Spannend! Thierry Baudet ontmoet VVD-rebel Ybeltje Berckmoes. Komt ze bij Forum voor Democratie?

De foto hierboven lijkt boekdelen te spreken.

Toen er gisteren een interne VVD-ruzie uitbrak tussen Kamerlid Ybeltje Berckmoes en fractieleider Halbe Zijlstra kon je een breuk voelen aankomen. Berckmoes had namelijk de euvele moed om het grote immigratieprobleem te benoemen. Zoals u ongetwijfeld weet is dat verboten bij het zogenaamde partijkartel. Je mag wel roepen dat er problemen zijn, maar wee je gebeente als je daadwerkelijk suggereert dat we de immigratie anders maar eens moeten beperken. That means war.

Gelukkig doet Berckmoes ondanks alle kritiek van haar VVD-collega’s absoluut geen stapje terug. Sterker nog, vandaag pakte ze Zijlstra hoogstpersoonlijk aan door hem “een sneue natrapper en leugenaar” te noemen. Oeps. Die zit.

En dat is niet alles, het lijkt er namelijk ook op dat Berckmoes zich in politieke zin aan het heroriënteren is. Ze krijgt bij de VVD geen ruimte om haar denkbeelden over immigratie te uiten, maar Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie denken daar héél anders over. Hoe anders deze foto te verklaren die Forum (en Baudet) zojuist op Twitter zetten?

Links zie je Kamerlid Berckmoes, rechts zie je Thierry, en ze staan samen voor de verkiezingsposter van Forum, waarbij duidelijk vermeld staat dat het om Lijst 16 gaat. Nu heeft Berckmoes haar vertrek uit de VVD nog niet bekendgemaakt — ze zegt dat ze “de rit wil uitzitten” — maar het is allerminst gek om je af vragen of deze foto meer betekent dan alleen maar “Ybeltje een podium te bieden om haar zegje te doen.” Ze heeft in campagnetijd een ontmoeting met Baudet, gaat voor een verkiezingsposter van Forum staan omwille van een foto, en Twittert die foto vervolgens zelf ook trots rond… We hebben geen bevestiging dat ze een overstap overweegt, maar wij staan in ieder geval op scherp. Als Forum zo vlak voor de verkiezingen zo’n slag slaat… Tja, dat zou natuurlijk fantastisch voor ze zijn en een teken dat de partij buitengewoon serieus moet worden genomen — niet alleen onder kiezers, maar ook in de Haagse kaasstolp zelf. En dat terwijl Forum nog maar vier maanden bestaat als politieke partij!

Natuurlijk bewijst dit eens te meer dat de oude, traditionele partijen — het partijkartel — écht aan vervanging toe zijn. Het is een grove schande dat een politica als Berckmoes zo vreselijk slecht behandeld wordt door de VVD. Gelukkig is er ook goed nieuws: door deze ontmoeting met Berckmoes en door haar een podium te geven bewijst Forum voor Democratie dat het een geweldig alternatief is voor voormalige VVD-kiezers die hun buik vol hebben van de hypocrisie en de politiekcorrecte ongein van Rutte en Zijlstra. Berckmoes eruit omdat ze zowaar een mening durft te hebben over het immigratieprobleem? Prima, dan gaan zij en vele rechtsliberale kiezers met haar gewoon op zoek naar een andere partij. Dahaag, Zijlstra en Rutte, veel plezier samen met Pechtold, Klaver, Asscher en al die andere linkse politiekcorrecte wegkijkers!

Oh, en voor iemand denkt: ‘Was het alleen maar een ontmoeting?’ Nee, het ging om meer. Forum heeft Berckmoes namelijk écht een podium geboden om haar zegje te doen. Zojuist sprak ze op het kantoor van de FvD, zo voor het oog van de camera’s. Tijdens haar speech maakte ze duidelijk dat het wat haar betreft over en voorbij is bij de wegkijkers van de VVD:

Gesp u goed vast, dames en heren, dit kon weleens een bijzonder enerverend ritje (lees: verkiezingscampagne) worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. zomaar

  Had niet anders verwacht !, toch hoop ik dat men deze nieuwe partij op kwaliteit beoordeeld ,en niet op het bemartige Samaritaan gehalte .

  1. nick

   Waar! Lees hun website/programma maar eens, aan kwaliteit ontbreekt het totaal niet, sterker, er is geen partij met zoveel kwaliteit, naar mijn mening.
   En ik denk dat dit ook waar is, Baudet met het Forum gaat het politieke kartel, welke al 60 jaar over ons land en bevolking heerst en totaal de weg en contact met de bevolking en hun land kwijt is geraakt, van binnenuit ontmantelen. En dat is pure noodzaak, dat zien ze goed. Het is nu of nooit!

