Censuur: GroenLinks-raadslid noemt DDS “extreemrechts”, vindt dat wethouder ons niet mag retweeten

Schermafbeelding 2017-03-31 om 00.10.25
Foto: De Purmerendse GroenLinks-fractievoorzitter René Verhoogt. Bron: YouTube / Mellie 1967

De fractievoorzitter van GroenLinks Purmerend, René Verhoogt, is beledigd dat DDS negatief schrijft over zijn partij, en wil een wethouder zelfs verbieden om onze berichten te delen op Twitter.

De Purmerendse fractievoorzitter van GroenLinks heeft donderdag raadsvragen gesteld aan wethouder Rotgans omdat hij een bericht van DDS had geretweet. U leest het goed. Berichten van DDS delen mag niet van GroenLinks – onze website zou namelijk “extreem-rechts” zijn. Het gaat om het volgende twitterbericht:

In het stuk citeert DDS Marianne Zwagerman, die in haar column voor BNR op epische wijze de vloer aanveegt met linkse hypocrisie. Linkse figuren zoals Anne-Fleur Dekker en Erik van Muiswinkel vinden het namelijk fantastisch om Thierry Baudet weg te zetten als “racist” en “fascist”. Tegelijkertijd kraait geen haan naar het feit dat Wijnand Duyvendak, de campagneleider van GroenLinks, vermoedelijk betrokken was bij de terroristische RaRa-organisatie.

Dat zijn feiten waar de Purmerendse GroenLinks-fractievoorzitter Verhoogt niet graag mee wordt geconfronteerd. Hij betoogt zelfs dat het retweeten van onze berichten in strijd is met de “gedragscode” voor sociale media die de raadsleden met elkaar hebben opgesteld. De Dagelijkse Standaard zou namelijk “extreem-rechts” zijn. Tijd voor raadsvragen dus!

Dit is natuurlijk volslagen krankzinnig. Er staat niets, maar dan ook niets raars in het bericht dat de wethouder deelde. Het is een feit dat Wijnand Duyvendak criminele daden heeft gepleegd in zijn activistische verleden – hij heeft hiervoor zelfs moeten opstappen uit de Tweede Kamer. Bovendien is de bewering dat De Dagelijkse Standaard “extreem-rechts” zou zijn, volkomen uit de duim gezogen. DDS is een rechts-liberale site die zegt waar het op staat. Met “extreem-rechts” hebben wij niets te maken. In een telefoongesprek met De Dagelijkse Standaard enkele uren na de raadsvergadering kon René Verhoogt geen antwoord geven op de vraag waarom hij DDS “extreem-rechts” noemt:

“Daar heb ik wel argumenten en bronnen voor, maar die heb ik niet paraat”

Je zou verwachten dat een raadslid dat naar eigen zeggen wil “verbinden” en de “tweedeling in de maatschappij” wil tegengaan, goed onderzoek doet voordat hij een website met miljoenen lezers per maand zomaar wegzet als “extreem-rechts”. Één bezoek aan De Dagelijkse Standaard was genoeg geweest om te zien dat wij helemaal niets te maken hebben met “extreem-rechts” of soortgelijke verwerpelijke bewegingen.

Een typisch gevalletje linkse hypocrisie dus. De Purmerendse GroenLinks-fractievoorzitter klaagt over een “onjuist” bericht omdat er feiten instaan die hem niet bevallen, en maakt zelf, zonder enige onderbouwing, onze website uit voor “extreem-rechts”. Sterker nog, hij roept een wethouder op het matje en wil hem op grond van de gedragscode verbieden om ons te retweeten. Je reinste censuur, zoals ook Marianne Zwagerman zelf opmerkte:

René Verhoogt is het zoveelste bewijs dat links totaal geen kritiek kan verdragen. Wat niet in het politiek-correcte straatje past, wordt weggezet als “racistisch” of “fascistisch”. Dezelfde smerige tactiek die Anne-Fleur Dekker tegen Thierry Baudet gebruikt, gebruikt deze GroenLinks-fractievoorzitter tegen DDS. Gelukkig trapt helemaal niemand meer in die linkse lasterpraatjes. Ook wethouder Rotgans liet zich niet van de wijs brengen, en zei dat hij niets fout had gedaan.

Raadslid Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend nam het zelfs op voor DDS: volgens hem hoor je GroenLinks nooit klagen als anderen kritiek krijgen, maar nu hun eigen partij ervan langs krijgt worden er opeens raadsvragen gesteld. De spijker op zijn kop. René Verhoogt kan het voortaan beter laten bij raadsvragen over onderwerpen die er wél toe doen. Ouderenzorg bijvoorbeeld, of onderwijs. Op zijn leugens over DDS en zijn oproep tot censuur zit namelijk niemand te wachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

55 reacties

 1.   

  ”Ik kan het debat niet winnen, dus trek ik de extreem-rechts kaart!”

  1.   

   @Dutch-Patriot
   Voor Groen Links is zelfs de SP al extreem rechts. Die partij dorst ooit Arbeid en kapitaal te publiceren! Nou eh, dat gelezen hebbend, dan is Wilders een kleuter.

   Ze hadden overigens volkomen gelijk, daar niet van, maar die nuancering zal Groen Links nooit maken. Het lijkt wel of de waarheid vertellen inmiddels is verheven als zijnde extreem rechts of anders wel ‘populisme'; schijnt ook al een vreselijk vies woord te zijn.

 2.   

  Die groenlinkse antieke fractie-voorzitter moet zich bezighouden met zijn werk en niet
  zeuren over een tweet.
  Hij kan beter klagen over het feit dat zijn partij een man als Duyvedak op het podium heeft gehesen, dát is in mijn ogen pas storend en op zo’n partij zou ik NOOIT stemmen.

  Dus mijnheer Verhoogt: haal eerst de balk uit uw eigen oog vóór u de splinter uit die van een ander wil verwijderen.
  Voor mij ben je een sukkel.

 3.   

  En dat zegt een man (nou ja, man) die zelf uit een extreem-linkse hoek komt? Man, laat je nakijken. Ik adviseer je een goede psycholoog te consulteren. Hij kan je misschien nog uit deze nare droom helpen.

 4.   

  Zelfreflectie
  wat is de definitie & betekenis.

  Zelfreflectie is het naar zichzelf kijken en daarbij het eigen handelen overdenken. Men houdt zichzelf als het ware een spiegeltje voor.
  Dit figuurlijke spiegeltje voorhouden heeft als doel om bewust te worden van handelingen die zowel bewust als onbewust gemaakt worden. Bij zelfreflectie wordt er gekeken naar wat men goed en wat men minder goed kan. Over deze zaken wordt nagedacht en hierin worden oplossingen gezocht om minder goede kwaliteiten te verbeteren en goede kwaliteiten te behouden. Als een persoon op een juiste manier naar zichzelf kijkt, verduidelijkt hij of zij hiermee het zelfbeeld. Met een juist eigen zelfbeeld is het gemakkelijker om met toekomstige situaties om te gaan, aangezien er nagedacht is over het eigen handelen. Bij het competentiegericht leren in het moderne beroepsonderwijs speelt zelfreflectie een grote rol. Hierbij is een zekere mate van zelfreflectie namelijk vereist aangezien er de nadruk wordt gelegd op het eigen handelen.

 5.   

  Off Topic:
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3118435/2017/03/30/Rellen-aan-Turkse-ambassade-Brussel-Drie-personen-neergestoken.dhtml

  Dit is het absolute bewijs dat deze groepen Turken niet thuis horen in onze westerse landen. Op de vuist gaan tijdens verkiezingen, is iets dat thuis hoort in een bananenrepubliek. Door al dat gespuis maar te tolereren, gaan onze normen en waarden naar de verdommenis.

 6.   

  Extreemrechts? Welneen. Ik vind wel dat DDS meer en meer populistisch is geworden – da’s jammer. Maar extreemrechts, niet.

  1.   

   @Guus, dat is niet jammer, maar een verrijking. De verhouding links en rechts is erg scheef geworden. Het wordt hoog tijd dat er een stevig antwoord aan links wordt gegeven. De verdeeldheid is te groot.

   1.   

    Je kunt links ook bestrijden zonder knetterpopulistisch te wezen.

  2.   

   Guus geluk. Wat is dat “populistisch worden”.

   1.   

    @anna, zo van “het partijkartel”. DDS is een soort Nederlandse Breitbart geworden. Alhoewel, Breitbart is tienmaal meer conservatiever dan DDS.

    1.   

     Onzin. Onze stijl is populistisch, maar onze inhoud is rechtsliberaal. Breitbart is zowel qua stijl als inhoudelijk populistisch. Als je dat niet ziet heb je er de ballen verstand van.

  3.   

   Nou Simon je afkeer van het z.g.n. populisme is keer op keer heel duidelijk uit de verf gekomen, en zelfs het foute-populisme wat dat ook moge zijn wordt door jouw onder verschillende accounts verkettert. En als je het jammer vindt waarom blijf je dan nog steeds reageren hier? Het is voor mij zo duidelijk als wat dat je gewoon een agent provocateur bent met je eloquente linkse praatjes die door de opiniemakers gevormd is.

   1.   

    Peter selie, ik heet geen simon en ik ben niet het persoon voor welke je me aanziet. De redactie kan ongetwijfeld bevestigen dat ik niet die persoon ben: zij hoeven simpelweg alleen de IP’s naast elkaar te leggen – die komen niet overeen.

    Dan je vraag: de verkettering van het populisme. Ik verketter het populisme niet, maar keur het verkeerde populisme wel af. Verkeerd populisme is de bereidheid tot het benoemen van problemen, maar het onvermogen (of onwil) deze op te lossen. Laat ik duidelijk zijn: dat is niet wat DDS aanhangt.

    1.   

     Toedeloe Simon ik ga lekker naar de sportschool, zou jij ook eens moeten gaan doen en gewoon eens contact maken met andere mensen dan diegene die binnen jouw enge kring van hoogopgeleide enge mensen de dienst uitmaken.

  4.   

   Ik vind jou hier anders altijd al zeer links populistisch ook toen je nog onder de naam Guustaaf hier reageerde.

 7.   

  Jonge, jonge als je leider GroenLinks Jesse Klaver zijn grote vriend Wijnand Duyvendak die verklevingen heeft met RaRa als campagneleider heeft aangesteld en gemeenteraadsleden die fascistisch oproepen tot geweld in je gelederen hebt hoe durf je dan kritiek te uiten op anderen.

 8.   

  Waar en hoe laat komt de eerste column van Jan Roos?

  1.   

   Rond twaalven, hoofdpagina.

 9.   

  De aanslagen van RaRa vonden pakweg dertig jaar geleden plaats. Sindsdien hebben er zeer veel hanen gekraaid naar Duyvendaks betrokkenheid daarbij. Hij heeft er zelfs om uit de politiek moeten stappen in 2009. Zwagerman lult dus weer eens uit haar nek.

  Voor wat betreft de politieke signatuur van DDS: laten we niet als politiek correcte mietjes om de hete brei heendraaien, maar het beestje gewoon bij de naam noemen. Feit is dat een groot deel van de reactioneurs PVV stemt. In het programma van de PVV staan een paar extreem-rechtse punten. Derhalve kunnen die reactioneurs met recht extreem-rechts worden genoemd.

  Uiteraard hoeft dat voor niemand een reden te zijn om berichtjes van DDS niet te retweeten.

  1.   

   Beukman heeft het framen aardig onder de knie. “Feit is dat een groot deel van de reactioneurs PVV stemt. In het programma van de PVV staan een paar extreem-rechtse punten. Derhalve kunnen die reactioneurs met recht extreem-rechts worden genoemd.”

   Dit valt in de categorie ‘een koe is een dier, dus ieder dier is een koe’. Beukman is een hitser en een sukkel.

   1.   

    Niks framen, @IJslijm. Gewoon de dingen benoemen. Jij behoort tot de neo-politiek correcte meute, daar prik ik doorheen.

   2.   

    Je kent toch het gezegde “Holle vaten schreeuwen het hardst.”? Bezie alzo Beukman’s virtuele drek met de daarbij behorende virtuele penetrante stank.

  2.   

   Zijn de argumenten op, dan gaan we maar weer de hangende plaat “extreem rechts” afdraaien, nietwaar? Meer dan hard geschreeuw uit een hol vat is het niet. Het moge een ieder bekend zijn in welke (sub-)culturen harder schreeuwen werkt. Ik denk hierbij aan o.a. de bloedbroeders links en de Islam.

   1.   

    https://www.aivd.nl/publicaties/publicaties/2010/11/02/aivd-rapport-dreiging-vanuit-extreemrechts-en-rechts-extremisme-gering

    De Algemene Inlichtingendienst verstaat onder extreemrechts:

    “De AIVD gebruikt de term ‘extreemrechts’ voor groepen met een xenofoob en nationalistisch gedachtegoed die dit met democratische middelen nastreven.”

    In het rapport dat op de desbetreffende website is te vinden (2010), wordt de PVV niet genoemd: wel spreekt men over de NVU en de Neonazi’s (de AIVD geeft aan dat het Nationaal-Socialisme rechts is en niet links). Wilders heeft nationalistische plannen op zijn agenda staan…

    “Verbod Koran”

    …en voldoet daarmee aan de beschrijving van de AIVD.

    1.   

     Guus probeert de PVV constant in de ‘extreemrechtse’ hoek te duwen, om zichzelf te overtuigen dat hij toch echt tot het goede, linkse, humane kamp behoort. ‘Dank u wel God dat ik zo goed ben’. Braaf hoor Guus.

     Toch leuk om Guus ook te zien melden dat de PVV niet op de extreemrechtse index voorkomt. Waarvan akte. De conclusie die hij aan het eind er zelf even tussendoor moffelt, laten we geheel voor zijn rekening.

     1.   

      @IJscoman, de PVV heeft extreemrechtse standpunten, iets dat ik aan de hand van de AIVD-beschrijving concludeer. Over het algemeen zou ik de PVV niet in een typisch rechtse “hoek” zetten. Sociaal/ecomisch, zijn ze immers zo links als het maar zijn kan.

      Dit is exact de reden waarom de andere partijen de Vrijheidspartij buiten de macht hebben geplaatst.

     2.   

      Guus, dat de andere partijen de macht hebben wil nog niet zeggen dat ze gelijk hebben. De PVV benoemt problemen en draagt oplossingen aan. De gevestigde partijen murmelen wat achter hun hand over eventuele, mogelijke ahum kuch kuch ‘kleine probleempjes’ en is in de verste verte nog niet aan oplossingsdenken toe. Laffe wegkijkers die elkaar pijpen en bewieroken.

     3.   

      Neen, @IJscoman, je draait de zaken om. Natuurlijk is de zelfverklaarde Partij van de Vrijheid bereid de problemen te benoemen. Althans, de problemen zoals een deel van ons volk die beleeft. De verregaande islamisering van onze samenleving, de doorgeschoten regelzucht van Brussel, de onbeperkte immigratie en de gevolgen van het noodzakelijk bezuinigingspakket.

      Maar als je dacht dat de roeptoeterende PVV met concrete oplossingen komt, kom je van een koude kermis thuis. Behalve een vaag A4-tje met enkele extreemrechtse punten, evenals een niet doorgerekende economische agenda, waar de meerderheid van het volk weinig voor voelt, heeft de PVV weinig goede oplossingen te bieden.

      Ironisch genoeg plaatst de PVV zich met de extreemrechtse punten opzettelijk buiten de macht.

      Zo, wat doen ze in de fractiekamer van de PVV? Stoppen ze met het provocerend politiek bedrijven? Zetten ze dat krankzinnige program definitief op de vuilnisbelt? Zeggen ze: “oké, we hebben jullie belooft niet met VVD-Rutte samen te werken, en daar houden we ons aan.” Niets van dat alles. De Calimero’s klagen steen en been dat ze uitgesloten zijn door de elite, terwijl zij deksels goed weten, dat de oorzaak in de standpunten van hun programma ligt.

      Zo rolt nou het verkeerde populisme, @IJscoman. Weglopen, verdraaien en liegen.

     4.   

      Inderdaad Guus, in weglopen, verdraaien en liegen ben jij een ster. Je hele reactie bestaat uit niets anders. En natuurlijk de eeuwige gebedsmolen met dezelfde nonsens over de PVV als altijd. Net als zovelen hier op dit forum besluit ik ook maar om geen woorden meer aan jou vuil te maken. Je kunt niet uit je harnas komen en vervalt eeuwig in herhaling. Dat is mijn energie niet waard. Bonjour!

     5.   

      Ik constateer dat je geen argumentatie hebt om mijn kitiek te weerleggen. Mijn reactie is gestoeld op pure feiten. Maar eerder heb ik al geconcludeerd dat feiten niet zijn besteedt aan de calimero’s van de vrijheidspartij.

    2.   

     Dat is dus een mening guusje en meer niet zo zijn er heel veel mensen die een mening hebben .
     Ook de inlichtingendienst

    3.   

     Guus geluk. Volgens de Wet is oproepen tot geweld en moord verboden. In uw boek wordt honderden malen opgeroepen om christenen, Joden en alle andersdenkenden te doden, verbranden en te martelen. Is dat via een zogenaamd religieus boek wel toegestaan?

     1.   

      @anna, het is niet “mijn” boek, maar het plan is zeker extreemrechts.

     2.   

      @Anna
      Inderdaad is dit alles via een religieus boek toegestaan, en moet het in een bepaalde context worden gelezen. In het Oude Testament wordt op nog veel grotere schaal genocide gepleegd, worden meisjes en zelfs jongens verkracht, homoseksuelen gestenigd, enzovoort. Moeten we het OT dan maar verbieden? Welnee!

      De PVV wil de koran verbieden en moskeeën sluiten. Daarmee draait deze partij een aantal fundamentele grondrechten de nek om. Wie durft te beweren dat de PVV desondanks niet extreem-rechts is op politiek gebied, heeft een dikke klodder neo-politiek correcte derrie in de ogen.

 10.   

  Ach beter rechts als wat Hitler vroeger was dat was extreem links NSDAP partij

 11.   

  De correcte links niet welgevallige media word maar wat snel weggezet als extreem rechts.

  DDS geeft alleen een niet politiek correcte mening over de politike gang van zaken.
  Dat word blijkbaar niet door iedereen even enthousiast ontvangen.

  Nogmaals ik hoop dat er geen kabinet met GroenLinks gaat komen.

  Het milieu is dat belangrijker den ouderenzorg en gezondheidzorg. Tja sorry jongens het geld is op die windmolens waren toch duurder dan we dachten.

  Gezondheidszorg Tja sorry dan had u zich beter moeten verzekeren tja dat is duurder die windmolens kosten zoveel geld dat moet toch ergens vandaan komen dus u moet een +++polis nemen €300,- per maand.

  Kunt u dat niet betalen?? Dan neemt u toch een krantenwijk.

  Hopelijk geen afbreek kabinet Rutte3.

  Mocht dat er toch komen dan hoop ik dat dit land snel uit zijn leiden word verlost en dit kabinet snel valt.

 12.   

  Het is altijd goed nieuws wanneer de antidemocraten, de fascistoide anti-fascisten, Rara-groupies, de cultuur-relativisten en de zilverlingentellers zenuwachtig worden.
  Dan weet je dat je het goede pad bewandeld.

  Links heeft haar tentakels overal inzitten van het onderwijs tot justitie en het maatschappelijk middenveld tot de media maar het Net is voorlopig nog (redelijk) vrij.
  En dat maakt het policor censuur-tuig zenuwachtig.

  1.   

   Links is kennelijk slecht bestand tegen de hardheid van de waarheid. Ik zie overigens niet in waarom de waarheid hard is. Want de waarheid is slechts hard voor hen die deze vrezen. Waarom vreest links de waarheid?

 13.   

  Groen Links begint nu wel heel erg zichtbaar een vergaarbak van psychiatrische patiënten te worden. Dat gekkenhuis en die dwangbuis oude stijl blijken zo gek nog niet te zijn.

 14.   

  Weer zo’n betweter die de vrijheid van meningsuiting schendt.

  Dit soort hoort niet meer in de politiek, maar aan de schandpaal.

  Aftreden lul de behanger

  1.   

   Deze idioot schendt de grondwet en zou door het OM vervolgd moeten worden.
   Hij overtreedt gewoon de wet.

   1.   

    Anne Fleur deze man verdient jou taart

    1.   

     jou moet jouw zijn

   2.   

    De grondwet geeft aan hoe de staat zich tov de bevolking moet gedragen. Een persoon kan de grondwet niet overtreden, hooguit de wetgeving die afgeleid is van de grondwet.

    1.   

     Slimste of de meest linkse van de klas?
     Er is heus wetgeving die dit soort linkse praktijken aan kan pakken.
     Wie wedijveren naar de grootste politieke moordenaars in de geschiedenis.
     Hitler, Stalin en Mao.
     Een fascist (ultra rechts) en 2 communisten (links tot ultra links).
     Dus wereldvreemd is het niet dat ook ultra-links de mensen de mond snoert c.q. (mond)dood maakt.
     Dichterbij moordenaar Folkert, een kompaan van Groen Linkse Duyvendak

     1.   

      ik ben knap rechts, PVV kiezer sinds het begin, maar ik ben niet degene die roept dat een burger de grondwet overtreedt, dat kan namelijk niet. De reactie op mijn bijdrage toont het geirriteerde, “ik weet het beter” toontje, dat eerder links typeert als rechts. Verder ga ik hier geen polemiek van maken, zonde van mijn tijd.

 15.   

  Terreur, moord en doodslag, volkerenmoord, discriminatie (Positief en negatief). Er zijn 2 stromingen die daar het meeste aan doen: links en islam.

 16.   

  Dat hij lid is van een extreemlinkse moordende club verzuimd hij hierbij dan toch te vermelden. Deze man is net zo n malloot als dat links extremistisch gevaarlijk exemplaar dekker van hun club. Groenlinks is zo n gevaarlijke partij voor dit land dat men de uitspraken van deze gast maar net zo serieus moet nemen als de uitspraken wat GroenLinks voor n paar dagen terug deed over dekker en de dag erna gelijk omdraaide.

 17.   

  https://www.youtube.com/watch?v=5KILsMACjrA

  Linkse elite wil mensen kiesrecht afpakken

  ‘Linkse elite stelt algemeen kiesrecht ter discussie’

  De weerzin tegen het populisme is in sommige links-intellectuele kringen zo groot dat het algemeen kiesrecht ter discussie wordt gesteld. Dat zei Rene Cuperus van het wetenschappelijk bureau van de PvdA gisteravond in een interview met Elsevier-journalist Syp Wynia in WNL Opiniemakers.

  Volgens Cuperus komt hij vaak mensen tegen die stemexamens willen invoeren. “Bijvoorbeeld op universiteiten.” Bij een stemexamen zouden eerst een aantal vragen goed beantwoord moeten worden voor men echt gebruik mag maken van het stemrecht.

  De PvdA-wetenschapper schreef eerder over deze ontwikkeling in een column in de Volkskrant. Volgens Cuperus is de neiging om mensen hun kiesrecht af te pakken een reactie op de “populistische opstand”.

  ‘Ze kijken met verachting neer op de onderkant van de samenleving’

  Dat het juist vaak linkse mensen zijn die dit bepleiten vindt Cuperus vreemd. Juist de socialisten hebben veel te danken gehad aan de invoering van het algemeen kiesrecht begin twintigste eeuw. “Spugen in je eigen bron”, meent Cuperus dan ook. “Die kijken nu met verachting neer op de onderkant van de samenleving.”

  Referenda? Toch maar liever niet

  Linkse partijen die voor referenda zijn, zoals GroenLinks en D66, zien dat hun leden daar steeds minder in geloven, zei Wynia.

  Wynia en Cuperus vinden de ontwikkeling beiden een gevaar voor democratie. “We moeten daar veel zuiniger mee zijn, willen we ons democratisch eiland in een autoritaire wereld overeind houden”, zei Cuperus.

  http://wnl.tv/2017/03/22/linkse-elite-wil-mensen-kiesrecht-afpakken/

 18.   

  Feiten zijn al jaren ‘extreemrechts’ bij links.

 19.   

  Wat verwacht je van oude communisten ook? Censuur is het eerste stap naar communistische dictatuur. De waarheid moet overwinnen maar alleen hun waarheid. Een goede artikel over GL van Afshin Elian in de Elsevier. Meisje Dekker laat de wortels van de GL zien in volle glorie.

 20.   

  Het woord populistisch wordt te pas en te onpas gebruikt. Sinds kort hebben wij nog de goede en de verkeerde populisme zoals Rutte ons wilt doen geloven. Vul maar in, zijn populisme is goed en die van Wilders en anderen verkeerd, natuurlijk. Laten wij het woord vooral niet zien als een schelwoord zoals de linksen ons willen doen suggereren.

  1.   

   In dat licht zou je Rutte dus een antipopulist kunnen noemen, gezien zijn egoïstische agenda.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!