Arrogante Rutte beledigt PVV-stemmers tot op het bot: “Het verkeerde soort populisme” is een halt toegeroepen!

Oh ja, het verkeerde soort populisme. Wat is het goede soort populisme dan, meneer Rutte? De verheerlijking van Jesse Klaver? Etniciteit gebruiken om jezelf een slachtofferrol aan te meten? De geschiedenis herschrijven om Nederland in een vrouw- en zwartenonderdrukkend land te veranderen? Wat?

Hij had de verkiezingen nog maar net gewonnen of Mark Rutte liet weer eens duidelijk merken wat hij van de PVV en diens aanhangers vindt:

“Na de brexit en na de verkiezingen in de Verenigde Staten is ‘ho’ gezegd tegen het verkeerd soort populisme“, aldus Rutte, die nu mag proberen zijn derde kabinet te gaan vormen. “In een campagne is het onvermijdelijk dat verschillen worden benadrukt. Die zijn de laatste dagen natuurlijk uitvergroot. Maar nu is het van belang het land weer bij elkaar te brengen en een stabiele regering te vormen, zodat we het land de komende vier jaar op een stabiele manier kunnen besturen.”

Oh kijk, wat leuk jongens! Hij wil “het land weer bij elkaar brengen,” maar daarmee doelt hij natuurlijk niet op die waardeloze rechts-populisten die op de PVV en Forum voor Democratie hebben gestemd. Dat deel van het land veracht Rutte namelijk; hij is er voor ieder ander (inclusief voor de DENK-jugend), maar dus niet voor hen. Dat zijn namelijk nazi’s, ziet u.

Of, zoals Rutte het liever verwoordt, “het verkeerde soort” populisten.

Om nog even duidelijk te maken dat hij écht lak heeft aan die miljoenen Nederlanders die de PVV (en FvD) een warm hart toedragen liet Rutte vannacht ook weten dat hij Alexander Pechtold, Jesse Klaver en Sybrand Buma gefeliciteerd heeft omdat ook zij ‘winnaars’ zijn. Die partijen zijn er immers op vooruit gegaan. Maar wacht eens even, geldt datzelfde niet voor de PVV? Waarom noemt hij Wilders dan niet in het lijstje lijsttrekkers dat hij gebeld heeft? De PVV heeft ook winst geboekt, en dat terwijl de partij van alle kanten onder vuur lag, de hele campagne lang. Zo’n geringe prestatie is dat niet.

Maar ja, Rutte is Rutte en dus zal hij dat natuurlijk nooit toegeven. Wat hem betreft bestaan de PVV en haar aanhangers niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Mees

  Het volk heeft gekozen en de PVV heeft gekregen wat het waard is.
  Als je moskeeën e.d wil sluiten dan ben je een ‘verkeerd soort populist’ daarin heeft Rutte volkomen gelijk.

  1. zomaar

   @Mees er zijn hier en in heel Europa moskeeën van waaruit radicale preken gepredikt worden , deze sluiten is een must geen optie van wel of niet !.

   nooit had het zover mogen komen , (zeker gezien het geweld en apartheid wat deze tak binnen de islam aanhangt ), dat zulke haatpaleizen hier uit de grond gestampt zijn .

   het zelfde met een verbod op het handelen of verhandelen van de koran ,had hier al lang moeten zijn.

  2. Kodi

   Bij criminele organisaties sluiten we toch ook hun clubhuizen? Dus waarom niet die Islamitische haathutten?

 2. HaZ

  Nou mij beledigd hij daarmee niet. We zullen zien hoe lang het “bij elkaar geraapt zooitje” wat zich kabinet gaat noemen, het gaat volhouden. Feit is dat de oppositie opgevoerd is met 7 zetels (5 PVV en 2 FvD) en dan geen pseudo oppositie zoals de afgelopen 4 jaren, maar rechts populistische oppositie en daar zal het “kabinet” nog een hele kluif aan krijgen.

 3. Ni28

  Het is duidelijk, Rutte kan nooit premier van alle Nederlanders zijn. Hij liegt als hij het zegt. Nou ja, hij liegt altijd.

 4. Sam C

  Dat is toch niet zo vreemd dat hij de PVV niet heeft gefeliciteerd. Wilders heeft daar zelf aan bijgedragen met zijn uitlatingen. En nu heeft Wilders het mooi voor elkaar, PVV de tweede grootste partij welke niet mag mee regeren daar hij door de andere wordt uitgesloten.
  Dus wie heeft nu zijn kiezers bij de neus?
  Even voor de goede orde ik heb altijd PVV gestemd, dus ik ben echt niet anti Wilders,. Deze keer was er meer keuze dus is het FvD geworden.

 5. Adriaan

  Ik zie de komende periode met somberheid tegemoet. Nog meer verkeerde moslims in Nederland, nog meer goed geld naar Europa, nog meer macht naar Europa, nog meer achter Merkel aanhobbelen. Nog meer van het zelfde van de afgelopen acht jaar. Een schijndemocratie. De grootste partijen horen in een regering te zitten. Daarvoor heeft het volk gestemd. En niet allemaal kleine partijtjes om een meerderheid te vormen. Rutte, vergeet niet dat je hebt verloren. Verloren. Je een beetje matigen zou geen kwaad kunnen. Arrogante lul.

 6. Gustaafff

  Mark Rutte heeft gelijk. Goed populisme is het signaleren van wezenlijke problemen en daar concrete oplossingen voor bieden.

  Het verkeerde populisme is het extreemrechtse populisme. De PVV heeft geen oplossingen voor problemen. Zij komt met onuitvoerbare plannen als het krankzinnige koranverbod/moskeeverbod, alsook het kapotmaken van Defensie en politie. Dit populisme is een halt toegeroepen door de VVD.

  En Rutte komt waarschijnlijk weer het Torentje in.

  1. Christian Wouters

   Wat jij doet is je gelijk halen uit de werkelijkheid. Doe ik ook wel eens. In Auschwitc bijvoorbeeld zeg ik dat het de joden hun eigen schuld is.

   Leuk he? Gaat jouw soort boven de pet want jij ziet je eigen selectieve waarneming niet. Bovendien denk je niet symmetrisch.

   Jouw soort is kwaadaardig onbenullig. Een domme kerkganger.

   1. Gustaafff

    Word je nooit eens moe van mij stalken?

    1. Christian Wouters

     Nee, je bent een staalkaart van “obvious bias”. Als jij je plaats leert kennen doe ik het ook.

     Ja, kerkelijken hebben niet het alleenrecht op het NT. Net zoals linksen niet het alleenrecht op het goede hebben.

     Jouw geest is arrogant zonder dat je dat ziet. Autoriteit moet je verdienen. En jij wilt het voor niks. Gelovigen trekje.

     PS leer kijken naar wat ik niet benoem en wees daar eens tevreden mee.

     1. Gustaafff

      Wartaal.

     2. Floris

      Christian fileert jou haarscherp, Gustaafje. Je bent een serviele meeloper die de leugenmedia napapegaait.

      Hij schreef onder andere:

      “De man ademt aan alle kanten kerkelijke cultuur. Volgzaam naar de overheid en de heersende waarden vermenigvuldigend.

      Niks oorspronkelijks komt uit deze wormen hun mond. Volwassen woorden maar emoties van de kleuter in een gezagsgetrouwe volwassenenwereld.”

      Elk woord is snoeihard raak.

   2. Pollewop

    Mensen die de naam van het vernietigingskamp Auschwitz nog niet goed kunnen spellen zijn te dom om antisemiet te zijn.

    1. Floris

     Ben je als Floris van Duin weer verbannen, knul?

     Hoe noemen we mensen die niet welkom zijn maar zich desondanks steeds maar weer opdringen?

     Antwoord: SCHAAMTELOZE trollen.

     1. Kodi

      Floris van der Duin een incarnatie van Osewoudt?

    2. Pollewop

     Ik wist niet dat DDS zo diep kon zakken.

     Verbazingwekkend dat dit wordt toegestaan.

     1. Vabis

      Ik zou het niet pikken woppie…

     2. Pollewop

      Ik pik het wel maar spreek er mijn verbazing over uit. Het is triest dat DDS dit kennelijk normaal vindt.

     3. Vabis

      Wel een armoedige woning van die Floris, niet woppie?

    3. Christian Wouters

     Toon je je d alpha waar ik je al van verdacht. Ze zijn minderwaardig maar voelen zich superieur op foute gronden.

     Auswitz is de duitse naam. Klopt voor een deel.

     Maar Czersk, Heiderode noemen zegt ook niets.

     Afijn, je masker is voor een deel weer af.

  2. jennifer

   En we krijgen de komende 4jaar een ondemocratische regering,dus vergeijkbaar met een dictator aan het roer, die hele bevolkings groepen beledigd en weg zet. Fijn land dat ondemocratisch Nederland toch.

   1. Gustaafff

    Onzin.

    1. jennifer

     Kan je ook inhoudelijk op dat onzin van jou reageren?

   2. FrankZ

    Uhhhh.. VVD 31 zetels. Lijkt mij helder verhaal. Hoezo ondemocratisch?

  3. swetsnek

   We zullen zien, niet janken als de hele club strak jou potje leeg komt halen.

  4. RichardSiegers

   “Goed populisme is het signaleren van wezenlijke problemen en daar concrete oplossingen voor bieden.
   Het verkeerde populisme is het extreemrechtse populisme. ”

   Populisme heeft niets met linkse of rechtse politiek te maken dus wat praat jij een onzin.
   Leer eerst eens wat populisme is voordat je over populisme praat.

   voorbeeld van populisme: “Ik kan namens de hele Nederlandse bevolking zeggen dat de EU geweldig is”

   populisme in deze zin is “namens de hele bevolking” want niet de hele bevolking vind de EU geweldig

   en dat is wat populisme is niet meer en niets minder

   1. Gustaafff

    @RichardSiegers, de politieke windrichting bepaalt de stijl van het populisme. Verkeerd populisme is het extreemrechts populisme. Het is verkeerd populisme om namens een deel van de bevolking “minder, minder marokkanen” te zeggen.

 7. jennifer

  Och laat hem toch, zijn populariteit zal heus niet nog eens 4jaar aanhouden, en zeker niet als je het programma van de VVD leest.Arm Nederland heet het dan, wat hij met de burgers voorheeft. Maar schijnbaar willen de burgers dit, ook al zal het hun dubbel hard treffen gaan. Als je het nodig hebt om op deze manier een uitspraak te doen en veel mensen hiermee te beledigen ben je eigenlijk de naam premier niet waardig. Maar hij moet wel zo reageren anders komt zijn geloofwaardigheid gelijk klem te zitten. Mij heeft hij niet beledigd daarvoor vind ik het een te mieserig mannetje met zijn smerige politieke spelletjes wat hij gespeeld heeft om de winst te krijgen, premier onwaardig is zoiets wat hij gedaan heeft met die zogenaamde ingestudeerde Turkije crisis. Volgende week zal er wel een afgezand mogen komen van Turkije zullen de excuses voor de buhne over en weer vliegen. Dat het Nederlandse volk nog steeds niet klaar is voor de waarheid is een feit geworden. Het heeft ze nog niet hard genoeg getroffen schijnbaar wat het heet in een kabinet met de VVD te moeten leven, maar dat komt nog wel, en wat zal er dan gejankt gaan worden als het hun rechtstreeks in de beurs zal gaan raken,en de onvrede toe zal nemen hierdoor in 4jaar.Het zelfde met de geheime deals waar de media angstvallig stil over gebleven is voor de verkiezingen. Die 250.000 nep vluchtelingen zullen er komen, want zelfs merkel is blij dat ze nu door kunnen gaan met het islamitiseren van Europa. De burgers willen dit schijnbaar in het land, zonder te beseffen dat dit hun nog veel harder zal gaan raken in de portemonnee. Want die gelukszoekers die komen zullen onderhouden moeten worden tot hun dood, en dit gaan de burgers betalen natuurlijk.

  1. Freud

   Hoe is zoiets mogelijk hier. Een z.g.n. christiaan Wouters ontkent hier glashard de holocaust ‘Dat is nog altijd een misdrijf. Ik eis dat dit figuur met zijn perverse denkbeelden onmiddellijk uit dit forum verwijderd wordt. De wanhoop die zich uit in wanstaltig anti-semitisme moet de kop in worden gedrukt. Het nazi-gedachtegoed en zijn aanhangers horen dit hier niet uit te dragen. Dat doen ze op een side van Hitler-fans.

 8. Christian Wouters

  Op naar de derde Fortuyn. Want de kanker woekert door. Weliswaar met een goede economie maar met nog evenveel kwaden die geld kosten.

  Gelukkig is de extra ballast van die smerige arbeidersverraderspartij afgeworpen. Nu maar kijken of de Farizeeers van het CDA hun instincten kunnen beheersen.

  Uiteindelijk is het resultaat: populisme maakt een zachte landing, PvdA stervend, Jesse kleutervisie gesteund door kleuters, D66 fatsoenslosers en PVV wint gewoon.

  Tja, geen knock out zoals bij Trump. Maar wel winst op punten.

 9. Christian Wouters

  Populisme heeft gewoon gewonnen ( via Rutte en Buma ) en van links is het hart (PvdA ) uitgerukt.

  Beter dan het uitrukken van de harten van de gebroeders de Witt. Maar niettemin, het klopt niet meer. Links is dood.

 10. Wim

  Rutte is gekozen op de emoties van de dag de Turken kwestie.
  Levensgevaarlijk voor het land..

  1. berna

   Rutte wist woensdag al dat de minister zou komen en kon niet voorkomen dat ze zaterdag in het centrum in Rotterdam kwam en het halve leger haar moest tegen houden?? wat nou leiderschap, volgens mij kwam het hem goed uit!

  2. L. De Groot

   Wilders dan niet soms?

 11. Floris van Duin

  We mogen dankbaar en tevreden zijn over het feit dat het platte, maar ook kwaadaardige, populisme van Wilders voor de komende jaren krachteloos is gemaakt.
  Het populisme dat flirt met racisme en fascisme is een kwalijk virus waar we de voedingsbodem aan moeten ontnemen. Laat dit de inzet van beleid voor de komende jaren zijn.

  1. Gustaafff

   Eens met Floris van Duin. Dit is een hele geruststelling voor de meerderheid van Nederland. Nu het populistusche gevar zo goed als geneutraliseerd is, kan de politiek aan oplossingen gaan werken voor problemen die leven in onze samenleving. Rutte heeft in het verleden bewezen een daadkrachtig en oplossingsgericht persoon te zijn.

   1. jennifer

    Helemaal fout guustaaf, juist door deze uitspraak van hem, zal het de PVV alleen maar sterker gaan maken de komende 4jaar, en zullen de kaarten geschud gaan worden.FF nadenken wat dit voor een uitwerking heeft op mensen om ze weg te zetten en te beledigen als populist. Rutte zegt ik ben er voor alle Nederlanders, nou dat is dan toch al de eerste leugen in zijn nieuwe kabinetperiode dan, want anders beledig je deze mensen niet door ze als slechte populisten weg te zetten. Voor deze mensen is hij er dan toch niet en zal het ook niet zijn .

    1. Gustaafff

     Nederland heeft gisterenavond getoond het eindeloze en verkeerde populisme moe te zijn. Zij heeft gestemd op de partijen die de PVV uitsloten van regerings-verantwoordelijkheid. De gevestigde politiek heeft wederom aan zetels gewonnen. Een klein deel van de Nederlanders stemden slechts op PVV en FvD. Hopelijk zet de populisme-moeheid door in heel Europa.

     Dit is overigens ook het harde bewijs dat de peilingen niet zijn gemanipuleerd.

     Oranje boven!

     1. jennifer

      Niet erover heen weg praten Guustaaf ik heb het over de belediging van Rutte aan de PVV kiezers en niet over wat jij ervan vind of dat je net als Rutte nu denkt het populisme overwonnen te hebben. Rutte zet hier een heel deel van de bevolking weg, hoor jou nog vaak zeggen dat alleen Wilders dat deed toch, maar nu blijkt wel dat zelfs de premier van Nederland dit doet. Dus hij is er niet voor iedere Nederlander,al gelijk de eerste leugen van hem dan toch.

     2. Gustaafff

      @jennifer, verkeerd populisme is maar een schijntje, vergeleken bij de beledigingen die Wilders hem naar het hoofd wierp. De prognose was nog niet eens binnen en de PVV twitterde al: “pinnokkio”.

    2. jennifer

     Daar heb ik het niet over guustaaf kan jij niet lezen soms? heb het over het beledigen van een hele bevolkingsgroep door Rutte.

    3. Marija

     Rutte zegt: ik ben er voor alle Nederlanders haha, behalve de kiezers van PVV, die moeten eerst overstappen naar de hem welgevallige aanhangers.
     Dat is toch de Erdogan mentaliteit?

     1. FrankZ

      Wilders roept ik ben voor alle nederlanders, behalve wanneer je de Koran wil lezen.

      Wat is het verschil?

   2. Christian Wouters

    Jij verwart diagnose met ziekte. Jouw dokter heeft gezegd ( zonder feiten ) dat de patient geen kanker ( de gevaarlijke werkelijkheid ) heeft.

    Nee, de boodschapper is de schuld. En de meerderheid denkt daar net zo over. Groepsgelijk.

    Dus als het niet zo blijkt te zijn ben je schuldig aan landverraad?

    Ik ga voor de diagnose kanker, de elite voor een griepje.

    Deden ze in 1788 ook. En maar janken op hun mestkar naar de slachtplaats.

    Wilders is gevaarlijk. Maar Merkel en Rutte zijn gevaarlijker. Tenzij het een griepje is. Maar ja, alpha’s kennen geen logica. Dus altijd geexcuseerd. Tot de kop valt en het bloed spuit. En de menigte mag voetballen met de foute hoofden. Momento Guillo.

  2. jennifer

   Och het woord pleur op komt schijnbaar niet in jou woordenboek voor dan, valt dat niet ook onder populisme. Laat je toch geen rad voor de ogen draaien met dit soort nietszeggende uitspraken .

   1. Christian Wouters

    De man compenseert zijn eigen nietszeggendheid met aangedikte nietzeggendheid.

  3. Timo

   Heb je weer zo’n linkse weg kijker die ongefundeerd alles wat naar rechts riekt weg zet als minderwaardig en dom.
   Links fascisme is vele malen erger dan ultra rechts. Maar dat snap jij niet.

   Als de eerste grote aanslag gaat plaatsvinden en mishandeling en verkrachting in jou directe omgeving dan piep je wel anders. Ik gun het je niet, maar het zou je wel eigenlijk moeten overkomen. Wilders heeft niets tegen moslims, maar iets tegen de Islam en dat is volkomen terecht. Dat is een 100% verderfelijke ideologie/godsdienst of hoe je het ook noemen wil.

   En nee mijn woorden komen niet voort uit angst, maar uit realisme en bezorgdheid over zoveel naïviteit bij met name links stemmende mensen. Ik ben voor niemand bang en heb alles meegemaakt in mijn leven en spreek vanuit de praktijk en een dosis gezond verstand.

  4. Borrelnootje

   Simon / Ceteris / Ozewoudt (nu voor even Floris van Duin geheten) praat als een gereformeerde ouderling, wat hij wellicht ook is. Vandaar de bijval van knechtje Gustaafff.

   Voorheen heette Wilders extreem-rechts. Dat frame werkte op een gegeven moment niet meer en van toen af werd het populisme. Ook een verkeerde term, omdat Wilders niet zozeer aankaart wat ‘het volk’ bezig houdt (dat trachten alle leden van het partijkartel ook te doen), maar ter sprake brengt wat ongehoord kwalijke zaken zijn. De voortgaande en onbelemmerde massa-immigratie die op termijn vreselijke en onomkeerbare (demografische en culturele) gevolgen zal hebben en waarvoor nooit een volksraadpleging is gehouden; de verdergaande uitlevering van ons land aan Brussel waar in een referendum met grote meerderheid tegen is gestemd, geld naar de Grieken, pensioenen naar Europa, ouderenzorg ontmanteld enz.

   Dat Simon van Duin dit allemaal onder ‘plat en kwaadaardig populisme’ rangschikt in plaats van het als normale politieke onderwerpen te bezien, zegt alles over zijn smerige en rigide karakter. De aartsconservatief vol zonde- en schuldgevoel ten voeten uit.

   1. Christian Wouters

    Maar er zit ook een voordeel aan dergelijke types: je mag ze met woorden afmaken. Lucht op. Net voetbal. Spelletje. Probeer de bal te raken bij het ventiel.

    Zo ook deze windvanen die zich voordoen als richtingaanwijzer. Trap ze kapot. Pleur ze in de sloot.

    Oefenstof is het. Als d joden meer weerwoord hadden gekregen waren ze niet vergast. Je doet dus ook goed werk.

    Ja, het zijn Farizeeers. En die kreeg Jezus mooi tempelloos, in de diaspora en met als eindoffensief door de schoorsteen. Leuk hoor.

    1. Gustaafff

     “Ja, het zijn Farizeeers. En die kreeg Jezus mooi tempelloos, in de diaspora en met als eindoffensief door de schoorsteen”

     Hopelijk word je snel opgenomen in het gekkenhuis.

     1. zomaar

      @Gus ik heb jou er al eerder op gewezen !, jou Jezus was in die tijd een populist !!, hij verzette zich tegen het toenmalige regiem !.

      te vergelijken met de ons bekende partijen van nu!, die de bevolking knechten en uitzuigen.

      en een vereniging als de PVV, of FVD , die nu de populisten genoemd worden .

     2. Borrelnootje

      Bam!! Gustaaf die opmerking van Zomaar is keihard raak! Graag je gggristelijke weerwoord.

     3. swetsnek

      Applaus voor jou zomaar hahahaha daar moet ie even over nadenken ,o nee ik lul dat kan ie helemaal niet heb je ja hersens voor nodig hahahahahaha

     4. Borrelnootje

      Het was te verwachten Zomaar, dat Guus met zijn grote gggristelijke mond op jouw reactie geen weerwoord heeft. Met zijn mond vol tanden en de staart tussen zijn benen weggeslopen als een dief in de nacht. Zo zijn de gereformeerden: hypocriet en achterbaks.

     5. Gustaafff

      Ah. Noodluik is weer terug. Welkom!

  5. zomaar

   laat het zo zijn dat de huidige samenleving uit het populisme , voortgekomen is !.

   altijd zijn er delen binnen elke bevolkingsgroep , het nooit eens geweest met het regiem waaronder zij diende .

   dus of je nu blij zijn moet ?, betwijfel ik zeker als gezien de uitslag moet constateren dat een moslim partij als “denk”, een opstapje gekregen hebben binnen dit huidige regiem .

   welk nu blijk geeft al decennia lang het racisme en fascisme , (dat zit binnen de islam ingebakken) te steunen , en praat hier over een kwaadaardige populisme dat de beide denkbeelden “racisme en fascisme” tegen wil gaan , door minder islam binnen onze grenzen toe te staan .

 12. Ni28

  Rutte bedoelt dat hij zelf populist is maar een populist met andere mening is een verkeerde populist. Dus is hij de goede populist en Wilders de slechte. De populistische uitlatingen van Rutte zijn een leugen terwijl die van Wilders zijn echt. Rutte heeft veel mensen op verkeerde been gezet en daar komen de mensen te laat achter. Maar zij konden beter weten, een leugenaar blijft een leugenaar. Dom!

  1. corfo

   Ni28.
   Wat u zegt is duidelijk en is de mening van zeer velen.
   Met z’n geniepig optreden, leugens en bedrog is Rutte erin geslaagd een gedeelte van de stemmers te manipuleren. Jammer maar óók dom.

 13. corfo

  Deze hautaine man, Rutte, is niet in staat om mij te beledigen.

 14. corfo

  Laat die Rutte toch kletsen, hij heeft ons al járen belogen en bedrogen.

 15. monach

  De verkiezingen zijn voorbij, de islam is gered, de bomgordels kunnen weer uit de kast.

  1. jennifer

   Ha ha daar zeg je het goede ja, zal zeker gaan gebeuren, hoop dan wel op de juiste plaatsen bij die gene die het zo aanbidden en aanhangen.

 16. Tweedekamerpolitie

  PVV deelname regering uitgesloten.
  Het is van de zotte dat bij de vorming van een nieuwe coalitie een partij de veto krijgt van andere partijen. Wat leven we toch in een nep-democratie. De burgers kiezen voor de PVV! De regering moet de wil van de burgers uitvoeren en nu wordt de PVV geboycot omdat de “grootste”partij koude voeten krijgt bij het idee dat de PVV meebeslist bij alles wat ze doen. De coalitie zou moeten zijn; VVD/ PVV/ D66 en 50+. Dit is een meerderheid en precies wat de burger wilt. Hoe lang accepteren wij nog dat dit soort gedrag van politici? Wilders zegt wat het volk denkt en daar zouden wij meer politici van moeten hebben in Nederland i.p.v. die vuile huichelaars!

  1. Sniper666

   @ 2dekamerpol

   Pas als de PVV de grootste partij is, kan men miet om haar heen.

 17. Anna

  Zou de Nederlandse minister president Mark Rutte tegen Erdogan durven roepen ” HET VERKEERDE SOORT”?
  Het is een grove schande om PVVers ten aanzien van de hele wereld weg te zetten als “SOORT”.
  Mark Rutte minister president van Nederland moet zijn excuses aanbieden.
  Hij is met deze uitlating voor en na de verkiezingen veel en veel te ver gegaan.

  1. Vuurenhout

   Rutte bedoelde “een verkeerde VORM van populisme”. Het had het dus niet over soort en rassen. Daar moet je bij Geert zijn.

   1. jennifer

    Hiermee zet Rutte een hele bevolkingsgroep weg, die niet op hem gestemd hebben, dat doet hij ook niet met de stemmers van de andere partijen toch. Dus nooit meer het woord in de mond nemen dat Wilders dit doet, di doet de premier zelf ,en mag hij ook nooit meer zeggen dat hij er voor alle Nederlanders is, dit is een grove belediging van Rutte naar de burgers toe.

   2. zomaar

    @Vuurenhout , als Wilders het over de islam heeft of over moslims , dan bedoeld hij ook geen Ras of Soort !, maar de ideologie islam als geheel .

    en dan is hij in jou (jullie)ogen weer wel een racist , en moeten zijn uitlatingen bestreden worden .

  2. zomaar

   tja en dan alsnog de mond vol hebben ,dat de PVV en aanhang racisten zijn .

  3. swetsnek

   Die Rutte moet je gewoon wekelijks voor de rechter slepen anders niks kan guusje mooi mee om hem bij te staan of ni trolly

  4. Marija

   De verkiezingsuitslag is misschien op het eerste gezicht goed voor Nederland.
   Ik denk het niet.
   De Turkye-rel is Rutte uitermate behulpzaam geweest.
   De EU is bang uit elkaar te vallen, heeft dan ook geen baat bij een NEXIT hetgeen sommige partijen wel zouden willen.
   Rutte kreeg daarom vlak voor de verkiezingen openlijke steun van de EU (waar hij al voorzitter was geweest) en krijgt tzt een riante baan in de Eu aangeboden.
   Dát was zijn rechte rug
   De stemmers in Nederland zijn hierdoor beïnvloed (hetgeen de bedoeling was).
   Naar mijn idee zal het gevolg zijn, dat Nederland te maken gaat krijgen met verdere islamisering en meer toestroming van gelukszoekers uit landen die hier niet moeten zijn.
   Islam voegt niets toe aan Nederland, we krijgen er alleen in de nabije toekomst rellen van.
   Ook DENK in de Kamer is niet wenselijk.
   Dubbele paspoorten moeten weg bij Turken die hier zijn geboren. Alleen dán zullen deze Turken gaan integreren. Ze moeten dan wel.
   Zo niet dan zal Erdogan misbruik blijven maken van de mogelijkheid deze Nederlandse Turken te beïnvloeden. Dat doet hij overigens al lang.
   Hij, die in zijn eigen land als dictator heerst en zich met de Nederlandse politiek bemoeit, herhaaldelijk grove beledigingen uit, mag niet partner worden in de EU. Ik vermoed dat de Eu-leiders ook tot deze conclusie zijn gekomen.
   Hier is dus wat mij betreft zeker een vals spel gespeeld

 18. Ome Ga

  Kijken wat jij Pinokkio weer gaat doen met criminele immigranten de komende vier jaar!? Met je laffe D66 rechters, en je open grenzen met Merkels Utopia?

  In denStates weten ze daar wel raad mee nu, door de nieuwe (vaak Christelijke) Trump regering. Zo’n 66.000 criminelen heeeft links laten glippen, en “…wat denk je eigenlijk over het feit dat een vrouw wordt verkracht?! De impact voor haar, de impact voor haar familie?!”

  https://youtu.be/tKJUoyw2Td8

  Goeie vragen die hier nauwelijks meer worden gesteld, zeker niet in de komende slappe mutsen nepregering van de komende jaren.
  VVDjers, leugenaars, draaikonten, arrogante fietsenmakers.

 19. Ome Ga

  @Christian, ik doe mee. Wie nog meer? Stalk deze religieuze moderne farizeeër meer en meer! Hij voegt hier niets toe, alleen maar destructie met een vrome smoel.

  Fijne regen maakt nat.

  Inderdaad Guustrol:

  “Jouw soort is kwaadaardig onbenullig. Een domme kerkganger.”

 20. Ruud562

  “Na de brexit en na de verkiezingen in de Verenigde Staten is ‘ho’ gezegd tegen het verkeerd soort populisme“, aldus Rutte.

  Tja, helaas hebben velen ervoor gekozen wederom vier jaar lang onder leugens en bedrog te bivakkeren, onwenselijke islamistische instroom c.q. invloeden toe te laten, Nederlandse souvereiniteit en pensioenen te laten verdampen door en voor Europees beleid.

  En dan is de PVV verkeerd populistme??

 21. Lex

  Ik hoop dat dit kabinet snel weer valt liefst dat de formatie mislukt en we eze zomer nog echt kunnen gaan stemmen en geen gedwongen opgeklopte Erdogan VVD stem.

  Kijk eens hoe goed ik ben.

  Blijf het zeggen als die hele toestand met de turken niet had plaats gevonden had de VVD lang niet zo grote voorsprong gehad.

  De islam issues worden nu weer even onder het tapijt geveegd totdat er weer een bloederige aanslag plaatsvind in europa. Met tientallen doden en gewonden.

  Wie weet een vreselijke aanslag op het drukste moment van de dag op het centraal station in Amsterdam.

  Niet dat ik dit toewens, blijkbaar is dit nodig om Den Haag weer wakker te schudden.

  Da kan Geert Wilders weer vol op het orgel en zal de partij weer stijgen.

 22. Marija

  De verkiezingsuitslag is misschien op het eerste gezicht goed voor Nederland.
  Ik denk het niet.
  De Turkye-rel is Rutte uitermate behulpzaam geweest.
  De EU is bang uit elkaar te vallen, heeft dan ook geen baat bij een NEXIT hetgeen sommige partijen wel zouden willen.
  Rutte kreeg daarom vlak voor de verkiezingen openlijke steun van de EU (waar hij al voorzitter was geweest).
  Dát was zijn rechte rug
  De stemmers in Nederland zijn hierdoor beïnvloed (hetgeen de bedoeling was).
  Naar mijn idee zal het gevolg zijn, dat Nederland te maken gaat krijgen met verdere islamisering en meer toestroming van gelukszoekers uit landen die hier niet moeten zijn.
  Islam voegt niets toe aan Nederland, we krijgen er alleen in de nabije toekomst rellen van.
  Ook DENK in de Kamer is niet wenselijk.
  Dubbele paspoorten moeten weg bij Turken die hier zijn geboren. Alleen dán zullen deze Turken gaan integreren. Ze moeten dan wel.
  Zo niet dan zal Erdogan misbruik blijven maken van de mogelijkheid deze Nederlandse Turken te beïnvloeden. Dat doet hij overigens al lang.
  Hij, die in zijn eigen land als dictator heerst en zich met de Nederlandse politiek bemoeit, herhaaldelijk grove beledigingen uit, mag niet partner worden in de EU. Ik vermoed dat de Eu-leiders ook tot deze conclusie zijn gekomen.
  Hier is dus wat mij betreft zeker een vals spel gespeeld.

 23. jennifer

  Ik kan als Nederlander nu wel zeggen RUTTE THIS IS NOT MY PRIEMIER, omdat ik PVV gestemd heb, en deze kiezers heeft hij beledigd en sluit ze uit dan,ze horen volgens hem niet bij alle Nederlanders waar hij zogenaamd voor is dan.

 24. Arnoniemuss

  Michael van Galen gaat er weer flink tegenaan. “PVV-ers tot op het bot beledigd door Rutte”, lees ik. Met welke uitspraak dan wel? Rutte zegt: “verkeerde populisme een halt toegeroepen”. Dat is inderdaad een traumatiserende en dodelijke belediging. Dat gaat slachtoffers geven onder de PVV-ers. Dus doet Michael jankieboe; de PVV-ers zijn zielig en Rutte is gemeen.
  Het valt mij vaker op dat op deze site beledigen en wegzetten (van linksen, van allochtonen) voor velen een tweede natuur is geworden. De goeden niet te na gesproken. Maar als er dan eens iemand een terechte correctie uitdeelt (meer kun je de uitspraak van Rutte niet noemen) wordt er moord en brand geschreeuwd. Jullie zijn watjes die nergens tegen kunnen. Zo leer ik weer wat over de redactie en bezoekers van de DDS website. Een van de meest interessante sites die in lang ben tegengekomen. Compliment voor de DDS.

 25. Ritter

  Het woord “populisme” is een framing. Het is een nietszeggend woord wat alleen word gebruikt om een bepaalde partij of groep kiezers negatief weg te zetten.

  Een veel betere beschrijving van de partijen en kiezers waar Rutte het over heeft zijn b.v de woorden “antiglobalisten” en “anti-establishment” partijen.

  Wat Rutte vergeet is dat zijn partij zetels heeft verloren en dat de PVV zetels heeft gewonnen!

  Daarbij hebben de z.g rechtse partijen punten van de PVV in een of andere vorm overgenomen.

  1. Gustaafff

   Populisme is geen framing, maar de algemene benaming voor partijen die (denken) namens “het volk” (populus = volk) te spreken. De Nederlandse bevolking heeft gestemd op partijen die de PVV uitsloten van regeringsdeelname. Een klein gedeelte van de Nederlandse inwoners, stemde PVV en FvD.

   Het is duidelijk dat het volk geen zin had in populisten.

   1. zomaar

    @Gus of juist weer wel !!, de bevolking schaart zich grotendeels achter de Internationale populisten , die een eigen maakbare gekleurde samenleving willen creëren, iets tegen jou geloofsovertuiging in !, ken jij nog uit jullie sprookjes die toren die men tot boven de wolken wilde bouwen ?, wat deed jullie schepper ?, juist ja hij gaf elke werkman een eigen taal en eigen cultuur !, zodat zij nooit hem troon zouden benaderen .

    1. Gustaafff

     Het volk schaarde zich achter de gevestigde politieke partijen, @zomaar (opkomst 80%). Het Nederlandse volk heeft het helemaal gehad met het populisme. Vermoedelijk kan Rutte naar de Action om de gordijntjes voor het Torentje uit te kiezen.

     Ik denk dat we te maken hebben met het Trump-effect. Deze maakte er zo’n puinhoop van, daar iedereen koos voor de gevestigde partijen.

     1. Anna

      Vuurenhout. leg eens uit wat zou Rutte daar nou mee bedoelen “een verkeerde soort van populisme”? Heeft hij het over zijn mensen van de VVD? Die valse, demoniserende aantijgingen van Mark Rutte zullen nog als een boemerang terug slaan.

 26. nick

  Ik vindt het erg jammer dat de mensen weer in de waan van de dag getrapt zijn en even vergeten waren wat voor een aartsleugenaar Rutte is.
  Ze zullen het nog op hun bordje krijgen, deze man verwijt anderen, notabene een heel groot deel van de bevolking, waarover hij zg premier gaat spelen, iets waar hij zelf mee bezig is. Als er in mijn ogen een verkeerd populisme is dan bezigd Rutte dat wel. Jammer dat hij niet doorzien is.

  Ook heel erg jammer dat de mensen zo bang zijn voor verandering en behoudend blijven afwachten tot het te laat is. ( Stukje geschiedenis herhaald zich weer)

 27. ayreonaut

  Gelukkig, Rutte krijgt nu de mogelijkheid om “het verkeerde soort populisme” uit te bannen. Hij zal hier direct werk van maken. Volgens mij heeft hij nu vier speerpunten waarop hij dit “verkeerde soort populisme” aan gaat pakken.
  Iedere arbeider krijgt er 1000 euro bij
  Griekse leningen worden afgelost incl. rente
  De onderste steen komt boven
  De hypotheekrente aftrek wordt weer hersteld (situatie voor 2012)

 28. Pedrito

  De kortzichtige en vooral arrogante Pinokkio-imitatie Mark Rutte kan wel gaan jubelen en afgeven op PVV-stemmers, maar vergeet dat deze verkiezingen een onbestuurbaar monster hebben opgeleverd. Een regering met minimaal 4 partijen (zie de uitslag) zal ons bovenmeester Rutte niet lang bij elkaar kunnen houden. Dat wordt het gevolg van het uitsluiten en wegzetten van de VV en haar kiezers. Deze minachting komt Nederland duur te staan.

 29. swetsnek

  Ik dacht dat wij en dan bedoel ik 2 miljoen mensen maar eens burgelijke ongehoorzaamheid moeten gaan tonen om de dat linkse gepeupel dit keer niet eens hun zin te doen . Die Rutte is erger dan Erdogan

 30. peppie

  mees
  ik wil jou nog wel wel eens horen als je onder de voet gelopen word door een aantal radicale moslims die jou leven niks waard vinden en je zien als een varken of haram dan piep je wel anders

 31. Ome Ga

  “Hoe is zoiets mogelijk hier. Een z.g.n. Christiaan Wouters ontkent hier glashard de holocaust ‘Dat is nog altijd een misdrijf. Ik eis dat dit figuur met zijn perverse denkbeelden onmiddellijk uit dit forum verwijderd wordt”.

  Helegaar mee eens. Naast verbale uitbraaksels hier van bloedende koppen die rollen, ziektes, kanker, harten uitrukken, slachtplaats,…
  wat zit er allemaal nog meer in dat verdorven hart van hem?

 32. Freelux

  “Het verkeerde soort populisme is een halt toegeroepen!” Huh, ik dacht dat Rutte gewonnen had?

 33. FrankZ

  Wacht even. Zijn we hier verontwaardigd over? Wilders is kampioen in denigrerend doen. Je hier over druk maken over een fractievoorzitter die keer op keer moslims beledigd door hun profeet als pedofiel te bestempelen, is een beetje gespeeld zielig. Over zijn opmerkingen naar collega parlementsleden niet gesproken.

  Wilders is begonnen met “stoere taal”. Nu niet piepen wanneer hij het terug krijgt.

  1. corfo

   FrankZ.
   Sorry dat ik een beetje laat reageer op uw reactie; ik moest ff bijkomen van uw schrijven.
   De profeet (what’s in a name ?) was/is inderdaad een pedofiel, staat zelfs in hun geilige schrift, de koran.

 34. Pjotter

  Wat mogen we van deze zich god van NL wanende MP verwachten, met nog meer instroom van de vredelievende religie zullen zij die 2 generaties na ons komen onder de losse hoofden cultuur leven.

 35. Paaldanseres

  Vuile linkse klaploper.

  2.5 miljoen kiezers uitsluiten.
  [X] Heel normaal.
  [ ] Niet normaal

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.