Onafhankelijke (ahem, kuch) 'journalist' quasi-rechts TPO danst op graf VNL

Geen categoriemrt 16 2017, 10:00
Want stel je voor dat een partij die echt rechts durf te zijn de Tweede Kamer in was gekomen. Brr, dat moeten we natuurlijk niet willen!
De Haagse en Brusselse correspondent van TPO heeft het ge-wel-dig naar zijn zin. Je zou denken, hoezo? Is hij blij met de decimering van de PvdA? Juicht hij omdat de SP teleurstelde, wat toch opzienbarend is omdat de PvdA zo in elkaar gestort is en juist Emile Roemer daarvan had moeten kunnen profiteren?
Nou nee, meneer Aalberts is dolblij omdat VNL -- één van de weinige partijen in Nederland die echt rechts durven te zijn -- hoogstwaarschijnlijk naast de zetels gegrepen heeft:
https://twitter.com/ChrisAalberts/status/842147667979436034
https://twitter.com/ChrisAalberts/status/842264206586064896
Dat is dan dus de correspondent van een website die volgens de totaal verkeerd geïnformeerde Washington Post 'rechts' is. Het is dieptriest, maar daardoor niet minder verrassend. TPO voerde vanaf dag één een hetze tegen VNL. Chris Aalberts speelde daar een grote rol in. Hij kan dus 'trots' op zichzelf zijn: één rechtse partij minder in de Kamer dan mogelijk was geweest. Goed gedaan hoor jongen! Want stel je voor dat er een partij in de Tweede Kamer zat die het belastingstelsel op zijn kop wilde zetten en werken weer lonend wilde maken. Brr, bij de gedachte alleen lopen Aalberts de rillingen ongetwijfeld al over het lijf.
Gelukkig is er ook slecht nieuws voor Aalberts. Hij verzette zich namelijk ook tegen Forum voor Democratie, alweer een echt rechtse partij. Thierry Baudet en Theo Hiddema komen wél in de Kamer en nemen Susan Teunissen, de nummer drie op de lijst, mogelijk met zich mee als ze een restzetel kunnen binnenslepen. Als dat zo is zou dat voor Forum natuurlijk buitengewoon goed nieuws zijn, maar ook twee zetels is al een prestatie van formaat. Het is in Nederland namelijk ongekend moeilijk om door de grens van die ene zetel te breken. Het positieve nieuws? Als je eenmaal gekozen wordt ben je er bijna niet meer uit te krijgen. Forum kan zich nu dus op de toekomst richten en zijn best gaan doen om nog groter en invloedrijker te worden. Kijk maar hoe de Partij voor de Dieren dat gedaan heeft: van 2 zetels naar 5. Dat komt puur en alleen doordat Marianne Thieme al in de Tweede Kamer zat.
Hoe dan ook, een trieste actie van Aalberts, maar ach, eigenlijk zijn we dit onderhand wel van hem gewend (en van zijn werkgever). Rechts lullen als het lezers oplevert, maar feitelijk gewoon links zijn. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten