Erdogan wil nog meer macht en roept Turken in Europa op om meer kinderen te krijgen: “niet drie, maar vijf!”

Erdogan wil dat Turken in Europa meer kinderen krijgen zodat de invloed van Turkije nog verder kan worden versterkt.  

De lange arm van Ankara heeft Europa in zijn greep. Eerder vandaag dreigde een Turkse minister om duizenden asielzoekers door te sturen naar de EU, en president Erdogan deed er vanmiddag nog een schepje boven op. Bij een toespraak in het westen van Turkije riep hij Europese Turken op om meer kinderen te krijgen. “Neem niet drie, maar vijf kinderen”, is zijn oproep aan Turken in landen als Nederland en Duitsland.

In Europa woonachtige Turken zijn een belangrijk machtsblok voor Erdogan. Turkije gebruikt deze mensen om invloed uit te oefenen op West-Europese landen (kijk bijvoorbeeld naar een partij als DENK). Bovendien zijn Turken in Europa een stuk loyaler aan Erdogan dan Turken in Turkije zelf. Zo stemde tweederde van de Nederlandse Turken op Erdogan bij de laatste verkiezingen. Voor het aankomende referendum, dat de macht van Erdogan enorm vergroot, kunnen Europese Turken de doorslag geven. Het is dus van groot belang voor Erdogan dat de Turkse gemeenschap in Europa blijft groeien – zowel qua aantallen als qua invloed. Daarom roept hij Turken op om succesvol te zijn in het land waar ze wonen:

“Daar waar u werkt en woont, daar is nu uw vaderland. Richt meer bedrijven op. Stuur uw kinderen naar betere scholen. Laat uw familie in betere wijken wonen. Stap in de beste auto’s. Ga in de mooiste huizen wonen.”

Een bijzonder zorgwekkende oproep. Het is natuurlijk prima als Turken hier in Nederland succesvol zijn, maar niet als dat succes in dienst staat van de belangen van Turkije. Erdogan speelt bewust in op het feit dat Turken in Nederland loyaler zijn aan Turkije dan aan ons land. Bovendien haalde hij opnieuw de Nederlandse politie door het slijk. Hij refereerde aan de rellen in Rotterdam afgelopen weekend toen een demonstratie van Turken werd verwijderd door de politie:

„Hoe verschillen degenen die honden mijn broeder lieten bijten van de gladiatoren in Rome? Er is geen verschil, ze zijn precies hetzelfde.”

De uitspraken van Erdogan laten zien dat hij nog lang niet klaar is met Nederland. Hij zal ons blijven provoceren en zijn invloed blijven vergroten met behulp van de Turkse gemeenschap in West-Europa – Kuzu en Öztürk voorop.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. poldi

  Het wordt eentonig maar wederom het grote gelijk van Geert Wilders.
  Kinderbijslag alleen voor twee kinderen.

  1. Marija

   Hier wordt helemaal niets gedaan, alleen wegkijken.
   Het is jammer dat ik het bericht niet heb opgeslagen, maar ca. half jaar terug las ik dat Europa is overgeleverd aan de Arabische olielanden en wel in de tijd van
   Den Uyl en de oliecrisis. Toen heeft Europa een overeenkomst gesloten met de Arabische landen dat moslims onbeperkt hierheen mochten komen.
   Nu zitten we met de gebakken en peren en ons land is inderdaad daaraan opgeofferd en om die reden zijn wij, de westerse landen, met handen en voeten gebonden.

    1. Marija

     Geweldig, dankjewel !
     Mensen ga het maar lezen en je weet waarom we laf moeten zijn.
     en het geen zin meer heeft daarover discussie te voeren.

     1. MrApplejuice

      At your service.

 2. Ritter

  Zoals Kadaffi heeft gezegd is massa immigratie ( en veel kinderen van immigranten) de manier om de islam in Europa te verbreiden.

  De demografische veranderingen die daardoor ontstaan zullen de islamisering als vanzelf tot stand brengen.

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continent within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

 3. Ni28

  Een bewijs dat dictator Erdogan Europa wilt veroveren. De eerste keer is het met sabels niet gelukt en hebben wij de croissant aan overgehouden maar deze keer gebruikt hij verhoogde voorplanting. Als Europa haar standpunt niet veranderd gaat het nog lukken ook. Hoogste tijd om de dubbele paspoorten aan te pakken en kinderbijslag te beperken tot twee kinderen. Europa, wordt wakker!

  1. jennifer

   Denk niet dat het beperken zin heeft, helemaal afschaffen voor import is een beter idee, dan halen ze zich de kinderbijslag maar bij hun Erdogan dan toch. Geeft toch wel weer duidelijk aan hoe ziek de Islam wel niet is toch, om het op deze manier door Europa te willen verspreiden.

 4. Ni28

  Al spijt van de verkiezingsuitslag gekregen? Te laat!

 5. jennifer

  Ben net naar nieuwsuur aan het kijken, hij roept ze inderdaad op om 5kinderen te krijgen, in betere huizen te gaan wonen en mooiere auto s te gaan rijden. Hij is helemaal van t padje af die idioot. Zeker niet wetend dat ze dan wel van de bank af moeten komen willen ze in betere wijken kunnen gaan wonen, maar vind het niet erg als ze tussen de BNers in dit land gaan wonen die wonen toch allemaal in villa wijken dus mengen die zooi met die andere zogenaamde betere zooi.

 6. Marija

  Godsamme wanneer is het eindelijk genoeg voor Erdolul?
  Wat een kleinzielige kwal, het venijn zie je in zijn platkop.
  Ik hoop dat er heel snel wee verkiezingen komen en wij dan alsnog met dat Turkse tuig kunnen afrekenen.
  We hoeven niet bang te zijn voor de vijand, hij is er al.

 7. poison

  Wat 5 kinderen? Kunnen ze beter in een konijnenhok.

 8. Floris

  Hitler moedigde ook aan tot zoveel mogelijk nageslacht. Die kunnen later immers als kanonnenvlees dienen.

  De mindset van Erdogan is vergelijkbaar met die van Hitler.

 9. Gustaafff

  De lastercampagne van sultan Recep Tayyip Erdogan, begint ernstige vormen aan te nemen.

  En nu loopt hij als een gefrustreerd mannetje hevig om zich heen te slaan.

  Diep, dieptriest.

  1. Christian Wouters

   Heb je ook nog wat inhoudelijks? Jouw domineesgemurmel interesseert niemand iets. En zeker God niet. Die haat ijdel volk.

   1. Pollewop

    Christiaan weet wat God fijn vindt. Een heuse christen!

    1. Gustaafff

     Christiaan haat joden en christenen. Het is een in- intriest mannetje, @Pollewop.

 10. De Vrolijke Fietser

  In 732 stuitte Karel Martel in de Slag bij Poitiers de expansie van de islam vanuit Spanje in noordelijke richting. In 1683 stonden de islamitische hordes voor de poorten van Wenen; ook toen lukte het ze goddank niet Europa verder binnen te dringen.

  Maar de strategie van de late 20e en 21e eeuw is een veel effectievere: koloniseer Europa: overspoel ze met migranten/asielzoekers/vluchtelingen/gelukszoekers/etc. en fok ze naar een minderheid. Oorspronkelijke Europeanen – althans de vrouwen – krijgen al ca 5 decennia gemiddeld slechts ong. 1,7 kind per echtpaar (hier begrijpt men dat in het kader van de duurzaamheid en de ”eindigheid” van planeet Aarde je maar niet tot in het oneindige kan gaan liggen prijsneuken), maar in Afrika en de islamitische heilstaten heeft men daar totaal geen boodschap aan en gedraagt men zich gelijk een hok vol konijnen.

  Dat is niet nieuw. Nieuw is dat in Turkije de regering nu openlijk uitkomt voor deze strategie. Wij, dwz Europa, hebben de keus dat te laten gebeuren (dus door blijven gaan met het ”opnemen” van zg ”echte” vluchtelingen, en de rest, die geen echte vluchteling is, ook maar te laten blijven; en de dobberbootjes te stimuleren door al die dobberaars op te pikken en een gratis ferry naar Europa te bieden; etc, etc) of een soort Deltaplan te implementeren om de buitengrenzen te sluiten, geen verblijfsvergunningen meer te verstrekken, en alles en iedereen die zich hier misdraagt teug te sturen naar het land van herkomst (ook al is dat van hun ouders of grootouders).

  Ik vrees dat die laatste keus niet gemaakt gaat worden. En dat betekent dat Europa ten onder zal gaan. O, niet volgend jaar hoor, en ook niet over 10 jaar, maar als de ondergang van het West Romeinse Rijk – dat in ca 100 jaar ten onder ging – een spiegel is, dan hebben wij, uitgaande van laten we zeggen 1975 als startpunt, nog ca 60 jaar voordat Erdogan cs hun gelijk bevestigd zien.

 11. henk vintage

  Europa is het nest voor de koekkoeks jongen van Erdogan.
  Wij mogen de opvoeding betalen en straks in oorlog met ze raken, dat is het grote plan.

 12. Christian Wouters

  Hij overspeelt zijn hand volledig.

  Toont zich ook onbetrouwbaar. Samen met zijn hysterische volk. Dat wordt gewoon Wilders uitgevoerd door Rutte en Buma.

  Werkelijkheid is de beste gamechanger. En wat doet die Turk dat voortreffelijk.

 13. Kodi

  Fascistenbroeders…

  https://tinyurl.com/y77hlv9r

  1. Kodi

   Fascistenbroeders…

   https://tinyurl.com/y967w7qx

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.