HenkKrol

Nepverdediger van ouderen Henk Krol trekt 0 euro uit voor verpleeghuizen en zorg

Geen categoriemrt 02 2017, 9:00
Het hek is van de dam: 50Plus trekt welgeteld 0 euro uit voor verpleeghuizen. Dit betekent dat, als het aan Henk Krol ligt, ouderen blijven verpieteren.
Gisteravond probeerde één van de beste Kamerleden van Nederland, Pieter Omtzigt, een Twitter-gesprek aan te gaan met Henk Krol van 50Plus. Omtzigt deelt de zorgen van die partij over de zorg van ouderen namelijk, maar er was hem iets aparts opgevallen aan het verkiezingsprogramma van 50Plus: ze lijken geen euro extra uit te trekken voor ouderenzorg. Dit terwijl ze wel voor bejaarden zeggen op te komen:
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/836502520675598336
Aangezien Krol niet antwoordde besloot Omtzigt om dan zelf maar duidelijk te maken wat het 'plan' van 50Plus precies is:
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/837040752760877072
Natuurlijk zou je kunnen denken dat dit politieke spin is van een concurrent. Helaas, niets is minder waar. Tegen het Algemeen Dagblad geeft Henk Krol namelijk toe dat Omtzigt gelijk heeft:

50Plus-leider Henk Krol heeft nog geen enkel idee hoe hij zijn plannen voor de zorg zou kunnen financieren. Dat geeft hij toe in een gesprek met deze site. Dit is opmerkelijk omdat naast een lagere AOW-leeftijd en pensioenen, zorg een belangrijk speerpunt is van de ouderenpartij.

De manier waarop ouderen behandeld worden in ons land is een grof schandaal. Krol en zijn partij hebben daar helemaal gelijk in. Maar als je dat vindt is het natuurlijk volstrekt belachelijk dat je vervolgens "geen euro uittrekt voor de zorg," zeker als je het tegendeel beloofd hebt.
En dat is niet alles: niet alleen trekt Krol geen cent uit voor verpleeghuizen, hij heeft zelfs helemaal geen geld voor de zorg in het algemeen.

50Plus wil een nieuw zorgstelsel zonder marktwerking invoeren en op termijn af van het eigen risico. Dat kost echter minstens 8,2 miljard euro, zo becijferde het Centraal Planbureau (CPB). ,,We hebben daar nog niet de complete oplossing voor,’’ zegt Krol. ,,De oplossingen hebben we nog niet 100 procent dichtgetimmerd.’’

Nee Henk, je hebt de oplossingen niet slechts "niet 100 procent dichtgetimmerd," je hebt ze helemaal links laten liggen. Het enige wat jij doet is heel hard roepen dat het zo niet kan en dan zelf met 'plannen' komen waardoor de situatie zo mogelijk nog erger wordt. Je kunt veel zeggen van het CDA én van de PVV, maar anders dan 50Plus doen zij dat wél.
Er zijn veel mensen -- zeker mensen die het gehad hebben met het establishment -- die sympathiseren met 50Plus, maar laat mij heel duidelijk over die partij zijn: 50Plus doet beloften die het niet na kan en wil komen. Krol neemt het niet op voor ouderen, hij belazert ze. Er zijn wel degelijk andere partijen die de zorgen van ouderen -- en mensen die zich druk maken over de zorg in het algemeen -- serieus nemen. 50Plus is daar -- helaas -- niet één van.
Als ouderen er de komende jaren echt op vooruit willen gaan moeten ze dus hopen dat 50Plus vooral niet groot wordt. Stap maar over naar een andere partij, zoals het CDA (als je andere denkbeelden centristisch zijn) of de PVV (als je eurosceptisch en immigratiekritisch bent), als dit je prioriteit heeft. Maar laat oplichter Krol alsjeblieft links liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten