Jongerenorganisatie Forum voor Democratie nu al groot succes: 1200 nieuwe leden op dag één

Geen categoriemrt 31 2017, 10:10
De JFVD kan alleen maar worden omschreven als bijzonder geslaagd: binnen zes uur na de lancering van de FVD-jongerenafdeling hadden al 1000 jongeren zich ingeschreven als lid, en aan het eind van de dag was dat aantal zelfs opgelopen tot 1200.
De Jongerenorganisatie Forum voor Democratie (JFVD) heeft op haar eerste dag direct bewezen een gat in de politieke markt te vullen. Gisteren schreef ik al dat de JFVD waarschijnlijk zeer snel zou groeien, en dat blijkt inderdaad het geval. Maar liefst 1200 jongeren schreven zich donderdag in als lid, en de verwachting is dat dat aantal de komende dagen, weken en maanden nog veel verder zal oplopen. FVD-voorman Thierry Baudet is zeer tevreden over de toestroom van leden:

“FVD is nu bezig op een gecontroleerde wijze de organisatie verder uit te bouwen. Vanmiddag lanceerde FVD de Jongerenorganisatie Forum voor Democratie (JFVD). Binnen zes uur na de lancering via Facebook hadden zich al meer dan 1.000 jongeren aangemeld. FVD maakt als enige partij de grote vragen van onze tijd bespreekbaar en loopt niet weg voor de feiten.”

Evenals FVD, dat in minder dan zes maanden tijd zesduizend leden welkom mocht heten, voorziet JFVD duidelijk in een politieke behoefte. JFVD-voorzitter Frederik Jansen is trots:

“Wij zijn enorm trots dat we in minder dan zes uur al ruim 1.000 leden hebben mogen verwelkomen. Dit toont de online kracht van Forum voor Democratie en de sterke betrokkenheid van jongeren bij deze nieuwe partij. Iedereen in Nederland is nu toe aan iets nieuws en dit geldt nog veel meer voor jongeren!”

Als er iets is wat bewijst dat jongeren inderdaad toe zijn aan iets nieuws, is het wel de massale toestroom van leden bij de JFVD. Ook JFVD-secretaris Carola Dieudonné is onder de indruk en noemt het "ongelofelijk" dat zoveel jongeren zich al hebben aangesloten. De JFVD zal seminars, sprekersavonden en borrels organiseren voor de leden, om het FVD-geluid ook onder jongeren te laten horen. De eerste stappen zijn in ieder geval een groot succes, dus dat belooft wat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten