Bizar: Europees Parlement heft onschendbaarheid Marine Le Pen op om tweets met ISIS-beelden

Geen categoriemrt 01 2017, 12:13
Alle Europarlementariërs zijn gelijk, behalve de parlementsleden die er onwelgevallige ideeën op nahouden. Die worden op alle mogelijke manieren dwarsgezeten.
De rechtse Franse presidentskandidate Marine Le Pen wordt mogelijk vervolgd omdat ze bloederige ISIS-beelden deelde op Twitter. De politica van het Front National zette de beelden in 2015 op Twitter nadat een journalist haar partij vergeleek met ISIS (ook wel bekend onder de Arabische afkorting Daesh). "Dit is Daesh!" beet ze de journalist toe, terwijl ze afbeeldingen plaatste van gruwelijke ISIS-executies.
(Pas op: schokkende foto's!)
dddd_1
Het is duidelijk waarom Le Pen deze beelden op Twitter plaatste: ze wilde duidelijk maken dat haar partij op geen enkele manier met de walgelijke terroristen van ISIS te vergelijken is. Desondanks wordt de politica vervolgd door een aanklager in het Franse Nanterre, ze zou namelijk een wet hebben overtreden die het verbiedt om gewelddadige- of terrorisme verheerlijkende afbeeldingen te verspreiden.
Juist ja. Le Pen, die zich altijd in felle bewoordingen uitspreekt tegen de radicale islam en deze beelden juist op Twitter zette om aan te geven hoe walgelijk ISIS is, wordt nu vervolgd vanwege een wet die gericht is op sympathisanten van ISIS. Er was één obstakel voor haar vervolging: Marine Le Pen is lid van het Europees Parlement en geniet dus parlementaire onschendbaarheid. Het juridische comité van het Europees Parlement heeft echter met grote meerderheid gestemd om haar parlementaire onschendbaarheid op te heffen, zodat de Franse aanklager Le Pen kan vervolgen.
Dat is natuurlijk volslagen belachelijk. De wet die Le Pen zogenaamd zou hebben overtreden is immers gericht op het bestrijden van terrorisme, en er is geen enkel vermoeden dat Le Pen een aanhanger van ISIS zou zijn. Wellicht dat Le Pen in strijd met de letter van de wet heeft gehandeld door deze foto's te verspreiden, maar ze heeft zeker niet in strijd met de geest van de wet gehandeld. Als er iemand tegen terrorisme is, dan is het Marine Le Pen wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten