Belachelijk! Nederlandse rechters tekenen petitie tegen Trump

Afshin Ellian, Derk Jan Eppink en Kees de Lange zijn terecht woedend.

Gekker dan dit wordt het niet:

1086 Nederlandse rechters hebben een petitie getekend waarin staat dat uitspraken van de Amerikaanse president Trump de rechtstaat ondermijnen. Dat is bijna de helft van het totale aantal rechters in Nederland, 2400.

De petitie is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak (NVvR) die zijn Amerikaanse collega’s wil steunen. Trump bespotte de Amerikaanse rechters door ze “zogenaamde rechters te noemen”. Dat was nadat een rechtbank een streep had gehaald door Trumps inreisverbod voor inwoners uit zeven moslimlanden.

En daarmee bewijst de rechterlijke macht in ons land maar weer dat het een bastion van politiekcorrecte D66’ers is. Toen Barack Obama het Hooggerechtshof door het slijk haalde hadden ze daar geen enkel probleem mee, maar Trump zegt iets en hop, ze komen meteen in actie.

Zoals Afshin Ellian terecht stelt op Twitter is dit “werkelijk verbijsterend”:

Hij wordt daarin gesteund door Derk Jan Eppink, columnist en voormalig europarlementariër:

Ook oud-senator Kees de Lange kan niet anders dan concluderen dat de rechterlijke macht niet langer serieus te nemen valt:

En Eppink was nog niet klaar:

Het is de zoveelste onbegrijpelijke zet van de rechterlijke macht in korte tijd. En maar klagen dat ‘we’ hen moeten vertrouwen omdat ze een toga aanhebben en daardoor automatisch — het is een soort van magie! — veel “verstandiger” zijn dan wij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wim

  Toonbeeld van een bananen republiek.

  1. hans-e-pans

   Ze hebben mij altijd wijs proberen te maken dat we hier in Nederland een onafhankelijke rechtspraak hebben.

 2. zomaar

  waar moeien zij zich mee ?.

  laat hen eerst hier hun eigenwerk afdoende doen , en niet links recht spreken .

 3. nick

  Bewijs van onbetrouwbaar en partijdigheid!

  Kom in actie mensen en stem tegen het Kartel! Die zullen ook deze slinkse D66 rechters aanpakken. Dit kan echt niet, ECHT NIET!

  Verbijstering….

 4. Floris

  Het kankergezwel komt nu volledig naar de oppervlakte. Deze linkse HONDEN zijn de schaamte voorbij.

 5. Gustaafff

  Wanneer tekenen die rechters protest aan tegen Gitmo? De rechtsstaat is in de VS al meer dan acht jaar in het geding.

 6. Wim

  En weer had Wilders gelijk over de rechtelijke macht in Nederland.

 7. Nasrani

  Walchelijk! Als fan van Trump voel ik me door deze gasten te kijk gezet. Dit is toch een politieke uiting? Kan dat niet aangepakt worden? Mijn vertrouwen in onze rechtstaat wordt steeds minder, was ook al niet veel.

 8. Wim

  Het mag wel duidelijk zijn dat dit tekenen het proces tegen Wilders totaal onderuithaalt.
  In mijn ogen zouden al die rechters die getekend hebben uit hun functie moeten worden ontheven

 9. Nasrani

  En wat een arrogantie om zich met een andere democratie te bemoeien! Amerika kan zich prima zelf redden. Kunnen wij nog wat van leren.

 10. TJ

  Geert had groot gelijk met zijn uitspaken over idioten die een land een ras noemen, omdat er dan toch een veroordeling kan worden uitgedeeld aan hun haatartij en de leider. Nu bemoeien zich nu ook met het grote Amerika, ik denk niet dat Trump heel erg onder de indruk is van die gasten, ze zijn over het paard getilt en maken ons land belachelijk

 11. Theo345

  Als je Trump wel ziet zitten en je komt voor een of andere overtreding voor de rechter dan kan je in de lijst opzoeken of hij inderdaad onafhankelijk kan rechtspreken.
  Ik zou me dan zorgen maken.

 12. Ni28

  De Nederlandse rechters hebben al hun kredieten verspeeld maar nu moeten zij zo nodig nog een kroon op zetten. Wat hebben zij met een nieuwe Amerikaanse president te maken? Zij bewijzen hun partijdigheid nu openlijk. Er is een bezem nodig om de rechtssysteem te opschonen. Het vertrouwen zou moeten teruggewonnen worden want niemand gelooft er meer in.

 13. Watchman

  Ik begin me door dit soort berichten steeds meer af te vragen of men juist niet een pro-Trump (en ook pro-Wilders) beweging aanmoedigt. Mochten deze rechters daadwerkelijk serieus bezig zijn, dan krijg ik zowaar medelijden met hen.

  Wat zullen deze mensen het zwaar hebben gehad op momenten dat het niet ging zoals zij dit wilden. Ik vermoed dat de oorzaak toch een soort ‘prinsen en prinsessen opvoeding’ is geweest.

 14. Ruud562

  En hiermee spelen die zogenaamde rechters dus de islam geheel in de kaart, plaveiden ze de weg voor de sharia! Kortom, nu wordt ook héél veel duidelijk over de véélst te lage strafopleggingen van bijvoorbeeld Syriegangers!

 15. Ruud562

  En ja, wederom de zovéélste vaststelling van het volkomen gelijk van Geert Wilders!

  1. corfo

   Het is de hoogste tijd dat de z.g. “elite” in z’n geheel wordt verwijderd uit leidinggevende kringen, rechtspraak enz. Té lang blijkt dat er een soort “inteelt” heeft plaatsgevonden op dat niveau; dat is zéér goed merkbaar in de rechterlijke macht, die lui worden immers voor ’t leven benoemd. In de loop der jaren hebben zij geleden onder inperking van hun verstandelijke vermogens terwijl hun z.g. ego is uitgegroeid tot onmetelijke proporties.

 16. corfo

  Hiermede hebben zij duidelijk gemaakt dat de NL-rechtspraak absoluut niet onafhankelijk is maar politiek wordt gestuurd. Was al redelijk bekend hoor, allemaal D66-figuurtjes die alleen in een rechtszaak een grote waffel hebben maar voor de rest geen knip voor de neus waard zijn.

 17. Sniper666

  Logisch hè, Pechtold bokst ook tegen Trump op. Ziet u de overeenkomst?

 18. jennifer

  Het kartel rechters in Nederland, wat alleen maar linkse recht uitspraken kent, ten behoeve van bepaalde bevolkingsgroepen maar niet voor eigen burgers, dient zich hiermee de ogen uit de kop te schamen. Wordt tijd dat in Nederland de rechters eens goed door gescreend gaan worden, want het blijkt steeds meer dat ze niet in landsbelang handelen maar steeds meer politiek gericht handelen, wat weinig nog met democratie te doen heeft in dit land. Alles D66 en PVDA en nog wat van die links partijen gericht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.