Nepverdediger van ouderen Henk Krol trekt 0 euro uit voor verpleeghuizen en zorg

Het hek is van de dam: 50Plus trekt welgeteld 0 euro uit voor verpleeghuizen. Dit betekent dat, als het aan Henk Krol ligt, ouderen blijven verpieteren.

Gisteravond probeerde één van de beste Kamerleden van Nederland, Pieter Omtzigt, een Twitter-gesprek aan te gaan met Henk Krol van 50Plus. Omtzigt deelt de zorgen van die partij over de zorg van ouderen namelijk, maar er was hem iets aparts opgevallen aan het verkiezingsprogramma van 50Plus: ze lijken geen euro extra uit te trekken voor ouderenzorg. Dit terwijl ze wel voor bejaarden zeggen op te komen:

Aangezien Krol niet antwoordde besloot Omtzigt om dan zelf maar duidelijk te maken wat het ‘plan’ van 50Plus precies is:

Natuurlijk zou je kunnen denken dat dit politieke spin is van een concurrent. Helaas, niets is minder waar. Tegen het Algemeen Dagblad geeft Henk Krol namelijk toe dat Omtzigt gelijk heeft:

50Plus-leider Henk Krol heeft nog geen enkel idee hoe hij zijn plannen voor de zorg zou kunnen financieren. Dat geeft hij toe in een gesprek met deze site. Dit is opmerkelijk omdat naast een lagere AOW-leeftijd en pensioenen, zorg een belangrijk speerpunt is van de ouderenpartij.

De manier waarop ouderen behandeld worden in ons land is een grof schandaal. Krol en zijn partij hebben daar helemaal gelijk in. Maar als je dat vindt is het natuurlijk volstrekt belachelijk dat je vervolgens “geen euro uittrekt voor de zorg,”  zeker als je het tegendeel beloofd hebt.

En dat is niet alles: niet alleen trekt Krol geen cent uit voor verpleeghuizen, hij heeft zelfs helemaal geen geld voor de zorg in het algemeen.

50Plus wil een nieuw zorgstelsel zonder marktwerking invoeren en op termijn af van het eigen risico. Dat kost echter minstens 8,2 miljard euro, zo becijferde het Centraal Planbureau (CPB). ,,We hebben daar nog niet de complete oplossing voor,’’ zegt Krol. ,,De oplossingen hebben we nog niet 100 procent dichtgetimmerd.’’

Nee Henk, je hebt de oplossingen niet slechts “niet 100 procent dichtgetimmerd,” je hebt ze helemaal links laten liggen. Het enige wat jij doet is heel hard roepen dat het zo niet kan en dan zelf met ‘plannen’ komen waardoor de situatie zo mogelijk nog erger wordt. Je kunt veel zeggen van het CDA én van de PVV, maar anders dan 50Plus doen zij dat wél.

Er zijn veel mensen — zeker mensen die het gehad hebben met het establishment — die sympathiseren met 50Plus, maar laat mij heel duidelijk over die partij zijn: 50Plus doet beloften die het niet na kan en wil komen. Krol neemt het niet op voor ouderen, hij belazert ze. Er zijn wel degelijk andere partijen die de zorgen van ouderen — en mensen die zich druk maken over de zorg in het algemeen — serieus nemen. 50Plus is daar — helaas — niet één van.

Als ouderen er de komende jaren echt op vooruit willen gaan moeten ze dus hopen dat 50Plus vooral niet groot wordt. Stap maar over naar een andere partij, zoals het CDA (als je andere denkbeelden centristisch zijn) of de PVV (als je eurosceptisch en immigratiekritisch bent), als dit je prioriteit heeft. Maar laat oplichter Krol alsjeblieft links liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Ik schreef het al eerder. Dit gebeurt als je ouderen te lang laat doorwerken en niet alleen bij 50+. Krol is van de kaart, mevrouw Sazias is ernstig ziek en de rest is ook niet bepaald piep. Wij worden volgens de statistieken wel ouder maar lang niet allemaal en je kunt het leven niet op een gemiddelde baseren laat dat duidelijk zijn.

  1. jennifer

   Moet dan toch een bewijs zijn voor de regering met dit alles dat de AOW leeftijd inderdaad terug moet naar 65,ook zonder de partij50 plus.Dan gaan ze maar eens besparen war ze dienen te besparen, en niet alles gratis aan de import in dit land verder nog verschenken, en dit geld wat overblijft met besparingen op de import kunnen ze gemakkelijk inzetten om het eens eerlijk te doen voor eigen burgers, en de leeftijd hiermee terug brengen op 65 weer.Ben die onzin van dit kabinet inmiddels zat, dat ze altijd maar smoesjes zoeken om niet op het COA en nog meer van die subsidie slurpende organisaties, die het liefst nog meer import in dit land halen te blijven finacieren,en niet willen stoppen of bezuinigen hierop.

 2. HaZ

  Ik geloof dat Henkie het een beetje kwijt is. Jammer want hij is wel de hoop van veel ouderen en bejaarden die het nu ook niet meer weten. Ik vrees dan ook dat velen helemaal niet meer gaan stemmen. Jammer maar begrijpelijk.

 3. Peter Selie

  Zoals er eerder in de media werd weergegeven hangt rondom Henk Krol een penetrante stank van gedoe, wat volgens mij eerder zacht uitgedrukt is. 50Plus is gewoon VVD-light en al die middelbaretleeftijd suckers die hebben overwogen om een stem uit te brengen op 50Plus zullen van een koude kermis thuis komen, eerder zal door het beleid van 50Plus wanneer ze de kans krijgen een ijzige, kille wind gaan waaien in de appartement en wandelgangen van de verzorgingstehuizen, waar schraalhans in de keuken de scepter zwaait. Immigration for oil kosten de toekomstige bejaarden die niet goed meer voor hun zelf kunnen zorgen lopen de veilige plekjes mis ten faveure de asiel parasieten.

 4. Ni28

  De hoop voor de oudjes vervliegt.

 5. Gustaafff

  50PLUS heeft er altijd een zootje van gemaakt. In een regering is de schade dan niet meer te overzien: met Krol kun je de ouderen evengoed meteen op straat zetten.

 6. Robje

  Ik word het gezeur van de ouderen en dat de mens ouder wordt zat.
  Henk krol wordt afgemaakt dat hij wat “foutjes” heeft gemaakt, dit geeft weer aan dat er een soort van leeftijdsdiscriminatie is.
  Je kan niet verwachten dat iemand van wat oudere/ rijpere leeftijd op het niveau van een 20 a 30-jarige presteert, dus mag hij een foutje maken … nee dus, zeker niet in de politiek als je de oudste bent in de kamer.
  Het is prachtig dat er steeds geroepen wordt dat de mens ouder wordt maar blijft het een menswaardig bestaan?
  Gezeur dat alleen stratenmakers en bouwvakkers een zwaar beroep hebben, er bestaan ook psychisch zware beroepen welke niet benoemd worden.
  Één ding zie en lees je nooit, laat staan dat er rekening mee wordt gehouden en dat is de achteruitgang van onze hersenen.
  Ouderen presteren 20 a 30 % minder dan mensen van 20 a 30 jaar.
  Dit heet Cognitieve veroudering zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_veroudering
  50 plus had dus beter een wat jongere “frontman/vrouw” aan kunnen stellen, net als FVD, Boudet en Hiddema.
  Hiddema zie je ook twijfelen en langzamer reageren als hen iets gevraagd wordt over een onderwerp waar hij niet veel van af weet.
  Maar het blijft een kwalijke zaak van 50 plus dat ze nog niets kunnen vertellen over hun plannen, daar hebben ze tijd genoeg voor gehad, zo langzaam zullen ze toch niet zijn.
  Het is niet dat ik voor 50plus ben maar 100% FVD.

  1. Peter Selie

   Tja Robje zo te lezen heb jij ze allemaal op een rijtje, da’s maar goed ook, maar 1 ding moet van mijn hart af, de 3 ‘rechtse’ partijen FVD, VNL en de PVV gaan echt niet het verschil maken in het opgedrongen EU-beleid, daarvoor is de soevereiniteit van Nederland stapje voor stapje overgeheveld naar Brussel. Net zoals de Rijdende Rechter altijd placht te zeggen in zijn eindoordeel dat de Nederlanders het er mee moeten doen, vooraleer de soevereiniteit hersteld is.

 7. Nederland-op1

  Typisch gevalletje van jammer maar helaas, glijdende schaal de afgrond in. Hoe moeilijk kan het zijn om iets te bedenken waar je het geld vandaan kan halen? Levert misschien impopulaire maatregelen op, maar ja, bedenk iets. Snij eens in de uitgaven richting Brussel of ontwikkelingshulp, ga de overheid reorganiseren, geen geld meer richting asielzoekers die niet uit een oorlogsgebied komen, gewoon iets.

 8. Peter Selie

  15 belangrijke PLUS PUNTEN

  1. De AOW-leeftijd terug naar 65 jaar.

  2. Het huidige pensioenstelsel blijft behouden. Pensioenroof wordt gestopt: géén kortingen van de pensioenen, wél indexeren!

  3. Stop het gesol met de thuiszorg! Meer erkenning en geld voor medewerkers in de thuiszorg. Stop alle bezuinigingen op de zorg voor ouderen.

  4. Er moet een stimuleringspakket komen om oudere werknemers aan het werk te krijgen én te houden.

  5. Koopkracht van ouderen wordt hersteld en houdt in de toekomst gelijke tred met die van werkenden.

  6. Afschaffing van de erfbelasting.

  7. Het eigen risico wordt afgeschaft. Een eerste stap kan een verlaging naar maximaal € 200,- zijn. Einde aan de marktwerking in de zorg. Macht en kosten van de zorgverzekeraars terugdringen.

  8. WC’s in alle treinen.

  9. Ouderen reizen buiten de spits voordelig met het openbaar vervoer. Op elk perron en bij elke halte komen er zitplaatsen voor ouderen.

  10. Er komen meer politiebureaus en wijkagenten.

  11. 50PLUS is kritisch voorstander van deelname aan de EU en van de euro, maar wil niet dat Nederland opdraait voor wanbeleid en tekorten van andere landen.

  12. Streng maar rechtvaardig vluchtelingenbeleid. Economische vluchtelingen worden teruggestuurd en grenzen worden beter bewaakt.

  13. Het Nederlandse paspoort wordt aan nieuwkomers pas verstrekt na een verblijfstermijn van tien jaar. Voorwaarden: een gemeentelijk ‘bewijs van goed gedrag’, volledige beheersing van de Nederlandse taal en een af te leggen verklaring over de Grondwet.

  14. 50PLUS is tegen leeftijdsdiscriminatie in alle wet- en regelgeving, landelijk en lokaal.

  15. Gemeentelijke coaches helpen ouderen met internet, administratie en alfabetiseringsprogramma’s.

  Lees hier het volledige verkiezingsprogramma van 50PLUS >>> https://50pluspartij.nl/nieuwsblok1/1623-standpunten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.