Kuzu geeft toe: ja, DENK is racistisch tot op het bot, maar dat is helemaal prima!

Kuzu geeft toe: ja, DENK is racistisch tot op het bot, maar dat is helemaal prima!

Tunahan Kuzu zegt tegen racisme en discriminatie te zijn. De werkelijkheid is anders. DENK is racistisch tot op het bot.

De lijsttrekker van DENK mocht gisteravond aanschuiven bij Nieuwsuur om tekst en uitleg te geven over zijn partijprogramma en -standpunten. Hoewel hij ongetwijfeld gehoopt had dat het een warm bad zou zijn viel dat flink tegen. Nieuwsuur is immers eerst en vooral een programma van, voor en door de PvdA. En laat dat nou juist de grootste concurrent van DENK zijn om de allochtone stem.

Natuurlijk waren de kritische vragen van het Nieuwsuur-poppetje daarom nogal hypocriet, maar dat maakt ze niet minder terecht. Er werden namelijk een paar bijzonder belangrijke zaken aan de kaak gesteld. Dan heb ik het eerst en vooral over het overduidelijke racisme van DENK.

Nieuwsuur liet videobeelden zien van Kuzu en andere DENK-leden die Nederturkse en Nedermarokkaanse Kamerleden beledigden omdat ze zogenaamd "tegen hun afkomst in stemden." Ze hebben hun "volk" verraden!!! Hun volk? Ik dacht dat we in Nederland kleurenblind moesten zijn en dat we iedereen op het eigen gedrag en denkbeelden moesten beoordelen? Blijkbaar denkt Kuzu daar heel anders over. Hij denkt alleen maar aan iemands ras, geloof en afkomst.

Zo zei Kuzu letterlijk over Kamervoorzitter Arib:

"Blijkbaar word je door de PvdA met een tweede plek beloond als je je afkomst verloochent."

De reacties van DENK-aanhangers op Facebook logen er niet om. Zij waren het allemaal eens met Kuzu en lieten weten dat ze onafhankelijk denkende politici die toevallig van allochtone afkomst zijn helemaal kapot willen maken:

"Arib, een schande voor de moslimgemeenschap. Heeft haar ziel verkocht."

Kuzu denkt daar nét zo over.

En let wel, je zult Kuzu en zijn fans nooit op een vergelijkbare uitspraak betrappen of moslimterroristen. Blijkbaar zijn die geen "schande voor de molimgemeenschap" en "verloochenen zijn hun afkomst" niet. Opmerkelijk.

Kortom, DENK is feitelijk een door en door racistische partij. En Kuzu is er nog trots op ook.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties