Burgemeester van Londen werkt zich in de nesten na harteloos commentaar dat aanslagen “er nu eenmaal bijhoren”

Afgelopen najaar heeft de burgemeester van Londen gezegd dat aanslagen nu eenmaal horen bij het leven in een grote stad. Op een dag als vandaag keren die woorden zich natuurlijk als een boemerang tegen hem.

Een oud interview dat Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, enkele maanden heeft gegeven keert vandaag terug. Terwijl Parliament Square nog naijlt van een terreuraanval van afgelopen die z’n weerga niet kende, moesten veel mensen terugdenken aan de uitspraken die de burgemeester afgelopen september deed.

Toen zei Khan – die zelf een praktiserend moslim is: “terror attacks ‘part and parcel‘ of living in a major city.” Wat betekent: woon je in een grote stad, dan zal je nu eenmaal moeten wennen aan terreuraanvallen. Het hoort er dubbel en dwars bij!

Veel tegenstanders van de Londense burgervader vinden dat de uitspraak doet blijken dat de Engelse hoofdstad veel te laconiek is geweest, en zich onvoldoende had voorbereid op verschrikkelijke scenario’s zoals afgelopen middag. Was de aanval wellicht te voorkomen geweest als Khan terrorismegevaar niet had weggewuifd als een doodgewone fact of life? Die vraag stellen velen zich nu.

En niet alleen in het Verenigd Koninkrijk. Khans bagetelliserende opmerking over terreuraanvallen zorgt voor beroering tot ver buiten de stadsmuren van Londen of zelfs de kusten van de Britse eilanden: in de Verenigde Staten twittert de Amerikaanse presidentszoon Donald Trump Jr. over het artikel. Hij kan z’n ogen niet geloven:

Khan durfde z’n woorden niet te herhalen vandaag. Hij had het alleen over de “ongelooflijke moed” van de veiligheidsdiensten. Lijkt me inderdaad wel verstandig om die dwaze woorden niet al te vaak te herhalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Adriaan

  Wat wil je? Die man is moslim, dat zegt mij alweer genoeg. Veroordelen? Ho maar, het hoort bij het leven in een grote stad. Sodemieter op. Er komt een tijd dat er een burgeropstand uitbreekt in Europa. In Europa!!!

 2. Ni28

  Aanslagen horen eenmaal bij onze leven, als goede moslim zou de Londens burgemeester het zeker moeten weten, hij hoort zelf bij deze vreedzame familie. Zijn positie hoort ter discussie gesteld te worden en meteen. Hij zelf laat zien dat multiculti niet kan.

 3. Ritter

  Sadiq Khan heeft in het verleden ook Jihadisten verdedigt. Dus we weten waar zijn sympathie ligt al zal hij dat natuurlijk ontkennen.

  Deze burgemeester bekritiseerd contant op Trump maar hij kan beter een voorbeeld nemen aan Trump die er alles doet voor de veiligheid van zijn burgers.

 4. Ritter

  “The name of the terror suspect is circulating. He is an Islamist hate preacher born in London.”
  https://twitter.com/PrisonPlanet/status/844614629057794048

  1. HaZ

   Hier nog wat aanvullende informatie over de dader. Niet geheel een onbekend persoon in terror kringen…..
   https://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Izzadeen&prev=search

 5. Timo

  Eruit met die vent. Land uitzetten samen met al die andere idioten. Mensen sta op het gaat hier ook gebeuren.

 6. Ritter

  Off Topic.

  Trump heeft dus gelijk gehad; hij is “afgeluisterd” blijkt nu bij de verhoren. De vraag is of Obama hiervan wist.

  Nunes: Trump transition team was under surveillance
  http://nypost.com/2017/03/22/nunes-trump-transition-team-was-under-surveillance/

  1. Wim

   Voor beukman over bronnen begint. Hier nog een betrouwbare.

   Nunes bestätigt: Trump-Team wurde von Geheimdiensten beobachtet

   Veröffentlicht: 22.03.17 21:54 Uhr

   Der Vorsitzende des Geheimdienstausschusses des US-Kongress’ Nunes hat am Mittwoch bestätigt, dass das Übergangsteam von Donald Trump von den Geheimdiensten beobachtet (monitored) worden war. Dies sei zufällig geschehen.

 7. A. Deijksterhuis

  Dit soort aanslagen zullen de komende tijd wel doorgaan. Zolang we ons blijven bemoeien met het midden oosten gaat dit geweld door.

  1. bjornvanherpen

   zolang die zogenaamde vluchtelingen binnen gelaten worden zal het niet stoppen, zolang de islam bestaat zal het nooit stoppen

  2. Kodi

   Zolang wij hier in Europa Islam hebben zullen de aanslagen blijven doorgaan. Waar je de Islam hebt, heb je aanslagen. Als wij van Islam smetten vrij waren, hadden onze torens nog steeds in New York gestaan.

 8. Ali Yas

  “Afgelopen najaar heeft de burgemeester van Londen gezegd dat aanslagen nu eenmaal horen bij het leven in een grote stad.”

  Daar heeft hij eigenlijk wel gelijk in. Met name als die grote steden worden bewoond door mensen die geloven dat geweld een heilig alternatief is voor argumenteren.

 9. jennifer

  Tja wat wil je weer een moslim die het allemaal prima vind, jammer dat hij zelf niet het slachtoffer geworden is, na zulke uitspraken.

 10. Two Ravens Black Kettle

  De beste man werkt zich helemaal niet in de nesten
  Immers, heel Policor London denkt er precies hetzelfdeover
  Gedrild in hun Cathedralen die ze universiteiten noemen en dagelijkse consument van de rigoreuze anti-Verlichting agitprop. van de Staatsmedia en Channel 4. (zie analogie met ons corrupt landje)

  Sterker nog, ik denk dat de betere menschen zoals D’66 clonen of (islam)Groen Links hun handjes blauw en beurs klappen over zoveel eruditie.

 11. monach

  Na de bomaanslagen op 7 juli 2005 nu opnieuw jihad in London. Blijft de islam wederom buiten schot?

 12. Wim

  Nog net vijf partijen(PVDA,VVD,CDA,GL,SP) in Nederland die geen bedreiging in de islam zien.

  1. jennifer

   En zoals met alles wat ook hun import in Nederland kan veroorzaken, wat gelukkig nog niet gebeurd is, zijn ze zoals altijd diep geschokt.

 13. buitenbeentje

  London heeft voor deze man gekozen, dat zegt genoeg.

  1. Kodi

   Het zegt iets over hoe het Islamitische gezwel zich al over Londen heeft uitgezaaid.

 14. Peter Selie

  Sadiq Khan heeft gezegd dat aanslagen nu eenmaal horen bij het leven in een grote stad, nou mijns inziens heeft hij helemaal gelijk, terroristische aanslagen horen nu gewoon bij het dagelijkse leven, en ik zou er aan toe willen voegen wen er maar lekker aan. Het is een soort van eigen schuld dikke bult, hier in Rotterdam heeft men óók zo’n pracht exemplaar, een praktiserende moslim als burgemeester aangesteld (Het D66 plan voor een gekozen burgemeester was nog niet zo gek). Wanneer het volk klaar is met islamitisch, door fundamentalisme gelardeerde terroristische aanslagen dan dienen ze dat kenbaar te maken door middel van een brede maatschappelijke discussie over het kwaad dat ze over zichzelf hebben afgeroepen.

  Beter zou zijn dat ze op de juiste rechtse islam-kritische partijen hadden gestemd.

  Decennia lang heeft het klootjesvolk wat zó netjes en keurig in hun oude arbeidersbuurten in de grote steden hebben gewoond, verhuist naar hun gloednieuwe rijtjeshuizen en naar de Vinex Wijken gewoon getolereerd dat ze eigenlijk vrijwillig gedeporteerd zijn uit hun oorspronkelijke locatie waar zij het gewoon gezellig hadden met Nederlanders onder elkaar, totdat de umvolking zich begon te voltrekken en hun ‘mooie’ buurten niet meer zo veilig en aantrekkelijk werden gevonden, gevoed door het idee van de bestuurlijke elite die met hun positieve discriminatie de Nederlander gewoon de islamitische stront in hebben geduwd.

 15. Ruud562

  @bjornvanherpen: “zolang die zogenaamde vluchtelingen binnen gelaten worden zal het niet stoppen, zolang de islam bestaat zal het nooit stoppen”
  Chapeau bjorn, chapeau!
  Want inderdaad, zolang het gif (de islam) alle ruimte krijgt zal de de normaal denkende maatschappij vergaan! Een maatschappij waarin een vrouw bijvoorbeeld niet hoeft te worden ingepakt, maar zich vrijuit kan bewegen, gelijk de man! Een maatschappij waarin men met respect omgaat met andersdenkenden.
  Helaas hebben onze politicy in het verleden en nu, geleid door winstbejag, egocentrisch en volkomen naief en dom gedrag de deuren wijd open gezet voor dat gif, onder het mom van goddienstvrijheid! Een vrijheid voor gevaarlijke, onbetrouwbare gesjeesden die de ondergang betekenen van de vrije mens! Al overduidelijk aangetoond met onder andere de cartoonmoorden!

 16. Kodi

  Het maakt mij zo langzamerhand niet meer uit hoe dat Islamitische gezwel uit Europa wordt verwijderd. Als dat Islamitische gezwel maar uit Europa wordt verwijderd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.