek is zo ongeloofwaardig geworden, omdat het de politiek ontbreekt aan normen, waarden en fatsoen.
  Dat de mensen hem zo langzamerhand uit kunnen kotsen, heeft onze fatsoen freak nog steeds niet in de gaten. Dus “rot zelf op, man”

 5. FreddyGanglbau1

  Rutte blijft maar liegen zet hem in de Efteling

 6. Duckday

  Wakker worden stop de Eu stop al die partijen die weglopen met dit monster verbond dat uit is op macht hoogmoed en waanzin Ons mooie land maakt men kapot voor eigen gewin Weg met de marktwerking De PVV geeft de waarheid weer Breek de macht van dit monsterlijk verbond dat ons in de ellende stort Rutte met zijn meelopers hebben dit land naar de afgrond gebracht en straks krijgen ze weer dik betaalde banen Vriendjes helpen vriendjes bekwaam of onbekwaam

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.