Arrogante Rutte beledigt PVV-stemmers tot op het bot: "Het verkeerde soort populisme" is een halt toegeroepen!

Geen categoriemrt 16 2017, 9:00
Oh ja, het verkeerde soort populisme. Wat is het goede soort populisme dan, meneer Rutte? De verheerlijking van Jesse Klaver? Etniciteit gebruiken om jezelf een slachtofferrol aan te meten? De geschiedenis herschrijven om Nederland in een vrouw- en zwartenonderdrukkend land te veranderen? Wat?
Hij had de verkiezingen nog maar net gewonnen of Mark Rutte liet weer eens duidelijk merken wat hij van de PVV en diens aanhangers vindt:

"Na de brexit en na de verkiezingen in de Verenigde Staten is 'ho' gezegd tegen het verkeerd soort populisme", aldus Rutte, die nu mag proberen zijn derde kabinet te gaan vormen. "In een campagne is het onvermijdelijk dat verschillen worden benadrukt. Die zijn de laatste dagen natuurlijk uitvergroot. Maar nu is het van belang het land weer bij elkaar te brengen en een stabiele regering te vormen, zodat we het land de komende vier jaar op een stabiele manier kunnen besturen."

Oh kijk, wat leuk jongens! Hij wil "het land weer bij elkaar brengen," maar daarmee doelt hij natuurlijk niet op die waardeloze rechts-populisten die op de PVV en Forum voor Democratie hebben gestemd. Dat deel van het land veracht Rutte namelijk; hij is er voor ieder ander (inclusief voor de DENK-jugend), maar dus niet voor hen. Dat zijn namelijk nazi's, ziet u.
Of, zoals Rutte het liever verwoordt, "het verkeerde soort" populisten.
Om nog even duidelijk te maken dat hij écht lak heeft aan die miljoenen Nederlanders die de PVV (en FvD) een warm hart toedragen liet Rutte vannacht ook weten dat hij Alexander Pechtold, Jesse Klaver en Sybrand Buma gefeliciteerd heeft omdat ook zij 'winnaars' zijn. Die partijen zijn er immers op vooruit gegaan. Maar wacht eens even, geldt datzelfde niet voor de PVV? Waarom noemt hij Wilders dan niet in het lijstje lijsttrekkers dat hij gebeld heeft? De PVV heeft ook winst geboekt, en dat terwijl de partij van alle kanten onder vuur lag, de hele campagne lang. Zo'n geringe prestatie is dat niet.
Maar ja, Rutte is Rutte en dus zal hij dat natuurlijk nooit toegeven. Wat hem betreft bestaan de PVV en haar aanhangers niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten