Schokkende nieuwe peiling: PVV maakt reuzensprong naar 35 zetels, VVD stort in elkaar naar 22

Twitter/@GeertWildersPVV
Foto: Twitter/@GeertWildersPVV

Het lijkt er onderhand op dat Mark Rutte zijn premierschap op 15 maart vaarwel kan zeggen. Als de VVD maar 22 zetels haalt is de kans dat hij het land nog een keer mag leiden immers minimaal. Gelukkig maar.

Kantar Public (het voormalige TNS-NIPO) heeft vandaag de resultaten gepubliceerd van zijn meest recente peiling onder Nederlandse kiezers. Die resultaten zullen politiekcorrect Nederland ongetwijfeld een hartverlamming bezorgen. De PVV heeft namelijk een reuzensprong gemaakt naar maar liefst 35 zetels. Daarmee zijn Wilders en de zijnen ruimschoots de grootste.

De VVD is de afgelopen twee weken namelijk totaal in elkaar gestort. Waar Rutte Wilders twee weken geleden nog op de hielen zat is het verschil tussen de twee kemphanen nu 13 zetels. Ja, de VVD moet dus genoegen nemen met een magere 22 virtuele zetels, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal zetels dat de partij bezet.

Screen Shot 2017-02-01 at 20.44.11

Het zal niemand verbazen dat die VVD-zetels voor een groot deel naar de PVV zijn gegaan. De reden? Rechtsliberale en conservatieve kiezers hebben het totaal gehad met Rutte. Hij maakt er al jaren een puinhoop van, is nu met een belachelijke “Normaal. Doen.” actie gekomen en, oh ja, heeft de PVV ook nog eens uitgesloten van een mogelijke coalitie. Hij hoopte ongetwijfeld dat hij daardoor twijfelaars voor zich zou winnen, maar het tegendeel is het geval: iedereen die twijfelde tussen de PVV en de VVD heeft de overstap naar de eerste gemaakt.

Kiezers die de VVD in zeggen te ruilen voor de PVV leggen zelf uit waarom ze tot die beslissing zijn gekomen. Hint: Rutte, Rutte, Rutte. Oh, en immigratie, integratie, terrorisme, en die verderfelijke Europese Unie.

Dit zijn een paar uitspraken die voormalige VVD-kiezers over hun oude partij en diens leider, en natuurlijk over Wilders:

“Dat het maar eens afgelopen moet zijn met alles.”

“VVD is alleen nog voor de rijken en ze komen hun beloften niet na!”

“Wilders is de enige die tegen Europa en tegen immigratie durft op te treden.”

“Ik heb altijd VVD gestemd. Rutte is ook een draaier en een beloftebreker, € 1000 nooit gezien, niks naar de Grieken en het referendum?”

“De actie van Rutte met zijn nieuw ingezette beleid van vorige week (zoals vermeld in advertentie in kranten). De zoveelste blamage van de VVD rond de bonnetjesaffaire en het opstappen van Van der Steur. En tot slot meneertje Wiebes die de Belastingdienst niet onder controle heeft.”

Kortom, Wilders wordt gezien als een man die problemen daadwerkelijk wil aanpakken en die zich aan zijn woord houdt. Rutte, daarentegen, wordt universeel beschouwd als een huichelaar, een draaikont, een eurofiel en ook nog eens als een zwakkeling. Heel gek, maar op de één of andere manier zien kiezers zo’n premier absoluut niet zitten.

Wat de andere partijen betreft is het enige interessante dat maar liefst vier partijen even groot lijken te zijn, aldus Kantar Public. Het gaat dan om CDA, D66, GroenLinks en SP. De onderlinge verschillen tussen die partijen zijn zo ontzettend klein dat niet valt te zeggen welke van die vier partijen virtueel de derde partij van het land is. Het kan dus zomaar zo zijn dat we op 15 maart het brons aan maar liefst vier partijen moeten geven… waarvan de PvdA niet één is. Want ja, ook in deze peiling moet Lodewijk Asscher genoegen nemen met 10 magere zetels, wat er zoveel zijn als 50Plus. Ongelooflijk: een ouderenpartij is net zo groot als de sociaal-democratische partij. Wat zijn die PvdA’ers voor faalhazen zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

39 reacties

 1.   

  Zeg de voedertijd voor de fanatieke PVV adepten is pas zondag.

  1.   

   En Sarko, hoe smaken de druiven nu ?

   1.   

    ZEER zuur denk ik.

 2.   

  Veel VVD-ers hebben de boodschap van Rutte goed begrepen en doen nu NORMAAL en stappen over naar de PVV.

  1.   

   Prachtig geformuleerd!!

 3.   

  Kantar maakt zich wel erg ongeloofwaardig met dit soort peilingen. Tweemaal na elkaar zulke verschillen terwijl de andere peilingen vrijwel gelijk blijven. Ze moeten zich toch eens gaan afvragen of hun onderzoekspanel wel representatief is.

  1.   

   Inderdaad. Hoe leuk deze peiling ook is voor de PVV, erg veel vertrouwen wekken doet deze peiler niet op deze manier. Want dat alleen het gedonderjaag met Van der Steur zo’n effect zou hebben (evenals het al langer lopende gedonderjaag met Wiebes) voelt niet erg aannemelijk.

 4.   

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/geert-wilders-kan-opgelucht-ademhalen-volgens-de-peilingwijzer-gaat-de-pvv-nog-steeds-ruimschoots-aan-de-leiding/. Nu de PVV opeens zes zetels de lucht in gaat, heeft Kantar gelijk.

  Dat peilingbureau functioneert voor geen meter.

  1.   

   kantar heeft gelijk.

   1.   

    Tot ze weer verlies voor de PVV noteren.

    1.   

     dan heeft kantar geen gelijk.

     1.   

      Waarvan akte.

 5.   

  Als het waar is, geweldig!!!

  1.   

   Ik hoop het ook!!!! Wat zullen er een hoop op hun neus kijken!

 6.   

  Grootste partij worden is een grote mentale overwinning voor de PVV en zal de gemiddelde PVV-er pro-actiever maken. De PVV-geest krijgen ze niet meer in de fles. Het
  “feestje” gaat dan pas echt beginnen. Maak je borst maar vast nat Gustaafff.

  1.   

   Ja, dat zeiden de populisten ook bij de LPF. Na 87 dagen pletterde dat kabinet in elkaar.

   1.   

    Waar is het bij jou mis gegaan Gustaafff?

    1.   

     Toen ik geen bevolkingsgroepen wilde wegzetten, analist.

     1.   

      Toen Fortuyn vermoord werd!

   2.   

    @guus correctie de LPF viel uit elkaar nadat groenlinks(altijd handig ex leden) besloot dat Pim te sterk werd en een gevaar werd voor het socialistische gedachtegoed! en dus maar vermoord werd!

 7.   

  Ik hoop dat de PVV zoveel zetels krijgt dat de andere partijen er niet omheen kunnen. Hun cordon sanitaire is dan mislukt.

  Ongetwijfeld zullen de media alles in het werk stellen om Geert Wilders onderuit te halen. Laat we hopen dat de burgers het spel van de (Geert Wilders hatende) media doorzien.

 8.   

  De P.v.d.A. staat in de peiling op 10 zetels.
  Na dat beschamende optreden van Asscher gisteren bij DWWD zijn het er nog 10 teveel.

 9.   

  De anti Trump manifestatie op het Malieveld werd zeer uitgebreid in beeld gebracht door de NPO. Wel zo gefilmd, zodat het leek of er nog wat volk op de been was.
  Schandelijk, om zoveel zendtijd te besteden aan een handje vol AOWers en werkelozen.
  Een normaal mens werkt op woensdag middag.

 10.   

  Ik heb niets met peilingen, ze maken de mensen nog gekker als wat ze al zijn, laten we 15maart maar afwachten, dat is doorslaggevend en verder niets.

 11.   

  Er staat me iets van bij dat enkele jaren geleden een regelmatige bezoeker van deze site voorspelde dat de coalitiepartijen “op een zetel” de verkiezingen in gedragen zouden worden, aangezien de economie begin 2017 wel weer voldoende aangetrokken zou zijn. Die voorspelling lijkt vooralsnog niet uit te gaan komen.

 12.   

  Ook ik ben sedert ruim 20jaar moslim, maar voel mij overtuigd thuis binnen de partijpunten van de PVV. Uiteraard zijn er enkele discussie punten, maar bij nadere relativering blijken die juist verhelderende feiten te bevatten.

 13.   

  Nep nieuws!!!! Enge Geert. die vrijheid voor zich zelf eist. Voor andere is dat een ander verhaal. Geertje pak je koffers je bent een nul. let op mijn woorden de PVV krijgt niet meer dan 15 zetels.

  1.   

   Vriend, je houd de lijst op zijn kop vast……

  2.   

   Een nul ?? Kijk eens in de spiegel en dat beeld moet je 2x delen dan zie je namelijks een niks sukkel wacht maar af zulk niks gaat het eerste de grens over

  3.   

   @Thijs, wat ben jij een eng nichterig mannetje!. Denk, dat jij beter je koffers kunt pakken landverrader!. Misschien mag je in huis bij je islamitische vriendjes?. Blijf tot die tijd a.u.b. op je eigen site, genaamd Krapuul. Dan kan je met je slinkse klaplopende vriendjes huilie huilie doen.

 14.   

  Detail: Waarom staat er eigenlijk 6,3k facebook likes naast dit artikel? Lijkt niet overeen te komen met de FB pagina…

 15.   

  In korte tijd zijn er hier in dit land miljoenen vreemdelingen binnen gekomen. Allerlei organisaties en politici willen dat deze vreemdelingen met voorrang een huis en een baan krijgen. De VNG heeft zich twee weken geleden daar ook bij gevoegd. Nu gaat het in korte tijd al om meer dan twintig procent (20%) van de hele bevolking. Er komen oplopend steeds meer vreemdelingen binnen zodat het gevolg van de bedoeling niet anders kan zijn een genocide op de autochtone bevolking. Is iedereen gek geworden dat hier niet keihard tegen wordt opgekomen?

  1.   

   Bes Tolen, kunt u mij uw bron laten zien waaruit blijkt dat in ‘korte tijd’ miljoenen vreemdelingen dit land zijn binnen gekomen? En dan vooral cijfers die uw ‘meer dan 20%’ onderbouwen? Ben erg benieuwd!

 16.   

  Rutte is echt niet goed in zijn hoofd hij denkt dat alles een spelletje is jammer daarom is zijn bijnaam Pinocchio

 17.   

  Zo die Rute ken wel ze spulle pakken!

 18.   

  Toch zou Geert Wilders mijns inziens diplomatieker, serieuzer en diepgravender moeten worden om echt te door te breken en veranderingen te weeg te kunnen brengen! Hij staat hoog in de peilingen omdat hij het probleem benoemd, maar is nu te controversieel geworden om geaccepteerd te worden door de politieke elite. Dat vind ik teleurstellend.

 19.   

  Toch uitermate vreemd dat de peilingen zover uit elkaar liggen. Gister bij een vandaag werd groot gemeld dat de PVV verloor ten opzichte van de vorige peilingen en dat ed VVD de PVV naderde!

  Vandaag dus weer precies omgekeerd. Kan me niet voorstellen dat de kiezers zo snel van mening veranderen dus moet het wel liggen aan de peilers en de manier waarop gemeten wordt!

  Niet echt betrouwbaar allemaal, is ook hier dus het ‘Trump’ effect zichtbaar??

 20.   

  In het bericht wordt wel gesproken over een mislukt klein partijtje , daar in tegen is de FVD wel degelijk een serieuze partij om samen met de PVV dit land te gaan besturen, dit land weer GEZOND maken,

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!