Trump: ‘Als er iets ergs gebeurt is het de schuld van rechters!’

Donald Trump is lang niet te spreken over de federale rechter die eind vorige week implementatie opschortte van zijn inreisverbod voor mensen uit zeven islamitische landen.

Onmiddellijk na de uitspraak van de rechter in Seattle ging Trump al los op Twitter – de sociale media website die hij het liefst gebruikt om zijn persoonlijke standpunten naar buiten te brengen. Toen hij dat deed werd hij meteen bekritiseerd door de linkse media die beweerden dat hij de scheiding van machten daardoor op het spel zette. Dat was nogal aparte kritiek aangezien Barack Obama tijdens zijn presidentschap met enige regelmaat het Hooggerechtshof onder vuur nam. Eén keer deed hij dat zelfs tijdens zijn zogenaamde ‘State of the Union’ speech in het Congres. Daar waren de leden van het hoogste hof van Amerika zélf bij. Gek genoeg hadden linkse media daar toen geen enkel probleem mee.

Klik voor de grap even op de twee links in de paragraaf hierboven. Beide links leiden namelijk naar de New York Times, maar de houding van die progressieve krant is heel anders nu Trump het doet dan toen Obama precies hetzelfde deed.

Zoals we weten van Trump is hij gelukkig totaal niet onder de indruk van dit soort links gehuilebalk. Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) ging hij dan ook gewoon weer los:

“De rechter zet de deur open voor potentiële terroristen en anderen die ons kwaad willen doen,”  aldus Trump in één tweet. “Slechte mensen zijn heel gelukkig [met deze uitspraak].”

Daarna ging hij door: “IK kan het gewoon niet geloven dat een rechter de veiligheid van ons land zo riskeert. Als er iets ergs gebeurt dan moeten jullie hem en de rechterlijke macht de schuld geven. Er is een vloedgolf gaande. Slecht!”

Vervolgens kondigde hij aan dat hij het verantwoordelijke ministerie opdracht had gegeven om een ieder die Amerika binnenkomt “heel goed te controleren. De rechtbanken maken dat werk erg lastig!”

Nou ben ik zelf een groot voorstander van de scheiding der machten, maar ik heb echt helemaal niets met het hypocriete gezeur van links dat nu weer tranen met tuiten huilt omdat Trump van zich afslaat. Laten we wel wezen: de grote held van links, Franklin Delano Roosevelt, was vele malen erger. Hij beledigde rechters niet alleen voortdurend tijdens zijn presidentschap als ze zijn plannen niet steunden, maar dreigde op een gegeven moment zelfs om een hele horde nieuwe rechters tot het Hooggerechtshof te benoemen. Dit puur en alleen omdat het Hof de euvele moed had om zijn machtsgrepen te weerstaan (want meneer was een autocraat eersteklas).

Die man, FDR zoals hij vaak genoemd wordt, werd en wordt daadwerkelijk aanbeden door modern links, maar Trump die iets boos tweet zet zogenaamd het hele systeem op zijn kop. Laat me niet lachen. Links vindt een bemoeizuchtige president alleen maar een probleem als hij toevallig rechts is. Als hij links is, net als zij, vinden ze het juist geweldig en moedigen ze dit soort gedrag alleen maar aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Gustaafff

  Gisteren haalde hij zijn eigen land naar beneden (Kuzu’tje), vandaag scheldt hij de rechtbank aan flarden. Wat een puinzooi; en dat in twee weken.

  1. Wim

   Daar heeft hij volkomen gelijk in.

  2. Ritter

   @Gustaafff

   Obama heeft 8 jaar lang de VS naar beneden gehaald en kritiek gehad op rechterlijke uitspraken. Maar toen, zoals ook Michael heeft geschreven, bleven de media rustig.

   1. Gustaafff

    Ah, Ritter meent dat Obama acht jaar de VS heeft bespot in de pers. Flauwe kul.

    1. cmsuijkerbuijk

     Inderdaad Guusje, flauwe kul van jou! Ik ben blij, dat je jezelf eindelijk leert kennen!

     1. jennifer

      Met niets wil guustaaf de waarheid onder ogen zien. Het is makkelijker voor hem om mee te doen met het verdraaien van alles zoals de media doet.Ik weet van mijn nichtje in Florida dat er in Amerika niet eens n melding gemaakt wordt door de media als er in Europa weer aanslagen geweest zijn. Zo verbloemen de media in Amerika alles. Trump heeft gelijk en ook mijn nichtje zegt het was een veiligheid maatregel de media hebben de zaak opgehits en er racisme en discriminatie van gemaakt. De media is niet geinterreseerd in de veiligheid van de burgers. Als er niets gebeurd hebben ze ook niets meer te melden. Dus je kan je afvragen wat voor een vies politiek spel links in Amerika speelt met medewerking van de media. Ze willen gewoon dat de moslims aanslagen plegen overal.

    2. Ritter

     @Gustaafff

     Obama hoefde niet de media te “bespotten” omdat zijn grootste supporters in de media en Hollywood zitten. Daarom is Obama weggekomen met dingen waar andere presidenten niet mee wegkomen.

     Maar de media schreeuwen moord en brand als het Trump aangaat waar in hetzelfde geval met Obama de media rustig bleven.

     1. Gustaafff

      Ik heb Obama nooit horen zeggen dat “zijn eigen land zo onschuldig was”. Het is wel erg stupide om op televisie toe te geven dat je land mensen afslacht. Of hebben cmsuijkerbuijk, ritter en toetssteen het wel uit Obama’s mond gehoord?

  3. toetssteen

   https://www.dhs.gov/news/2016/02/18/dhs-announces-further-travel-restrictions-visa-waiver-program

   Waar waren de rechters toen? Ow, dom van mij, Obama en dan is het goed….

 2. frans carel

  Is Trump al even incognito (net als Bill Clinton) in Nederland geweest? Of heeft hij met Jan Roos gebeld? Amerika lijkt Nederland wel. Of andersom. De staatshoofden Trump en Wilders zouden het goed met elkaar kunnen vinden. Hoopvolle gedachte tegen de Merkels en Pechmannetjes in Europa.

 3. Ritter

  Omdat de media veel “nep nieuws” over Trump verspreiden gebruikt Trump Twitter om direct met zijn supporters te communiceren en leugens over hem recht te zetten.

  Het probleem is dat leugens en roddel die over Trump in de Amerikaanse media verschijnen worden overgenomen door buitenlandse journalisten en zonder enig bewijs als “feiten” word gepresenteerd.

  B.v het roddel verhaal dat Trump de “haak op de telefoon heeft gegooid” toen hij met de Australische premier sprak. Zowel Trump als de Australische premier ontkennen dat maar de media blijven maar die roddel herhalen alsof het een vaststaand feit is. En zo is met veel roddel en “nep nieuws” over Trump.

 4. maarjuna

  Geen verrassing: alles wat goed gaat komt omdat hij great en fantasric is. Wat verkeerd gaat is altijd de schuld van een ander. Het maakt niet uit waar het over gaat, dit is gewoon het levensmotto van Trump.

  1. frans carel

   Hebt U weer lekker zitten kiffen? Bent U van het Marokkaanse ras? Uw levensmotto dat alles wat verkeerd gaat te wijten is aan een ander, wijst wel in die richting. Lekker hè: slachtoffer spelen. SS haalt er de dagelijkse !VARA shitprogramma’s mee!

   1. maarjuna

    Zoals je had kunnen lezen verwijt ik Trump juist dit gedrag. Ik zie dat niet als een persoonlijkheids trek (misschien is het dat wel), oordelen over het karakter van een volk (het is de vraag of zoiets bestaat) leidt nooit tot iets zinnigs.

   2. robmdw

    Neen, maarjuna heeft volkomen gelijk. Het is bij The Donald echt volstrekt evident dat hij weigert enige verantwoording te nemen als hij niet zijn zin krijgt. Hij is daar blijkbaar niet eens toe in staat en gaat dus verder dan louter onwil, het is onvermogendheid.

 5. Bon-vivant

  Wat me altijd opvalt bij populisten (zoals Trump) is dat ze veel moeite hebben met de scheiding der machten: wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht.
  Als ze op de vingers worden getikt door de rechterlijke macht, beginnen ze die in diskrediet te brengen (“so-called judge”) en ze te beschuldigen (“If something happens blame him…”).
  Je kan best kritiek op een rechterlijke uitspraak hebben, maar doe dat dan wel op inhoudelijke gronden en niet op een manier die een president onwaardig is.

  1. Ritter

   @Bon-vivant

   Obama heeft hetzelfde gedaan. Toen blijven Obama’s vriendjes in de media rustig en verdedigde Obama zelfs.
   http://www.nytimes.com/2010/01/29/us/politics/29scotus.html

   Nu Trump het doet schreeuwen de media moord en brand.

  2. Nasrani

   Volgens mij heeft hij inhoudelijke gronden aangegeven. Gevaar voor staatsveiligheid. Dat anderen( lees linkse) krachten het elke keer over een moslimban hebben is dus onwaar. Deze 7 landen zijn aangewezen door de veiligheidsdiensten. Ook atheïsten uit die landen komen er niet in. De rechter is buiten zijn boekje gegaan en dat zal komende dagen wel blijken.
   Trouwens, Trump legt zich toch voorlopig neer bij het besluit, dus hij respecteert de rechterlijke uitspraak.

 6. robmdw

  Geweldige vergelijking met FDR. Echt ook qua context en tijd! Is het ‘ America First’ van toen (Charles Lindbergh) dan net zo vergelijkbaar? Of moeten we dat relativerend ‘in het licht van deze tijd’ zien? Denk Na aub MvdG!

 7. Ni28

  De toon was al snel gezet, Trump kan en mag niets goed doen. Alles wordt afgekraakt door links al deed een linkse president precies hetzelfde. Wat zijn de Democraten een slechte ondemocratische verliezer.

 8. Kodi

  Trump: media verzwijgen aanslagen Europa
  4 uur geleden
  WASHINGTON – Donald Trump heeft media beschuldigd van het verzwijgen van aanslagen door radicale moslims in Europa. De Amerikaanse president deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan MacDill Air Force Base in Florida. „In Europa gebeuren overal aanslagen, maar de oneerlijke media berichten er niet meer over.”
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27575980/__Trump_valt_media_weer_aan__.html

 9. Kodi

  url=https://www.youtube.com/watch?v=y52xjphGAvs
  About Trump’s ‘Muslim Ban’

  Speciaal voor wie er nog niet achter was:
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2016/09/28/hacked-memos-george-soros-network-hyped-islamophobia-muslim-terror-attacks/
  Hacked Memos: George Soros Network Hyped ‘Islamophobia’ After Muslim Terror Attacks

  1. Kodi

   https://www.youtube.com/watch?v=y52xjphGAvs
   About Trump’s ‘Muslim Ban’

   Speciaal voor wie er nog niet achter was:
   http://www.breitbart.com/jerusalem/2016/09/28/hacked-memos-george-soros-network-hyped-islamophobia-muslim-terror-attacks/
   Hacked Memos: George Soros Network Hyped ‘Islamophobia’ After Muslim Terror Attacks

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.