Bild: “Nederland vroeg Turkse minister om niet vóór de verkiezingen te komen, maar Turkije ging niet akkoord”

Als dit waar is heeft Mark Rutte helemaal geen ruggengraat “gevonden.” Hij speelde dan gewoon een extreem vies politiek spel.

De Duitse krant Bild bericht dat de Nederlandse regering de Duitse minister van Buitenlandse Zaken gevraagd had of hij een boodschap wilde doorgeven aan zijn Turkse ambtgenoot Mevlüt Cavusoglu: wilde hij zijn bezoek aan Nederland alsjeblieft uitstellen tot na de verkiezingen in ons land? Volgens Bild wilde de regering dat omdat Rutte en Asscher bang waren dat een bezoek voor de verkiezingen islam- en immigratiecritici in de kaart zou spelen.

Hier staat het in het Duits:

Der türkische Außenminister Mevlüt Cavusoglu wurde vor seiner verhinderten Einreise in die Niederlande von holländischer Seite offiziell gebeten, auf Wahlkampfauftritte zu verzichten, erfuhr BILD aus diplomatischen Kreisen. Demnach hatte Deutschlands Außenminister Sigmar Gabriel bei seinem Treffen mit Cavusoglu am vergangenen Mittwoch in Berlin seinem türkischen Amtskollegen die Bitte der niederländischen Regierung weitergegeben, direkt vor der anstehenden Parlamentswahl in Holland auf Wahlkampfauftritte zu verzichten, da dies nur Gegner der Türkei und des Islam in Holland stärken würde. Cavusoglu habe gegenüber Gabriel Verständnis gezeigt und sich bereit erklärt, die Bitte Hollands zu berücksichtigen. Dennoch reiste der türkische Minister am Wochenende Richtung Holland, wo ihm jedoch keine Landeerlaubnis erteilt wurde.

Screen Shot 2017-03-12 at 20.56.13

Met andere woorden:

“De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu werd voor zijn verhinderde reis naar Nederland van Hollandse kant officieel gevraagd om af te zien van het voeren van campagne, hoort Bild uit diplomatische kringen. Daarna heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel bij zijn ontmoeting met Cavusoglu op woensdag in Berlijn zijn Turkse ambtscollega het verzoek van de Nederlandse regering doorgegeven om zo kort voor voor de parlementsverkiezingen in Nederland geen campagne te voeren, omdat dit de krachten tegen Turkije en de islam in Nederland alleen maar zou versterken. Cavusoglu heeft tegenover Gabriel toegezegd en zich daartoe bereid verklaard om het verzoek van Nederland in te willigen. Desondanks reisde de Turkse minister in het weekend toch naar Nederland, waar hij geen toestemming kreeg om te landen.”

Dit impliceert natuurlijk dat Cavusoglu na de verkiezingen wel welkom was, maar dat de regering hem nú niet wilde ontvangen omdat dit de ‘anti-Turkije en anti-islamitische krachten’ in ons land zou versterken. Dat betekent dus: de PVV.

Als dit klopt is dat eigenlijk gewoon een grof schandaal. Het betekent namelijk dat de zogenaamd “principiële houding” van Rutte niets meer of minder dan een theaterstukje voor de bühne is.

Kan Mark “Ik Heb Mijn Ruggengraat gevonden!” Rutte hier misschien even tekst en uitleg over geven? Wat is er precies gebeurd, wat werd met elkaar besproken, en klopt het dat de Duitse minister een boodschap doorgaf aan Cavusoglu om niet voor de Tweede Kamerverkiezingen langs te komen om de PVV niet te versterken (maar daarna mogelijk wel)?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Wim

  Wat Rutte doet stinkt altijd zie de 300 gedode land genoten. Zie referendum.
  Op VARARTL wordt Klaver weer gebracht.

  1. Osewoudt

   Wim meent kennelijk dat Rutte schuldig is aan het feit dat Oekraïense separatisten een burgervliegtuig neerschoten.
   Met dit soort waanzin hebben we hier te maken.

   1. Wim

    Ik heb het gevoel dat jij zwets.
    Rutte houd een land de hand boven de kop die onze landgenoten over oorlogsgebied liet vliegen dat vervolgens door Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Of wel hij heeft de oorzaken diep onder de steen gestampt. Ook had de regering al maatregelen moeten nemen om vliegtuigen vanuit Schiphol niet over oorlogsgebied latente vliegen. Dood door schuld mag je zowel Oekraïne als Nederland verwijten.
    Ook heb ik het gevoel dat jij al vele male hier afgedonderde bent onder verschillende namen omdat je een trol bent. Mijn gevoel zegt dat je dit gaat ontkennen.

 2. HaZ

  Ik hou nog een slag om de arm, omdat we het hier wel over Bild hebben. Een “krant” die het woord sensatie zowat heeft uitgevonden. Doch waar rook is, is vuur en Rutte zal dit toch moeten weerspreken en tja dan komt zijn (on)geloofwaardigheid weer om de hoek kijken. Oftewel Markje is er nog lang niet, gelukkig maar !

  1. Paul

   Ik hou nog een slag om de arm, omdat we het hier wel over Bild hebben.
   ________

   Wat dacht je, dat Duitse policor-kranten dit van de daken zouden willen schreeuwen?

  1. Wim

   Daar is maar één wapen tegen ,keihard en zonder genade ingrijpen .Desnoods met scherp schieten. Geef ze geen meter de ruimte.

  2. jennifer

   Schrap dat woord neder maar gauw, het zijn en blijven Turken hebben ze gisteren duidelijk laten zien toch.

 3. Ni28

  Ik had het eerder al over dat Rutte de ruggengraat geleend heeft en niet gevonden, dat zat dichterbij de waarheid. De echte waarheid zullen wij niet weten, die zal liggen bij de onderste steen onder de tapijt.

 4. toetssteen

  @Michael
  Top dat dit meteen op is gepakt! +10.

 5. Wim

  Het natuurlijk van de gekke dat VVD,PVDA,CDA,SP,GL niet op verzoek van PVV uit hun reces wilde komen om deze explosieve toestand te bespreken in de kamer.

 6. Ritter

  Zoals ik al had verwacht.

  Als er geen verkiezingen zouden zijn had de Turkse minister gewoon kunnen komen van Rutte en de andere politici.

 7. Ritter

  Het handelen van Rutte is dus gemotiveerd om Geert Wilders bij deze verkiezingen de wind uit de zeilen te nemen. Een soort verkiezingsstunt dus.

  1. Osewoudt

   Ik heb de indruk dat de wind in de zeilen er bij Geert al een tijdje uit was.

 8. poison

  Ik heb jullie toch al eerder gezegd: DE TURKEN BEINVLOEDEN BEWUST ONZE VERKIEZINGEN. De Turken blazen deze zaak enorm op, het provoceren wat zij doen en het gematigde commentaar van DENK in volgens mij in opdracht van de Turkse regering. Elke Turk gaat in Nederland op DENK stemmen, Hoe meer stemmen voor DENK, hoe meer zetels, hoe groter de Turkse invloed in Nederland. Ik weet het nu zeker, DENK is de Turkse vijfde colonne in Nederland.

  1. Osewoudt

   Als de Turken de Nederlandse verkiezingen in hun voordeel wensten te beïnvloeden zijn ze niet erg slim bezig. Het enige dat ze bereiken is dat de Nederlandse politiek zich breed tegen Turkije keert en de 4 zetels voor DENK zullen het politieke landschap hier ook niet erg beïnvloeden.
   Het enige dat ze willen beïnvloeden is het stemgedrag van Turkse Nederlanders ten aanzien van het referendum in Turkije. Ik vrees dat ze daarin zijn geslaagd.

 9. Wim

  Maar de grote vraag komt dit in de media en op NPO.

  1. poison

   Rutte kennende wordt het geclassificeerd als staatsgeheim. Ben blij dat ik hier sta met een alias anders werd ik nog opgepakt. Ik vind het wel waard dat de media dit eens gaat onderzoeken.

   1. hans-e-pans

    Rutte heeft al te kennen gegeven dat hij in een gesprek met de Turkse president Cavusoglu “achter een groot bord eten” er alles aan zou doen om de gerezen spanningen te deescaleren.

    Zo kennen we dus de Rutte weer. Lachend en grijnzend, als de rasoptimist.

 10. Seneca

  Op het moment dat ik de mededeling van Rutte op tv hoorde, zei ik tegen mijn vrouw: ‘dit is een gefingeerde ruggengraat om de verkiezingen te beïnvloeden. Hij is helemaal niet zo vastbesloten in het verdedigen van Nederland. Hij wil dolgraag zijn baantje in Brussel veilig stellen. Het probleem echter is, dat een groot deel van de bevolking dit optreden als zoete koek slikt en dus wederom op hem gaat stemmen.

  1. Beukman

   Wat antwoordde je vrouw toen, @Seneca?

 11. hans-e-pans

  Persoonlijk erger ik me altijd aan de uitdrukking Nederlandse Turken, uit wat hier in het weekend is gebeurd blijkt dat deze uitdrukking niet klopt. Het zijn Turken met een Nederlands paspoort. Dat paspoort hebben ze alleen administratief. De Turken, het overgrote deel, zal nooit en te nimmer een Nederlander worden nu niet, en nooit niet.

  Eigenlijk geld dat de laatste tijd voor de Nederland binnen komende economische vluchtelingen en gelukzoekers.

  1. poison

   Dank je. Ik het echt zo is gegaan zo als het daar staat dan is Rutte een achterbaks figuur. Hij is echt bang voor Wilders. Je mag mij een doemdenker noemen maar wat ik eerder beschreven heb is mijn logica en ik blijf daarbij, Heb ik gelijk? De tijd zal het ons leren.

   1. poison

    Oja, als je toevallig het Twitteradres van Geert Wilders hebt, moet je het doorsturen aan hem, lijkt mij belangrijke info voor hem.

   2. jennifer

    Achterbaks waren ze ook bij het kabinet Rutte 1, niet Wilders is weggelopen zoals ze jarenlang de burgers lieten geloven, maar het CDA heeft toen de zak latten ploffen. Alleen jammer voor hun dat een oud CDA politicus dit toch maar bekent gemaakt heeft.Dus ze blijven gewoon liegen en bedriegen.

    1. jennifer

     zak moet zaak zijn latten moet laten zijn sorry .

  2. Wim

   Nederlandse politici vragen Turkse FM in Nederland niet te bezoeken als het Wilders stemmen zou stimuleren

   DAGELIJKS SABAH
   ISTANBUL
   Gepubliceerd
   7 maart 2017
   Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu heeft gezegd dat Nederlandse politici vroegen hem in Nederland niet te bezoeken tijdens de Turkse referendum campagne omdat het politiek gezien kan worden uitgeoefend door extreem-rechtse leider Geert Wilders voor “het stimuleren van zijn stem.”

   Cavusoglu sprak zondagavond tijdens een evenement in het zuidwesten van de provincie Antalya met betrekking tot het recente verbod op de Turkse politieke bijeenkomsten en kritiek geheven tegen de Turkse politici op verschillende locaties in Europa. Hij zei dat Nederlandse politici waren “gevangen genomen” van racistische beleid van Wilders, eraan toevoegend dat ze nu vragen Turkse politici om te helpen door weg te blijven van Nederland voor algemene verkiezingen van het land als een maatregel om te voorkomen dat de stemmen van de extreem-rechtse leider van de toenemende.

   “Je [Nederlandse politici] begon me te vertellen, ‘Mr. Minister, als je nu komt, zal Wilders stemmen te verhogen. Alsjeblieft, kom na de verkiezingen.” “Is dit mijn probleem? Als je het mij behoorlijk verteld, zou ik u helpen in dit verband ook, maar als je voor het eerst een verklaring aan de pers te zeggen, maak ‘Nee, hij kan niet komen,’ en dan zeggen dit, dan we zullen het niet kopen, “zei Cavusoglu.

   Cavusoglu zei dat de huidige toenemende extreem-rechtse trend in Europa is het resultaat van “hun oogluikend om racistische partijen,” en dat Turkije de EU heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van dergelijke acties. “Je hebt een oogje dicht aan deze partijen. Nu, je begon op dezelfde manier te handelen. Waar is Europa op weg naar? Waar is de democratie, mensenrechten, vrijheid? Ze zijn ons te slepen in de pre-Tweede Wereldoorlog periode,” hij zei.

   Ondertussen, Wilders heeft gisteren aangekondigd dat hij een verzoek om te protesteren in de voorkant van de Turkse ambassade in Lahey tegen de geplande bijeenkomst in Nederland die Cavusoglu wordt verwacht bij te wonen gemaakt. De extreem-rechtse leider ook eerder een oproep aan de Turkse ministers als “persona non-grata” tot het referendum te verklaren op 16 april

   lokale Duitse autoriteiten zijn het annuleren van de openbare optredens van de Turkse ministers en regeringsfunctionarissen campagne voorafgaand aan het referendum van 16 april in verschillende Duitse steden, op basis van slechte excuses zoals onvoldoende parkeerruimte en veiligheid zorgen. De politie en lokale autoriteiten in Hamburg hebben al bijeenkomsten Cavusoglu op twee verschillende gelegenheden geannuleerd. Verschillende andere politici in de hele EU te verdedigen ook het verbod tegen de Turkse politici.

   Nederlandse premier Mark Rutte gesteund opmerkingen van Wilders, te zeggen dat “Nederland is geen land voor politici uit andere landen aan de politiek zwaaien.”

  1. Osewoudt

   Wim rapporteert uit de extreem-rechtse internetbubbel.

   1. cmsuijkerbuijk

    Osewoudt
    En…….? Kan dat dus per definitie niet waar zijn?
    Ga toch eens punniken man. Je maakt jezelf steeds belachelijker! Jou kennende heb jet het stuk niet eens gelezen!

    1. Osewoudt

     Ik las het stuk en bekeek de site. Ik begrijp dat u het beschouwt als gezaghebbende journalistiek.
     Sommige mensen zijn in hun onnozelheid niet meer te redden.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Osewoudt
      “Sommige mensen zijn in hun onnozelheid niet meer te redden”
      Ik zie dat je zelfkennis hebt!

 12. fhjantzen

  Turken mogen helemaal niet campagne voeren in een ander land. Zie hun eigen wet:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/10/turkse-wet-verbiedt-campagne-in-het-buitenland-a1549714

 13. Ome Ga

  Oprutte zal het tegenovergestelde zeggen dan wat werkelijk waar is.
  En áls het uitkomt dat hij opnieuw weer liegt (wat iedereen nu bijna wel gelooft eindelijk, uitz. wel heul erg domme VVD geloofsgenoten) dan zegt hij mss de (schemer)waarheid, die dan weer in zijn ogen eigenlijk een leugen is.

  M.a.w. liegen, zijn professie. Hierdoor ab-so-luut geen volks’vertegenwoordiger’, iemand die ons DIENT, maar een autocratische arrogante uitmelker van het volk.

 14. Wieb

  Ooooo, als het in Bild staat, dan zal het wel kloppen.

 15. Gustaafff

  Kan Bild dan vertellen war ze die informatie vandaan hebben. Gevestigde media.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.