   Ze hebben de kennis en de ingangen, het doorzettingvermogen en de juiste mensen. Ik voorzie een grote toekomst voor deze nieuwe partij!

 2. Dam

  Van mij mag ze, sterker nog, mevrouw verlaat a.u.b. de VVD. Ook ik vind Baudet goed. Maar hou het nog op Wilders, respect voor de man met de kaarsrechte rug welke er alles voor over heeft Nederland weer Nederland te laten worden. Terwijl hij is uitgelachen, uitgespuugd, bedonderd door VVD en CDA, bedreigd met moord, wordt geblasht aan alle kanten. Maar trekt zich er niets van aan en gaat gewoon door. Ik hoop oprecht dat mocht Wilders de meeste stemmen krijgen, dat Wilders, Baudet en andere rechtse rakkers de koppen bij elkaar steken. Dat is de enigste manier om het kartel van VVD en CDA enz. klein te krijgen. En tevens voor alle rechtse rakkers de enigste kans om in de regering te komen. Succes allemaal rechtse rakkers. Mijn zegen hebben jullie.

  1. zomaar

   Zo denk ik er ook over ,Wilders heeft jarenlang de hete kolen uit het vuur getrokken

  2. jennifer

   IK ook vind het prima die partij maar ze zullen zich eerst maar eens moeten bewijzen zoals Wilders dat inmiddels wel gedaan heeft met zijn vechterslust.

  3. toetssteen

   @Dam
   Eens.

 3. Mr. Charles

  Rustig aan! Ze zijn nog geen setje, toch….maar het oogt heel wat frisser dan La Paay met Peter Ranzige Vries. Zou leuk zijn als ze nog ruim voor 15 maart de wip naar Thierry maakt.

  1. jennifer

   Heb ik iets gemist La paay met die rat de Vries?Dacht dt ze met iemand anders pas getrouwd was.

   1. HaZ

    nou……het is een iets smeuiger verhaal, of moet ik zeggen smeriger….?

   2. Mr. Charles

    Dat U er niets over weet, pleit voor Uw integriteit. Ik las het ongewild in De Telegraaf, vroeger “De Stem des Volks”, maar nu toegespitst op ranzige details in de media. Patricia Paaij is altijd op weg naar een huwelijk, maar dit ging over iets anders, beetje extreme seks geloof ik, en dan zit Peter Ranzige Vries direct in een talkshow op TV want hij heeft overal verstand van, omdat hij de maatschappelijke onderkant kent, en omdat hij altijd wel aanleiding ziet om -tegen betaling uiteraard – Wilders een fascist te noemen, al heeft Wilders godzijdank niets met deze zaak te maken. Zoekt U het maar niet uit verder, het is niet spannend. Typisch Telegrafische patent opschudding.

    1. jennifer

     Nou blij dat ik niet in die rommel geinterreseerd ben dan, en wat die peter r de vries aan gaat al helemaal niet nog zo n linkse malloot die alleen nog maar voor dit soort rommel programma s goed is dan. Maar ga het wel ff bekijken waar het over gaat dan.

     1. Mr. Charles

      Niet schrikken hoor! Maar het komt vrij vaak voor, alleen praat men er liever niet over. Zoiets als met de opvang en uitstoot van kansenparels.

     2. jennifer

      Ha ha ik heb het bekeken moet er wel mee lachen. Dus geef die La Paay een zeepje met takels eraan dan zodat ze die peter de vries eens goed afslaan kan dan houd hij in het vervolg misschien eens zijn domme mond, en voor mij mag ze Rutte ook nog eens op deze manier bedienen. Wat een ophef om deze onzin.Moet zij weten als ze dit leuk vind.

     3. jennifer

      zeepje moet zweepje zijn, sorry

 4. Ria

  Mooi, de VVD wordt dus ook van binnenuit gereduceerd.
  De storm naar 15 Maart neemt nog in kracht toe en die zie ik voorlopig niet gaan liggen.

  1. Mr. Charles

   De oeroude volkswijsheid over de ratten en het zinkende schip gaat hier niet helemaal op. Maar nu schiet me te binnen dat ratten als heel intelligente besten gelden (daarom worden ze helaas zo vaak voor dierproeven gebruikt), dus dan klopt het gezegde weer wèl. Politici met kritisch zelfbewustzijn keren zich af van de kadaverdiscipline in hun fracties die hen dwong te leven in leugen en bedrog. Minstens 45 kamerleden van PvdA en VVD zijn over 5 weken hun luizenbaantje kwijt. Dan kun je maar beter nu nog even de waarheid spreken. Ik vermoed dus ook dat de storm in kracht zal toenemen. Van mij mag kapitein Rutte ook nog overboord slaan, zeker na het schandalige gestuntel van zijn zoveelste lichtmatroos, Kwiebus ditmaal, over de belastingdienst. Die stripfiguur is ook volkomen stuurloos geworden.

   1. Ria

    Dat over die ratten die het zinkende schip verlaten was ook het eerste wat bij mij opkwam.
    Maar ten eerste vind ik de timing niet erg kies, zo vlak voor de verkiezingen, want ik neem aan dat de dame in kwestie al jaren weet hoe de koers van de VVD is en dat je daar dan zelf niet bepaald achter staat.
    En ik weet ook niet of je als nieuwe partij zijnde meteen zo’n rat bij je binnen moet halen, want dat is wel een heel groot risico, vooral als die persoon uit een partij komt waar je zelf met jouw partij lijnrecht tegenover staat.

    1. Mr. Charles

     Tja, daar hebt U ook wel weer gelijk in. Nou, dan vertrouw ik maar op het beoordelingsvermogen van mijn confrère Hiddema, die kan door zijn levenspraktijkervaring wel de ratten van de muizen onderscheiden.

 5. Peter Selie

  Spannend! Thierry Baudet ontmoet VVD-rebel Ybeltje Berckmoes. Komt ze bij Forum voor Democratie? Ja ben van mening dat de puzzelstukjes op hun juiste plaats gelegd worden door Ybeltje en Thierry. Wat een arrogantie van het politiek correcte VVD belangengemeenschap, heb altijd al geponeerd dat de traditionele politiek rotten to the core is en het dynamische *Kuch* duo Rutte en Zijlstra vormen geen uitzondering op deze regel.

 6. Beukman

  Ybeltje geldt al jaren als een van de minst opvallende Kamerleden. Ze doet nooit haar mond open tijdens debatten – zo ze al aanwezig is – drukt haar snor, en doet geen enkele moeite om zichzelf te profileren. Heel begrijpelijk dus dat haar partij van haar af wil.

  Haar recente oprisping over Eurabië en over haar vooruitzichten op een depressie kunnen worden opgevat als een open sollicitatie richting PVV. bij die beweging zal ze inderdaad veel beter tot haar recht komen dan bij haar oude partij. Leden van de PVV-fractie worden immers geacht om hun eigen mening voor zich te houden, als ze die al hadden. Absolute gehoorzaamheid aan Partijleider Geert is het devies, en dat betekent: mond houden en low profile gaan.

  Ik ben benieuwd wat voor Geert meer gewicht in de weegschaal gaat leggen: haar gebazel over de islam, óf haar bewezen vermogen om onzichtbaar te blijven.

  1. Floris

   Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Ybeltje gehoord. En wie wel?

   Maar Beukman weet ons van alles over haar te vertellen. Bijvoorbeeld dat ze nooit haar mond open doet tijdens debatten. Hoe zou hij dat soort details toch weten? Zit hij soms dagelijks op de tribune in Den Haag?

   Nee, het ligt anders. Beukman ziet weer iemand van de oude politiek die uit het keurslijf van de politieke correctheid breekt en dat is hem uiteraard een doorn in het oog.

   DUS…gaat Beukman nu los op Ybeltje.

   Net zoals hij continu los gaat op Wilders, Trump en noem ze maar op.

   Het is een voorspelbaar patroon. Dat sommige mensen denken dat hij ervoor betaald wordt is echt niet zo gek. Wie altijd en eeuwig de kant van het establishment kiest en alles en iedereen aanvalt die er anders over denkt, zelfs als zo iemand Ybeltje heet en in feite een nobody is, is niet zuiver op de graat.

   1. Beukman

    @Floris
    Hoe weet Beukman zoveel over Ybeltje? Beukman haalt zijn nieuws voornamelijk uit de MSM, in het bijzonder uit een degelijk dagblad.
    Terwijl Floris alternatieve media afschuimt naar alternatief nieuws, en zich verbaast dat die geen woord melden over Ybeltje.

    Floris slaat daarom maar zelf aan het invullen: een fractielid van de VVD dat het de volgende kabinetsperiode wel kan schudden, *moet* zich wel hebben losgetrokken uit “het keurslijf van de politieke correctheid*.

    Ga gewoon eens een fatsoenlijke krant lezen, Floris. Dan word je misschien eens wat wijzer.

    1. Mr. Charles

     Volgens de laatste gegevens past U naadloos op het profiel van een DENK trol.

     1. Beukman

      @Charles
      In jouw verwarde hoofd is overal wel een plekje voor te vinden.

     2. Floris

      @ Mr Charles: Soms denk ik dat Beukman van een andere planeet komt.

      Eenje waar de evolutie wat minder ver gevorderd is.

    2. Theo345

     Nou, die degelijke dagbladen vermelden alleen de naam van een Kamerlid als dat lid juist iets gezegd heeft dat relevant is voor het artikel waar de journalist mee bezig is. Dat levert zeker geen uitputtende opsomming van vermeldingen van de 150 Kamerleden die we hebben.
     Uit het niet vermelden van zijn naam in de krant de conclusie trekken dat het Kamerlid nooit zijn mond opendoet tijdens debatten, is zeker te kort door de bocht.

     1. Beukman

      @Theo
      De Volkskrant heeft geïnventariseerd en geconstateerd dat Ybeltje Berckmoes-Duijndam een van de meest onopvallende Kamerleden is: ze doet nooit mee aan debatten en staat nooit in de krant. Een en ander is vrij simpel te checken door de Handelingen er op na te slaan, maar ik vermoed dat iedere parlementair verslaggever die zijn werk serieus neemt (en dus vaak debatten bijwoont), dit op eigen ervaring kan beamen.

     2. zomaar

      tja @beuk en nu heeft zij iets gezegd wat links Nederland niet bevallig is!!.

      goed hé van haar ?.

     3. Beukman

      Een kinderhand is gauw gevuld, @zomaar.

     4. Theo345

      Ik zie, Beuk, dat je je uitspraak niet zelf hebt bedacht, en dat je afgaat op de verklaring van een onbekende Volkskrant-journalist.
      Mijn vertrouwen in de Volkskrant is niet zo groot als het jouwe. Het naspitten van de Handelingen van een zittingsperiode is zeker geen simpele klus, en ik zie niet in waarom die journalist veel energie zou steken in een zaak met zo weinig nieuwswaarde.

     5. Beukman

      @Theo
      Niet alleen de Volkskrant is het twee jaar geleden opgevallen dat Ybeltje zich wel heel erg gedeisd heeft gehouden sinds ze in de Kamer zit. Onder andere RTL hebben inmiddels hetzelfde weten te melden. Het is ook niet een onderwerp waarover een medium eventueel onbetrouwbaar zou kunnen of willen zijn. Je wantrouwen richting Volkskrant is derhalve misplaatst.

      Bekijk Ybeltjes Wikipediapagina ook even.

    3. Beukman

     @Floris
     Het feit dat je dit zegt tegen iemand die meent dat ik hier voor DENK aan het spioneren ben, zegt eigenlijk alles.

     1. Floris

      Daar is mij niets van bekend, Beukmans. Wat ik wel weet is dat Mr Charles over het algemeen een gezonde kijk op de dingen heeft. Daar kan jij een puntje aan zuigen.

     2. Floris

      Ah, nu zie ik het. Ik was nog niet op de hoogte van het feit dat DENK trollen in zet.

      Voor de goede orde: jij past niet in dat profiel. Wél pas je in het profiel van een overheidstrol.

     3. Beukman

      Floris merkt op:
      “Ah, nu zie ik het. Ik was nog niet op de hoogte van het feit dat DENK trollen in zet.
      Voor de goede orde: jij past niet in dat profiel. Wél pas je in het profiel van een overheidstrol.”

      Ik lag onder mijn bureaustoel van het lachen toen ik ontdekte, een jaartje terug of zo, dat jij en je vrienden een vacature voor een webcare-medewerker aanzagen voor die van een overheidstrol.
      Ik pas niet in het profiel van een overheidstrol, ik pas in het beeld dat jij hebt van een profiel van een overheidstrol, Floris.

      Het is me overigens wel vaker opgevallen dat jij het opneemt voor trollen, zolang ze jouw politieke opvatting maar enigszins delen. Ik interpreteer dat als een karakterzwakte.

 7. HW

  Het lijkt erop, dat de rechtervleugel van de VVD zich eindelijk realiseert, dat ze bij de verkeerde partij zitten.
  Halbe is de papagaai van Mark. Rutte is een links liberaal, die beter af is bij Pechtold.
  Voor de echte VVD-er een onverdraagzame ontwikkeling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.